2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Egyek vagyunk!

Maloula

 

Szent Barbara napja alkalmából, 3 héttel 2013 karácsonya előtt a fejlett és elvileg demokratikus meg "keresztény" Nyugat azzal ajándékozza meg a közel-keleti kereszténységet, hogy lerombolja az utolsó várost, ahol a mai napig az Úr Jézus nyelvén beszélnek. Maloula városát....

És a világ továbbra is tétlenül nézi végig, ami történik, mintha a legtermészetesebb dolog lenne a világon a világ egyik legősibb kolostorát kifosztani, nővéreit elrabolni... és porig égetni a várost...

 

Naraszinha előadásának első része a damaszkuszi egyetemen

„Köszöntelek benneteket kedves szíriai fiatalok! Köszönöm, hogy itt lehetek köztetek, köszönöm, hogy vendégül láttok a damaszkuszi egyetemen, köszönöm, hogy meghallgattok!

Tudom, hogy minden egyes szív itt a teremben, egy sajátos mikrokozmoszt, egy egyedi univerzumot rejt magában. Tudom, hogy minden egyes szív itt a teremben, ami most rám figyel, saját virágot nevel, és ahányan vagyunk, annyiféle színben, formában és illatban pompázik. Valamelyik virág nappal, valamelyik virág éjszaka bont szirmot. Valamelyik virág a meleget, valamelyik a lágy hűvös szelet kedveli. Valamelyik virágnak sok esőre van szüksége, de van olyan, amelyik kitartóan bírja a szárasságot is. Valamelyik virágot a kelő Nap élteti és arcát kelet felé fordítja, valamelyik virágot a lenyugvó Nap táplálja, ezért arcával nyugat felé tekint.
Ahányan vagyunk itt a teremben, annyiféle virág nyílik szívünkben.

Mi vagyunk a világnak virága. Szívünkben nyíló ezernyi léleksziromtól lesz az élet illatos és pompás!

Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne. Minden ember, minden nép, minden kultúra gyökerekből táplálkozik. Ha valakinek erősek a gyökerei, otthon érzi magát a világban. Ha valakinek gyengék a gyökerei, elesett és kiszolgáltatott lesz addig, amíg meg nem tud gyökerezni valahol. És vannak olyanok is, akiknek nincs szükségük gyökerekre. Ezek a növények az élősködők. Azok, akik behálózzák, megfojtják, felfalják azokat a szíveket, amikből pompás virágok nyílnak. Ezek azok az élősködők, akik mások lélekvirágából táplálkoznak. Ezek azok a pusztító virágok, amik elszívják mások életerejét, majd ezután elemésztik önmagukat is.

Vannak virágok, amik a földben gyökreznek és vannak, amik az égben! 
Ti szíriai fiatalok, Damaszkusz jázminjai vagytok. Damaszkusz jázminjai az égben gyökereznek! Ahogy Bashar al-Assad mondta, Jeruzsálem az égi út felfelé, Damaszkusz az égi út lefelé. Damaszkusz jázminjai az égben gyökereznek!

Legyetek büszkék arra, hogy ti otthon vagytok a világban. Legyetek büszkék arra, hogy gyökereitek több ezer éves múltjából olyan virágok nyílnak, amiket nem lehet kitépni tövestül! Legyetek büszkék a hazátokra, ami olyan gyökereket adott nektek, ami dacol a pusztító viharral, a bombák robbanásával, szárazsággal, sötéttel, gonoszsággal!
Tápláljátok nap, mint nap a szívetekben nyíló és égben gyökerező damaszkuszi jázminokat, mert a Föld értetek kiállt most! Táplálja arcotokat a felkelő Nap keleti fénye és adjon erőt az Ég a lenyugvó nyugati Nap csábítása ellen!

Most ti vagytok szíriai fiatalok a világnak virága.

Emlékezzetek Mavláná szavaira!

„ …síromat ne a földön keressétek majd, 
sírom a tudó emberek szívében lesz.”

Damaszkuszi és aleppói fiatalok, ti mind Mavláná örökösei vagytok. Tápláljátok hát ezt a virágot, ami szívetekben nyílik. Tanuljatok és tudjatok! Ne hagyjátok kitépni szívetek jázminját!

