2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

No comment.

 

The End: Megszüntetik a kézírás oktatását az Egyesült Államokban

Megjelent: 2014/04/29 Írta:

Egy 2010-es oktatásügyi ajánlás alapján megszüntetik a kézírás oktatását az Egyesült Államokban – számol be a Wall Street Journal.

keziras

A tagállamok közül egyedül Indiana a kivétel, ám ősztől ott is el kell kezdeniük gépelni tanulni a harmadikosoknak, akinek három év múlva vizsgázniuk kell a tanultakból. E mellett az indianai gyerekek már egyetlen vizsgájuk esetén sem írhatnak kézzel, a házi feladatokat is kizárólag számítógép segítségével készíthetik el.

Egy tavalyi szövetségi irányelv úgy fogalmaz, hogy a modern kor gyerekeit már nem szükség megtanítani a kézírásra, helyette az aktuális kihívásokra kell összpontosítani, aminek középpontjában az informatika található.

Egy oktatásügyi tisztségviselő szerint a gyerekeknek számos egyéb fontos dolgot meg kell tanítani. Véleményét nem mindenki osztja. Sok pszichológus és tanár szerint a kézírás oktatásának mellőzése rombolja a személyiségfejlődést, ami nagyban függ az egyedi kézírás kifejlesztésétől is.

Az mno.hu tavalyi cikke szerint a kézírás oktatása választható, fakultatív lett, a magas fokú gépelési készség alapvető elvárás a gyerekek felé. Elismert amerikai pszichológusok képesek olyanokat nyilatkozni, hogy bőven elég a gyerekeknek a saját nevüket leírni kézzel, minden más nyugodtan mehet mobilon, tableton, PC-n.

http://filantropikum.com/megszuntetik-a-keziras-oktatasat-az-egyesult-allamokban/

HOLNAPUTÁN: Életveszélyes fagy az USA-ban

2014. 01. 07., 12:20Life.hu

Az Egyesült Államok középső és keleti vidékeit birtokba vevő, két évtizede nem látott hideg miatt iskolák és üzletek sokasága tartott zárva, repülőjáratok ezreit kellett törölni – írja az Origo.

Cudar hideg van az USA-ban. Miközben az ország déli sarkában hétfőn mínusz 34 fok volt, Montanában mínusz 53, Észak-Dakota és Wisconsin egyes területein mínusz 51 fokot mértek. A Nagy-tavak vidékén a lehűlés megközelítette a mínusz 25-30 fokot. Az időjósok szerint a sarkvidéki légörvény hatását 187 millió ember szenvedheti meg Észak-Amerikában.

Napi hidegrekordok dőltek meg Texas és Oklahoma egyes területein, valamint Chicagóban is, ahol az állatkertben a jegesmedvéket és a pingvineket sem engedték ki a levegőre az ápolók. A hideg súlyos fagyásokat okozhat, és akár néhány percen belül is előidézheti a szervezet kihűlését. Minneapolisban és Észak-Dakota egyes területein rendkívüli vészhelyzetet hirdettek ki. Indianapolisban vörös figyelmeztetést adtak ki, amire 1978 óta nem volt példa.

A mínusz 18 fokos vagy annál is dermesztőbb hideg Kanadától a Mexikói-öbölig leállással fenyegeti az olajkitermelést. Akadozik a gabona- és az élőállat-szállítás, több államban veszélybe került az őszi vetés is. Illinoisban, Indianában és Ohióban több húsfeldolgozó és csomagolóüzem leállt. A Customer Growth Partners tanácsadó cég szerint a hideg miatt január 2. óta 4-5 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom.

A múlt héten elkezdődött téli viharok során eddig különböző híradások szerint 15-en vagy 16-an vesztették életüket az Egyesült Államokban. Közülük tizenegyen az utakon, a rossz látási és útviszonyok miatti közlekedési balesetekben haltak meg. Hétfő estig több mint 4300 repülőjáratot töröltek, nagy részüket Chicagóban. További 6500 járat késett.

http://www.life.hu/legykepben/20140107-eletveszelyes-ket-evtizede-nem-latott-hideg-tombol-az-usa-kozepso-es-keleti-reszen.html

Megfizetnek a válságért a lúzerhitelek kufárai.A közvélemény bűnösöket akar

http://www.civilkontroll.com/megfizetnek-a-valsagert-a-luzerhitelek-kufarai-a-kozvelemeny-bunosoket-akar/

Egyre nagyobb büntetéseket varrnak a bankok nyakába az Egyesült Államokban a válságot előidéző machinációkért. Sőt már olyan vezető is akad, akit személyesen felelőssé tett a bíróság. Nem is teljesen alaptalanul: volt olyan bank, ahol a vezetők elvárása volt, hogy a gyakran képzetlen ügyintézők naponta legalább egy jelzáloghitel-szerződést kössenek. Olyanoknak is, akikkel egyébként nem kellett volna. A közvélemény bűnösöket akar.

