2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Orbán-Putyin után

Orbán-Putyin után: két elégedett vezető és számtalan kérdőjel

2015. február 17., kedd, 22:02 Utolsó frissítés: 7 órája

Szerző: hvg.hu

Címkék: Orbán ViktorgázVlagyimir PutyinPaksgázszerződés;

A fontosabb információkat Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte arról, milyen üzletet ütött nyélbe Orbán Viktor Magyarországával, sőt a magyar miniszterelnök mintha szeretett volna elhallgatni egy-két dolgot. Az egyiken valakik nagyon meggazdagodhatnak, és az egyik cég, amelyik jó pozícióból indul, épp a kormányfő bizalmasainak köréhez sorolható.

A Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor között lezajlott egyeztetéseken az orosz és a magyar fél öt megállapodást szentesített az aláírásával, ezek közül a legrejtélyesebb az egyes számú, régióközi együttműködésről szóló csomag, melyet Szijjártó Péter és a gazdaságfejlesztésért felelős orosz miniszterkollégája látott el kézjegyével. Hogy ebben aztán pontosan mi van, még várnunk kell, hogy kiderüljön. Minden bizonnyal ide tartozik az 1996-ban kötött gázszerződésben meghatározott, de még teljes egészében át nem vett gázmennyiség fennmaradó részének felhasználása, valamint a magyarországi gáztározók kapacitásának bővítési lehetősége.

Fotó: Stiller Ákos

De hogy még micsoda, arról még találgatni sem érdemes. Különös volt megfigyelni, hogy a magyar miniszterelnök igyekezett korlátok közé szorítani, mit oszt meg a tárgyalásokból a közvéleménnyel, és mindig Putyin volt az, aki valamit elfecsegett.

Itt inkább volt az összhang, mint Merkelnél

Furcsa kontrasztot jelentett, hogy politikai összhangot inkább Putyin és Orbán közös sajtótájékoztatóján lehetett érezni, mint két héttel ezelőtt a német kancellár, Angela Merkel látogatása idején. Bár Orbán még szűkszavúbb volt, mint a német kancellárral közösen tartott sajtókonferenciáján, most nem tapasztaltunk olyan éles véleménykülönbséget, mint amikor Merkel próbálta értelmezni az orbáni illiberális demokráciát (ami nem sikerült neki).

Orbán jól járt a mostani, Putyinnal tartott sajtótájékoztatón, mert kommunikálhatta, megnyugtatóan rendezte az idén lejáró gázszerződés ügyét. Putyinnak pedig az volt a legfontosabb, hogy az ukrán konfliktus kirobbanása óta először vizitelhetett egy EU-tagállamban. Lazíthatott a karanténon, amibe főleg Amerika zárná, és demonstrálhatta, hogy a gazdasági szankciók és az ellenlépések összességében mennyire károsak. Politikai siker Putyinnak, gazdasági siker Orbánnak – ezt hívják win-win szituációnak.  A nemzetközi sajtóvisszhangot pedig majd kezelje a kommunikációs államtitkárság.

Így az orosz elnök volt az, aki beszélt a magyar kkv-k orosz piacra segítésének szándékáról, illetve egyes nagy projektekről, mint például a rendkívül kedvező hitelszerződés keretében megvalósuló paksi bővítés. De ami sokkal különösebb volt: Putyin fecsegte ki, hogy a Déli Áramlat ötletét egyáltalán nem vetette el, és együttműködik Magyarországgal minden térségi pótmegoldás tető alá hozatalában. És ő volt az is, aki Orbán előadását a 2015 végén kifutó gázszállítási szerződés módosításáról azzal egészítette ki, hogy a gáztározókra vonatkozóan is megállapodtak.

A gázt megkapjuk

Az orosz földgázról szóló hosszú távú megállapodás (htm) az idén lejár. A tárgyalások befejezésével ezzel kapcsolatban az vált nyilvánvalóvá, hogy az oroszok belegyeztek a lejáró határidőn túl (vagyis 2015 végén) még át nem vett gázmennyiség későbbi lehívásába, de az árról sem Orbán, sem Putyin nem beszélt, pedig kaptak arra vonatkozó kérdést a sajtótájékoztatón.

A magyar miniszterelnök, miközben többször is körbeírta, hogy felfogása szerint Európa nem működhet az orosz energiaellátási képesség nélkül, kínosan kerülte annak kimondását, hogy új htm-et Magyarország Oroszországgal nem kötött.

De valaki meggazdagodhat rajta

A miniszterelnök a sajtótájékoztatón láthatóan igyekezett csak a legszükségesebb elemeket elárulni a gázra vonatkozó megállapodásból. Azt mondta, a megállapodás lényege, hogy az idén lejáró gázszállítási szerződés keretében 2015 után is kapunk gázt Oroszországtól, felhasználhatjuk a le nem hívott mennyiséget, és nem kell kifizetnünk a szerződés lejártakor még fel nem használt gáz árát. Ezt a lehetőséget Putyin a magyar fél kéréseként magyarázta a sajtótájékoztatón, Orbán pedig hangsúlyozta, hogy a megállapodás nélkül a rezsicsökkentés nem lett volna fenntartható.

