Június első hétvégéjén nem mindennapi munka kezdődik a Városliget közepén. A Napfényes Élet Alapítvány több mint 300 önkéntes segítője az idén kilencedszer vág neki annak a nem lebecsülendő feladatnak, hogy átöltöztesse a ma már PeCsa Music Hall névre hallgató ex-Petőfi Csarnokot, és egy napra a sokat látott, megkopott betonfalak közé varázsolja az egészség szigetét.

Több teherautónyi színes textília, dekoranyag, élő növény és sokezer munkaóra jóvoltából vasárnap reggelre virradóan szinte minden átalakul. A szigorú rock koncertekhez szokott nagyterem például színes auditóriummá változik, ahol többek között Prof. Dr. Bagdy Emőke, Bóna László, Paksi Zoltán, Tarr Bence László, és Váradi Tibor tart előadást, melyekben különböző nézőpontokból (pszichológia, önismeret, életmód, szellemtudomány, asztrológia) világítják meg a testi, lelki és szellemi egészség alapvető összefüggéseit, segítenek felismerni, megérteni azokat.
10954_nap1.jpg

IX. Napfényes Fesztivál egyik célja, hogy segítse felébredni az igényt, hogy újragondoljuk a helyünket, feladatunkat a világban, és minél több útravalót, motivációt adjon a keresőknek. Azok számára, akik nem jutottak el Váradi Tibornak a Testnevelési Egyetemen tartott, 2012-ről szóló egész napos előadásaira, most itt a lehetőség, hogy a 2012-es év legfontosabb üzeneteivel megismerkedjenek.

10954_nap2.jpg

A szellemi „táplálkozás” szüneteiben a lélek örömét szolgálják a változatos művészeti produkciók Tolcsvay László és Sáfár Mónika (őket azt hiszem szükségtelen külön bemutatni), a Strokes (különleges „hangszereken” játszó ütőegyüttes), Kiss Kata akrobata (a Cirque du Soleil és a Csillag születik sztárja) valamint Nagy Molnár Dávid (több nemzetközi díjjal elismert bűvész) főszereplésével. Lesz még táncbemutató, a rajz- és fotópályázat legjobb műveiből kiállítás, a nap végén pedig az Angliából érkező, több mint egymillió lemezt eladott világhírű ezoterikus zeneszerző és előadóművész Asha (Asher Quinn) muzsikáját hallhatja a közönség.

10954_nap3.jpg

A kisebb termekben csoportos műhelymunka folyik majd. Az előadásokat kiegészítve a látogatók megismerkedhetnek az egészséges életmód gyakorlati oldalával is, a témában járatosak pedig tovább mélyíthetik az ismereteiket az egészséges ételkészítés, az önismeret, a művészetterápia, a családállítás, a szervezet-fejlesztés témáiban. A konzultációk és bemutató kezelések alkalmával az előzetesen bejelentkezők kipróbálhatják, hogyan segíti a természetgyógyászat és számos más alternatív módszer a betegségeink, testi-lelki problémáink valódi okainak feltárását, és milyen hatékony támogatást kaphatunk egészségünk helyreállításához és megőrzéséhez (masszázs-technikák, gerinctorna, kineziológia, Bach-virágterápia, energetizáló gyakorlatok, kranioszakrális terápia, Voll-diagnosztika, méregtelenítés, szépségápolás, biológiai fogászat stb.).

10954_nap4.jpg

A szabadtéren a felnőtt önismereti utca és a kiállítói sátrak mellett a legnagyobb terület a gyermekeké lesz. A nekik szóló programok összeállításánál a szervezők azt tartották szem előtt, hogy az ő természetes tanulási közegük a játék, a mese, a különféle művészeti foglalkozások, a zenés és színpadi előadások. A reggeltől késő délutánig tartó színes családi programokon (bohóc, bábjáték, óriás-játékok, meseösvény, kézműves programok) minden korosztály jól érezheti magát. Az egészségesen finom ételekről a Napfényes Étterem és Cukrászat gondoskodik, a háttérzenéről pedig pódiumszínpad fellépői.

A IX. Napfényes Fesztivál az idén is kedvező jegyárakkal várja a látogatókat. A belépőn felül egyik programért sem kell külön fizetni.

A részletes programok, a rajz- és fotópályázat nevezési feltételei, a „Nyerje meg belépőjét” játék kérdései mellett a korábbi évek műsorából válogatott írások, képek és videók várják a fesztivál honlapján.

www.napfenyesfesztival.hu

2012. június 3. PeCsa Music Hall (Budapest)