2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

XX. TERMÉSZETGYÓGYÁSZ KONGRESSZUS

Természetgyógyász Kongresszus

XIX. Természetgyógyászati Kongresszus és Kiállítás
Budapest, 2012. május 12. szombat
A hosszú évek óta megrendezésre kerülõ kongresszusunknak komoly hagyományai vannak.
Állandóság, megbízhatóság és magas szakmai színvonal jellemzi rendezvényünket.
Elõadásokat hallhatunk az ezotéria és a természetgyógyászat területérõl, a test és a lélek harmóniájának megteremtésérõl. A gyógyítás eszközei tudományos és spirituális szemszögbõl. Rendezvényünkön szeretnénk bemutatni a természetgyógyászat, ezotéria újdonságait, újabb eredményeit, mind az elõadóteremben, mind pedig a kiállítás során.
Sok-sok kiállító stand, több száz termék, étel- és italkóstolók, szaktanácsadás várja az érdeklõdõket!
Mindenkit szeretettel várunk kongresszusunkra!

Idõpont: 2012. május 12. szombat, 9-18 óráig
Helyszín: Ramada Plaza Hotel, Budapest III. Árpád fejedelem útja 94.
Részvételi díj
: 5.000,-Ft
Belépõjegyváltás a helyszínen 8.00 órától.


Elõadások 9.00-10.30


Dr. Mátyás István: Szkíta-magyar jóslatok, a magyarok helye és szerepe az új világrend megteremtésében (20’)
Jöjj, a holnaptól ne félj,
majd csitul a szenvedély,
és gyõz a józan ész,
ha közel a hajnal


Prof. Dr. Gere Tibor: Amit a csontritkulásról tudni kell (20’)
A csontritkulás elterjedtsége, epidemológiai aspektusai, veszélyeztetett csoportok.A csontritkulás megelõzési módszerei. Hajlamosító körülmények. Káros szokások jelentõsége a csontritkulás kialakulásában .A szervezet kalcium és foszforellátását befolyásoló gyógyszerek. Mik azok a kalcium-rablók? A csontritkulás természetes gyógyítása. A vitaminok és nyomelemek szerepe. A csontritkulás pszichoszomatikus háttere.
Személyes konzultáció lehetõsége az elõadás után.

Õri Ágnes: Fókuszban a margarin, mi az igazság? (20’)

Táplálkozási ajánlások szerint napi energiabevitelünk 15-30 %-át étkezési zsírok formájában célszerû fogyasztanunk, ami naponta átlagosan 70 gramm zsírt jelent. A zsírok fõ forrásaiként ajánlott az olívaolajat, és különbözõ omega-3 zsírsavakban gazdag magolajokat és csökkentett zsírtartalmú, kedvezõ zsírsav-összetételû margarinokat elõnyben részesíteni. A mennyiség mellett azonban a minõségre is oda kell figyelnünk. A modern margaringyártás technológiájának már nem része az olajok hidrogénezése. A minõségi margarint növényi olajokból és természetesen is szilárd növényi zsírokból keverik. Válogatott ízek margarinnal, kóstoló


Michael Ugri: Kahi Healing (30’)

A Kahi Healing egy új és egységes gyógyítási koncepció a legújabb tudományos és szellemi ismeretekre alapozva, mely négy szinten, a test, a lélek és a szellem és az elme szintjén történik. Összekapcsolja a hagyományos kínai orvoslást az indiai csakratannal, a kvantum- vagy mátrixgyógyítással, és a legújabb orosz gyógyítási technikákkal. Ezáltal a KaHi Healing az elsõ négy dimenziós egységes gyógyítási koncepció.
A módszer kipróbálható a helyszínen, szaktanácsadással

Elõadások 11.00-13.00


Sági István: Örök változás - Tao - Világrend (20’)
Az univerzum, makrokozmosz és mikrokozmosz törvényei.
Az út szülte az egyet, az egy a kettõt, a kettõ a hármat, a három valamennyi létezõt, mind tartalmazza a hímet és a nõt, s a láthatatlan lehelet egybeolvasztja ezeket.
Lao-Ce: Tao Te King

Prof. Dr. Bertha András - Szirmai Mónika Diána: A Procont étrend-kiegészítõ preklinikai kísérleti eredményei különbözõ daganattípusokban, Aquares és Ergeron hatékonysága a szív-és érrendszer, valamint a májvédelem szempontjából (30’)

Dr. Bertha András tumorellenes hatóanyagú szereire nemzetközi szabadalommal bír. Ismerje meg ezeket a szereket és hatékonyságukat.

