2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

I. Ferenc az új pápa

Jezsuita

76 éves

Latin-amerikai

A 266. pápa a Ferenc nevet választotta, így I. Ferenc néven foglalja el – első latin-amerikaiként – Szent Péter trónját. Jorge Mario Bergoglio Buenos Aires 76 éves jezsuita érseke. Szinte az egész karrierjét a hazájában, Argentínában töltötte. Állítólag ez a szerényen a háttérbe húzódó, alázatos bíboros kapta a második legtöbb szavazatot 2005-ben, XVI. Benedek megválasztásakor. Bergoglio javára írják az argentin katolikus egyház megújítását, amely az egyik leginkább konzervatív volt Latin-Amerikában.

Mario Bergoglio argentin bíborost választotta meg a konklávé a római katolikus egyház új vezetőjének
Mario Bergoglio argentin bíborost választotta meg a konklávé a római katolikus egyház új vezetőjének
Fotó: Europress/AFP

Urbi et orbi áldásban úgy fogalmazott: a ti püspökötök vagyok. „Tudjátok, a konklávé kötelessége volt, hogy új püspököt adjon Rómának. Úgy tűnik, hogy bíboros testvéreim a világ végérre mentek érte. Köszönöm a fogadtatást” – mondta az új katolikus egyházfő. A megjelent híveket arra kérte, XVI. Benedekért is imádkozzanak. Ekkor – immár I. Ferenc pápaként – elmondta latinul a Miatyánkot. Majd beszédét úgy folytatta: közösen kezdünk meg most egy utat, a barátság útját.

Fotó: Europress/AFP

 

Mi áll a névválasztás hátterében?

A szegények pápája kíván lenni a most megválasztott Jorge Mario Bergoglio argentin bíboros, amit a névadása is világosan bizonyít. Solenói Szent Ferenc a XVII. század elején a dél-amerikai szegény indiánok körében végzett misszió munkát. Tettereje az imádságból, a ferences alázatosságból és a teljes szegénységből táplálkozott. Szenvedélyesen tisztelte rendjének atyját, Assisi Szent Ferencet és Szent Bonaventurát, őket akarta utánozni. Mint ismert Assisi Szent Ferenc a XIII. században szintén a szegények segítője volt, valamint részt vett az egyház megújításában. Bergoglio névválasztása egyértelműen a dél-amerikai és az európai szegények segítőjének az összekapcsolódását szimbolizálja.

 

Fotó: Europress/AFP

Forrás: mno.hu

Az utolsó pápák?

Eddig bejött...
#101: "Crux de Cruce" (A kereszt keresztje). IX. Piusz (1846-1878).
#102: "Lumen in caelo" (Fény az égben). XIII. Leó (1878-1903).
#103: "Ignis ardens" (Égető tűz). X. Piusz (1903-1914).
#104: "Religio Depopulata" (Elnéptelenedett vallá
s). XV. Benedek (1914-1922).
#105: "Fides intrepida" (Elszánt hit). XI. Piusz (1922 –1939).
#106: "Pastor angelicus" (Angyali pásztor). XII. Piusz (1939-1958).
Nagy értelmiségiként és a béke védelmezőjeként ismert.
#107: "Pastor y nauta" (Pásztor és tengerész). XXIII. János (1958-1963).
XXIII. János volt Velencének, a tengerészek városának bíborosa. A II. vatikáni zsinat idején vezette az egyházat.
#108: "Flos florum" (A virágok virága). VI. Pál (1963-1978).
A címerén a liliom jelenik meg (a virágok virága).
#109: "De medietate Lunae" (A félholdé). I. János Pál (1978-1978).
Neve "Albino Luciani" (fehér fény). Belluno Püspökségben született (nevének eredete a latinos bella luna). 1978. augusztus 26-án választották meg. 25-éről 26-ra virradó éjjelen a Hold az utolsó negyedben volt (félhold volt). Egy holdfogyatkozás után halt meg. Születése, papi és püspöki felszentelése szintén félholdas éjszakákkor történtek.
#110: "De labore solis" (A Nap munkája). II. János Pál (1978-2005).
Rendkívüli és sokrétű munkát végzett. Születésének és halálának napján napfogyatkozás volt.
#111: "Gloria Olivae" (Az olajfa dicsősége). XVI. Benedek (2005-).
Szent Benedek és XV. Benedek után veszi fel nevét. A Bencéseknek volt egy "Olivetans" nevű csoportja. XV. Benedek az Első Világháború idején a békéért tett erőfeszítéseivel tűnt ki.
A JÖVŐRE NÉZVE, MÁR CSAK EGY MARADT A LISTÁN:
#112: "Petrus Romanus" (Római Péter).
Ő lesz az utolsó Pápa, mert az uralkodása idején fog eljönni a vég:

A végső üldöztetés idején a Szent Római Egyházban Petrus Romanus (Római Péter, az utolsó pápa) fog uralkodni, aki nagy szenvedések között fogja táplálni a híveket. Eztán a hét domb városát elpusztítják és a rettegett bíró megítéli a népét. Vége.

