2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Apukás levél a főnöknek

NYÍLT LEVÉL MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKÉNEK!
Kedves Viktor!

Mint jóérzésű ámde nem NER kompatibilis magyar polgár írok neked, két gyermek édesapjaként úgy érzem itt az ideje annak, hogy kifejezzem aggodalmam. Nem tudom tétlenül nézni azt, ami hazánkban történik. Szeretnék segíteni, mert úgy gondolom, rád fér. Ahogy én látom a környezetedben nincs olyan személy, aki kritikával merészel illetni téged, s mint egy hisztis kisgyerekre a gyenge szülők ráhagynak mindent, mert ha nem az történik, amit a kétéves szeretne, akkor jön toporzékolás.
Viktor, van egy rossz hírem: nem vagy már kétéves, remélem a hisztit is kinőtted, egyes szakemberek szerint négyéves kor után a hiszti már jellemhiba. Szerintem hagyjuk az udvariaskodást, a jelenlegi helyzetben teljesen szükségtelen a kötelező köröket teljesíteni. Én leszek a kritikus hang, de én nem kinyilatkoztatásokat vetek eléd. Igaz, pár hónapig minden plakát a tiszteletről szólt, bár úgy vettem észre sajnos vajmi kevés fogalmad van a tiszteletről, annak természetéről.

A tisztelet nem jár alanyi jogon, a tiszteletet ki kell vívni, sőt a tiszteletre méltónak kell lenni. Nem elég megüzenni a haldokló nyugatnak, az új Moszkvának, hogy több tisztelet. Ez egyfajta szegénységi bizonyítvány, inkább vált ki szánalmat semmint tiszteletet, elismerést. Ha lenne valami elképzelésed a tiszteletről, akkor ma nem is írnék levelet neked, és talán nem zúgna az Orbán takarodj a parlament előtt. Na? Milyen érzés? Szerencsére megtudtuk hogy ez a demokrácia, mert nem verik be a Révész fejét, meg nem lőnek gumitölténnyel… hiába no, a 2006-os hősök…

Nem kioktatlak, ne érts félre, csak üzenek neked én is, mint egy afféle másodrangú állampolgár. Igen mert, saját hazámban vagyok már-már hontalan, sőt most már hazaáruló is (meg cinikus is). Nagyon messziről tudnám indítani a történetet, de legyen elég annyi, hogy rosszkor voltam rossz helyen, mikor elindítottam a vállalkozásomat rögtön adócsaló lettem a hivatal szemében, mindeközben kihúztátok a talajt a lábam alól. Igen ezzel vagyunk így páran. Pedig 2010-ben még arról beszéltél, – mint az az ember, aki még soha sem hazudott -, hogy senkit nem hagytok az út szélén. Most értettem meg, hogy ebben mi volt az igazság. Aki elesik, azt tényleg nem hagyjátok az út szélén, mert nemes egyszerűséggel berugdossátok az árokba, lehetőleg oda, ahol legnagyobb a gaz, hogy senki ne lássa. Ami nem látszik, az nem létezik, és tudjuk jól: Magyarország vagy így, vagy úgy jobban teljesít! A szegény emberekre pedig semmi szükség a NER-ben, legyen az hajléktalan, fogyatékkal élő, vagy mondjuk asztmás gyerek.

Sok kérdés merült fel bennem, s megannyi észrevétel. Például, nagyon szeretném tudni, hogy melyik az igazi Orbán Viktor? A 89-es rendszerváltó, vagy a mostani diktátorokat magasztaló, illiberális munkástársadalmat vizionáló szélkakas? Szeretném hinni, hogy a 89-es Viktor az szembeköpné a mostanit, és nem a 89-es Viktor volt a hazugság. Pedig úgy néz ki, hogy a Kádár rendszert restaurálod éppen és Putyinhoz dörgölőzöl. Mit ígért neked? Szabadságon levő katonákat, ha kell? Kérlek, cáfolj meg, de nem elégszem meg annyival, hogy nincs igazam, azt már többé nem engedheted meg magadnak, hogy minden kérdést elháríts.