Csak Putyintól tudtuk meg, hogy a gázzal kapcsolatos megállapodás része volt egy a magyarországi gáztározókat érintő egyezség is. Ez valószínűleg nem egy apró semmiség, ugyanis Putyin a sajtótájékoztatón kétszer is kiegészítette ezzel Orbán mondandóját. Azonban a Putyin által elmondottakból sem derült ki egyértelműen, miről szól ez a pont. Az orosz elnök azt mondta, a Gazpromnak nincs ellenvetése az ellen, hogy Magyarország a gáztárolókban növelje a mennyiséget.

Ez jelentheti azt, hogy a Gazprom engedi, hogy több gázt tároljunk be, mint amire szükségünk van, és a fölösleges mennyiséggel például kereskedjünk. Egy másik olvasat az lehet, hogy ez a pont része a Gazprom tervének, mely szerint az európai tárolókapacitásait jelentősen növelné úgy, hogy új tárolókapacitásokat alakít ki európai országokban.

Január végén egy orosz kormánylap, a  Rosszijszkaja Gazeta is arról írt, hogy a Gazprom akár Magyarországon is bespájzolhatna, és az orosz gázipari óriás "vizsgálja a lehetőségét", hogy nálunk tartson nagy mennyiségű orosz földgázt az egész régió számára. A cikk szerintMagyarország ajánlkozott fel, és „jelezte, érdekelt abban, hogy Oroszország több gázt juttasson el a közép-európai földalatti gáztározókba és kész rendelkezésre bocsátani a szükséges tározókapacitást”. A kormány korábban valóban kért ilyet. (Ide tartozik, hogy tavaly decemberben a VS.hu kérdésére, hogy napirendre kerülhet-e a magyar gáztároló kapacitások egy részének értékesítése, egy illetékes kormánytag azt mondta, hogy ez lehetséges. A portál azt írta, hogy amennyiben nyélbe ütnek egy ilyen ügyletet, a vásárló csak a Gazprom lehet.)

Abból, hogy a Gazpromnak nincs ellenére, hogy az eddiginél több gázt tároljunk be a gáztározóinkba, közvetve azt jelenti, hogy Putyin engedélyt adott az orosz gáz magyar kereskedelmére. A gáztározókba kerülő gáznak ugyanis két piacot kell kiszolgálnia: a rezsicsökkentéssel minimálisra szabályozott lakossági piacot és az ipari fogyasztók piacát. Ez utóbbi esetében, ha egy kereskedő a piaci árnál kedvezőbb beszerzési forrással rendelkezik, az igazán kedvező helyzetet teremthet. Ezen a ponton van hangsúlyosan értelme megemlíteni, hogy az MVM is kereskedik e „nagybani” piacon földgázzal, de épp a napokban lett hír abból, hogy a kormányzat másik kegyeltje, az offshore hátterű MET megvette a GDF-Suez gázkereskedelmi portfólióját.

Fotó: Stiller Ákos

A Déli Áramlat helyett máson ügyködünk együtt

A Déli Áramlat halott – idézte fel a régiós orosz gázszállítás legfőbb problémáját a magyar miniszterelnök. Hozzátette: a környező országokkal együtt (és itt utalt arra, hogy egy nappal korábban miért utazott Szijjártó Péterrel Szerbiába) valamilyen ésszerű megoldást kell találnunk arra, hogy a Déli Áramlat értékei a mi számunkra mégse vesszenek el. Vlagyimir Putyin ez ügyben azonban arra emlékeztetett, hogy az nem úgy van, hogy Oroszország egyik nap ezt mondja, másik nap meg azt. És mivel a törökökkel már megegyeztek arról, hogy Törökországban építenek tározókapacitást, és onnan érhetők majd el a balkáni, illetve kelet-közép európai országok számára az orosz gáz, Oroszország ezen kívül nem fog gázvezetéket építeni.

A magyar miniszterelnök ez után azt magyarázta: arra vonatkozóan vannak elképzelések a felek között, hogy Törökországon, Macedónián (Orbán következetesen Makedóniáról beszélt, de nyilván, nem Nagy Sándor ókori birodalmára utalt), Szerbián és Magyarországon át építenének valamiféle vegyesvállalati struktúrában gázvezetéket. Ezzel kapcsolatban azonban több probléma is van: egyrészt a Macedónia-Szerbia vonal földrajzilag nem éppen ideális földgázvezeték építésére, de ennél is nagyobb probléma, hogy ha a gázvezeték építésében akár csak részben részt vennének az oroszok, vélhetően oda jutnánk vele, mint a Déli Áramlattal. Oda, hogy az EU versenysemlegességi kifogásai miatt nem épülhetne meg egy ilyen vezeték. Arra a megoldásra viszont, hogy tisztán magyar, szerb, macedón költségvetési pénzből épüljön meg egy ilyen rendszer, éppen a jelentős beruházási költség miatt kicsi az esély.

