2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Mindenszentek, halottak napjan

Tisztelt Ismerőseim, Barátaim!

A holnap (november 1.-e), illetve holnap utáni napon (november 2.-a) ismét elérkezünk egy Szakrális kijelölt naphoz! A Mindenszentek és a Halottak napja ez. Ezen a napon, mint már írtam róla, mindenki beszélhet az elhunyt szeretteivel, hisz azok itt lesznek a Földön. Gyújtsatok egy szál fehér gyertyát, gondoljatok szeretteitekre és beszéljetek velük, hangosan vagy gondolatban! Mondjátok el nekik, hogy mi történt veletek ebben az évben és mit szeretnétek még elérni...! Ők ott lesznek nálatok, nem baj, ha nem tudtok kimenni a temetőbe, különböző okok végett! Fogalmazzátok meg kéréseteket feléjük! Ők már otthon vannak és mi itthon vagyunk ezen a Földön! A mi igazi hazánk otthon van, ott ahonnan érkeztünk ide!!! Tudnotok kell, hogy halál nem létezik! Az én Atyám áldása kísérjen utatokon Benneteket! Áldás!

Bagi Tibor

November 1.

Van egy nap, amikor kimegy a falu a temetőbe, virággal és fénnyel, ami elmúlik, és békével, szeretettel, ami nem múlik el. 

Nincs már ezen a napon fájdalom, csak enyhe távoli szomorúság úszik a táj felett, mint maga az ősz bánatos, ködös álomra készülő ragyogása.

Fekete István

Transzcendentális Asztrológia

Skorpió Fekete Hold és Uránusz-Plútó kvadrát

Ma ünnepeljük Mindszentek napját, holnap pedig Halottak napját. A két ünnep energiamintázata olyan időszakot ír le, amikor elvékonyodik a fátyol a dimenziók között, vagyis eleve a Fekete Hold fázisához kapcsolódnak, de ráadásul idén éppen a Skorpió Fekete Holdra is esnek. Oldás és kötés, teljes elengedés és újjászületés időszaka ez, s a folyamatokat az is segíti, hogy ma pontosodott be negyedszer az Uránusz-Plútó kvadrát, amely a mostani korszak drasztikus és alapvető változásaiért felelős. Több égitest esik a jegyek 9.-12. fokaira, és a téridő pillanatban egyszerre három Bumerángot találunk, amely a létező legkarmikusabb konfiguráció, mivel két kvinkunx (karma), egy szextil (lehetőségek) és egy oppozíció (feszültség, ütközés) hozza létre. A Bumeráng rendszerint mélyen rögzült, megkötöző és nehéz témákat hordoz, amelyek megbetegíthetik vagy megnyomoríthatják a szülöttet, de mindenképpen rengeteg szenvedést és szorongást jeleznek, ha nem foglalkozik velük. A mai napon hármat is találunk, amelyek egyrészt összekapcsolódnak az alkotó égitestek által, másrészt leírják, hogy miken érdemes változtatnunk az Uránusz - Plútó kvadrát segítségével:

A fix Bumeráng megmutatja a rögzült karmikus témákat: Juno-Diana együttállás a Vízöntőben (az elkötelezett kapcsolatok és a hagyományos feleség szerep túlhaladottá vált), aszteroida Lilith az Oroszlánban (a patriarchális minták már nem képesek fogva tartani a lázadó feminint), Plútó-Bacchus konjunkció a Bakban (az átalakulás a magasabb tudatosság által érkezik), és Chiron a Halakban (a Halak világkorszak alatt begyűjtött karmikus sebeket meg kell gyógyítani, különben tovább mérgeznek).

A kardinális Bumeráng leírja, hogy mik a lehetséges cselekvési és kitörési pontok: Hold-Angel együttállás a Mérlegben (hozz létre egyensúlyt a spirituális szférák segítségével), Uránusz a Kosban (aktívan vegyél részt a változásokban), Északi holdcsomó-Karma-Nap-Merkúr konjunkció a Skorpiónban (fogadd el a karmikus sorsfeladatodat és az egófejlődésed irányát azáltal, hogy tudatosan feltárod a választott út lehetőségeit), és Mars - Cruithne együttállás a Szűzben (harcolj a családodért, a népedért, a gyökereidért). 

A változó Bumerángot a Mars - Cruithne, a Chiron, a Hold-Angel, és az aszteroida Lilith alkotja, és azt írja le, hogy hogyan keletkeztek a karmikus sebeink: az elfelejtett tradíciók, a szakrális alapok megtagadása, a spirituális értékek semmibe vevése, az Istennő megtagadása mind nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy most az emberiség boldogtalanabb része céltalan és gyökértelen. Ugyanakkor további támpontokat ad ahhoz is, hogy megoldjuk az évezredes gondokat. Nem kell mást tennünk, csak végre megszabadulnunk a patriarchális uralomtól és a hazug jelmondattól, „szabadság, egyenlőség, testvériség”, és mielőbb visszatérnünk az ősi szakrális értékrendhez, „hit, remény, szeretet”.