2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Dr.Taraczközi István előadása Somogytúron

Aranyér kezelése reflexológiával

Aranyér kezelése reflexológiával

Az aranyér kezelése masszázs segítségével

Az aranyér okozta fájások olykor elviselhetetlenek lehetnek, nem is beszélve a jelenlétük okozta kínos érzésről. Mindezek ellenére na­gyon sok betegemnek tudtam segíteni, hogy a masszázsterületek egysze­rű masszírozásával gondjától és a vele járó fájdalmaktól végérvénye­sen megszabadulhasson. A titok nyitja nem más, mint az érzékeny pontok megkeresése, illetve azok rendszeres masszírozása, és fájdal­maink szinte varázsütésre eltűnhetnek. A kitartóan végzett reflex­masszázsnak köszönhetően bárki megszabadulhat ettől a kellemetlen betegségtől.
Az aranyér valójában egy olyan visszér, mely a végbélen belül vagy kívül helyezkedhet el. A területhez tartozó reflexpont keresésekor először vegyük szemügyre talpunkat.
A lábreflexpontok masszírozása

A hüvelyk- és egy másik ujjunkkal nyomjuk meg a sarok csontos ré­szét, közvetlenül a párnázat felett. Találni fogunk itt egy boltozatos területet, melyet jól nyomkodjunk át, és keressük a fájdalmas ref­lexpontokat. Ezeknél a pontoknál az erő­sebb nyomás kifejtése miatt nagy segítségünkre lehetnek a kiegészítő masszázseszközeink. A kézi masszázseszköz igen hatékonyan használ­ható ennél a területen is. Természetesen nem az egész zónát fogjuk érzékenynek találni, csak néhány pontjának érintése okozhat majd kellemetlen érzést. Az aranyeret kiváltó megduzzadt erek csak a vég­bél bizonyos területein jelentkezhetnek. Ha megtaláltuk a megfelelő pontot lábunkon, azonnal kezdjük el a kezelést, de ügyeljünk, hogy a nyomás nagysága kezdetben csak akkora legyen, amit még kényelme­sen elviselünk. Amikor készen vagyunk, lassan haladjunk fel a boka belső oldali csontján, és itt is masszírozzuk meg az esetleges érzékeny pontokat. Ujjainkkal és hüvelykujjunkkal jól dörzsöljük át a láb hátsó részét, valamint az Achilles-ín mindkét oldalát. Ha érzékeny terüle­tekre bukkanunk, mindaddig masszírozzuk, amíg a kellemetlen érzet teljesen el nem tűnik, még akkor is, ha fájdalmakkal jár. A teljes ke­zelést mindkét lábon végezzük el, valamint tapogassuk körbe a nagy­lábujj körmét, hátha fájó masszázspontokra bukkanunk. Nézzen utána a talpmasszázs technikáknak.
A kézreflexpontok masszírozása

Ha lábunk masszírozását befejeztük, térjünk át a kézen található masszázspontokra, melyek további segítségünkre lehetnek az aranyér ke­zelésében. Hüvelykujjunkkal nyomjuk meg a csukló felett található csontos területet. A tenyér oldaláról kezdjük el a masszírozást, és jól nyomkodjuk meg a csont felett és alatt húzódó zónákat. Most fordít­suk meg kezünket, és a csukló külső oldalát nyomkodjuk meg. Természetesen a masszázst mindkét kezünkön végezzük el. Saját gyakorlatomban több olyan esettel ta­lálkoztam, ahol ez az egyszerű technika teljesen megszüntette az illa­tő aranyerét. A farkcsonton szintén található egy reflexpont, amit a gyorsabb gyógyulás érdekében ajánlatos rendszeresen ingerelni. Bővebben olvashat a kézmasszázsról korábbi bejegyzéseinkben.
A sarok reflexpontjai

A végbél legfontosabb reflexpontjai a sarokpárna alatt helyezkednek el. Ha végbelünkkel vagy vastagbelünk alsó részével van gondunk, ak­kor ezt a területet olyan érzékenynek fogjuk találni, hogy szinte kép­telenség lesz megérinteni. Mindezek ellenére a masszázst el kell vé­geznünk, hogy megújult energiát és vért juttathassunk az érintett te­rületekre, s így a természet gyógyító ereje elvégezhesse munkáját. Az előbb már megemlítettük, de most ismét szeretném kihangsú­lyozni, hogy a sarok masszázspontjainak hatékony ingerléséhez jobb, ha masszírozó-eszközöket használunk, különösen akkor, ha bőrkeménye­dés is található az adott területen.
A pontok kitapogatásánál első lépésben természetesen ujjainkat használjuk. Vegyük sarkunkat a kezünkbe, majd ujjhegyünket mélyesszük be a sarokpárnába. Ha próbálkozásunk eredménytelennek bizonyulna, akkor a masszázsfésűvel vagy a kézi reflexmasszírozóval ismételjük meg az előbbi mozdulatot. Fogjuk két kezünkbe a fésűt, és egyik oldaltól a másikig haladva húz­zuk végig sarkunkon, különös figyelmet szentelve a sarok belső olda­lának, egészen fel a bokáig. A nehezen elérhető reflexpontok masszírozásának egy másik módja, ha sarkunkat végighúzzuk a széklába­kat összekötő fa peremén. A masszírozáshoz tehát bármilyen eszközt használhatunk, csak az a fontos, hogy az érzékeny területeken tapasz­talható fájdalmat a rendszeres kezelésekkel minél hamarabb szüntes­sük meg. Ennek eredményeként csillapíthatjuk a reflexponthoz tarto­zó testrész fájdalmát, vagy jelen esetben elérhetjük az aranyér-vissza­húzódást. Talpmasszázs lapunkon rengeteg információt olvashat a helyes alkalmazásról, és a precíz technikákról.
Egy példa a közérzet gyors javulására

