2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Országunk a statisztika tükrében

Csonka országunk a statisztika tükrében - megjelentek a 2011-es KSH-adattáblák
A 2011-ben született gyermekek 42 százalékának szülei nem éltek házasságban; a tavaly szült nők több mint egy százaléka 16 évesnél fiatalabb, csaknem három százalékuk pedig 40 évesnél idősebb volt - többek között ez derül ki a most megjelent 2011-es statisztikai évkönyvből.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kötete összesen 637 táblában tartalmazza a 2011-es év tényeit, bemutatva az ország társadalmi és gazdasági folyamatait, a környezet főbb jellemzőit és a fontosabb nemzetközi adatokat.
A kiadvány tartalmazza a 2011 októberében zajlott a 15. magyarországi népszámlálás során külön gyűjtött információk szerinti előzetes népesség- és lakásadatokat több táblában; a személyi jövedelemadó-rendszer tavalyi változása miatt kidolgozott új modell lehetővé teszi a családi kedvezmény figyelembevételével korrigált nettó és reálkereseti adatok számítását, ennek eredményeit szintén külön táblában jelenítették meg. A KSH arra is kitért, hogy "a korábban felvett jelzáloghitelek törlesztése sok háztartásnak okozott gondot az elmúlt években". E háztartások számát hiteltípus és gyermekszám szerint is bemutatja az új kötet.
Az új statisztikai évkönyvben szereplő adatok közül kiemelték például, hogy a 2011-ben 808 gyermeket fogadtak örökbe, közülük 188 gyermek örökbefogadó szülei nem magyar állampolgárok. A tavaly született fiúk várható élettartama 70,93 év, a lányoké 78,23 év.
Otthoni balesetekben 1.838-an haltak meg, s 2.422-en lettek öngyilkosok 2011-ben. Tavaly országszerte csaknem 35 ezer orvos dolgozott, közülük több mint 10 és fél ezren Budapesten. Budapesten csaknem ezer, vidéken 4 ezer háziorvos volt.
Tavaly 3 millió 812 ezren dolgoztak, ugyanakkor 468 ezren munkanélküliek voltak, közülük a pályakezdő munkanélküliek száma 52 ezer. Az átlagos havi nettó kereset összege 141.127 forint, az átlagnyugdíj ennek 65 százaléka volt. A háztartások egy főre jutó éves kiadása pedig átlagosan 760 ezer forint volt 2011-ben. A statisztikák szerint tavaly 41,3 millió külföldi érkezett Magyarországra, akik összesen 1,2 milliárd forintot költöttek.
Magyarország folyó fizetési mérlegének egyenlege 1431 millió euró volt, amelyen belül az áruforgalom egyenlege 4037 millió euró volt 2011-ben - írta a KSH, amely szerint a magyar gazdaság teljesítménye 2006 óta a legnagyobb mértékben, tavaly 1,6 százalékkal emelkedett. A nemzetgazdasági beruházások volumene 4,5 százalékkal csökkent, ugyanakkor a feldolgozóipari beruházások 24 százalékkal bővültek. Egy ipari alkalmazott csaknem 2 százalékkal többet termelt az előző évinél.
A 2011-es adatok szerint Magyarország területének csaknem fele (46 százalék) szántó, 20 százaléka erdő, ennek nagy része lomblevelű (1,6 millió hektár), 213 ezer hektár tűlevelű. Tavaly a 81 ezer hektáros szőlőterületen 451 ezer tonna szőlő termett, míg búzából 4,1 millió, burgonyából 600 ezer, zöldségféléből pedig 1,5 millió tonnát termesztettek Magyarországon.
Mindezek mellett a KSH évkönyvéből az is kiderül, hogy a magyarországi erdőkben 94 ezer szarvas, 356 ezer őz, 11 ezer muflon és 106 ezer vaddisznó élt.
(MTI)


További részletek: http://kuruc.info/r/2/100734/#ixzz25D7aj5ai

Magyarország a statisztika tükrében

Nem leszünk gyarmat? - Hazánk állapota a statisztika tükrében

 


