2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Napkitörés

Április 30-ra és május 1-re komolyabb napkitörésről szólnak a jóslatok. Magam hajnali háromtól össze-vissza vagyok, végül 5 körül függőlegesre helyeztem a vízszintest.

Ha a jóslat igaz, a kommunikációs rendszerekben (mobil telekommunikáció: telefon, wifi, internet) zavarok várhatók + 12-24 óra múlva.

Majd meglátjuk....


Na, ezt éreztem...

Egy erős napkitörés mágneses vihart okoz a Földön

Egy erős napkitörés mágneses vihart okoz a Föld térségében; a jelenség kedden éri el a maximumát - jelentette be az amerikai óceán- és atmoszféra kutató intézet (NOAA).

A világűr klímáját előrejelző központ vasárnap délután (16.00 GMT) észlelte a napkitörést, a napszél egy órával később érte el a Földet, és hétfő hajnalig folyamatosan erősödött. A Föld mágneses terére már előzőleg hatást gyakorolt egy január 19-i kitörés.

A központ szerint majdnem biztos, hogy mágneses vihar lesz, amely kedd hajnalban (04.00 GMT) gyakorolja majd a legnagyobb hatást a Föd mágneses terére. A jelenség gondokat okozhat a műholdak működésében, és külön kényelmetlenséget jelent az űrben tartózkodó asztronauták számára.

A napkitörések intenzitása 2005 óta most a legnagyobb.

MTI – barikad.hu