Kedves Masszázs.Eu!
Én a saját bőrömön tapasztaltam meg a masszázs aranyérre kifejtett csodálatos hatását. Nemrég egy rossz mozdulat hatására azonnal éreztem, hogy aranyerem kissé kitüremke­dett. Az első kezelésekkel sikerült megszüntetnem a fájdal­maimat, és a duzzadás is visszahúzódott. Az ezt követő né­hány masszázs pedig teljesen helyreállította az állapotomat.
E S.
A helyes reflexpont fontossága

Kedves Masszázs.Eu!
Az aranyér kezelésével kapcsolatban egy nagyon fontos ta­pasztalatra tettem szert! A láb belső részén elhelyezkedő pont nekem nem tudta megállítani a végbélvérzésemet, vi­szont közvetlen a sarokcsont felett találtam egy másikat, amit ön is ajánlott, melynek kezelésével viszont sikerült elál­lítanom a vérzést.
L. T.
J. asszony története
Kedves Masszázs.Eu!
Sok évig küszködtem vastagbélproblémákkal, melyről már részletesen beszéltem önnel a legutóbbi telefonhíváskor. Saj­nos a javasolt diétát nem voltam képes követni, melynek eredményeképpen az egész altestem nagyon fájt. Nem akar­tam senkit sem terhelni gondommal, de a fájdalmaknak kö­szönhetően igen kibírhatatlan lett a társaságom. Éjszaka rendkívüli kínokkal küszködtem, képtelen voltam aludni, csak feküdtem és próbáltam túlélni az egészet. Kísérletet tettem, hátha fájdalomcsillapítóval jobb lesz, de sajnos az sem segített. Ekkor határoztam el, hogy telefonálok önnek. Tanácsai és azok hatásai megváltást jelentettek számomra, amit szeretnék most önnek részletesebben is leírni. Este, míg a többiek a televíziót nézték, én elkezdtem sarokpárnám masszírozását, mely olyan fájdalmat okozott, amit még soha­sem éreztem azelőtt. Higgye el, csak akaraterőmnek köszön­hettem, hogy folytattam a masszázst, hisz a fájdalom sejtette velem, hogy valami fontos pontot érinthettem meg. A masszírozáshoz csak ujjaimat használtam, és minden este rend­szeresen elvégeztem a kezelést. Mivel az egyik sarkam sok­kal jobban fájt, mint a másik, ezért az előbbinek nagyobb figyelmet szenteltem. Mire a lefekvéshez értem, a fájdalom nagy részét már sikerült kimasszíroznom sarkamból, és ha hiszi, ha nem, azon az éjjelen végre fájdalmaktól mentesen aludhattam! Azóta minden gondom megszűnt, valamint az érzékeny pontok is eltűntek sarkamról: Nem tudom önnek szavakban kifejezni hálámat, amiért megismertette velem a, masszázs csodálatos tudományát.

1 – aranyér - végbélnyílás
2 – végbélnyílás 1
3 – végbélnyílás 2
4 – gerinc alsó része

A vöröshagyma

A kilónként 39 Ft-os vöröshagyma (10 kg-os zsákban ennyi az ára) bebizonyította, hogy a természet megint jobbat alkot, mint a vegyipar. Koleszterinügyben a hagymák közül a vöröshagyma bizonyult a leghatékonyabbnak, de csak nyersen okozott javulást.

Hagyma, de holnap is..

Szerencsére akadnak kiváló orvosok, pártatlan kutatók, akik nem a gyógyszerlobbi, vagy a pánikra szomjazó média madzagon rángatott Marionette-bábui. Dr. Bieler és dr. Gurewich is ezek közé tartozik. Ezért aligha hallhattál róluk. Nézzük meg, mit tanulhatunk tőlük a koleszterinről.

Dr. Bieler föltette azt az egyszerű kérdést, hogy hogyan tudja az érfalunk egy életen át megőrizni épségét. Az érfalad ugyanis hasonlatos egy igen sebes sodrású patakhoz, melynek falát a viz folyton vájja. Lassú víz partot mos. Hát még a gyors…
Ha a partot hamar kimossa a víz, hogyan lehetséges akkor, hogy a rendkívül gyors folyású véred mégsem veri szét az érfaladat?