Nem leszünk gyarmat! – mondta Orbán Viktor, március 15-i beszédében. A Kossuth téren csápoló fülkeforradalmárokat nem számítva elég sokan felismerték már, hogy Magyarország gyarmati státusza 1945 óta – az ’56-os szabadságharc, valamint a 2006. szeptemberi budapesti felkelést nem számítva – napjainkig töretlenül fennáll. Az 1989-90-es ún. rendszerváltás csak elmélyítette ezt az állapotot. EU-s fennhatóság alatt folyik hazánk erőforrásainak eltulajdonítása, és a nemzeti vagyon átjátszása és elrablása után most már a magánvagyonok is sorra kerülnek.
Tények igazolják, hogy a pusztítás visszafordíthatatlan károkat okoz. A KSH 1960-tól rendelkezésre álló adatai döbbenetes képet festenek Magyarország "rendszerváltás" utáni állapotáról.
Ismert adatok: 10 millió fő alatt Magyarország lakossága, elöregedő társadalom, „rokkantak” és segélyezettek, akiket egyre kevesebb dolgozó tart el.
Nem lesz szükség új lakásépítésekre a devizahitelesek lakásainak elárverezése miatt.
A kórházi ágyak számából természetesen nem lehet az egészségügy színvonalára következtetni, az orvosainkról viszont – úgy tűnik – lemondtunk.
Az SZDSZ azért pumpált a főiskolákra és egyetemekre (HR meg kommunikáció szakokra) annyi fiatalt, mert így szerette volna vonzóbbá tenni a privatizációra kiszemelt nemzetstratégiai jelentőségű magyar felsőoktatást. A fiatalok létszámát tovább fogja csökkenteni a Fidesz utólagos tandíjfizetésre és az államilag finanszírozott felsőoktatási helyek radikális csökkentésére irányuló "nem megszorítása".
Sok az eszkimó, kevés a fóka. Egyébként pedig a magyar felnőttek 80%-a egy könyvet sem olvas el egy év alatt. A tévében ráadásul színes képek is vannak.
Eljött a szabadság, oszt’ szült nekünk rendet... A Kádár-kolbásznak meg a közveszélyes munkakerülésnek (KMK) csak volt valami visszatartó ereje. Jól látható, hogy a bűncselekmények és bűnelkövetők száma Kuncze belügyminisztersége alatt tetőzött. Kirívó, hogy az elítéltek száma nem mozog együtt az előbbi mutatókkal. Hiába, no, a liberális tolerancia utat talált a bírói kar köreibe is.
Mi a csuda? Csak nem annyit halmozunk fel (ruházunk be), mint 1978-ban?
Amit senki sem hisz el Bogár Lászlónak: a reáljövedelem és a reálkereset 1978-as szinten van! A „reál” ugyebár azt jelenti, hogy a számszerű (nominális) értékeket az inflációval korrigáljuk. A fogyasztás a kilencvenes évek végéig a reáljövedelem szintje alatt maradt, és csak 2003-tól haladja meg egyre nagyobb mértékben a jövedelemszintet. Ekkor kezdődött meg a lakosság állam által is támogatott iparágszerű eladósítása. 2003-ban még csak 20 milliárd forintnyi, míg 2011-ben már 2800 milliárd forintnyi deviza-lakáshitelt törlesztünk. 287 ezer családot érint az ügy.
1994-ben ébredtek rá a „befektetők”, hogy a legjövedelmezőbb biznisz 3,8 millió magyar háztartástól havonta beszedni a sárga csekkeken a lóvét. Horn Gyula, Suchman Tamás és az SZDSZ szó szerint kiárusították közüzemeinket. Az ún. rendszerváltás tehát tulajdonképpen közüzemi-rendszer váltásnak tekinthető.
Különösen feltűnő a termékfelvásárlási index zuhanása. Persze nem meglepő. Nézzük a tej útját a termelőtől a vásárlóig! A tejtermelőtől 55 forintért veszi literjét a feldolgozó. Tőle a kereskedő 124 forintért veszi meg, majd 250 forintért adja tovább a vásárlónak.
Növénytermesztés. Minden csökken, kivéve az olajos magvak üzletágat. Vajon mi ennek az oka? Nos, Jelenczki István Háború a nemzet ellen című filmjében a kiváló Varga István (a Jobbik által a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságába delegált) vállalkozó, üzletember meséli el, hogyan játszotta át a vezetésével pályázó magyar konzorcium ellenében külföldi érdekköröknek a magyar növényolaj-ipar üzletágat az MDF akkori – mezőgazdasági privatizációért felelős – államtitkára, a rágcsáló állagú Raskó György. A „népnemzeti kamikáze kormány” egykori tagja meghatározó figurája annak zöldbárói körnek, akikről Ángyán József államtitkár a lemondása kapcsán írt.
Állattenyésztés. Tragédia. Kifosztásunk, kirablásunk szimbóluma.
Állítólag kétszáz évre elegendő szenünk és száz évre elegendő földgázunk van.
2003-ban tudtunk visszakapaszkodni az 1987-es szintre, azóta megint a 80-as évek elején járunk.
Jó dolog is Forma-1 futamokon "fincsikoktélozni" a gyarmatokon!
Árut szállítani, fuvarozni, szállítmányozni, mozgatni. Az ám csak a jó üzlet! Mindenki kiveszi a részét belőle, mindenki jól jár, kivéve a vásárlót, a végfelhasználót.
Ébresztő, Magyarország!


További részletek: http://kuruc.info/r/6/93615/#ixzz1pT7kUAcp