Ha valakit zavarna, hogy még mindig nem tudja, személy szerint kit szidhat a világgazdaságon 2008 végétől végigsöprő, a hatását számos területen máig fájdalmasan éreztető válság miatt, jelentjük: az amerikaiak megtalálták a bűnöst. Egy Rebecca Mairone nevű banki középvezető az illető.

A felelősségét megállapító manhattani esküdtszék azt természetesen nem mondta ki, hogy egyedül az ő sara lenne az amerikai bankszektor öt évvel ezelőtti megroggyanása és az ezt követő globális gazdasági krízis (ez nyilván nem is lenne igaz). De tény, hogy eddig nagyon kevés embert marasztaltak el ez ügyben, és őket sem kimondottan a válság fő okának tartott mérgezett hiteltermékek burjánzása miatt – Maironét pedig éppen az ebben játszott szerepéért bélyegezték meg.

Nem véletlenül. A döntés, mely büntetésről egyelőre nem szól, kimondja, hogy a 2008 előtt a legnagyobbnak számító amerikai jelzáloghitelező, a Countrywide Financial szándékosan átverte a két állami irányítás alatt lévő nagy amerikai jelzáloghitel-finanszírozót azzal, hogy jó minőségűnek mondott kockázatos hiteleket adott el nekik.

Miután kiderült, mekkora a baj, a Freddy Mac és Fannie Mae becenéven ismert két céget rengeteg állami pénzből kellett megmenteni.

Egy napra egy szerződés

Mairone a Countrywide-nál volt ügyvezető másfél éven át, mielőtt a Bank of America megvásárolta a hitelezőt, pár hónappal később pedig beütött a krach. Az ő nevéhez fűződik a cég egyik programja, melynek lényege az volt, hogy minél gyorsabban minél több hitelszerződést kössenek – elvileg magas besorolású adósokkal (erre utalt a neve is: Hustle, azaz sietség/nyomulás). Csakhogy a tanúk szerint a gyorsítás érdekében kiiktatták a szakmai protokollok jó részét, és képzetlen munkatársakat vetettek be.Sokaknak hiteleztek, akiknek nem kellett volna – így lett a névleg elsőrendű portfólió "mérgezett".

A tárgyalás során kiderült, hogy a hitelügyintézőktől lényegében azt várták el, minden nap kössenek legalább egy jelzáloghitel-szerződést. Egy John Boland nevű volt alkalmazott azt vallotta, hogy megmondták nekik: aki ezt nem tudja teljesíteni, az az adott napon nem mehet haza. Ha valaki tiltakozott, kirúgták.

 

Volt azért pozitív motiváció is, a legjobbakat ajándék Las Vegas-i úttal kecsegtették. Az alkalmazottak belső e-mailekben "lúzerhitelekként" emlegették azokat a kölcsönöket, amelyekről tudták, hogy jó eséllyel be fognak dőlni – aztán a cég jó áron eladta ezeket is.

A minőség mint zavaró tényező

Az ügyészség szerint a Hustle programban 30 ezer hitelt vertek keresztül úgy, hogy "a minőségi követelmények csak zavaró tényezők voltak".

"Ez az egész nem szólt másról, csak kapzsiságról és hazugságról" – jelentette ki az egyik tárgyaláson a felperes amerikai államot képviselő ügyész. Az egyik esküdt sokkolónak nevezte az elhangzottakat, és megjegyezte, a bank azt akarta velük elhitetni: a hitelbírálat folyamatát egy szoftverrel is el lehet végezni. Mairone ügyvédje ugyanakkor megdöbbentőnek nevezte, hogy egy egész pénzintézet abnormális hitelezése miatt azzal akarják elvitetni a balhét, aki összesen másfél évet dolgozott az adott helyen.

Ez azonban nem egészen így van, a Bank of Americanyilvánvalóan hatalmas kártérítési kötelezettségnek néz elébe. A kifogásolható hitelezési tevékenység ugyan még a Countrywide megvásárlása előtti időkben folyt, de a felvásárlással a felelősség is az új tulajdonoshoz került.

Az USA több vegyitámadást hajtott végre, mint a világ többi országa együttvéve

Vietnám és a "narancssárga hatóanyag":

A vietnami háborúban 1962. és 1971. között az amerikai haderők 77 millió liter lombirtó vegyületet permeteztek Dél-Vietnamra. A permetezés fő célja a sűrű dzsungellombozat ritkítása volt, hogy az ellenséges, kommunista erők ott ne találjanak fedezéket és ne termeszthessenek élelmiszert.

Agento1.jpg

A második cél katonai szempontból érzékeny területek, például támaszpontok peremterületeinek megtisztítása volt. A lombirtás további célja az volt, hogy a polgári lakosságot a dél-vietnamiak által ellenőrzött területekre tereljék.