Elgondolkodtál-e már azon, hogy ha a szíved percenként 5-20 liter vért forgat meg érrendszeredben, hogyan maradhatsz életben 70-80 évig?

Az érrendszer épségét többek között egy csodálatos kenőanyag biztosítja. Ez a „gépzsír” ha nem lenne, a véráram hamar cafatokra szaggatná az érrendszeredet. Ezt a bámulatos kenőanyagot májad állítja elő, ez a hihetetlen szerved, mely több, mint 500 különféle feladatot tud ellátni! Adózz egy pillanatra csodálattal májadnak, e pompás műremeknek, mely megtermeli minden kenőanyagok öregapját: a koleszterint! A kocsidban rendszeresen cserélned kell a kenőanyagot, míg a májad jobbat készít, és nem is tudsz róla.

Kerüld a zsírban, olajban sült ételeket (minden sült hús annak számít, hiszen saját zsírja hő hatására átalakul), a melegen sajtolt olajok használatát! Ugyanakkor fokozd hidegen sajtolt olajok jelenlétét étkezéseidben! Ne gondolj semmi misztikumra, salátádra bőven locsolj olíva-, napraforgó-, mák-, szőlőmagolajokat!
Emellett fogyassz sok olajos magvat: diót, mandulát, mogyorót, napraforgómagot stb. Ez főleg télen fontos, mert az olajból nemcsak érrendszered kenőanyaga származik, de szervezeted ezzel tudja az állandó testhőmérsékletedet tartani. Továbbá az olajokban található hőérzékeny E-vitamin fontos építője ez érrendszernek.

Mi a titokzatos vörös koleszterinbajnok?

A népi gyógymód évezredek óta ismeri és veti be ezt liliomfélék családjába tartozó növényt.
Javítja a májfunkciót, az emésztést, használták vértisztítóként, szíverősítőként. Jól alkalmazható megfázások ellen, de mégis most a koleszterinjavító hatását emelném ki a vöröshagymának. Dr. Gurewich, a Tufts Egyetem professzorát elkeserítette a szívinfarktuson átesett betegei koleszterinszintje. Ugyanis a szívroham egyik oka a kevés HDL koleszterin, és sok LDL koleszterin. Ha a beteg ugyanazt az étrendet folytatja, ami szívrohamának oka volt, a jövőben további szívrohamokra számíthat, és előbb-utóbb belehal.

Szóval a professzor – jó orvosként együtt érezve betegeivel – kereste a megoldást. Egyik lengyel származású munkatársára hallgatva döntötte el, hogy szívbetegeit hagymakúrára fogja. Szokatlan a közönséges élelmiszerek gyógyszerhatástani kutatása, de mint pártatlan tudós, nyitottan nekivágott. A napi egy nyers hagyma fogyasztása megdöbbentő eredményekre vezetett.

Minden 1%-nyi koleszterinszint-csökkenés 2%-kal csökkenti a szívroham kockázatát!

A kilónként 39 Ft-os vöröshagyma (10 kg-os zsákban ennyi az ára) bebizonyította, hogy a természet megint jobbat alkot, mint a vegyipar.
Koleszterinügyben a hagymák közül a vöröshagyma bizonyult a leghatékonyabbnak, de csak nyersen okozott javulást. Sajnos a hőkezelés hatására a hagyma értékes illó olaja megsemmisül. A kísérlet kapcsán arra is felfigyeltek, hogy minél csípősebb a hagyma, annál hatásosabb.

Mitől működik a dolog?

A professzor nem találta meg azt a vegyületet, ami ezt a rendkívül kedvező hatást okozta. További 150 hatóanyagot fedeztek még fel a hagymában, további kutatás kérdése, melyik hogyan védi egészségedet.

Mik a vöröshagyma főbb alkotói?

100 g hagyma 85-90%-a víz, fehérjetartalma 4-5%, gazdag ásványi anyagokban, kálium, kalcium, magnézium, cink, réz és bór tartalma jelentős. A magyar a hagymát is hagymával ette, s még népdalaink némelyike is utalt a tarisznyában lapuló vöröshagymára. Nem is betegeskedtek annyit, míg kenyéren és hagymán éltünk.

Még miért jó ez Neked?

A hagyma hígítja a vért, csökkenti a vérrögképződést (ezt sütve, főzve is képes), elpusztítja a baktériumokat, szabályozza a vércukorszintet. Még az emésztést is segíti! Koleszterinjavító hatása mellett a hagyma kiváló tüdőtisztító is, ezért a városi embernek egyenesen kötelező, bár erre a lila fajta a megfelelőbb. Hát nem hihetetlen, hogy egy ilyen gyakori növény ennyire csodálatos gyógyszer?
Nem azért ilyen olcsó, mert csak ennyit ér, hanem mert a természet nagyvonalú, és azt szeretné, ha mindenki hozzájuthatna!

Hogyan edd?

Nyersen rakhatod kenyérre, vagy vághatod salátába. A nyers fogyasztás szabályát betartva csak képzeleted szab határt annak, hogyan, mivel készíted el.

Mennyit egyél?

A kísérletek alapján már napi fél vöröshagyma hatásos.