Dr. Horváth Ilona: Egy új korszak hajnala? Paradigmaváltás az egészségügyben (30’)
Ha egy új paradigma van a láthatáron, azt nem könnyû felismerni – hiszen az a normál tudomány álláspontjáról nézve gyakran látszik sarlatánságnak. Ez többnyire egy-egy szokatlanul, de koherensen gondolkodó egyéniség fellépésével jár, aki maga rendszerint tisztában van azzal, hogy az általa felismert valamely részösszefüggés csak a tudományterület teljes újrarendezésével kerülhet a helyére.
A Bemer készülékek a helyszínen kipróbálhatók, szaktanácsadással

Pál Erzsébet: Progresszió – Közös meditációs utazás a jövõbe (30)

A tapasztalt oktató egy meditációs utazásra vár mindenkit, aki szeretne bepillantani a jövendõjébe, a saját és az ország sorsába. Legyen szíves tollat és jegyzetfüzetet hozzon magával, hogy a meditáció után leírhassa tapasztalatát. Minden teremben ülõ, a meditációban részvevõ tapasztalatát összegezzük, összevetjük. Az eredményt a kongresszus után weboldalunkon olvashatja el


Elõadások 14.00-16.00


Prof. Dr. Bagdy Emõke: A teljes értékû élet pszichológiája (20’)

Mit tud egy olyan személy, akit nem betegítenek meg a distresszek, aki jól érzi magát a világban nehéz feltételek között is, és nem csupán életképes, de „boldogító” megoldásmódokat tud az ártalmas stresszekkel való megküzdésben? A stresszkezelés keretében az egészség-tudatosság és személyes felelõsség elfogadásának szellemében foglalkozunk az ún. vitalitásgenerátorokkal, a „boldogság-kutatás” üzeneteivel és azokkal a praktikus feszültségcsökkentõ technikákkal, amelyek segítik a jó életminõség saját eszközökkel történõ elérését, fenntartását.


Dr. Révész Edit: A Power Plate vibráció az idegrendszeri betegségekben (30’)

A vibrációs tréninget a kozmonauták segítésére fejlesztették ki, a súlytalanság negatív hatásainak kivédésére. A kutatások kimutatták, hogy a vibrációs tréning jótékonyan befolyásolja az izomerõt, flexibilitást, csontsûrûséget, keringést, és ezáltal a felépülést. A technológia továbbfejlesztésével ma már elérhetõvé vált az, hogy Idegrendszeri kórképekben, mint SM, AML, Parkinson-kór, agyvérzés, agytrombózis okozta, vagy más izomsorvadással járó betegségekben rövid idõ alatt is igen jelentõs javulás érhetõ el.
A Power Plate készülék a helyszínen kipróbálható, szaktanácsadással

Szabó György: Világbetegségek ellen gyógynövényekkel (25’)

Gyuri bácsi, a bükki füvesember elõadása három részbõl áll, beszél majd a világszerte ijesztõ mértékben terjedõ cukorbetegségrõl, melynek kialakulását hosszasan ki lehet tolni a megfelelõ gyógynövények alkalmazásával. A daganatos betegségekre évszázadok óta ismer a népgyógyászat gyógymódokat. Meghökkentõ, orvosilag bizonyított eljárások Erdélybõl.
A népességszaporulat érdekében is tehetünk gyógynövényekkel. A Babaváró programot azért dolgozta ki a bükki füvesember, hogy több magyar gyermek szülessen a jövõben.
Gyógynövényes tanácsadás a helyszínen

Dr. Taraczközi István: Meddig tartható fenn ez a mûvi világ? (20’)
Természetellenes módon, mûtrágyaoldatban termesztett növények, szûk ketrecekben, mesterséges fény mellett tenyésztett állatok. Mesterséges színezékek, aromák, adalékanyagok ételeinkben. Szintetikus gyógyszerek. Mesterségesen létrehozott életek. Kérdés: meddig mehet ez? Meddig lehet figyelmen kívül hagyni a természet törvényeit?
Milyen jelei láthatók, hogy ez tovább valóban nem folytatható? Milyen árat fizetünk érte?