Naivság azt gondolni, hogy a világ egyszer elér arra a pontra, mikor nem változik már az arca. Legtöbben mégis ebben szeretnénk hinni. Abban a békés világban, amikor a civilizációk és kultúrák meghúzott határai többé nem változnak. A világ azonban nem ilyen. Folyamatosan változik. Kultúrák és civilizációk tűnnek el, majd újak születnek helyettük.
Egy dolog változatlan csak a végtelen időben: az emberi szív. A nagybetűs Ember szíve változatlan csak a történelem sodrában. Változatlan a maga gyarlóságával és változatlan a maga szeretetében. 
Most olyan korban élünk, mikor az emberi szív gonoszsága és gyarlóság az egekig ér. Éppen ezért kincs az, ha valakinek szíve virága az égben gyökerezik. 

Minden szíriai katona Kertész! Életét áldozza azért a kertért, aminek virágai az égben gyökereznek. Életét áldozza Damaszkuszért és a szíriai fiatalokért, akik a felkelő Napban hisznek és nem a lenyugvóban.

Sírjukat, ne a földön keressétek majd, hanem a szívetekben!

Haq azt jelenti Tudás. A Tudás azt jelenti Valóság. A Valóság azt jelenti Gyönyörűség. A Gyönyörűség azt jelenti Isten. 
Éppen ezért szíriai fiatalok, keressetek és kutassatok a Gyönyörűség a Valóság után! Aki szerelmes a Tudásba, szerelmes a Valóságba. Aki szerelmes a Valóságba szerelmes az Életbe. Aki szerelmes az Életbe, Istenbe szerelemes.

Szíriai fiatalok! Nektek az életetek a hazátok. Ha szerelmesek vagytok az életetekbe, a hazátokba vagytok szerelmesek. Ha a hazátokba vagytok szerelmesek, Istenbe vagytok szerelmesek. Ahogy Bashar al-Assad mondta, nem azé a haza, aki benne él, hanem aki képes meghalni érte.

Ne kelljen meghalnotok érte, de ha kell, meg kell halnotok érte! Ilyen azaz ember, aki szerelmes Istenbe. Mártír. Ez a szíriai ember.

Az igazán nagy dolgok sohasem a kirakatban vannak. Az igazán nagy dolgok egy titkos pillanatban születnek Isten és ember között. Az igazán nagy művek vagy a kandallókban égnek el vagy az asztalok „fiókjában” marad örökre, csak Isten és az az ember tud róla, aki megalkotta, mert csak rájuk tartozik.
Így van ez a hősökkel is. Az igazán nagy hősöket sohasem ismerjük meg. Az igazán nagy hősök egy titkos pillanatban „szerelemtől” ittasan adják életüket Istennek. A szíriai katonák ezek a hősök. Kertészek Isten kertjében.

Kedves szíriai fiatalok, ha megtaláljátok szívetekben a Tudást, megláthatjátok benne a Hősöket is, és meg is fogjátok érteni őket.

De ne a halálról beszéljünk, ott, ahol az élet virágzik! Bár az ördög fáradhatatlanul üti a harangot, úgy tűnik, az angyalok harsonája hangosabb nála. Kezükben a damaszkuszi kard.

Folytatása következik.

Az oroszlán barlangjából nincs kiút

Az oroszlán barlangjából nincs kiút

Az emberiség a XXI. századot írja és minden korszakban így ebben is van egy világhatalmat birtokló állam. A mi korunk nagyhatalma és mondhatjuk egyeduralkodója az Amerikai Egyesült Államok. Ez az állam, kedve szerint irányítja az országokat és egy gombnyomással népek nemzetek felett dönti el a sorsukat.

A II. világháború óta több mint ötvenszer avatkozott bele az Egyesült Államok különböző országok belpolitikájába. Hol csak, mint külső támogató hozzásegítette a hű bérencét a hatalomhoz hol pedig katonai beavatkozással szállta meg az adott országot és égetett fel mindent. 
Az USA-nak mindig kell egy háború. Mindig kell kreálnia egy gonoszt, aki ellen érveket, hoz fel, hogy elfogadtassa a világgal miért is kell azt az országot lerohanni, felégetni gazdaságilag megszállni, hogy majd exportálhassák a „demokráciát”. 

