Ezúton is köszöntünk minden nőt, kislányt, asszonyt, barátnőt, feleséget, édesanyát, nagymamát a nemzetközi nőnap alkalmából. Virág helyett néhány csodálatos fotóval, és néhány gondolattal arról, mit is ünneplünk ma.

Ahogy minden a világban, a nőnap is folyton átértékelődik az éppen aktuális társadalmi problémák, vagy az adott rendszer érdekeinek megfelelően. Gyerekkoromból vörösszegfűs-dohányfüstös nőnap képe sejlik elő, nem is tudom miért, hiszen sosem voltam részese így az ünneplésnek, még a családom révén sem.

Ennek ellenére ma úgy látom, hogy a nőnap jó, és van mit ünnepelnünk! Mert mi vagyunk a szoknyában pörgők, a játék babát szorongatók, a tükör előtt billegők, a kacéran csábítók, az új életet érlelők, a világra szülők, a kisbabát dédelgetők, a gyermeket babusgatók, a férfit ölelők. Egy hónapban négy évszak… Testi és lelki táplálék. Betegségben a gondoskodás, öregségben a vigasz…

Íme, az örök NŐ! Erre vagyunk teremtve… Sokszor könnyű és édes, mint a méz, sokszor embert próbáló szolgálat… De ebben oly sok erő van!

Kislányok, lányok, anyák, feleségek és nagymamák! Apák, fiúk, férjek és nagypapák! Ezt lehet ünnepelni!

Boldog Nőnapot, Magyarország!

Forrás: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/boldog-nonapot/