Szendi Gábor: Istenmodul az agyban? (25’)

Korábban a temporális epilepsziások megtérésélményeinek és sajátos személyiségvonásainak vizsgálata, majd újabban a modern képalkotó eljárások (PET, MRI, topografikus EEG, stb.), valamint az agy bizonyos területeinek elektromágneses ingerlése mind egy irányba mutat: vallásos-eksztatikus élmények során bizonyos agyi területek fokozottan aktiválódnak, ill. deaktíválódnak. E területek akaratlagos aktiválására a különbözõ kultúrák hasonló, de mégis eltérõ technikákat dolgoztak ki, mint pl. az imát vagy a meditációt. Ezekbõl az eredményekbõl arra következtethetünk, hogy az istenhit "elõrehuzalozott" neurobiológiai képességünk. Hogy ez azt jelenti-e, hogy Isten így teremtett minket, vagy azt, hogy a vallásos hit evolúciósan kialakult hasznos képességünk, azt mindenki eldöntheti világnézetének megfelelõen.Elõadások 16.30-18.00Kisfaludy György: Az õselemek és a gyógyítás kapcsolata (30’
A legnagyobb titkok mindig is elõttünk voltak, csak elmentünk mellettük. A teremtés és a modern gondolkodás nem idegenek egymástól, ha eljutunk a tudásnak arra a szintjére, amikor már megértjük az ókori õseink tudományának ma is fontos üzeneteit. Ezekbõl kiderül, hogy a Tûz, Víz, Levegõ, Föld õselemek miképpen jelennek meg a homeopátiában, vagy az akupunktúrában.


Szilágyiné Makra Ildikó: A kortalan lélek (20’)

A nemek, az életkorok, az érdeklõdési körök, munkahely vagy iskolázottság nem mutatott korrelációt színek szerint egymással. A személyiségtípus, a habitus azonban állandó és pregnáns jegyként azonos színekkel operál, a személy különbözõ életkorában, életszakaszaiban. Tehát állandó jegynek tekinthetõ, mint a kézírásban a kézsúly, vonalszélek, vagy az áthúzások minõsége, iránya, dõlése vagy duktusa, melyekbõl az írásszakértõi személyazonosítás elvégezhetõ.Serfõzõ-Gyõr Oxána: A rendezõ elv a kvantumfizika káoszában - avagy az emberi tudattal felfogható világ vége (20’)

Miként adják fel tudósaink a ráción alapuló szemléletüket a gondolati építmények világában. A fiatal, de sok területe járatos elõadó olyan kérdéseket feszeget, melyek már mindannyiunkban megfogalmazódtak. Milyen válaszokat fogunk erre kapni?

18.00-18.30 Természetgyógyászatért-díjak ünnepélyes átadása
2012 évi Természetgyógyászatért-díj várományosai

Dr. Horváth Ilona
Orvos-természetgyógyász, Bemer-terapeuta

Neki köszönhetõen a változó mágneses terápia mind az orvosok, mind a pedig természetgyógyászok között ismert és népszerû. A Természetgyógyászatért-díjat oktató, gyógyító és integráló tevékenységéért kapjaDr. Révész Edit
Orvos-természetgyógyász, Power Plate terapeuta, az FLP Orvos Szakmai Bizottságának elnöke
Több évtizedes gyógyító és oktató tevékenységében - kilépve a hagyományos egészségügy kereteibõl - emberek ezreit ébresztette rá a természetes gyógymódok és termékek hatékonyságára. A Természetgyógyászatért-díjat oktató, felvilágosító, gyógyító munkájáért kapja


Szabó György
Gyuri bácsi, a bükki füvesember nagyanyjától, a javasasszonytól tanulta a gyógynövények ismeretét. Õ egy õsi tudás birtokosa, amely tudást, hál’istennek, megosztott velünk is különbözõ teái formájában. Hosszú, egy életen át tartó magas szintû gyógyítói munkájáért kapja a Természetgyógyászatért-díjat