2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Változás: 2007 - 2014

"Nem tudom megállni, hogy ne tegyem ki ezt a 2007-es videót. Kérlek ne kezdjétek el ócsárolni, pusztán csak figyeljétek meg, hogy 7 év alatt mekkorát tud egy emberi jellem változni."


Szeptembertől fontos változások jönnek: itt a lista!

A szeptember általában jelentős változásokkal indul, idén sincs ez másként. A RichPOI.com bemutatja a legfontosabbakat.

Közösségi közlekedés, KRESZ

Módosul a közösségi közlekedésben alkalmazott díjrendszer szeptember 1-jével, az emelt szintű szolgáltatások pótjegyárai az utazási távolsággal arányosan alakulnak, az autóbuszos felár bevezetése versenyképesebbé teszi a vasúti InterCity (IC), EuroCity (EC) járatokat, a jegyek esetében megszűnik, a bérleteknél azonban megmarad az 5 kilométeres övezetű helyközi tarifa.

Az átalakítás első lépcsőjében az eddig egységes tarifarendszert - a személyszállítási törvénynek megfelelően - országos, elővárosi és regionális szolgáltatásokra bontott elemek váltják fel, döntő részben változatlan díjtételekkel.

Az emeltszintű szolgáltatás nyújtó országos vonatjáratokon (IC, EC, EuroNight) fizetendő pótjegy díja az utazási távolsággal arányosan, a menetjegyek övezeti besorolásához igazodva nő. A kiegészítő díj a 280 kilométernél rövidebb utazások esetében a jelenleg jellemző 400 forintos szint alatt marad. Így több vidéki megyeszékhely és a főváros közötti utazás is olcsóbban tehető meg szeptembertől az IC és EC járatokon, a minőségi vonatokat érdemes lesz rövidebb távú utazásokhoz is igénybe venni.

A KRESZ idén szeptembertől érvényes módosítása egyértelműen kimondja, hogy tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni és az ellenőrzés eredményét befolyásolni. E szabály célja, a sebességellenőrzés meghiúsítására alkalmas lézerblokkolók további terjedésének megakadályozása. Az új szabályozás ugyanakkor megengedi az ellenőrzést előrejelző eszközök alkalmazását.

További újdonság a torlódásoknál alkalmazandó biztonsági folyosó szabályozása. Szeptembertől a két vagy több sávos autópályákon és autóutakon közlekedőknek - torlódáshoz érve - a legbelső sávban balra, míg a többi sávokban szorosan jobbra kell húzódniuk.

Változások a munkahelyeken

Az új szabályok szerint a 2012. szeptember 1-jétől elhelyezkedők biztosítási jogviszony létesítésekor kötelesek átadni az új munkáltatójuknak azt a jövedelemigazolást, amelyet az előző foglalkoztatójuktól kaptak, vagy maguknak kell azt eljuttatniuk az illetékes hatóságnak.

Annak érdekében, hogy az állampolgárok mielőbb hozzájussanak az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaihoz - táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj - a kormány 2012. szeptember 1-jétől hatályos rendeletében egyszerűsítette a "Jövedelemigazolás az egészségbiztosítási ellátás megállapításához" elnevezésű nyomtatvánnyal kapcsolatos szabályokat.

A hatályos jogszabályok szerint a munkavállalók a munkaviszony megszűnésekor a többi igazolással együtt kell megkapnia ezt az igazolást, és azt a többi igazolással együtt adhatja át új munkáltatója részére.

Fontos program is elindult ma: augusztus végén általában tömegesen jelentkeznek a pályakezdők, az ő munkába állásukat segíti a Nemzetgazdasági Minisztérium programja, amely során szeptember elsejétől négy hónapig ingyen foglalkoztathatják a pályázó munkáltatók a 25 év alatti álláskeresőket.

A programban csak pályakezdőt lehet ingyen foglalkoztatni. A 100 százalékos bér- és járuléktámogatás elnyeréséhez a munkaadóknak kérelmet kell benyújtani a Munkaügyi Központban.

A boltokban is újdonságokkal találkozhattunk

Szeptember 1-jén lép hatályba az egyes önkéntes megkülönböztető megjelölések élelmiszereken történő használatáról szóló vidékfejlesztési miniszteri rendelet (magyartermék-rendelet), amely többek között szabályozza, hogy milyen feltételek mellett tüntethető fel az élelmiszerek csomagolásán a "magyar termék", a "hazai termék" és a "hazai feldolgozású termék" jelölés.

A magyar termék minősítés vagy bármely más, az élelmiszer magyar származását tartalmazó állítás kizárólag akkor tüntethető fel az árun, ha az magyar alapanyagból, Magyarországon készült. Vagyis a növényi eredetű élelmiszer alapanyagait belföldön termesztették, a vadon termő növényt Magyarországon gyűjtötték, kezelték, csomagolták. Az állati eredetű élelmiszerekhez felhasznált állatok itt születtek, azokat határokon belül tenyésztették, dolgozták fel, a halakat honi vizekből fogták ki, a vadakat pedig Magyarországon ejtették el.

Hazai terméknek akkor nevezhető az élelmiszer, ha összetevőinek legalább 50 százaléka magyar, és a feldolgozás minden egyes lépése Magyarországon történt. Hazai feldolgozású termékek körébe tartoznak a Magyarországon feldolgozott, de többségében import eredetű összetevőket tartalmazó élelmiszerek is.

Folytatódnak a nemdohányzók védelmében hozott intézkedések, hamarosan egy külön végrehajtási rendeletben pontosan meghatározzák a dohányzásra kijelölt helyet jelölő, illetve a dohányzást tiltó táblák pontos méretét és feliratát is.

