Március 10.,16:00-20:00,
Budapest, Thököly út -Izsó utca sarok

Székelyföld autonomiájáért - a
szimpátia kinyilvánítására gyülekező!

Ez az invitáló:
Magyarok, férfiak s asszonyok!
Figyelem, mindenki részéről!
Kortól, nemtől, vallástól, politikai hovatartozástól s minden egyébtől függetlenül,figyeljetek most reám!
Március 10-én Székelyföld hivatalosan is be fogja jelenteni a világ előtt, hogy szabadok, függetlenek, autonómitásukat el kell ismerni alkotmányosan is!
Harangozzátok be a létező összes lehetséges módon a Székely Nemzeti Tanács felhívását, hogy 2013-tól a Székely Vértanúk Napját, március10-ét tegyük a Székely Szabadság Napjává.
Éppen ezért várunk mindenkit
2013. március 10-én 16.00 órára (15.30-tól gyülekező)
a budapesti román nagykövetség elé (1146 Budapest, Thököly út 72-Izsó utcasarok), hogy tömegtámogatást nyújtsunk a keleti székely ikertestvéreink jogos követeléseinek.
Ugyanakkor (Bp. 16:00 órakor), a világ minden magyarlakta országában is lesznek tüntetések a román nagykövetségek illetve konzulátusok előtt. Külföldön e gyülekezéseket a helybeli székely-magyar nemzeti gondolkozású csoportok szervezik. Nem tudom érzitek e ennek az eseménynek a hihetetlenül magas, globális prioritását: szellemi szinten a forradalom elkezdődött! Nem óhajtunk vérontást, nem óhajtunk gyűlölethadjáratot, a szeretet, a becsület s az igazság szabadságunkért; ez vezérel minket, amely diadalra fogja juttatni a küzdelmeinket! Trianon szörnyű fojtogatását; most ezzel revizionálhatjuk végre, óriási dolog ez, minden egyes mozdulatunk aznap történelmet fog írni!Mutassuk meg, mi magyarok, hogy merünk újra nagyok s Eggyek lenni, merjünk újrafelemelkedni önMAGunkhoz!

Kérek mindenkitől egy megosztást, világ magyarjai, ÉBRESZTŐ, egyesüljünk!
--
Félvilágot is befuthatod,
más ember földjén testvértelen leszel,
s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot,
ha nemzetedről megfeledkezel!

Áldás a magyarra!
Isten óvja Magyarországot!

Zsuzsa

Még a New York Times sport rovata is foglalkozik Székelyfölddel:
http://www.nytimes.com/2013/02/07/sports/in-romanias-top-hockey-team-ethnic-hungarians-find-a-strong-voice.html?pagewanted=all&_r=1&