Kiherélted alkotmánybíróságot, új torzszülött választási rendszert kreáltál, szétverted az oktatást, pártkatonák mindenütt a hivatalokban, a felsőoktatásban újra megjelennek levitézlett embereid, kvázi politikai komisszárként. Még a kínossá vált embereidnek is jut egy-egy jó állás, gondolok itt például a hegyvidéki polgármesterre, nem tudom elfelejteni a kamerák előtt kisgyermekként hüppögő, zokogó Pokornit…

Nem tudom, hogy mit és miért teszel, nem értelek? Teljesen következetlen lépésekkel tetéztek eleve kellemetlen helyzeteket. És kérlek, ne takarózz a kétharmaddal, nem túl elegáns. A diplomácia pedig kifejezetten nem erős oldalad, szerintem élő politikus nem okozott ennyi kárt (bóvli) hazánk nemzetközi megítélésében, mint te meg a haverjaid. De hogy’ is felejthettem el, ez egy világméretű, háttérhatalmi, nyugati, brüsszelita összeesküvés, ellenünk. Szegény norvégok is szűkölve, habzó szájjal remegnek a fjordok között, hogy nem tudnak titeket megbuktatni. A Lázár tényleg ennyire súlyos? Vagy csak az, aki súg neki?

Nemzeti demagóg? Vagy netán fogalmi zavaraid vannak? Teljes foglalkoztatottság? Még az egymillió új (valódi) munkahely megteremtésével sem tudtatok megbirkózni. Rengeteg lehetőségetek lenne valódi rendet tenni, hiszen nyolc évig készültetek a kormányzásra. Úgy tűnik csak a közös pénztár kifosztásáig jutottak a felkészülésben. Arra is gondoltam, hogy ez valami pitiáner bosszú a részedről, azért mert a nép nyolc évig ellenzékben parkoltatott? Megjegyzem, ott sem voltál túl konstruktív. Igaz kellett, egy öszödi beszéd, meg díszletként néhány lángoló autó, néhány szabadságharcos huligán. De egy kicsit fel is emellek, Gyurcsányék inkompetenciája is legalább akkora bűn, mint az az ámokfutás, amit ti műveltek. De tudod, az elmúltnyolcév már elmúlt, és remélem megérted, hogy az elmúltnyolcévből már négy éve ti kormányoztok, (tehát nem ártana a rádió szpotokat is átgondolni egy kicsit) ha még nem vetted észre.

Első nagy nekibuzdulásotokban megírtatok egy új alaptörvényt, ami nem több mint egy nemzeti színű pántlikával átkötött kolbászos böfögés. Nem tudom, hogy hol volt az a pont, amikor valóságtól teljesen elszakadtál? Vagy csak annyira gyenge és gyáva lettél, hogy nem tudsz nemet mondani a rossz tanácsadóidnak? Miért ilyen hígfos emberekkel veszed körül magad? Soroljam? Varga, Lázár, Szíjjártó, Deutsch, Kövér, Rogán, Schmitt ex álamfő, Semjén, Harrach, Budai, L. Simon, Bayer, Széles, Habony. Egy biztos köztük még te is jobb színben tündökölhetsz. Tudod te, hogy hány harcostársad önéletrajzában szerepel az MSZMP, vagy KISZ mozaikszó? És kiében hányszor? Milyen titulusokkal? A te állambiztonsági múltaddal mi van? Ez természetesen alapvetően nem lenne nagy baj, ha nem ők komcsiznának a leghangosabban. De ha nem komcsiznak, akkor fennen hangoztatják saját butaságukat, jó hangosan, hogy messzire hallatsszék (postán elveszet levél, nem jó a napenergia, mert éjszaka nem süt a nap, sajnos lehetne még sorolni, tolmácsot kérek), vagy véleménynek álcázott trágárságokkal piszkolják tele a Magyar Nemzet lapjait.

Apropó, csak így magunk között, azt is mondd már el, hogy tudtál ennyi szorgalmas ámde roppant mód buta és szervilis lakájt magad köré gyűjteni? Ki kit zsarol? És mivel? Szegény NAV elnök, hány év börtönt próbál menteni, akkor, amikor az egész világ előtt leégeti, megalázza önmagát és hivatalát? És még a HírTV stábját is viszi magával. Pedig lehetőséged lett volna egy jobb országot megteremteni, de csak arra voltál képes, hogy elszard az egészet.
Kérlek, áruld el azt, hogy mikor lettünk G20 tagország? Te is ott voltál Ausztráliában, csak kiretusáltak? Vagy Putyin eléd állt? Vagy ravasz módon mögé kerültél? Atomnagyhatalom lettünk az elmúlt négy évben? Hol a van az atombőrönd Viktor? Csak ez igazolná azt, amit és ahogy teszel a nemzetközi politika porondján, így tudnám valamelyest elfogadni azt a stílust, amivel nap mint nap megnyilvánultok. Félek attól, hogy a legnagyobb fegyver a kezedben csak egy óriásplakát… Több tiszteletet. Azt mondják a nevetségesség öl, te pedig egy ideje közröhej tárgya vagy, „ezer halált halsz” naponta, az embereid úgyszintén.