A háborúra épül a gazdasága is. Gondoljunk csak bele. Egy háború rengeteg fegyver eladással jár. Majd miután megszállták az adott országot jöhet a Világbank és az IMF, hogy soha vissza nem fizethető kölcsönt adjon. Majd jönnek a cégek, akik a lerombolt országot újjáépítsék és fillérekért felvásárolják. Ez volt mindig is a forgatókönyv és mindig is bevált. De mint minden birodalomnak így az USA-nak is beköszönt az alkonyat.

Sokan nem ismerik, sokan le is becsülik, de van egy kis ország a Közel-keleten, amit Szíriának hívnak és képes volt több tucat országgal köztük az USA-val is szembeszállni. Ami ma történik Szíriában az nem a véletlen műve, és mindenki tudja, hogy simán elkerülhető lett volna, ha Szíria is beáll a sorba. Ha áruló módon a palesztinok jogai visszaszerzése nélkül békét köt Izraellel. Ha nem támogatja a fegyveres ellenállást Palesztinában és Libanonban és Irakban. Ha kiárusítja az ország ásvány és olaj kincseit. Ha beengedi a multikat az országba és eladja a szírek alól a földeket. Ha az USA-tól vásárolt volna fegyvereket dollár milliárdokért. Ha nem tanítja az fiatalokat a nemzet és a haza szeretetére… és még sorolhatnám. Ha Szíria, mint a többi ország inkább meghunyászkodik és fejet hajt, akkor ma azt halhatnánk a médiumokban, hogy Szíria a legdemokratikusabb ország, barátja a nyugatnak. Assad elnök a legjobb vezető az arab világban.Csak egy baj van a szírek nem ilyenek. A szírek egy igazán büszke és hazaszerető nép. Nem is vezethetné ezt a nemzetet egy olyan elnök, aki nem az ország javáért dolgozna nap mint nap.
Ennek az országnak hihetetlen összetartó népe van. Egyként állnak ki hazájuk mellett és akár az életük árán, de megvédik azt a földet ahol születtek, ahol az őseik már több ezer évvel ezelőtt éltek. Nem véletlen hogy a szírek egyként állnak ki az ország elnöke Bashar Al-Assad mellett. Szíriában közel huszonhárom millió ember él, és körülbelül még ugyanennyi szír él szerte a világban. Ezért is láthatunk tízezreket kimenni az utcára Szíria, a hadsereg és Assad mellett tüntetni Ausztráliától Kanadáig az Egyesült Államoktól Nagy Britanniáig Venezuelától Németországig.

Ezt az országot, ezt a népet akarják ma elpusztítani, mert független és kiáll a jogai mellett. A Nobel békedíjas Obama elnök már két hete katonai beavatkozással fenyegetőzik. Az emberek többsége azt gondolná meg is fog ez történni. De aki jobban ismeri Szíriát és figyelemmel követi az eseményeket az nem biztos hogy erre fogadna. Ugyanis Szíriának stratégiai szövetségesei vannak a térségben és a világban is. Iránnal katonai szövetségben van. Irak nem csak a fegyveres támogatást köszönheti Szíriának, hanem több millió iraki menekültet is befogadott, akik hálásak és hűek a második hazájuk felé. Libanoni és palesztin szervezetek szintén a végsőkig kitartanak az Assad által vezetet Szíria mellett. Assadnak erős és jelentős követői vannak Jordániában, Jemenben, Egyiptomban szerte az arab világban. A kurdokat se felejtsük el, akik 15-20 milliós közösséget alkotnak Törökországban és szintén sokat köszönhetnek Szíriának.

A világ országai közül Oroszország, Kína, India, Dél-Afrika és mondhatjuk, az összes Dél-Amerika országok szintén Szíria mellett vannak. Az USA vezetői azt hitték, ha nagy szájjal hangosan telikiabálják a médiumokat azzal, hogy meg kell támadni Szíriát, akkor ezt csendben mindenki helyeselni fogja. Csak hogy változott a világ és változtak a körülmények is. Obama azt hitte, hogy elég lesz egy pár hetes propaganda turné, amivel könnyen megkapja a felhatalmazást a világtól, hogy ismét tönkretegyen egy országot. De mit ad Isten, az angolok németek olaszok és tulajdonképpen szinte az egész NATO kihátrált a katonai beavatkozás elől. Mivel jól tudják, hogy ennek a következménye beszámíthatatlan lenne a térségében, de kihatna az egész világra is.

