2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Perpetual Ocean


Tudjuk, hogy vannak, óceáni áramlatok, de nehéz őket észrevenni. A NASA lenyűgöző videóján most mégis megnézhetitek az összes felszíni áramlatot. Komoly kutatásokon alapul, mégis szórakoztató élményt ígér a pár perces képsor a három óceánról.

Azt már jó ideje tudjuk, hogy a levegő “áramlatai”, például a passzát- vagy a monszun-szelek meghatározzák a Föld időjárását. Ahogy egyre többet tudunk meg az óceánokról, az is kezd kiderülni, hogy az óceánok áramlatai legalább ekkora hatással vannak bolygónkra.
A NASA minden eddiginél részletesebben vizsgálja az óceánok hatását az éghajlatra, az időjárásra. A kutatás során az óceáni áramlatokat is megfigyelik – ennek a megfigyelésnek az eredménye a most bemutatott videó.

A pár perces anyag – ahogy ti is láthatjátok – úgy mutatja meg az óceáni áramlatok mozgását, mintha azokat valamiféle fehér színező anyaggal festették volna meg. Így látványosan ábrázolja a víz mozgását az egész glóbuszon.

A videóban a felszíni áramlatokat láthatjátok. A NASA azonban a mélyben futó áramlatokat is tanulmányozza, így, ha szerencsénk van, talán a mélységi áramlatokról is készül majd idővel egy ehhez hasonló, látványos videó.