2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Kaotikus katolikus szakdolgozat

130 ezer forintért íratta szakdolgozatát a katolikus vezető?

„Megkaptuk a pénzt, köszi, Zsuzsa hamarosan küldi a komplett anyagot.”- Feltörték a Skamla Gábriel, Gál Ferenc Hittudományi Főiskola tanulmányi osztály vezetőjének levelezését.

Egy újabb vezető került „szakdolgozat-botrányba”. A szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola tanulmányi osztályának vezetője 130 ezer forintért vásárolta a szakdolgozatát- írja a delmagyar.hu a galferences blogra hivatkozva.

Skamla Gábriel maga is hallgató, a hallgatói önkormányzat alelnöke, emellett az év eleje óta ő a tanulmányi osztály vezetője is. Levelezését feltörték és a blog közölte az ott található írásokat.

„Bízva a további sikeres együttműködésbe szeretnék rendelni egy szakdolgozatot. Téma: A magyar milléniumi emlékművek. Ezeknek az emlékműveknek áttekintése, bemutatása. (...) Terjedelem: 50 oldal irodalomjegyzék, melléklet nélkül. Határidő kb.: december 30-ka (előreláthatólag, lehet még belőle január 15 is) Érdekelne ennek a projektnek az ára valamint a fizetés ütemezése?!" – írta a tanulmányi osztályvezető tavaly október 11-én egy Nóra nevű bérszakdolgozat-írónak.

Még ugyanazon a napon meg is érkezett a válasz: „Megkaptuk a pénzt, köszi, Zsuzsa hamarosan küldi a komplett anyagot. A modulháló elkészítését 5e Ft-ért vállalná. (Nekem azt mondta, hogy vmi előadás anyagát készítette el ingyen.) Amiről pedig legutóbbi leveledben érdeklődtél, 130e Ft lenne, ha másfeles sortávval értendő az 50 oldal. Fizetési ütemezés elméletileg ua., mint az előzőnél: előre 30%, dolgozat felénél 20, és a végén a maradék 50. De ha neked így nem jó, persze rugalmas vagyok."

A blogon szóba kerül Skamla Gábrielnek a Kárpát-medencei keresztény tudományos diákköri konferenciára készült dolgozata is, ami a kiszivárogtatók szerint a szakdolgozathoz hasonlóan más készítette el.

A blogon olyan levél is olvasható, amelyen a rektor titkárnője, aki szintén hallgató, témavezetője kérésére maga írja meg a bírálatot saját szakdolgozatához, és 2 kérdést is a záróvizsgához.

A hittudományi főiskola feljelentést tett az elektronikus postafiókok feltörése miatt. Bartucz Katalin, a Szeged-Csanádi Egyházmegye sajtóreferense közölte: Kozma Gábor rektor egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyben.

hvg.hu - barikad.hu

Dr.Kottász! Hol van Fletó...?

Micsoda feltámadás!
Úgy tűnik, hogy Fletó második szakdolgozatának is nyoma veszett a pécsi egyetemen

 

Valami csoda folytán az őszödi böszme 1990-ben "készült" második, közgazdaságból írott szakdolgozata sincs meg a pécsi egyetemen.
Egyelőre Gyurcsány Ferenc mindkét szakdolgozatának nyoma veszett, a Pécsi Tudományegyetemen egyiket sem találják; második dolgozatát leselejtezték - írta szombati számában a Magyar Hírlap.
A lap emlékeztetett: a volt kormányfő az első dolgozatát - állítólag - 1984-ben írta a Pécsi Tanárképző Főiskolán, a Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel. A másodikat az egyetem közgazdasági karán, levelező tagozaton írta. 1990-ben végzett, s a nyilvántartás szerint "A gazdasági társaságok és a tőzsde működése" címet kaphatta a  záródolgozat. Ez utóbbit selejtezték le.
Kottász Gergely, az egyetem sajtóreferense a lapnak azt nyilatkozta: "a dolgozatok az egyetemi karokról a levéltári nyilvántartásba kerülnek, Gyurcsány dolgozatát 2003-ban adta át a kar a levéltárnak, ahol ötévente selejtezik őket, így a volt miniszterelnöké sincs már meg".
(MTI nyomán)
További részletek: http://kuruc.info/r/2/94524/#ixzz1rM8lONx4
 • Zdenko Padli Podatkovlovec
  "Kottász Gergely, az egyetem sajtóreferense a lapnak azt nyilatkozta..."
  Pelikán József gátőr (Kállai Ferenc színész) az ő elmaradt akasztásos kivégzése miatt segített a smasszernek kiabálni, mert a bíró is eltűnt (a népharag elől) a börtön épületéből.
  Így kiabált, emlékeztek!?:
  "DOKTOR KOTTÁSZ!... DOKTOR KOTTÁSZ!... DOKTOR KOTTÁSZ!"
  :D
  Ez is egy olyan rokona lehet annak... (Bár nem írták, hogy "doktor".) :)