Szíria nincs egyedül köszönhető annak, hogy egy kiváló vezetője van az országnak, akit Dr. Bashar Al-Assadnak hívnak. Aki egy erős országot épített fel, erős és jelentős szövetségesekkel. Az Assad jelentése arabul oroszlán. Az USA amikor Szíria ellen kezdett háborút indítani azt hitte hogy nyúl vadászatra indul, de nagyot hibázott ugyanis egy oroszlán barlangba tévedt ahonnan nincs kiút. Az USA patt helyzetbe került, ha megtámadja Szíriát, akár egy harmadik világháborút robbanhat ki, ha visszatáncol a katonai beavatkozástól, akkor mindörökre csorbul a tekintélye. Bárhogyan is fog történi Szíria lesz az az ország, aki az első szöget veri bele a cionisták által irányított USA koporsójába.

Mert Szíriát Isten védi! 

Szíriai Hírek - Sinoda
Forrás: FB Szíria Hírek

Meddig még?

Valós idő holokausztja

Homs , Szíria

napjainkban .......

Szíria: Amerika megrendezte a saját háborúját?

Veczán Zoltán
Forrás: MNO, Index.hu, HVG
2013. szeptember 05., csütörtök 14:16
Szíriai lázadók bevallották: ők használtak vegyi fegyvereket Aleppó mellett, videofelvétel is készült a fegyverarzenáljukról. Még mindig nem tudni, ki felelős a Damaszkusz melletti tömegmészárlásért, de az amerikaiak már állig felfegyverkezve készülnek lecsapni Aszad kormányára, természetesen az emberi jogok védelmében. Sokan úgy vélik, az Egyesült Államok újra megrendezte a saját háborúját.

Gleiwitznél a németek lengyel egyenruhába bújtatott ügynökökkel eljátszottak egy lengyel támadást Németország ellen. Berlin természetesen nem tűrhette a „lengyel” agressziót, és kitört a második világháború.

Amerika történelme a Lusitania cirkáló óta különösen gazdag olyan háborúkban, amelyekbe finoman szólva sem tisztázott ürügyekkel szállt be. Szíria esetében a vegyifegyver-támadás a casus belli. Az amerikai külügyminiszter már egyértelműen jelezte, hogy akárki használta is, Aszad a hibás – mondta el Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Megnyerni a nyugati közvéleményt

A polgárháború váltakozó szerencsével zajlott, most úgy tűnik, hogy Aszad erői állnak győzelemre. A felkelők ezért Líbiához hasonlóan itt is a nyugati hatalmak szimpátiájára hajtanak, bármilyen eszközzel. „Eddig bárhol, ahol az Egyesült Államok közbelépett, a külföldi migránsok összevissza hazudtak” – mondta el korábban a szíriai konfliktus kapcsán Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

ENSZ-felhatalmazás és a közvélemény támogatása híján a nyugatiak és Amerika eddig csak sűrűn intézett felhívásokat Aszad kormányához, hogy szüntesse be az erőszakot. Egy vegyifegyver-támadás tömeges polgári áldozatokkal viszont elég megrázó lehet a nyugati demokráciák szavazói számára ahhoz, hogy újra támogassák Amerika csendőrködését a Közel-Keleten. Kérdés, hogy mennyi civil áldozatra van ehhez szükség.

A helyzet fokozódik

A vegyifegyver-téma Szíria kapcsán decemberben került elő, amikor Washington aggódott amiatt, hogy Aszad rendszere „egyre gonoszabb fegyverekhez nyúl”, esetleg majd vegyi fegyvert is használhat. Januárban a francia Le Monde már tudni vélte, hogy Aszadék Homsznál vegyi fegyvert vetettek be, márciusban pedig Aleppónál halt meg két tucatnyi ember harci gázoktól úgy, hogy a nyugati sajtó evidenciaként kezelte: a szír kormányzat tette. Obama újra és újra sietett figyelmeztetni Szíriát és Iránt: ha Aszad vegyi fegyvert vet be, Amerika megtorolja; a NATO pedig ugrásra készen várta az ENSZ jóváhagyását a támadáshoz.