Bízom abban, hogy a lelkiismereted egy szikrája még valahol ott bujkál mélyen. És még van annyi önbecsülésed, hogy megtedd azt, amit a helyzet megkövetel tőled (csak hogy tisztán értsd, ideje letenni az óriásplakátot, és a rezsidémon is csak lázálom volt).

Kíváncsi vagyok, velem mit kezdtek? Nem vagyok komcsi, se ballib, vagy álbalaoldali, csak kisdobos voltam, mert muszáj volt. Nem voltam, és nem vagyok egy pártnak sem tagja. Nem vagyok újságíró sem, de még csak elvakult nyugatimádó sem. Tehát nekem válaszolhatsz, még elvi aggályod sem lehet. Szóval ne legyél gyáva, válaszolj! Nem a Havasi, te saját magad avass be a nagy tervekbe, titkokba. Mikor lesz egy élhető Magyarország Európában? Miért szeretnéd még a gyermekeim jövőjét is ellopni?
Apropó, tudsz egy jó svájci iskolát az én lányaimnak is? Nem szeretném, hogy az oktatási rendszered csak a munkássorban taszítsa őket. Ha itt minden ennyire flottul megy, miért nem jönnek az angol, német, holland vendégmunkások tömegével dolgozni? Mi a forgatókönyved, azok után, hogy kiderült, Gyurcsány dróton rángatja az Egyesült Államokat? Obama mint Gyurcsány bábja, szerintem standup comedyt kellene csinálnotok nem nagypolitikát. Mire készüljünk?

Várom a válaszodat, ahogy a művelt francia mondja: as soon as possible. Csak nehogy kifuss az időből!
Üdvözlettel:
Nagy Gábor Zoltán sk.
magyar állampolgár

forrás: facebook

Nyílt levél

Üdvözlöm, Miniszterelnök Úr!

Kedves Loránd, 40 éves rendszertervező, programozó matematikus vagyok. Nemrég értesültem arról, hogy Ön egy 2013.10.11-én tett nyilatkozatában a dakoták emlegetéséről áttért az én szakmámra – mondhatnám, hivatásomra. A kormány honlapján szereplő összefoglalótól eljutottam az alábbi felvételig, amelyet többször megtekintettem. Sajátos élményben volt részem.


Ezt a nyilatkozatot értelmezni, intellektuálisan követni egy logikusan gondolkodni szándékozó ember számára önmagában is elszomorító. Ön választ néhány szerintem is helyes és fontos kiindulópontot (válság, munka, erkölcs, hit), kever hozzá néhány demagóg klisét (kapzsi bank, erős vezető, ...), majd ezeket sajátos logikai bakugrásokkal gyúrja mondathalmazzá, amely szövegnek nem nevezhető, mert az állításokat nem köti össze elfogadható kapcsolat – ahol pedig van ilyen kapcsolat, ott a kimondott szavakon túli következtetés katasztrofális.

Ön gyakorlatilag leszoktatja hallgatóságát arról, hogy értelmezze is az elhangzottakat, ne csak éljenezzen vagy fújoljon. Ez egy ország vezetőjétől szerintem elfogadhatatlan, felelőtlen viselkedés, és inkább abban reménykedem, hogy nem tudja, mit csinál. Csak néhány példa a hibákra és félbehagyott következtetésekre (a hibák magyarázatát lásd a levél végén):