A „nukleáris energetikában dolgozó szakemberek képzéséről szóló együttműködési szándéknyilatkozat”, amit a Roszatom és az Emberi Erőforrások Minisztériuma írt alá, arról a szándékról szól, hogy az alap-, és mesterképzésben, illetve a doktori képzésben részt vevő egyetemisták kettős diplomát adó oktatási programokban vegyenek részt, illetve lehetőség legyen a diákok, valamint az oktatók cseréjére. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a paksi atomerőmű bővítési projekt kormánybiztosa, Aszódi Attila BME Nukleáris Kutatóintézetének hallgatói az orosz egyetemeken és/vagy orosz előadóktól sajátíthassák el a Paks 2 mérnöki ismereteit.

http://hvg.hu/gazdasag/20150217_Valaki_nagyon_jol_kereshet_azzal_amit_Orb

Oroszország meg fog térni, Európa a pokol felé tart.Ma érkezik Putyin elnök.

Vlagyimir Putyin 2013 szept. 19-én tartott Valdai Fórumon egy figyelemre méltó

előadást tartott az alábbi címmel:

Oroszország meg fog térni, Európa a pokol felé tart.

Az európai kultúra bukása - Európa számára Isten és a sátán egyenlők:

Mint pl. család és homoszexualitás, gyermek és abortusz, politika és pedofília, béke és háború, demokrácia és bankfeudalizmus, a keresztény gyökerek tagadása stb.

Részletek Putyin beszédéből:

Látjuk, hogy hány euro-atlanti állam = a Nyugat azon az úton jár, hogy megtagadja, sőt elutasítja saját gyökereit, így a keresztény gyökereket is, mely a nyugati civilizáció alapja.

Ezekben az országokban megtagadják nemzeti, kulturális, vallási, sőt nemi azonosságukat is. Ezekben az országokban olyan politikát folytatnak, mely egyenlőként kezeli a gyermekeket nevelő családot az egyneműek partneri kapcsolatával. Ez a politika egyenlőségjelet tesz az Isten-hit és a sátánban való hit között.

Sok európai országban az emberek szégyellik megvallani a hitüket, eltörlik a vallási ünnepeket.

Ezek az európai államok megpróbálják ezt rákényszeríteni más országokra is. (Lásd az EU hazánkkal szemben! Én megjegyzésem) Ez az út a pusztulásba és a kultúra primitívvé válásához vezet.

Az is ezt bizonyítja, hogy a Nyugat már nem képes reprodukálni magát, még a migránsok segítségével sem.

A kereszténységben megtalálható erkölcsi értékek nélkül, melyek évezredeken keresztül formálták az embert, az ember elveszti méltóságát és embertelenné válik.

Mi fontosnak tartjuk e keresztény értékek megőrzését.

Nemzetközi szinten látjuk azokat a próbálkozásokat, hogy megszüntessék az egyes államok szuverenitását, és egy egypólusú világot hozzanak létre. Abban a világban már nem lenne szükség szuverén államokra, csak vazallusokra.

Ez az egypólusú világ ( az USA imperializmusa) történelmi szemszögből az Isten által teremtett sokszínűség és a saját identitás feladását jelentené.

Oroszország ezért mindig azok mellett fog állni, akik a kollektív akarat szerint hozzák meg a fontos döntéseket és nem egy állam (USA vagy Izrael), vagy egy államszövetség (NATO - "Nord Atlantische Terror Organisation) akarata szerint.

Eddig a cikk kivonata.

Vlagyimir Putyin
Vladimir Putin.jpg
Vlagyimir Putyin
Születési név Vlagyimir Putyin
Született Leningrád
1952 október 7
Nemzetisége orosz
Házastársa Ludmilla Alexandrova,
Foglalkozása jogász, politikus
Fontosabb munkái KGB tiszt, orosz miniszterelnök, orosz államelnök

Fiatalkor

Putyin hazafias nevelést kapott. Szegény körülmények közt nőtt fel egy közösségi lakásban. Két bátyja gyerekkorában meghalt, egyetlen gyerekként nőtt fel. Anyja, Mária Ivanova (+1998) védőnő volt, apja Vladimir Szpiridonovics (1911-1999) hadi nyomorék volt és őrként dolgozott egy kocsigyárban. Putyin jogot tanult Leningrádban, 1975-ben kapott diplomát. 1974-ben belépett a KGB-be. 1996-ban doktori disszertációját védte meg gazdaságjogi témában.

