2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Tarkan - PARE PARE

Dalszöveg:

Hala dün gibi hatırlarım her anını anıların
Biraz hırçınım bu yüzden biraz hüzünlüdür hep bir yanım
Hala sızlar
için için her biri yaralarımın
Dalgalıdır denizim bu yüzden
Biraz ıssızdır hep kıyılarım
Bir yanar bir sönerim bir ağlar bir gülerim
Pare pare buruktur hep sevinçlerim
Dağ gibi derya gibi bende acılar şahidim şarkılar
Ne zaman ümitle hayata göz kırpsam
Çiçekler açsam kapıma dayanır sonbahar
Çok erken tanıdım çorken tattım cilvesini kaderin
Zamansız büyüdüm şimdi kayıp çocukluk günlerim
Bir yanar bir sönerim bir ağlar bir gülerim
Pare pare buruktur hep sevinçlerim
Dağ gibi derya gibi Bende acılar şahidim şarkılar
Ne zaman ümitle hayata göz kırpsam
Çiçekler açsam kapıma dayanır sonbahar

Török-francia idegháború

Erdogan SarkozyA Nyugatnak ez „kellett” még: egyik legfontosabb szövetségese, Törökország most már nemcsak Izraellel fordult szembe, de Franciaországgal is felsejlik a totális szakítás rémképe.


Előzmények: két napja hagyta jóvá a francia szenátus azt a törvényt, amely bűncselekménynek tekinti, ha valaki a hivatalosan elismert népirtásokat tagadja, beleértve az 1915-ben kezdődött „örmény népirtást”. Aki vét ellene, egy évre a rácsok mögé vonulhat és akár 45 ezer euró pénzbüntetésre is ítélhető.

Tegnap Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök kijelentette, hogy a törvény „egyértelműen diszkriminatív, rasszista és a szólásszabadság lemészárlása”. Majd megígérte, hogy „habozás nélkül” megteszik az ellenlépéseket.

A beígért ellenlépések (mint a mai angol nyelvű török lapok írják): a francia cégeket kizárják a közbeszerzési folyamatokból, megszüntetik a katonai, politikai és kulturális együttműködést francia intézményekkel, valamint lezárják a török légi- és tengeri kikötőket a francia repülők és hajók előtt. Ankara egyszer és mindenkorra visszavonja párizsi nagykövetét. De a török kormány kiveszi a Euronews-ba fektetett 15,5 %-os részesedését is.

Lélegzetállító ellenlépések, amelyek 15 nap múlva azonnali hatállyal életbe lépnek, amikor és ha Nicolas Sarkozy francia elnök aláírja a törvényt.

Hogy műhelyünk melyik oldalon áll, annyira nem kétséges, minthogy a Klubrádió kinek a pártját fogja a vitában.

A török félnek maradéktalanul igaza van. A gondolkodás nem regulázható börtönnel. És miért csak a Párizsnak kedves népirtások nem vitathatóak? Miért nem vették fel a listára az indiánok kiirtását? Miért nem büntetik azt, aki szerint nem vagoníroztak el Szibériába félmillió magyart a II. világháború után? Vagy azon röhögni is szabad? Büntetlenül?

A nyugati világ most megkapja a képébe azt, amit Washington és Brüsszel Magyarország képébe vágott és vág. De a többszörösét. Egy stratégiailag hiperfontos, az elhúzódó  nyugati válságban gazdaságilag robbanékonyan fejlődő regionális nagyhatalomtól, amelynek helyén van a szíve és fütyül a nyugati demokráciafelfogásra, azaz a demokrácia és egyéb értékek köntösébe csomagolt meztelen hatalmi törekvésekre.

Hajrá Törökország!

Ordosz műhely

barikad.hu