2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Így lesz kisebb a Parlament

Az Országház alsóházi ülésterme átalakítás alatt áll. A Pápai Asztalos Kft. a téli ülésszak decemberi lezárását követően megkezdte az ülésterem átalakítását, amelyben a munkálatok befejeztével kétszázötven szék marad. A január 20-án induló tavaszi ülésszak üléseit még a felsőházi teremben, az új parlament első ülését pedig már az átalakított alsóházi teremben tartják majd. Nézze, milyen szépen haladnak a munkálatok!

A kényelmes bársonyszékekre a jövőben már nem lesz szükség. A derék munkások lazán, fejük fölé tartva viszik ki őket az ülésteremből. A magasabbak fejük búbjával is megtámaszthatják, így az egyébként sem túl nagy súly még nagyobb területen oszlik el testükön, ami kisebb fizikai terhelést jelent számukra.

Kényelmetlen vagy sem, a szűk padsorok közt valahogy szét kell szerelni a feleslegessé váló üléseket. Szerencsére a mívesen megfaragott fában nem keletkezik semmi kár, köszönhetően a kivitelezők szakértelmének.

A háttérben ketten megtekintik az alacsonyabban fekvő padsorokat - akad majd munka ott is.

Ez már a következő fázis. A feleslegessé váló székek eltűnnek az épületből. De vajon kik azok, akiknek pont itt jutott volna hely? Budai Gyula? Osztolykán Ágnes? Egy biztos: Vágó Gábor már nem izgul.

Aztán persze vissza kellett térni az épületbe, mert egy fordulóval ennyit képtelenség kivinni. A földből kiálló drótok szerencsére nem balesetveszélyesek, de az esztétikai minőség érdekében jó lesz őket eltávolítani.

A fóliák sem maradnak majd a helyükön, mire feláll az új kormány. Szemmel látható, hogy a kisebb ülésterem családiasabbá teszi majd a légkört, könnyebb lesz átadni egymásnak a Nemzeti Sportot, de az anyázások is hatékonyabban célba érnek majd.

Így nézne ki a Parlament, ha 2014-ben egyedül Gyurcsány Ferenc jutna be. Szerencsére erre semmi esély, sem a magyar néplélek, sem a választási törvény nem teszi lehetővé.

fotók: MTI

alfahir.hu

http://alfahir.hu/ezt_nezze_igy_lesz_kisebb_a_parlament

Tuva sámán a parlamentben

Tuva sámán a parlamentben - szertartás a Magyar Szent Koronáért 2012

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UqpMPdXGxdo#!

Tuva sámán a Parlamentben: országotok erősödjék a Szent Korona által (videó)

Egy tuva sámán tisztító, tiszteletadó szertartást végzett a Szent Korona előtt, a nemzetünk gyarapodásáért, országunk erősödéséért. Ojun Adigzsi See-Oglu összes felmenője sámán volt, és ő először járt külföldön - elbeszélgettünk vele.

 

Mint minden értelmes, nemzeti oldali ember fenntartásokkal kezeli az egész "sámán-, és táltoskérdést"- mi is kénytelenek voltunk már elhatárolódni az ilyenektől. Azonban utánajárva a témának, érdeklődve a tuvai vendég sámán iránt, könnyű volt belátni, hogy egy autentikus, nem biznisz, nem őrült, nem önjelölt kuruzslóval lesz dolgunk, így természetesen mi is vele tartottunk a Parlamentbe.

Ojun Adigzsi See-Oglu hallott már Tuvában a Szent Koronáról, képeket is látott róla, és most, hogy Magyarországon járt, élőben is megtekintette. Mint állítja, új emberként távozott akkor a Parlamentből. Pár nap múlva visszatért - akkor készültek a felvételeink-, és szertartást is bemutatott.

Hogy mi a sámánizmus, mit keresett ő Magyarországon, hogyan lett sámán, és milyen ünnepeik vannak, hogyan kapcsolódik ez az ősi magyar valláshoz, az kiderül az alábbi összeállításunkból:

(Operatőr: Luigi, Vágó-szerkesztő: Spiritke, Riporter: Barcsa T. Gábor)

Március 25-én, 17 órakor Magyarok Házában (Budapest, Semmelweis utca 1-3. Csontváry-terem) fog Ojun Adigzsi See-Oglu tuva sámán tisztító szertartást bemutatni. A sámán Tuva Köztársaságából, a Dél-Szibériában található Turáni Fennsíkról, Kanalas Éva énekesnő vendégeként érkezik Magyarországra, a Kárpát-medencébe. Az est alkalmával Kanalas Éva énekel, majd Ojun Adigzsi See-Oglu tuva sámánt tisztító szertartás elvégzésére fogja felkérni. Így élőben látunk egy olyan szertartást, melyben fölsejlenek a párhuzamok az ősi magyar hitvilággal, a táltos tevékenységével. Az énekesnő rendszeresen kutat a dél szibériai Tuva Köztársaságban. A magyarországi meghívás 2011 őszén, az Orosz Föderáció Tuva Köztársaságában végzett filmbemutató és kutatómunka folytatása. Arzsan falu határában szkíta temetkezőhelyeket tártak fel, ahol a már világhírű szkíta király páratlanul gazdag sírját is megtalálták. A szent hely mellett áldozatot mutatott be a most hozzánk látogatott gyógyító sámán, akinek mindennapjait Kanalas Éva dokumentálta. A belépődíj 2.900 Ft, amely hozzájárulás a vendég utazási költségeihez.

(Szent Korona Rádió)