Működése

A KGB külügyi osztályán dolgozott. 1985-től a volt NDK-ban dolgozott kémként, két lánya is itt született. Itt jól megtanult németül. 1990-ben tért haza, 1991-ben kilépett a KGB-ből.

1991-től a városi elöljáróság tagja lett Anatolij Szobcsák mellett. 1996-ban Szobcsákot nem választották újra meg. 1996-tól a Kremlben dolgozott, és Borisz Jelcin választási hadjáratában segédkezett. 1997-től az ellenőrzési osztály vezetője lett. Osztálya a törvények végrehajtását felügyelte. 1998-ban a biztonsági szolgálat vezetője lett, amely a KGB utódszervezete. 1999-ben elnöki biztonsági tanácsadó lett. 1999 augusztusában miniszterelnöknek jelölték.

1999 augusztus 16. óta miniszterelnök. Első tevékenysége az volt, hogy a zsidó oligarchákat Vladimir Guszinszkijt és Borisz Berezovszkijt eltávolította a médiák éléről és ellenük csalás miatt eljárást indított.

2003-ban Mihail Hodorkovszkij zsidó olajmágnást tartóztatta le adóvisszatartás miatt. Hodorkovszkij 2005-ben 8 év börtönt kapott.

A volt zsidó sakkvilágbajnok, Garri Kaszparov szervezkedett ellene, de pártját nem engedték résztvenni a választáson, mert azt nem jelentették be időben.

2008 augusztusától harcok folynak Grúziával.

Politikusi pályafutása pontokba szedve

  • 1999. augusztus 16-án az Állami Duma jóváhagyta kormányfői kinevezését
  • 1999. december 31-én, amikor Borisz Jelcin váratlanul lemondott, Putyin Oroszország megbízott elnöke lett
  • 2000március 26-án megválasztották Oroszország elnökének, május 7-én iktatták be hivatalába. Mihail Kaszjanovot nevezte ki kormányfőnek
  • 2004. február 24-én, kevéssel az elnökválasztás előtt menesztette Kaszjanov kormányát, új kormányfőnek Mihail Fradkovot nevezte ki
  • 2004március 14-én másodszor is megválasztották elnöknek, május 7-én iktatták be hivatalába
  • 2007. szeptember 12-én, fél évvel az elnökválasztás előtt menesztette Fradkov kormányát, új kormányfőnek Viktor Zubkovot nevezte ki
  • Az orosz alkotmány értelmében Putyin harmadszor nem volt megválasztható, ezért helyébe a Putyin támogatásával elnökké választott Dmitrij Medvegyev lépett, aki őt nevezte ki kormányfőnek. Putyin kormányfői kinevezését az Állami Duma 2008május 8-án jóváhagyta.
  • 2014 februárjában súlyosbították a nemzeti oldal elleni büntetéseket, ők ezt "extrémizmusnak" nevezik.

Család

Putyin 1983 óta nős, felesége Ludmilla Alexandrova, *1958, Königsberg/Kalinyingrád. Két lányuk van, Mása és Kátya, akik 1985 és 1986-ban születtek Drezdában. Putyin dzsúdózik, fekete övre jogosult, és az 1970-es években városi bajnok volt. Jól beszél németül és angolul.

Egyik lánya, Kátya egy dél-koreai volt tábornok fiának a jegyese [1]

2008

Forrás: wikipédia

https://www.google.hu/search?newwindow=1&site=&source=hp&q=putyin+%C3%A9letrajza&oq=putyin+%C3%A9letrajz&gs_l=hp.1.0.0.6437.10390.0.11936.15.10.0.5.5.0.179.1322.0j10.10.0.msedr...0...1c.1.61.hp..0.15.1339.de76M4ZnbxQ

Vladimir Putin amerikai szankciókra adott válasza cenzúrázatlanul magyarul

Vladimir Putin amerikai szankciókra adott válasza cenzúrázatlanul magyarul

- Ön korábban már mondta, hogy fel kell készülnie Oroszországnak a Nyugat szankcióira adott válasszal. Nos, mik lesznek Oroszország reakciói ?


Putin:
- Először is meg kell néznünk mit takarnak ezek a szankciók, nyugodtan és nem elkapkodva.

Általánosságban viszont el kell mondanom sajnos, hogy mindazok, akik a külpolitikát irányítják az Egyesült Államokban - ez nem egy új megfigyelés, hanem sajnos így van az elmúlt 10-15 évben - egy olyan agresszív külpolitikát folytatnak, mely az én nézeteim szerint inkább szakmaiatlan és dilettáns, mert bármit is tesznek bárhol, ott mindig mindenütt problémák keletkeznek.
Csak nézze meg ! Problémák vannak Afganisztánban, Irak teljes szétesésben, Líbia szintén, ha Sisi tábornok nem tudja egyben tartani Egyiptomot, valószínűleg ott is felfordulás keletkezik. Afrikában számos országban hasonló a helyzet.