A vietnami külügyminisztérium szerint 4,8 millió vietnami volt kitéve az Agent Orange hatásainak, amely 400 000 ember halálát és 500 000 torzszülött gyermek születését okozta.

agento2.jpg

A legérintettebb területek közé tartozik a Troung Song vidéke, valamint a vietnami-kambodzsai határvidék. Az érintett lakosok komfort nélküli körülmények között élnek, számos örökletes betegséget hordozva. Vietnam lakosai a mai napig érzik az Agent Orange hatásait: a szer bekerült a táplálékláncba, amelynek az emberi következményei aggasztóak. A vegyszer súlyos bőrbetegségeket, valamint tüdő-, gége- és prosztata-rákot okozhat. Az Agent Orange permetezési területein született gyermekek számos egészségügyi gonddal küzdenek, többek között nyúlszájúsággal, értelmi fogyatékossággal, sérvekkel valamint sokujjúsággal. - wikipédia

Forrás: http://sorkoz.blog.hu

Meddig még?

Az oroszok szétküldték a figyelmeztetést...Mindenki menekítse a pénzeszközeit, amíg tudja

2013. március 23., szombat Investmentwatchblog.com - vilaghelyzete.blog

Egy weboldal pénteken azt állította, hogy láttak egy sürgős közleményt, melyet az orosz külügyminisztérium küldött a nagykövetségeknek a világ minden tájára, és azt tanácsolja mind az orosz polgároknak, mind a vállalatoknak, hogy kezdjék eladni az eszközeiket a nyugati banki és pénzügyi intézményekből "AZONNAL".

A honlap szerint a Kreml félelmei megnőttek, hogy mind az Európai Unióban, mind az Egyesült Államokban arra készülnek, hogy a legnagyobb lopást hajtsák végre a magánvagyonok ellen a modern történelemben. (mondjuk nem nagy meglepetés.., akik egy ideje olvassák a VilagHelyzete oldalt, tudják ezt, hiszen 2 éve erről a várható eseménysorozatról írok, hogy akiknek fülük van a hallásra, legalább ők felkészülhessenek ... SBG Buddha)
Ciprus jól szemlélteti, mire számíthatunk... , bár azt nem gondoltam, hogy onnan fog elkezdődni... A háttérről készült magyar nyelvű videót itt megnézhetitek.

Nigel Farage EP képviselő szerint - 2013.Március 22:
"Az Euro halálra van ítélve, vigye mindenki a pénzét még hétfő előtt! Spanyolország, Írország, Olaszország és Portugália következik...."

Káosz Cipruson, a bankok bezártak egy hétre, üresek a bankautomaták, tüntetések törtek ki

Az Európai Unió hétfőig adott Ciprusnak időt, hogy előteremtse azt a több milliárd eurót, ami a nemzetközi mentőcsomag fejében szükséges, vagy a teljes pénzügyi összeomlással néz szembe az ország, amely beláthatatlan következményekkel járna az euroövezetre.

A jelek szerint a legrosszabbra kell felkészülni, a ciprusi kormány hatáskört kért csütörtökön, hogy előírhassa a tőke ellenőrzését, hogy gátat szabjon a pénzalapok elfolyásának a szigetországból, ha nem születik terv a bankok újbóli megnyitása előtt az e heti leállást követően.

A parlament pénteken összeült, hogy megvitasson egy sor kormányzati válságkezelő intézkedést, miután a törvényhozók csütörtökön elnapolták az ülést arra hivatkozva, hogy több idő szükséges a konzultációkra.

Úgy nézett ki, hogy ezek az intézkedések elmaradnak, a beígért "B terv" szerint 5,8 milliárd eurót követel az EU a 10 milliárd eurós mentőövért cserébe az EU-tól és az IMF-től.
Az IMF igazi arca, csak hogy mindenki tisztán lásson végre...
IMF-valóság - Egy film, ami önmagáért beszél

Az Európai Központi Bank azt mondta, hogy e nélkül a ciprusi bankok likviditása megszűnik, egy magas rangú EU tisztviselő a Reuters-nek azt nyilatkozta, hogy a blokk készen áll, hogy a szigetről száműzik az eurót, ami tágabb értelemben nagy kárt okozna az európai gazdaság számára.

A dühös ciprusi törvényhozók kedden egy letétekre kiszabott adót dobtak ki miközben bankrablásnak nevezték az EU támogatású javaslatot.
Miután több tárgyalás volt csütörtökön, a valuta unió pénzügyminiszterei sürgették, hogy Ciprus tegyen le az asztalra egy új javaslatot.
Próbálva kiengesztelni a hitelezőket a kormány javasolta a parlamentnek egy "szolidaritási alap" létrehozását, mely egy állami csomagból állna, ideértve a jövőbeli gázból származó bevételeket, ami alapjául szolgál a sürgősségi kötvénykibocsátásnak, amit a JP Morgan a "nemzeti tűz eladásához" hasonlított.

Szintén jogkört kértek a bankok tőkéjének ellenőrzésére, ilyen típusú intézkedésre azóta nem került sor, mióta az ország öt évvel ezelőtt csatlakozott az egységes valutához.

Forrás: Investmentwatchblog.com

Előzmények:
Nemzetbiztonsági források szerint: "Elkezdődött"...

A 40. másodperc

Amerika új(ra) elnöke Obama

2012.11.07.05.24.

Gratulálok!