A nemdohányzók védelmében hozott intézkedések aktuális eleme, hogy szeptember elsejétől csak képes figyelmeztetéssel ellátott dohányterméket szabad gyártani, 2013. január elsejétől pedig csak ilyenek lesznek forgalmazhatók. A képekkel kombinált feliratok jóval hatásosabbak az információközlésben. Különösen a fiataloknál szeretnék ezzel is elérni, hogy ne gyújtsanak rá. A dohányosoknál pedig az a cél, hogy vegyék figyelembe a nem dohányzókat is, illetve hogy motiválják őket a dohányzásról való leszokásban.

GYORSHÍR!

MÁJUS 10-17 KÖZÖTT NAGYON INTENZÍV INTERDIMENZIONÁLIS ENERGIÁK BOMBÁZZÁK A FÖLDET

A SORON KÖVETKEZŐ SZERETETCSOMAG MOST ÉRKEZIK MEG

Adamus Saint Germaine a május 5-ei shoudjában különös részt szentelt ennek a várható eseménynek.

Május 10.-én, más dimenziókból származó, egy teljesen új energiahullám fogja elérni a bolygót. Rendkívüli intenzív beáramlása, körülbelül egy hétig fog tartani. Nem a napfoltevékenység ciklusából, nem elektromágneses hullám természetű, hanem interdimenzionális, azaz a magasabb rezgésű dimenziókból, jó okkal árad ki, és célzottan a Naprendszerbe, és a Földre egyaránt. Célja a Földön és az emberiségben mélyen gyökeredző régi (elkülönítő, megosztó, patriarchális, szembenálló) energiák gyökeres kiforgatása.

Nem szükségszerűen lesznek földmozgások, földrengések. A Nagytakarítást, inkább a fizikai testünk fogja megérezni, de nem mindenki. Hatalmas energiák jönne-mennek át rajtunk, de ez mind része a bolygó és magunk fejlődésének, és különleges, gyönyörűséges okai is vannak. A mi támogatásunkra érkeznek ezek az energiák. Csak semmi félelem, inkább legyen megengedés, és legyünk mindezekkel tisztában.

Ami segíti az energiák átáramlását rajtunk: a földelés, tiszta víz, természetben és a központunkban tartózkodás. Szeretni a testünket és kiadósan táplálni ezekben az időkben, lélegezni.

A hír forrása: Tha Crimson Circle Materials. The e2012 Series Shoud 9. és Crimson Circle: news@crimsoncircle.com Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Adamus’ Message (Hírlevél)

A teljes shoudot nemsokára a shaumbra.wire.hu adja majd közre, Telegdi Ildikó tolmácsolásával. Hála és köszönet neki és a honlap fenntartóinak, szerkesztőinek.

NJ

Forrás: http://www.foldicsillagok.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=348%3Agyorshir-majus-10-17-koezoett-nagyon-intenziv-interdimenzionalis-energiak-bombazzak-a-foeldet-a-soron-koevetkez-szeretetcsomag-most-erkezik-meg&catid=48%3A20

Hamvazó szerda....

 

Nagy  IDŐK  szólitanak cselekvésre, BENNÜNK  őseink  minden  reménye. Azonban az  előttünk  lévő 3  nap egyfajta PONTOS és FONTOS  IDŐ  azon  belül  is.
Az  ÉvKÖR-ben  a legvéknyabb "fátyol" ideje, ami elválaszt  a "túl-Világ" -tól. NAGY az  átjárás, az áthallás !  Csak óvatosan, körültekintően...

Holnap,  21.-én éjfélkor 24 órakor pontosodik  a Fekete  HOLD  a  VIZÖNTŐ  csillagképben. 
Úgy  is mondhatnám, 22.-e NULLA  óra NULLA  perckor. 
Ez  az  úgynevezett " HALÁL TENGELY", ( halál, születés ) ami  a Halak és a Szűz  zodiákusok  között  feszül ( febr.22 - aug.22 ). Egyben az "idő"-ben egy RÉS, ( átjáró ! ) lásd: 24.-én betoldott  "szökő nap"....A  Magyar népi  hagyomány  Üszögös  Péter, Rontó Pál -ként  tartja  számon, dologtiltó  nap. Csak emlékeztetnék,  hogy  dolgos  népünk  "hit"-világában kevés TILTÁST  fogsz találni...

KÜLÖNÖS  módon 22.-ére  esik  ebben  az  évben  HAMVAZÓ  SZERDA, ami  a HÚS-VÉT ( Élet-áldozat, TEST-HALÁL ! )-re  készülés, 40 napos NagyBöjt  kezdete.
De KÜLÖNÖS  módon a     Maja    SOLÁRIS  ÚJ ÉV  kezdete  is  erre  a napra  esik, ami  a  TIBET-i  ÚJ   ÉV  is  egyben,  Sakyamuni Buda  SZÜLETÉS-napja, s  mint  ilyen, 10 Milliószoros  nap ! 

Jelentheti  ez  a bolygó-állás :  minden,  ami  EDDIG  VOLT  elhamvad.....és  születik  helyette  új... ( "Hamvazó" Szerdán az  előző Húsvétkor szentelt barkát elégetik, annak   hamuját arcukra kenik, és kezdik a 40 napos  böjtöt )

Minden esetre  Ki-Ki  szivétől  kap  útbaigazitást...! A  böjt - akinek  bevált, akinek  "út"-ja, -  most  különös  jelentőséggel  bir.

dr.Czeke András