Majd hozzányúltak Ukrajnához és ott is mekkora problémák keletkeztek.


Jó lenne, ha végre mindenki megértené, hogy nekünk a nemzetközi jog alapvető elvei mentén kell kapcsolatainkat alakítani. Főleg olyan nemzetek esetében, melyek épphogy még csak most kezdenek saját lábukra állni. Ahol a politikai rendszer még nagyon fiatal és a gazdaság is még fejlődik.
Ezeket a helyzeteket nagy óvatossággal kell kezelnünk.
Nagyon súlyos következményei vannak, ha nem így járunk el : dezintegráció és belső konfliktusok, ahogy látjuk ezt most Ukrajna esetében is.

Azok az emberek, akik ilyen irányba akarnak tolni más országokat, soha nem lenne szabad elfelejtsék a katonák vérét a reguláris hadseregben, akik életüket adják ezért. És az ellenállás miatt, a civilek élete az elsősorban, ami a kezükben van és anyák, árván maradt gyermekek könnyei, amiért felelniük kell.
Ők ennek tudatában cselekszenek és semmi erkölcsi alapjuk nincs, hogy ezt a morális felelősséget valaki másnak a vállára terheljék át.

Amit itt nagyon fontosnak tartok közbeszúrni:

Minden felet, mely részt vesz az ukrán konfliktusban, azonnal a harcok beszüntetésére felszólítani és tárgyalóasztalhoz ültetni.

De sajnos ugyanezt az erőfeszítést nem látjuk partnereink részéről és itt elsősorban az amerikai félre gondolok, akik éppen ellenkezőleg Ukrajna jelenlegi vezetését nyomják bele egy testvérgyilkos háborúba és folytatják a megtorló hadműveleteket !
Ez a politika nem ígér semmi jót !

A különböző szankciókkal kapcsolatban már elmondtam, hogy ennek elsősorban bumeráng-hatása lesz. És kétség nem fér hozzá, hogy ebben az esetben az USA-Oroszország kapcsolatokat patt-helyzetbe hozzák és súlyosan károsítják azokat.

Biztos vagyok benne, hogy ez sérti majd hosszú távon mind az amerikai adminisztráció, mind az amerikai emberek érdekeit egyaránt.

Nagyon sajnálatos, hogy partnereink ezt az utat járják, de az ajtó egy tárgyalásos folyamatra a múltbeli dolgokon túllépve, még nyitva áll.
Remélem, hogy ebből az okból és a vágyaimból kifolyólag is békésen sikerül ezt az ügyet diplomáciai úton rendeznünk.

- Az IMF delegáció éppen véglegesíti döntését azt Ukrajnának nyújtandó segélyről. Mit gondol az ilyen fajta segítségről ?


Putin:
- Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy Oroszország erősen érdekelt abban, hogy Ukrajnában a konfliktus a lehető leghamarabb érjen véget. nem is hiszem, hogy Ukrajnán és Oroszországon kívül lenne bármely más nemzet, mely jobban szeretné ezt. Hogy a vérontást szűnjön meg és megoldás szülessen két testvérállam között. Azért is, mert sok barátunk él ott és a kapcsolataink mindig is sajátosak voltak, hiszen sok orosz és oroszul beszélő ember él ott...stb. És más okokból is, mint pl. a gazdasági kapcsolatok.

A fegyveres konfliktusnak azonnal véget kell vetni és ahogy már mondtam a katonai konfrontációnak is. Tűzszünetet hirdetni és mindkét oldalt leültetni a tárgyalóasztalhoz.

Távolabbról nézve, érdekeltek vagyunk az IMF-által Ukrajnának nyújtott gazdasági segítségben.

Ugyanakkor szeretném kihangsúlyozni, hogy az IMF szabályai nem teszik lehetővé, hogy segítséget nyújtson egy olyan országnak, mely háborúban áll. Úgy gondolom, hogy ez helyes megközelítés és ezt Ukrajnával szemben is alkalmazni kell.

Megkérdezheti, hogy miért.....
Azért, mert a pénzt bizonyos célokra adják és aztán a végén más dolgokra költik el. A gazdaság és a társadalmi szféra támogatására adják és a végén katonai kiadásokra költik el valamilyen álca alatt.

Azt hiszem pontosan ez történ Ukrajnában a segítség legelső szeletével. Az alap jelentős része a bankszektor és pénzügyi szektor támogatására szolgál. Amit én tudok az az, hogy ennek a pénznek a jelentős része az ukrán oligarchák által birtokolt bankokhoz került.

Hol van ez a pénz most ? És mi történt vele ? Kinek a zsebében végezte ?
Ez olyan valami, amit az IMF, Ukrajna közvéleménye és az őt támogató más országok is jó lenne, ha kinyomoznának......!

Tehát mi először a harcokat állítanánk le és csak utána adnánk oda a pénzt. Minden mástól függetlenül az első szeletét az anyagi segítségnek arra kellene fordítani, hogy Ukrajna eleget tehessen a külföldi kereskedelmi kapcsolatokban vállalt kötelezettségeinek.