Meddig tartson a kúrád?

Ha koleszterincsökkentés a célod, legalább 2 hónapig végezd!

Összegezve, koleszterinszinted javulása érdekében:

1, Egyél több nyerset, és kerüld a zsírban, olajban sütött dolgokat. Használj hidegen sajtolt olajat és egyél magvakat, hogy májad az érvédő HDL koleszterint állítsa elő. Ezt tanácsolja dr. Bieler.

2, Egyél hónapokig naponta legalább egy fél fej vöröshagymát, hogy megjavítsa csökkentse a rossz, és javítsa a jó koleszterin mennyiségét véredben – javasolja dr. Gurewich. Minél csípősebb a hagyma, annál jobb a hatásfoka!

+1 ötlet: az LDL koleszterin magas értéke miatt az érfalra rakódó nyálkát kiválóan oldja egy csodálatos déligyümölcs: a grapefruit. Sajátos vegyületei úgy oldják fel a lerakódott, érszűkítő anyagot, mint zsíroldó a tűzhelyre égett zsírt.
Ha nem vagy hajlandó lemondani a zsíros ételekről, legalább fogyassz rendszeresen grapefuitot!

Ne várd a csodát, mert csodák között élsz. Egyik ilyen csoda a hagyma, kezdd el fogyasztani még ma!

PostCategoryIcon Posted in E vitamin, infarktus, koleszterin, sziv, táplálékkiegészítő, vitamin, vitamin hiány | PostTagIcon Tags: érelmeszesedés, gyomorégés, hagyma, hagymácska csepp, koleszterin, savlekötő, vöröshagyma
Leave a Reply

Forrás: Hagyma, de holnap is..

A szervezet megtisztitása

Hogyan mossuk át belső szerveinket mosópor nélkül?
Talán bizony akadnak olyanok, akik a beleiket, veséjüket vagy tüdejüket mosóporral mossák? Szó sincs róla, ezt csak azért találtam ki, hogy az Ön figyelmét a problémára irányítsam. Remélem, sikerült elérnem, hogy Ön elolvassa az alábbiakat, sőt hozzáfog a belső nagytakarításhoz. Hiszen még mosópor sem kell hozzá.

KÜLSŐ - BELSŐ MÉREGTELENÍTÉSI TANÁCSOK

Dr. Alexander Sztrasnij
természetgyógyasz

 

Hogyan mossuk át belső szerveinket mosópor nélkül?

Talán bizony akadnak olyanok, akik a beleiket, veséjüket vagy tüdejüket mosóporral mossák? Szó sincs róla, ezt csak azért találtam ki, hogy az Ön figyelmét a problémára irányítsam. Remélem, sikerült elérnem, hogy Ön elolvassa az alábbiakat, sőt hozzáfog a belső nagytakarításhoz. Hiszen még mosópor sem kell hozzá.

Végül is miért szükséges ez a fajta belső megtisztulás?

Hát ugyanazért, amiért a külső. Élettevékenységünk során testünkben rengeteg biokémiai melléktermék keletkezik, mely a beleken, a vesén és a bőrön keresztül távozik el. Ehhez jön még a tüdőnkbe kerülő szmog, cigarettafüst, a gyomrunkba jutó műtrágya-maradványok, az ivóvíz káros elemei, az alkohol, a különböző tabletták. A bélcsatornából pedig az ott lévő mérgek szívódnak fel. Mivel szervezetünk nem működik maximális teljesítménnyel, nem képes idejekorán kitakarítani magából mindent. Ha egy gépkocsi akárcsak pár órán keresztül maximális teljesítménnyel működik, felforr benne az olaj. Ezért van, hogy az emberi agy átlagban csak 20 %-os teljesítménnyel dolgozik. Ezért van, hogy a boltból hazatérő háziasszonynak túl nehéz az ötkilós bevásárló szatyor. Kiválasztó rendszerünk sem távolít el mindent tökéletesen.
A méregtelenítés arra figyelmezteti kiválasztó rendszerünket, hogy végig kell vinni azt, amit ő örökké csak holnapra halaszt. Sőt, holnaputánra. Persze, valamikor ezt beavatkozásunk nélkül is megteszi, csakhogy addigra a vesében, epehólyagban már lerakódik néhány homokszem. Ebből később kövek lesznek, a májban felhalmozott mérgek pedig a vérbe jutva már másnap reggelre fejfájást idézhetnek elő.

Kötelező-e a szervezet méregtelenítése?

Hát vajon kötelező mosakodni? Nem, sem ez, sem az nem kötelező. Emberek milliói élnek anélkül, hogy fogalmuk lenne a szervezet méregtelenítéséről vagy akár egyszer is megtették volna azt. Közép-Afrikában vagy Szibériában olyan emberek is élnek, akik életükben még sosem mosakodtak. No de mikor érezzük magunkat jobban? Ha nyakig ülünk egy mocsárban, vagy fürdés, fogmosás után? A szervezet méregtelenítésének eljárásai nemcsak jó közérzetet biztosítanak, hanem a meglévő és rejtett betegségek gyógyítását is elvégzik.

