„Békességgel a szívemben érkeztem 2011. március 18-án, és így is távozom 2012. július 23-án. Köszönöm a pataiak szeretetét, bizalmát, jó akaratát, segítő szándékát és a feladatot, melyet a Gondviselés számomra rendelt. Isten Áldjon Gyöngyöspata!” – fogalmazott közleményében Mátyás István jegyző, melyben lemondását a sajtó tudomására hozta. Ennél többet az üggyel kapcsolatban telefonos megkeresésünkkor sem mondott a leköszönő jegyző.

A lemondás kapcsán Juhász Oszkár Gyöngyöspata polgármestere elmondta: az élet számos területén változások várhatók Gyöngyöspatán.

Akik ehhez elég erősek, és kitartásuk is van, azok munkájára számítunk. Úgy tűnik, a jegyző nem győzte a kemény megpróbáltatásokat – fogalmazott a polgármester, akitől megtudtuk, hamarosan pályázatot írnak ki a megüresedett jegyzői állás betöltésére.

Úgy hírlik, az utóbbi hónapokban több nézeteltérése is volt a polgármesternek a jegyzővel. Erről kérdésünkre Juhász Oszkár azt válaszolta: ahol füstöl a kémény, ott mindig van kanálcsörgés. Ám áthidalhatatlan nehézségeik soha nem voltak. ...Forrás:http://www.heol.hu/heves/kozelet/gyongyospata-szabadsag-es-kanalcsorges-453519

Gyöngyöspata jegyzője annyira "nem győzte a kemény megpróbáltatásokat", hogy Tarnazsadány (70%)-Tarnabod (90% roma népességű) körjegyzőjének választották meg a mai napon és augusztus 1-el kinevezték erre a posztra.

A kinevezését követő tarnazsadányi közös testületi ülés után 16.30-kor Tarnabodra utazott, ahol újra találkozott a tarnabodi képviselő-testülettel és egy égető probléma megoldásán dolgoztak 17.30-ig.