2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

EU-nak annyi? Róna Péter

RÓNA PÉTER

A tőke saját szolgálatába állította a kultúrát, de még az erkölcsöt is. A kevélység és fösvénység nem rég még főbűnnek számított. Mára, némi átcsomagolás után, az "önbizalom, büszkeség, illetve a profittermelő képesség és haszonszerzés" fontos társadalmi erényekké váltak. A tőke által megkövetelt tudással és képességekkel rendelkezők, illetve a kimaradók egyre inkább egymástól elzárt, elkülönülő kasztot alkotnak....
Az EU válságát a tagországok rossz döntései idézték elő? Vagy az unió szerkezete, felépítése rossz? Netán titkos összeesküvő csoportok befolyásolják rossz irányba a dolgokat?
Voice of Europe konferencia 2013. október 25.

Róna Péter-Az árfolyamgát nem megoldás

Róna Péter szerint nem megoldás az árfolyamgát a devizahitelesek problémájára. A devizaalapú kölcsönöket szerinte forintosítással kellene megszüntetni.

Róna Péter az LMP programtanácsának elnöke egy pécsi rendezvényen úgy fogalmazott: az árfolyamgát nem megoldás a devizahitelesek problémájára, inkább forintba kellene átváltani ezeket a kölcsönöket. Róna azt is elmondta, hogy szerinte nem léteznek devizaalapú kölcsönök, hiszen az ügyfelek forintban vették fel a hitelt, és abban is fizetnek. Szerinte a devizaalapú hitelezésnek soha nem lett volna szabad létrejönnie, és a jelenlegi kormányjavaslat nem segíti a probléma megoldását.

http://www.civilkontroll.com/rona-peter-az-arfolyamgat-nem-megoldas/