Hogyan állapítható meg, van-e a szervezetben salak lerakódás vagy nincs? Kell-e méregteleníteni vagy nem?

J. Osawa természetgyógyász, a makrobiotika megalapítója szerint a belső salaklerakódásnak hét stádiuma van. Kérem, ismerkedjék meg velük, s maga állapítsa meg, mennyire tiszta a szervezete.
Az első stádiumban a külsőleg egészséges ember észreveszi, hogy jóval fáradékonyabb, mint korábban. "Azelőtt mindig végigdolgoztam a napot, s mindez meg se kottyant. Most meg feleannyira sem bírom az iramot". Erre az állapotra találták ki az orvosok a "krónikus fáradtság" elnevezést.
A második stádiumban a fáradtságot gyakori fejfájás tetézi, az ember szaggatást érez a csontjaiban.
A salak-felhalmozódás harmadik stádiumára az jellemző, hogy a bőrben lerakódott mérgező anyagok különböző allergiá s vagy ekcémás kiütéseket okoznak.
A negyedik stádiumban a biológiai szennyeződések homok, kő vagy kalcium lerakódás formájában halmozódnak fel a vesében, epehólyagban, izületekben.
Az ötödik stádiumban bekövetkezik a megtámadott szervek deformációja.

A hatodik és hetedik stádiumban kóros szövet elváltozások következnek be a májban, agyban és más szervekben, rosszindulatú daganatok keletkezhetnek.
Nos, messze van még az agyi deformitásoktól? Gratulálok! Lehet, persze, hogy Ön mit sem érez a fenti stádiumokból, frissnek, egészségesnek érzi magát. Ez esetben nem szükséges méregtelenítenie. De ha mégis, úgy elmondom, hogyan is kell csinálni.
A legegyszerűbbtől a legkülönlegesebbig rengeteg eljárás létezik. Az egyes kiadványokban általában visszaköszönnek a régi könyvekből kiírt javallatok, melyek általában így szoktak kezdődni: "Végy egy literes dunsztos üveget, tégy bele vágott zabszalmát, önts rá ezt, tégy hozzá azt és fogyaszd hat napon át. Ezen kívül semmi mást ne igyál, ne egyél".
Nem nagy dolog, de honnan szerezzen zabszalmát a városi ember, ráadásul télvíz idején? No és ha hozzá jut, vajon képes-e lovak módjára egy héten át zabszalmán élni?

Vagy vegyük a következő javallatot: "A méregtelenítés hatvan napig tart. Az első tíz napban csakis rizst fogyasztunk, a második tíz napban 24 órán át adjon magának beöntéseket saját vizeletéből ..." Hogy ezután mit kell tenni? Nos, ami engem illet, már nemhogy hatvan napig folytatni, de elolvasni sincs kedvem. Kíváncsi volnék, akár egyszer is kipróbálták magukon ezt a gyógymódot azok a természetgyógyászok, akik javasolják?
A Kis Herceg észrevette, hogy ha a katona nem teljesíti a tábornok parancsát, akkor a tábornok a hibás. Én orvos vagyok. Ha pácienseim nem teljesítik azt, amit tanácsolok nekik, akkor a vétkes valószínűleg én vagyok. Ezért aztán csakis olyan egyszerű, a gyakorlatban is kipróbált méregtelenítési eljárásokat javaslok Önnek, amelyek nem 60 napot, hanem mindössze 5 percet, egy vagy maximum három napot igényelnek. Hogy úgy mondjam, gyógykúra lustáknak. Vagy pedig elfoglaltaknak. Ha pedig mindez Önnek nem elegendő, jó pár könyv akad még a könyvespolcon, amely ezzel a problémával foglakozik.