  • Az EU válságban van, de nem ez volt a célja, tehát rossz úton jár. Ez a „false cause” érvelési hiba, Ön figyelmen kívül hagyja a változó külső tényezők szerepét (amelyre ugyanakkor folyamatosan hivatkozik saját koncepciói módosítása kapcsán);
  • A válság megoldásához meg kell fordulni. Ez a „black or white” csúsztatás, mintha az Ön szögmérőjén csak a 0 és a 180 fok szerepelne, a köztes módosítás nem (pedig itthon a tévedés ismeretlen fogalom az Ön számára, szemben az állandó „igazítgatásokkal”);
  • Ön a válságot jelöli meg annak okaként, hogy „erős vezetőre” (ez a kép él Önben önmagáról) van szükség, sőt, korábbi nyilatkozata szerint ez az Ön „történelmi szerepe”, a válság elmúltával Önre nincs szükség. Mondja Miniszterelnök Úr: érdekelt Ön bármilyen válság megoldásában? Mert érveléséből az következik, hogy Ön az, aki miatt folyamatos harcra, válsághelyzetre van szükség, amely nélkül Ön újra eltűnne a süllyesztőben. Ez pedig nem hangzik túl jól egy olyan ember számára, aki békében kíván élni és dolgozni...
  • Ön a „kapzsi bankokkal” szemben az állam „erős embereit” részesíti előnyben. Milyen garanciát tud felhozni az évezredes történelmi és a jelenben is egyértelmű tapasztalattal szemben amellett, hogy az Ön által kijelölt erős emberek nem lesznek egyúttal kapzsik is, akikre a bankokkal szemben nem hatnak a törvények, hiszen ők maguk írják azokat?

A sor folytatható lenne, de ez a fajta elemzés számomra inkább munkaeszköz, nem a szakterületem – ezt végezzék el az Önök által értéket nem teremtőnek deklarált bölcsészek. Ők segíthetnek elválasztani a helyes következtetéseket a logikai hibáktól és belemagyarázástól, vagy képesek lehetnek hasonló hibákat felfedezni az én érvelésemben. Nem lenne túl hiteles ezt Selmeczi Gabriellára bízni. :-D

Nekem mindebből csak az következik, hogy munkatapasztalatom alapján Önnel egy csoportban építő jellegű munkát végezni lehetetlen, mert csak hatalmi struktúrákban képes gondolkodni. Ha Ön a munkatársam lenne, igyekeznék Öntől emiatt a lehető legtávolabb kerülni. Sajnos Ön hazám első számú vezetője, de a motivációk ugyanazok. Ismétlem, ez nem személyes szimpátia, vagy politikai meggyőződés kérdése. Az Ön viselkedése, hozzáállása minden tudásom, élet-, és munkatapasztalatom, elemzésem szerint egész egyszerűen javíthatatlanul kártékony.


Levelem megírására azonban szakmai okok késztetnek.

Én huszonöt év folyamatos fejlődés révén jutottam el a kezdő programozó szinttől a jelenlegi programtervezői, rendszerelemzői feladataimhoz, amelyeket nagy önállósággal végeztem számos munkahelyen. Elvileg megtisztelve kellene éreznem magam attól, hogy Ön az én szerepköröm fontosságát kiemelte – csakhogy pontosan az ellenkezőjéről beszélt annak, amit én feladatomnak tartok. Bár a politikus és a programozó tevékenysége némely területen hasonlóságot mutat, véleményem szerint Ön igen kedvezőtlen fényben tüntette fel hivatásomat azáltal, hogy saját hozzáállását szemléltette vele. Szeretném a számomra lényegesnek tűnő eltéréseket összefoglalni az Ön számára annak érdekében, hogy egy ilyen mértékű tévedést elkerülhessen legalább ezen a területen.

1: a programozó matematikus nem ad „új megoldásokat”, hiszen definíció szerint nem azokon a területeken profi, amelyekre rendszert ír. Abban jó, hogy konzultáljon a terület szakértőivel: a konkrét felhasználókkal; pontosan felmérje az igényeiket, és az ezek mögött létező stabil logikai szerkezetet, ezután pedig megvalósítja felvázolt rendszert. Ha a programozó saját elképzelései egyáltalán szóba kerülnek, akkor valamit nagyon elrontott.

2: A programozó matematikus célja az Ön által lenézően emlegetett stabil rendszer létrehozása, amely további beavatkozások nélkül, állandóságával és megszokhatóságával szolgálja a felhasználót. Ön sem lelkesedne azért, ha minden héten máshol kellene keresnie a levelező rendszer gombjait, mert akkor éppen ott vannak a legjobb helyen. Ha a programozónak állandóan dolgoznia, igazítania kell az általa írt rendszeren, akkor az a rendszer alapjaiban rossz.

3: Minden rendszerben vannak válságok: új kérések, új helyzetek adódnak, eszközök mennek tönkre. A jó programozó olyan rendszert alkot, amely mögül baj esetén sem látszik ki az ő személye és erőfeszítése, csak egy hibaüzenet, amely a várható helyreállási időt és esetleges károk listáját tartalmazza.