Lemond a pápa?

Boldog János Pálról is terjesztették...

Lemond a Pápa 2012. Április 15-én? Tényleg omladozik a Vatikán Illuminati
2012. március 11., vasárnap vilaghelyzete.blog

Az olasz napilap, a "Libero" szerint XVI. Benedek pápa gondolkodik lemondásán áprilisban, amikor betölti 85. életévét. (Andrea Tornielli írja Vatikánból). /De már a Vatican Insider is/

Valószínűleg nem kerüli el a figyelmet az a címlapon lévő hír, hogy a pápa lemondásán gondolkodik 2012 tavaszán. Antonio Socci újságíró is megerősítette a hírt. Ahogy Socci írja, mostanra ez igazzá válhat, bár Joseph Ratzinger nem szeretné, ha idő előtt kiszivárogna a hír.

Viszont a "sugdolózás" elég magas szinten kering már erről a Vatikánban ahhoz, hogy megérdemelje a figyelmet. A pápa nem utasította el annak lehetőségét, hogy lemond, amikor betölti a 85.évet. Socci emlékeztet arra, hogy a feltételezés teljesen egyezik azzal, amiről egyébként Ratzinger beszélt egy könyben lévő interjúban (Luce del Mondo - A világ fénye), amikor a kérdező Peter Seewaldnak:
"Amikor egy pápa világosan tudatára ébred annak, hogy sem fizikai, mentális és pszichés képességei sem állnak rendelkezésre ahhoz, hogy képes legyen elvégezni feladatát, amit rábíztak, akkor meg van a joga ahhoz - és bizonyos esetekben kötelessége is - ,hogy lemondjon." Egy másik bekezdésben azon tűnődött, vajon képes lenne ellenállni ennek.
Jöhet Péter...a római...Ő lesz az utolsó pápa a jóslatok szerint....
Meglátjuk....

Ez volt a hivatalos hír. Viszont tudjuk, hogy a Vatikán mit képvisel (persze papíron a katolikus egyházat....bla-bla-bla....), de azt is tudjuk, hogy a Római Császárság máig létező és az egész világra kiterjedő okkult érdekszféráját....melynek jelképei nagyon is jól mutatják a kapcsolatot az ősi Saturnalia - hittel, melynek kihagyhatatlan eleme maga a "Fényhozó"... (hogy ki ő?...na ez házi feladat.)
De ez a kép segíteni fog, hogy Te is lásd, valami nagyon nem stimmel....


Malakiás jóslatai eddig mind igaznak bizonyultak. Viszont az ide tartozó jóslata igazán érdekes és elgondolkodtató. Próféciája szerint II. János Pál pápa halála után már csak két pápája lesz a Római Katolikus Egyháznak. Malakiás az összes pápát látta előre, így feltételezhetjük, hogy nem tévedett. XVI. Benedek pápa az "Olaj Dicsősége" címet viseli Malakiás jóslataiban, és sok érdekesség olvasható róla is, de most összpontosítsunk az Utolsó Pápára. Az ő nevét is látta Malakiás, úgy fogják hívni, hogy Petrus Romanus, azaz Romai Péter.

Íme egy idézet:
"A Szent Római Egyház utolsó üldöztetése idején Római Péter ül a trónon, aki számos megpróbáltatás közepette táplálja a nyájat, s mikor ez is elmúlik, a Hét Domb Városa mindenkorra elpusztul, s a szörnyű Bíró ítéletet mond az embereken."

Arra még senki nem adott választ, hogy a "Szörnyű Bíró" kit, vagy mit takar, de egy biztos: a pápaságra esélyes jelenlegi bíborosok között csak egy Péter van, Erdő Péter, aki magyar.

A jóslatokat még egy érdekes véletlen támasztja alá. Miután II. János Pál pápát örök nyugalomra helyezték, már csak egy hely maradt a pápai temetkezési helyen Vatikánban. A jóslat szerint Vatikán is el fog pusztulni, talán Romai Péter ott pusztul el, vagy az Apokalipszis utáni üldöztetések során, nem tudni. Egyes elméletek szerint az első pápa, Szent Péter is magyar volt. Talán így teljesedik be a kör. A próféciák nem csak az utolsó pápáról, hanem az Antikrisztus eljöveteléről is szólnak.