Igen, ez jelenti azt is, hogy fizetnek az orosz energiahordozók felhasználásáért. Ebből a pénzből mi még egy fityinget sem láttunk...

Ami az IMF alapokkal történik az ugyanaz, mint az orosz kölcsönökkel történt:
a több milliárd dollárral, amit Oroszország nyújtott még ebben az évben, nincs adósságtörlesztés, nincs jelenleg semmiféle fizetés.

Nagyon szeretnénk tudni, hol van a pénzünk és mire költötték el ?

Ha mindez, amiről most beszélek megoldódik, akkor természetesen nekünk is érdekünkben áll támogatni Ukrajnát. De a fenébe is, nem az ukrán oligarchákat, hanem az ukrán embereket, a népet. Ez nagyon fontos feladat.

A javasolt terv és eszközök olyan fajta monitorozását várjuk el, amiben kétséget kizáróan be lehet mutatni az alap pénzeinek célját és felhasználásának módjait.

- Tisztázni szeretnénk néhány dolgot a szankciókkal kapcsolatban.


Putin:
- Mi van itt tisztázni való ? Nem mi vezetünk be szankciókat másokkal szemben ! miért nem kérdezi azokat, akik igen ?! ......

- Mindazonáltal néhány hónappal ezelőtt ön azt mondta (lehet rosszul idézem), ha még több szankció lesz és ha mindez folytatódik, Oroszország óvatos pillantást vet majd a külföldi cégekre, melyek az energiaszektorban Oroszország területén tevékenykednek.

Mit gondol, elérkezett az idő egy ilyen "odapillantáshoz" ?


Putin: - Igen arra utal, amit én bumeráng-effektusként említettem.

Azt mondtam, hogy az intézkedések, amelyeket az USA adminisztráció hoz Oroszország ellen, azok nagyon is sérthetik az Egyesült Államok érdekeit, amikor visszaütnek.

Mit is jelent ez ? Azt jelenti, hogy bizonyára van számos külföldi társaság, mely szeretne Oroszországban tevékenykedni, de bizonyos korlátozások miatt elveszíthetik majd versenyelőnyüket más nemzetközi energia-társaságokkal szemben.

Lehetővé tettük a legnagyobb amerikai társaságnak, hogy a partjainkon működjenek.
Nem akar az Amerikai Egyesült Államok itt dolgozni ? (hmmmm) jó


Még a saját energetikai cégeik érdekeit is sértik ! Mégis milyen céllal ? Hogy egy újabb hiba elkövetését erőltessék, amivel egy előző hibájukat akarják kijavítani ?

Ezt a megközelítést tartom minimum szakmaiatlannak és kevésbé professzionálisnak.

Jelenleg a nemzetközi kérdések megoldásában folyó módszereknek kell megváltozniuk. De akik ezeket irányítják felelősek lesznek a károkért !

- A moszkvai metróban történt balesettel kapcsolatban a felelősségről szeretnénk még kérdezni.


Putin: - A felelősség soha nem lehet más, mint személyes felelősség ! ! !

Van egy klasszikus példa a büntetőtörvénykönyvben, amit "lövöldözéses tragédiaként" említek: amikor két vadász rálő egy bokorra, azt gondolva, hogy egy vad van ott és véletlenül megöl egy embert. Addig amíg a szakértők nem tudják megállapítani ki tette, addig mindkettő 'szabad' .

De a felelősség mindig csak személyes lehet ! Ha egy személyt bűnösnek találnak és bebizonyosodik, hogy a baleset az ő hibájából következett be - ami egy borzalmas katasztrófa valljuk be - de nem teszünk addig semmi általánosító kijelentést itt és nem használunk fel egy tragédiát PR-célokra.

Itt most szakszerű lépésekre és profi emberekre van szükség a kapcsolódó hatóságok részéről, hogy a fontos következtetéseket le tudjuk vonni.

Viszontlátásra !
(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

Putyin zongorázik és énekel

Itt és ugyanott akkora hírességekkel, hogy...

Putyin: Kérem vissza a tollamat!

Putyin szerint Amerika elfordult a keresztény értékektől és egy istentelen nemzetté vált

Forrás: washingtontimes.com

A hidegháború csúcsán az amerikai konzervatívok gyakran nevezték az egykori Szovjetuniót „istentelen nemzetnek”.

Több mint két évtizeddel később a történelem egy szakasza lezárult és ma a Kreml, valamint az orosz ortodox egyházban lévő szövetségeseik vágják ezeket a vádakat a nyugat fejéhez.

„Számos euroatlanti ország eltávolodott gyökereitől és a keresztény értékektől,” mondta Putyin a Kremlben mondott beszédében. „Olyan szabályokat vezetnek be, amik egyenrangúvá teszik a többgyerekes családokat az azonos nemű párokkal, az Istenben való hitet a Sátánban való hittel. Ez az út a romlásba visz.”

