2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Beszélgessünk...

Beszélgessünk a Szeretetről, mely nincsen sehol. Beszélgessünk a Hitről, melyet önös érdekek képlékeny metamorfózisainak falai közé szorítottunk. Beszélgessünkaz Igazságról, mely a maga Szent valóságában, pőrén senkit nem érdekel, csak az, amivé farigcsáljuk. Beszélgessünk a Hűségről, egy vidám szilveszteri kabaréban… és miután kellőképpen kiröhögtük magunkat, tapsikálva ordítsuk: „megőrülööök!!!” 
Ha valami idióta életkomédiása, cirkusz porondjára szalajtott bohóc, beszédre merné nyitni a száját Becsületről, Hűségről, Tisztességről, Lelkiismeretről, Felelősségről, először kérdezzétek meg: mik ezek? Aztán rúgjátok jól seggbe: A bohóc ne prédikáljon és főleg, csak és kizárólag bohócként létezzen…
„Szeressetek engem…” aztán miért? … és az összes hüvelyk lefelé mutat.
Beszélgessünk Istenről… megkérdik ki az istened és jól szolgál-e? 
Beszélgessünk prédikátorokról, akik azt hirdetik: Isten engem szolgál, így hát kövessük, kövessetek! Utánam, balga birkanyáj!
Beszélgessünk… miről beszélgessünk még?
Már nincs miről… Nevessünk inkább… 
The man who laughs… Gwynplaine… „Vagy ő jön vissza, vagy én megyek el. Minthogy nem jöhet vissza, el kell mennem. Meghalni jó, nem is nehéz, ami itt kialszik, az máshol újra felgyullad. Itt, ezen a földön örökös szívszorongás az élet. Az ember nem lehet örökké boldogtalan. Tehát felmegyünk a csillagokba, házasságot kötünk, soha nem válunk el egymástól, csak szeretjük, szeretjük egymást.”
Ugye milyen röhögnivaló? 
A vak lány volt az egyedüli a látók világában, aki Látott. Ő tudta egyedül, hogy minden, amit a röhögő, kiröhögött ábrázat takar, az halálosan komoly…
És ha akad olyan aki úgy érzi, titokban, suttyomban, a régi gyermekkor biztosnak hitt rejtekében, egy magába fogadó, oltalmat nyújtó szénakazal rejtekében, egy pókhálos padláson, ha kikívánkozik, egy csepp könnyet is kiejthet…(Székelyek)

Ami előre visz

A boldogság barátságossá tesz,
a megpróbáltatások erőssé,
a szomorúság emberségessé,
a kudarc alázatossá.
Egyedül a REMÉNY visz előbbre...