A vastagbél méregtelenítése

Tulajdonképpen egy két napos diétáról van szó. Bármely nap elvégezhető, de mégiscsak jobb a szombat-vasárnap, amikor a szervezet pihen. Már pénteken készítsen elő három liter kefirt, szeleteljen fel kb. 30-40 deka kenyeret, lehetőleg a barna fajtákból. A kenyérszeleteket tegye ki az ablakpárkányra, hogy a napsütéstől szombatra kétszersült legyen belőlük. Ha nem süt a nap, megfelel a kenyérpirító is vagy valami más.
1. nap. A nap folyamán igya meg az egész kefirt, közben harapjon hozzá a kétszersültből. Mindig akkor igyon, s közben rágcsáljon kétszersültet, amikor megéhezik. Ha nem szereti a kefirt, megteszi helyette a szénsav nélküli ásványvíz is.
2. nap. Kefir helyett reggeltől estig igyon cukormentes gyümölcs- vagy zöldség-levet, megint csak három liternyi mennyiségben és egyen hozzá kétszersültet. Konkrétan milyen lé legyen? Ízlése szerint választhat – alma-, paradicsom-, sárgarépa- vagy bármely más gyümölcs- és zöldség-lé közül. A fenti módszert ajánló természetgyógyászok a kúra alatt esténként még beöntést is javasolnak. Jómagam úgy vélem, rendeltetésének megfelelően a vastagbél amúgy is eltávolít magából mindent. Nem kell tehát még különféle szerves és szervetlen dolgokat oda bejuttatni. Ámbár, ha valakinek kedve telik benne, miért is ne tehetné meg.
Kollégáimmal több ezer páciensünknek ajánlottuk már ezt a módszert. A kúra után többségük beszámolt arról, hogy testükben csodálatos könnyűséget éreztek, erőnlétük és közérzetük pedig jelentősen javult. Akadtak azonban olyanok is, akiknél az első nap tovább fokozódott a fáradtság rossz szájszagot és bőr viszketegséget éreztek, ezért felhagytak az egésszel. Nagy kár. Mindez ugyanis megfelel a toxikus anyagok "rejtekhelyükről" való eltávozásának tüneteinek. Egér vagy patkány írtáskor is azt látjuk, hogy a kártevők először tömegesen menekülnek odúikból. Utána viszont steril körülmények maradnak az élőhelyeiken. Úgyhogy aggodalomra semmi ok.
Milyen gyakori legyen az ilyen gyógykúra?
Elegendő havonta egyszer. Ha viszont Ön a salak-felhalmozódás harmadik stádiumában van, ha szorulásra hajlamos vagy jelentős súlyfeleslege van, akkor jobb, ha kéthetenként egy alkalommal megteszi.
És kinek nem javasoljuk a vastagbél-méregtelenítést?
Az ellenjavallat cukorbetegeknek, gyomorfekély eseknek, erősen savas gyomorhurut osoknak és a szoptatós anyáknak szól.

A máj és az epehólyag tisztítása

Könyvünk számára mondta el dr. Jurij Petrov, a szegedi bioklinika vezetője az alábbiakat.
– Melyik embert nevezte Hippokratész epésnek? Az utálatost, aki minden apróságért robban, aki rátámad szeretteire, barátaira, saját magára. Az ókori görögök tudták, hogy ezt nem annyira a csapnivaló jellem vagy a rossz nevelés okozza, hanem az epe pangása.
Betegeink vallják, hogy a tisztító kúrák után megszűnnek a családi perpatvarok. Senki nem töpreng ezen különösebben, mindössze annyi történik, hogy az ember egyszer csak észreveszi, hogy stressz helyzetekben kevésbé "akad ki". Nyugalma helyreáll, kevésbé ingerült, kevésbé hajlamos a konfliktusra, egyre ritkábban fortyan fel, egyszerűbbé válik az élet, sőt, másként tekint egy sor dologra, s mindezzel együtt fizikailag is sokkal jobban érzi magát. Mi az elsődleges? Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás? Nem a salakanyagokban van-e a családi konfliktusok eredete?
– Ha jól értettem, "tisztítsd meg májadat, s megtisztítod a lelkedet"?
– Inkább így: Szabadulj meg a felesleges epétől, s megszabadulsz a bosszúságtól. A felesleg tehát a felhalmozódott és pangó epe. Ahogy a fáradt olaj szennyezi a motort, úgy szennyezi szervezetünket a felesleges epe. Amíg jelen van, a májsejtek lusták új epét termelni.
Vagy vegyünk egy másik analógiát, de ne a műszaki életből, hanem a konyhaművészetből. Romlott étolajból két-három napig, sőt akár egy hétig is készíthetünk ételt. De aztán végleg megromlik. Valamivel azonban mégiscsak főzni kell. Mit tegyünk? A romlottat frissre kell kicserélni.
A fizikai stabilitás lelki kiegyensúlyozottsághoz vezet. Ha az ember úgy érzi, ura a testének, azt tesz vele, amit akar, nem pedig megfordítva, amikor a szálak a kezében futnak össze, akkor már nem a testére figyel - na megkönnyebbültem, egészséges lettem, a magam ura vagyok.
– De hogyan végezzük el a máj tisztítását?
– Szerezzünk be hozzá szorbitot.
– Az meg micsoda?
– A szorbit nem más, mint glükóz nélküli cukor. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban. Oldjunk fel belőle evőkanálnyit egy deci forró vízben, igyuk meg éhgyomorra, feküdjünk a jobb oldalunkra és tegyünk a máj tájékára meleg vizestömlőt.
Ne ülő helyzetben végezzük a kúrát, mert akkor összenyomódnak az epevezetékek. Maradjunk fekvő helyzetben másfél-két órát. Ha ezt hasmenés követi, minden rendben van. Ha elmarad a hasmenés, ez azt jelenti, hogy szervezetünk nem reagál a szorbitra, és más eszközökhöz kell folyamodnunk. Szorbit helyett alkalmazhatunk magnéziumot, mézet, két friss tojássárgáját, oliva- vagy napraforgóolajat. Persze, nem mindenki képes felhajtani fél pohár étolajat, fél pohár vízben feloldott cukrot viszont igen.
– Meddig tart a hasmenés?
– Általában mindössze egy-két alkalommal. Ha pedig tovább tart, együnk valamit gyengén főzött rizzsel. Nem baj, ha enyhe szédülést vagy gyengeséget érzünk. Első alkalommal ez néha megesik, de a következőkben már nem ismétlődik meg.
– Mindezt naponta kell csinálni?
– Nem, hetente mindössze egyszer. Megtehetjük két-három alkalommal is, de a legjobb, ha két hónap alatt mindössze 8-10-szer végezzük el. Az emésztőrendszerbe jutva a szorbit a nyombélben felszívja az ott felhalmozódott epét és eltávolítja a szervezetből.
– Az ilyen méregtelenítés a lélektani egyensúlyon kívül mást is eredményez?
– A szervezetből eltávozik az allergia, amellyel szemben más beavatkozások hatástalanok volnának. Az ekcéma, bőrgyulladás gyakran a második-harmadik kúra hatására múlik el. Ha pedig egy idő után a kiütések ismét megjelennek, betegeink már tudják, hogy újabb két-három kúra után minden rendbe jön. Az ilyen betegségeknél, ide értve a pikkelysömört is, kezdetben erősödnek a tünetek, további pikkelyek jelennek meg. Itt feltétlenül el szoktuk mondani betegeinknek, hogy örüljenek, ha újabb kiütések jelennek meg, mert ez esetben a szervezet jól reagált a kezelésre. Ezután eltűnnek a kiütések és tartós enyhülés áll be. Azok a betegek, akik kénytelenek tablettát is szedni, felére vagy harmadára csökkenthetik gyógyszer adagjukat. A máj megújul. Ugyanahhoz a gyógyhatáshoz a szokásos gyógyszeradag helyett elenyésző mennyiségre lesz csak szükség. Rendkívül jelentős mértékben csökken a altató, nyugtató és depresszióellenes gyógyszerek mennyisége is.
– Vannak-e ellenjavallatok ehhez a kezeléshez?
– Igen, a magas láz, a májzsugor és az epekő.
– Mi a helyzet a szövődményekkel?
– Hétéves praxisunk alatt ilyet nem tapasztaltunk.
– Voltak-e olyan esetek, amikor hatástalannak mutatkoztak a kezelések?
– Gyakorlatilag nem. Nem emlékszem, hogy a gyógymód ne működött volna.
– A kúra után milyen hosszú ideig tart annak hatása?
– Egy-két kezelés után egy vagy két hónapig tart. A teljes kúrát, azaz 8-10 kezelést követően a gyógyhatás legalább hat hónapig, de akár egy évig is eltarthat. Ezért a kezeléseket, csakúgy, mint odahaza a nagytakarítást évente két-három alkalommal el kell végezni.
– El lehet-e távolítani a szervezet más sejtjeiből is a salakanyagokat?
– Igen, de másként, koplalással. Mitől szabadul meg a háziasszony nagytakarításkor? A felesleges dolgoktól. Így van ez koplaláskor is: a szervezet elsősorban azt adja le, amire nincs szüksége - a vízben oldott mérgeket. A koplalást persze be kell fejezni, mielőtt a sejtek a szükséges dolgoktól is megszabadulnának.
– Köszönöm, hogy megosztotta velünk tapasztalatait és hozzájárult, hogy azokat közzé tegyük!
Amennyiben kérdései lennének, úgy felteheti azokat személyesen a Bioklinika vezetőjének: Szeged, (62) 471–541 tel.