4: A jó programozó nem nélkülözhetetlen, nem „történelmi szerep betöltője”, éppen ellenkezőleg: mindent megtesz annak érdekében, hogy tudása és felelősségi köre a lehető legszélesebb körben legyen szétterítve, egyszerűen azért, mert a rendszer stabilitása, a felhasználók kiszolgálása fontosabb annál, semhogy egyetlen emberen múljék. Soha nem dönt egyedül, ha pedig egy lépése magyarázatra szorulna, akkor inkább megváltoztatja, mert a jó rendszer működése természetes, kézenfekvő. Csupán keretet ad annak, amit a felhasználói amúgy is csinálnának.

Összességében: A programozó munkája nem jár közvetlen haszonnal. Közös eredményeinkhez azzal járul hozzá, hogy láthatatlan szolgaként dolgozik: mindent megtesz azért, hogy a rendszert használók a lehető legkényelmesebben végezhessék a munkájukat. Minden adatot késleltetés és értelmezgetés nélkül, nyers formában ad át nekik, hogy ők elemezhessék azokat, és saját felelősségi körükben a legjobb döntéseket hozhassák. A jó programozó nem „erős ember”, akkor végzi jól a munkáját, ha a nevét csak a kollégái ismerik.Nehezen vitatható, hogy ma Ön Magyarország leghatékonyabb politikusa – de ennek egyenes következménye az, hogy Ön mindezt nem értheti.

Ön velem ellentétben egész pályafutását azzal töltötte, hogy erőviszonyokat mért fel, hatalmi harcokat vívott és nyert meg. Az Ön számára az elsődleges szempont a választásokon leadott szavazatok között az Önre szólók aránya, nem pedig a teljes rendszer hosszú távú működőképessége, a benne értéket teremtő emberek kiszolgálása. Az Ön számára az informatika nem felhasználó korrekt kiszolgálását, hanem a közvetlen ellenőrzés és kézi vezérlés lehetőségét jelenti. Az Ön számára az adatközlés nem elfogulatlan, őszinte tájékoztatás, Ön az általuk kiváltott hatásra, a hallgatóság véleményének befolyásolására koncentrál. Az Ön számára nem dicsőség egy saját hiba felfedezése, nyílt elismerése és a tanulságok levonása – a hibát mindig „mások” követik el. Ön nem tartja lehetségesnek, hogy az Önétől eltérő vélemény használhatóbb, mint az Öné. Ön egy vitában nem az igazságot, hanem az ellenfél legyőzésének lehetőségét keresi. Ön nem tudja elképzelni, hogy a rendszer jobb működésének érdekében feladja aktuális szerepét, és teljes szívvel egy másik koncepció szolgálatába álljon. Ön nem egy informatikus világában él.

Ön figyelmen kívül hagyja, hogy a problémákat nem az informatikai rendszer, vagy az azt író programozó oldja meg, hanem a rendszer felhasználói. Az ő kreativitásuk, hatékonyságuk azon is múlik, hogy mennyire köti meg a kezüket a rendszer, mennyire hagyja őket a saját szaktudásuk birtokában önállóan dolgozni, milyen mértékben szolgálja ki nyers, őszinte, tiszta adatokkal, mennyi időt kell arra fecsérelniük, hogy az állandóan változtatott rendszerhez alkalmazkodjanak.

Az Ön által elképzelt „újraprogramozás” a lehető legrosszabb informatikai rendszerek képét mutatja, nem „kezeli”, hanem folyamatosan fenntartja a válságot. Értem, hogy erre Önnek történelmi szerepe megéléséhez szüksége van, és amennyiben Ön továbbra is irányítója marad ennek az országnak, ehhez a magyar lakosság asszisztálni lesz kénytelen. De ennek során lehetőleg ne hasonlítsa magát a programozó matematikusokhoz. Legjobb tudomásom és 25 éves pályafutásom tapasztalatai szerint mi nem ilyenek vagyunk, és nem ilyen rendszereket alkotunk.

Ismétlem, nehezen vitatható, hogy ma Ön Magyarország leghatékonyabb politikusa, de arról, hogy ez a tulajdonsága alkalmassá tenné az előttünk álló, szerintem is válságos időszak kezelésére, a véleményünk nyilvánvalóan eltér. Így, amikor zárásként azt mondom, minden ennek ellentmondó tapasztalat dacára hiszek egy működőképes magyar rendszer lehetőségében, amelynek létezése mai gondolkodásunkkal felfoghatatlan jelentőséggel bír, biztosan nem arra gondolok, mint Ön.