A nemzethez intézett decemberi beszédében Putyin kihangsúlyozta, hogy Oroszország a „hagyományos értékek” védelmezője marad az erkölcstelen nyugattal szemben. A volt KGB ügynök kitart álláspontja mellett, hogy a társadalmi és vallásos konzervativizmus az egyetlen módja annak, hogy a világot megmentsék a „kaotikus sötétségtől”.

A „keresztény értékek” védelmében hozott intézkedések részeként Oroszország olyan törvényeket hozott, amik tiltják a „homoszexuális propaganda” terjesztését valamint büntethetővé teszik mások vallásos érzékenységének „megsértését”.

A vallásos érzékenység megsértését büntető törvény a hírhedt punk együttes körüli botrány kapcsán született, akik az ellen tüntettek, hogy az ortodox egyház Putyint támogatja. Az állami tévé híradása szerint a csoport „démoni” tiltakozását „bizonyos amerikaiak” finanszírozták.

Kirill pátriárka, az ortodox egyház feje azzal vádolta a nyugati országokat, hogy saját népük „lelki lefegyverzését” tűzték célul. Több európai országot is említett, ahol az új törvények megtiltják vallásos szimbólumok, mint például a kereszt megjelenítését a munkahelyeken.

„A [nyugati politikai] elit általános politikai irányvonala kétséget kizáróan keresztény és vallás ellenes,” mondta a pátriárka.

„Mi az ateizmus egy egész korszakát tudhatjuk magunk mögött, így jól tudjuk milyen Isten nélkül élni,” mondta Kirill. „Szét akarjuk kürtölni a világnak, hogy „Álljanak meg!””

Vszevolod Chaplin, az orosz ortodox egyház egyik vezetője pedig azt mondta, hogy a modern nyugat semmivel sem jobb, mint az egykori Szovjetunió. Egy 1995-ben az elnök megbízásából készült bizottsági jelentés szerint 1917 és 1937 között a szovjet hatóságok körülbelül 200.000 hívőt és papot végeztek ki, több ezer templomot romboltak le, a megmaradtakat pedig raktárakká, parkolókká vagy az ateizmust éltető múzeumokká alakították.

„Ez a folyamat most csak a nyugatra jellemző és mind politikailag mind pedig erkölcsileg el fogja pusztítani.” http://idokjelei.hu/2014/02/putyin-szerint-amerika-elfordult-a-kereszteny-ertekektol-es-egy-istentelen-nemzette-valt/

Putyin: A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát

putin 1

 

Vlagyimir Putyin a közelmúltban fejtette ki nézeteit arról az euro-atlanti hatásról, amely a keresztény európai gyökerek határát próbálja ezoterikus megközelítéssel kelet felé tolni.

Az orosz elnök szerint a kereszténység bölcsője az Atlanti-óceántól az Uralig terjed – ahogy ezt de Gaulle is kijelentette. Mostanra azonban, a hagyományokban bővelkedő, büszke kontinens teljesen átformálta és felforgatta több ezer éves kultúráját.

Sötét erők dolgoznak a jelenlegi modern euro-atlanti világban, amely térben és időben egyaránt pusztít. Putyin így fogalmazott: Ezt a világot olyan sátáni erők irányítják, amelyek elkötelezett hívei a kereszténységnek. Ebben a kultúrában  LadyGaga, az AndroidTim Burton, stb. képviselik az értéket, lesöpörve Mozart, vagy Tolsztoj által teremtett kultúrát.

Ez az új nyugati világ a kereszténység álarca mögött, a fehér emberek nyakába zúdít minden rosszat, az új pápa pedig hátat fordítva a heteroszexualitásnak, szemet huny a homoszexualitás növekvő térnyerése felett. Nem tesz különbséget jó és rossz között, átlép az ősi nyugati keresztény hagyományokon.

A keresztény nyugat jelenleg egy olyan koncepciót vázolt fel, amely befogadja az orosz ortodox lelkeket és az egész birodalmat, amely valamiféle kegy gyakorlása a volt Szovjetúnió múltjának eltörléséért.

Az euro-atlanti civilizáció három nagyhatalma – az Egyesült Államok (amely leginkább a mátrixra hasonlít, legkevésbé sem nemzetállamra), Anglia (intellektuálisan a legveszélyesebb, gondoljunk csak például Bacon lázadására) és Franciaország (amely 1789 óta hasznosan idióta tagja a pokoli hármas szövetségnek) -, olyan lázadó angyalok, akik bibliát forgatnak. Ez a bűnös civilizáció felelős a tudományosan megtervezett rendbontásokért, lázadásokért  és olyan parádés napirendi pontokat dolgoz ki, amelyek az embereket megosztják, lelküket felaprózzák, majd megsemmisítik.