A vese méregtelenítése

A vesében folyamatosan képződnek különböző sókristályok. Ezek nem irritálnak bennünket és rendszeresen el is távoznak szervezetünkből. Ha viszont a vese nem távolítja el őket a kellő gyorsasággal, akkor ez homok és kövek képződéséhez vezet. Amikor a vesekő már kialakult és mérete meghaladja az egy centimétert, ezen már semmiféle átmosás nem segíthet. Hogy mindez ne következzék be, tegye az alábbiakat.
Nyáron a vese átmosására a legjobb a görögdinnye. A dolog végtelenül egyszerű. Naponta délután 5 és 7 között– amikor a legintenzívebb a szervezet vizeletkiválasztó tevékenysége – fogyasszon el annyi dinnyét, amennyit csak tud. Ezt követően vegyen melegvizes ülőfürdőt, s mindaddig maradjon benne, amíg vécére nem kell mennie. A görögdinnye kiváló vizelethajtó, a meleg víz pedig nem csak a húgyvezetékeket tágítja ki, hanem a vesehomok és apróbb kövek eltávozását is elősegíti. Télen a vizelethajtó tea receptje alkalmazható, melyet pár oldallal később, a házi gyógyfüves kúra javaslatunknál talál meg.

A tüdő méregtelenítése

Hogy érzi magát egy szellőzetlen lakásban? Ha kinyitjuk az ablakot, felfrissül a levegő. A tüdő átszellőztetéséhez azonban nem elegendő, ha kinyitjuk a szánkat.
Foglaljon helyet egy fotelban anélkül, hogy hátradőlne. A hátát tartsa egyenesen. Fújja ki teljesen a levegőt, majd lassan szívja tele a tüdejét. Tartsa vissza a levegőt mindaddig, amíg jól esik, aztán végezzen lassú kilégzést. Üldögéljen így egy-két percig. Esetleg könnyű szédülést érez, de aggódjon, mert ez így van jól. Oxigénhiányhoz szokott agya ekkor töltődik fel friss energiával. A szédülés aztán hamar elmúlik. Ismételje meg a procedúrát három-négy alkalommal. Naponta végezze el a gyakorlatot, de ha restelli a dolgot vagy "nem ér rá", akkor tegye, amikor éppen eszébe jut.
Van egy másik eljárás is. Hogy operáció után elkerüljék a tüdő pangását, a beteggel léggömböt szoktat fújatni. Elképzelhető, hogy e módszer Önt is jobban "megihleti".