Az ENSZ azonban nem szállított bizonyítékot a beavatkozáshoz, a megtorlásról szóló határozatot pedig Kína és az oroszok májusban újra megvétózták. A szír elnök ekkor azt nyilatkozta: sosem használna vegyi fegyvert a saját népe ellen, ha azonban mégis bevetette volna, annak nem tíz, vagy húsz, hanem több ezer áldozata lett volna.

Több halott kell? Megoldjuk!

Csaknem 1500 halottja volt az augusztus 21-én, Damaszkusz közelében történt harcigáztámadásnak. Az agresszor kiléte a mai napig ismeretlen, de Amerika és szövetségesei megint egyből Aszadot vették elő. Úgy tűnt, ennyi áldozatra már érzékenyen reagál a nyugati közvélemény is, és ha Obamának sikerül megnyernie a kongresszus támogatását, hétfőtől megindulhatnak az első légicsapások.

Aszadnak nem érdeke

Bassár el-Aszad nem követne el ilyen ostobaságot – kommentálta a helyzetet Nógrádi. A biztonságpolitikai szakértő kifejtette: a kormányerők mindenütt győzelemre álltak, szorították vissza a lázadókat, azok minden külföldi segítsége ellenére. A szír elnöknek egyáltalán nem állt érdekében vegyi fegyvert bevetni a sajt népe ellen, a felkelőknek – és az őket támogató nyugati és arab országoknak – annál inkább, hiszen csak így provokálhattak ki egy amerikai beavatkozást; egyébként Damaszkusz esetében már bevallották, hogy ők voltak.

Egy ideje videó is kering a világhálón, amelyen a felirat tanúsága szerint a lázadók készülődnek a vegyi fegyverek bevetésére, sőt és egy ágyút el is sütnek a film végén.

Szíriai lázadók, szaúdi vegyi fegyver, amerikai kiképzés

„A felkelőknek bőven vannak vegyi fegyvereik – jelentette ki Nógrádi –, Katartól és Szaúd-Arábiától kapják, amely államok szintén Aszad megdöntésében érdekeltek. Emellett minden nap özönlenek az »önkéntesek« a jordán–szír határon, akiket az amerikai és brit titkosszolgálat képez ki és fegyverez fel.”

Erős ember, gyenge ember

AZ IGAZÁN ERŐS AZ AKI MEGÁLLÍTJA A HÁBORÚT ÉS NEM AZ AKI KIROBBANTJA, AZ ERŐS AZ AKI BELÁTJA A HIBÁIT ÉS LEÁLL MÉG IDŐBEN, HA OBAMA ERŐS LETT VOLNA AKKOR MEGÁLT VOLNA ÉS KÖZÖLTE VOLNA MINDENKIVEL HOGY NINCSEN BIZONYÍTÉKA ARRA HOGY VEGYI FEGYVERT VETETTÜNK BE , ÉS AZ EGYETLEN MEGOLDÁS AZ AZ ENSZ BIZTONSÁGI TANÁCS NYOMOZÓI ,TEHÁT TÉRJÜNK VISSZA AZ ENSZHEZ, DE ÉN SZEMÉLY SZERINT GYENGÉNEK TARTOM ŐT , MERT NYOMÁSOK HATÁSÁRA CSELEKSZIK ÉS HÁBORÚ KIROBBANTÁSÁVAL FENYEGETŐZIK .ÉS AHOGY MONDTAM AZ ERŐS AZ AKI MEGAKADÁLYOZZA A HÁBORÚ KIROBBANÁSÁT ÉS NEM AZ AKI KIROBBANTJA "

"HA AZ AMERIKAIAKNAK VAGY A FRANCIÁKNAK BÁRMI BIZONYÍTÉKUK IS LETT VOLNA ARRÓL HOGY A SZÍRIAI HADSEREG VETETT BE VEGYIFEGYVEREKET AKKOR MÁR AZ ELSŐ NAPTÓL FELMUTATTÁK VOLNA A VILÁGNAK DE NINCSEN"


DR. BASHAR AL-ASSAD A DEL FIGARO ÚJSÁGNAK


DAMASZKUSZ 02,09,2013

Sorsunk egy, mert EGY az igaz Isten is