A szociáldemokrata utópia szajkózása abszurd: az a 300 leggazdagabb amerikai oligarcha beszél humanitárius viselkedésről és világbékéről, akiknek vagyona 2300milliárd dollár és akik az emberek lelkével a legcsekélyebb mértékben sem foglalkoznak. A világot fenekestől felfordítani, megosztani és bankautomatákat gyártani, ez az egyetlen programjuk. Ez az egész, ami zajlik, Hamletbe illő zakkant színjáték.

Gustav Flaubert a Salammbo c. könyvében, írt az oligarchikus világról és a keleti civilizációról. Leírja, hogy a nyugat mennyire a pénz megszállottja, hogyan képes manipulálni az embereket degenerált, mocskos tervének végrehajtásához. Leginkább Karthágóhoz hasonlítható ez a trend, ahol a vallás rendszeresen szedte emberi áldozatait, különösen a gyermekeket kínozta kifinomult kegyetlenséggel. Napjainkban a gyermekek éppen ilyen gyötrelmeknek vannak kitéve, gyakran pusztán árut jelentenek az interneten. A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát, amelybe beletartozik a mai Róma és Vatikán is.

Flaubertazt azt mondta, Karthágóban a pénz az úr, ahol az oligarchák szabad kezet kapnak a hatalomhoz és a közvélemény megvásárlásához, ennek következménye a kaotikus politika. Oroszország mindezt tapasztalhatta már Jelcin idején, de ugyanez mondható el a globalizáció, mint az új világrend alapítóiról, a francia Sárközyről és az amerikai Bushról is.

A II. világháború után felépített Bilderberg Európa Amerika autokrata vezetését követte, a Rousseau-féle menetrend azonban értelemszerűen nem volt képes megőrizni a szociális, kulturális és nem utolsó sorban a lelki, de még a demográfiai örökségeket sem. A szemlélet igazán a 90-es évekre bontakozott ki, ma pedig azt tapasztalhatjuk, hogy a vezető német és francia politikusok köpnek saját zászlóikra. Merkel a legutóbbi választási győzelmével végképp hátat fordított a német zászlónak, emellett meg kell említeni, hogy választóinak átlagos életkora 60 év. Itt lenne az ideje, hogy a kiöregedett választók tartózkodjanak a szavazástól.

Vlagyimir Putyin kifejezésénél maradva, az euro-atlanti erők baljós szerepe már Lovecraft rémálmaiban is szerepelt. A múltban, őseink féltek a nagy óceán hullámzásának irányától, de ez semmi rosszat nem jelent. Jean Parvulesco könyvében beszámolt Putyin hihetetlen példamutató szerepéről és egyben rámutat: mostantól az európaiaknak semmi köze Ázsia ősi hagyományaihoz.

Vlagyimir Putyin kifejtette még az euro-atlanti erők sötét mítosza szerint, a háborgó Földközi-tengeren erőszakos szélnek kitett hajó pusztulását, megemlítette Atlantis eltűnését, de kitért a Platón által leírt degenerált áltudományra is.

Putyinnak nagy kihívással kell szembenéznie: ugyanis valóban léteznek a tengerben szörnyek, de úgy tűnik, ő nagyon is tudja, kik foglalkoznak velük.

http://english.pravda.ru/opinion/columnists/17-10-2013/125929-putin_civilization-0/

magyartudat.com

Putyin példaértékű beszéde

 

„Oroszországban oroszok élnek. Ha bármely kisebbség, bárhonnan Oroszországban akar élni, itt dolgozni és Oroszországban lenni, beszélnie kell oroszul, és tiszteletben kell tartaniuk az orosz törvényeket. Ha inkább más törvényeket tisztelnek, akkor azt tanácsoljuk nekik, hogy menjenek azokra a helyekre, ahol ez az állami jog. Oroszországnak nem kellenek ezek a kisebbségek. Ezeknek a kisebbségeknek, ha idejönnek Oroszországba, nem adunk nekik kiváltságokat, ne próbálják megváltoztatni a törvényeinket, illeszkedjenek be, nem számít, mennyire hangosan kiabálnak „hátrányos megkülönböztetést”.

Jobb, ha tanulunk az öngyilkossági statisztikákból Amerikában, Angliában, Hollandiában és Franciaországban, ha túl akarjunk élni, mint nemzet.

Az orosz szokások és hagyományok nem kompatibilisek sok kisebbség primitív kultúrájával. Ez a tiszteletreméltó törvényhozó testület, az új törvények megalkotásánál, az Orosz nemzeti értékeket kell szem előtt tartaniuk, megjegyezve, hogy a kisebbségek, akik ide jönnek nem oroszok!”

A politikusok a Dumában öt teljes percig, álló ovációval fogadták Putyin beszédét!


Forrás: nesaranews.blog, fenyorveny.blog/Nemzeti Hírháló