Az izületek méregtelenítése

Nem tudom kitől származik az eljárás, amit most fogok javasolni, de a szakirodalomban általam olvasottak közül ez a legegyszerűbb.
Öntsön 5 grammnyi babérlevélre 3 deci vizet, s gyenge lángon forralja 5 percig, hogy eltávozzanak belőle a vesét irritáló illó olajok. Ezután vegye le a tűzről és a babérlevéllel együtt öntse termoszba, majd hagyja állni 3 órát. Az így kapott főzetet fogyassza apró kortyokban három napon át. Étrendjét ezalatt igyekezzék közelíteni a vegetáriánus koszthoz – minél kevesebb húst eszik, annál jobb. A kúrát ismételje meg egy hét múlva.

Az érrendszer megtisztítása

Erre azoknak van szükségük, akiknél zsír vagy elmeszesedett lemezkék rakódtak le az érfalakon, melyek szív fájdalmat, magas vérnyomást, agyi vér elégtelenséget okoznak. A recept tibeti orvosoktól származik, időszámításunk előtt a IV. századból.
Készítsen keveréket tíz-tíz deka kamilla, orbáncfű, homokiszalmogyoparvirag és nyírfalevél hozzáadásával. Kávéskanálnyi keverékből 2-2.5 deci vízzel készítsen teát, 15-20 percig hagyja állni, majd tegyen hozzá egy kávéskanál mézet és igya meg. Reggel és este igyék a teából mindaddig, míg az el nem fogy.

A bőr megtisztítása

Sokan tusolnak vagy fürdenek naponta. De vajon elegendő-e mindez? Ha nincs salak-felhalmozódás, akkor bőven. De ha van? Akkor a bőrmirigyekben felhalmozódott toxikus anyagok nem mindig választódnak ki a bőr felületére, s egyszerű tusolással nem lehet őket eltávolítani. A szervezetben maradó toxinok bőrbetegségeket okoznak, és az egész testben a nehézkesség-, kényelmetlenség-érzést keltenek.
Melyik az a gyógykúra, amely után csodálatos könnyűséget érez az ember? A szauna. A forró gőz felgyorsítja az anyagcserét, kitágítja a pórusokat, s ezáltal eltávolítja a felhalmozódott szennyeződést. Az esetben, ha Ön nem kedveli a szaunát, vagy az Önnek valamilyen oknál fogva ellenjavallt, akkor odahaza tegye a következőket.
Engedjen a kádba meleg vizet, s oldjon fel benne másfél kiló közönséges konyhasót. Vegyen ilyen fürdőt hetente egy-két alkalommal, de mindenféle rendszer nélkül is megteheti, amikor úgy érzi, hogy meg akar szabadulni a toxinoktól. A sós víz – amely tulajdonképpen nátrium klorid oldat – minden kiszív a pórusokból, ami nem oda való. Ne felejtse el a sós fürdő után tusolással leöblíteni magáról a kioldott szennyeződést.

Forrás: http://www.astra-lit.com/Termeszet/megtisztitasa.htm

Ma az ország egyik LEGJE Gyöngyöspatán

MEGHÍVÓ


Gyöngyöspatán, a Fő út 65.sz. alatti házasságkötő teremben
2012. január 16-án hétfőn, 18.00 óra kezdettel


Dr. Taraczközi István
orvos-természetgyógyász
a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének elnöke tart előadást
„TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT(?):
DERMATO VACUUM REFLEXOLÓGIA,
APITERÁPIA, MÉZMASSZÁS, KÖPÖLYÖZÉS”
címmel.


A belépés díjtalan!


A bemutatóval egybekötött előadás kb. 2 óra időtartamú.
MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT TISZTELETTEL VÁRUNK!
Gyöngyöspata Község Önkormányzata

Dr.Taraczközi István orvos-természetgyógyász Gyöngyöspatán

Gyöngyöspatán, a Fő út 65.sz. alatti házasságkötő teremben

2012. január 16-án hétfőn, 18.00 óra kezdettel

Dr. Taraczközi István

orvos-természetgyógyász

a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének elnöke tart

előadást

„TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT(?):

DERMATO VACUUM REFLEXOLÓGIA,

APITERÁPIA, MÉZMASSZÁS, KÖPÖLYÖZÉS”

címmel.


A belépés díjtalan!

 

A bemutatóval egybekötött előadás kb. 2 óra időtartamú.

MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT TISZTELETTEL VÁRUNK!

Gyöngyöspata Község Önkormányzata