Béke legyen velünk!

Kedves Loránd
Az érvelési hibák rendkívül hasznos és könnyen áttekinthető listája elérhető az alábbi címen:https://yourlogicalfallacyis.com/ A többnyelvű, magyar nyelvet is tartalmazó változat készítése folyamatban van. Az itt említett hibák leírásának magyar fordítása:

false cause - téves oksági viszony

Dolgok közötti vélt vagy valós kapcsolat alapján azt feltételezted, hogy egyik oka is a másiknak.

Sokan keverik össze az összefüggést (dolgok egyidejű vagy egymás utáni bekövetkezése) az ok-okozat kapcsolattal (amikor az egyik esemény valóban kiváltja a másikat). Néha az összefüggés csak véletlenszerű, vagy mélyebb, közös okra vezethető vissza.

Példa: Egy színes ábrán Richard bemutatja, hogy emelkedett az átlaghőmérséklet az elmúlt pár évszázadban, miközben a kalózok száma csökkent; következésképpen a kalózok hűtötték a világot, a klímaváltozás pedig téveszme.


Black-or-white - fekete-fehér

Csak két lehetséges változatot mutattál be, pedig egyéb lehetőségek is vannak.

Ez a hamis dilemmaként is ismeretes ravasz taktika logikus érvelés látszatát kelti, viszont alaposabban szemügyre véve kiderül, hogy több megoldás is lehetséges, mint a vagy egyik / vagy másik formában előadottak. Az ilyen kétértékű, fekete-fehér gondolkodás elrejti a számtalan eltérő változat, feltétel és környezet lehetőségét, amelyek között több megoldás is előfordulhat, nem csak a két bemutatott. Ez félrevezető keretet szab az érvelésnek, elhomályosítja a racionális, őszinte vitát.

Példa: A Fővezér, miközben támogatókat keresett a polgári jogokat alapvetően gyengítő terveihez, azt mondta az embereknek, hogy vagy az ő oldalán állnak, vagy az ellenségén.

http://hajnalvilag.blogspot.hu/2013/10/nyilt-level-orban-viktor-miniszterelnok.html

Levél

fej

Tisztelt Honfitársam!


Köszönöm Önnek, hogy aláírta a rezsicsökkentésért indított petíciót.

Mindannyian tudjuk, hogy annak idején a szocialista kormányok eladták az ország életfontosságú üzletágait. Sőt, tisztességtelen előnyöket – például előre garantált magas profitot – biztosítottak az új tulajdonosoknak, multinacionális cégeknek.

Sokunkat felháborított, hogy az ország korábbi vezetői a magyar családokkal szemben a külföldi milliárdosokat részesítették előnyben.

Így lett a bérekhez képest a hazai gáz és villany ára a legmagasabb Európában. Ez súlyos veszteségeket okozott a magyar családoknak.

Mi azt vállaltuk 2010-ben, hogy ennek véget vetünk.

A petíció aláírásával Ön csatlakozott ahhoz a mintegy kétmillió emberhez, akik kiállnak Magyarországért. Ezzel a petícióval azt üzenjük ezeknek a vállalatoknak és az őket háttérből támogató nemzetközi szervezeteknek, hogy nem érdemes szembefordulni a magyarokkal. Nem tudják megváltoztatni a magyarok döntését, nem tudják kikezdeni az összefogásunkat.

Szeretnénk megértetni mindenkivel, hogy Magyarország szabad, erős, független ország, ahol nem mondunk le a jogainkról, érdekeinkről, értékes erőforrásainkról. Senkitől sem fogjuk eltűrni, hogy igazságtalanul és erkölcstelenül elvegye tőlünk azt, amiért mi dolgozunk meg.

Köszönöm a támogatását. Számítok Önre, ha Magyarországért és a magyarok érdekeiért kell kiállni, és Ön is számíthat rám.

Üdvözlettel:

sign

Orbán Viktor


FIDESZ - MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG
Kövessen minket a Facebookon, a www.facebook.com/orbanviktor, illetve a www.facebook.com/FideszHU oldalakon.

 

LEVÉL

"Egy jó pillanatod bárkivel lehet, az még nem jelenti azt, hogy egymás mellett is van a helyetek. Néha csak hagyni kell, hogy a Sors rendezkedjen. Bízz benne, ő jót akar. Ne kezdj ki vele, ne akard a kezedbe venni az irányítást, mert akkor minden elromlik. Egyszerűen csak hagyd, hogy az Élet alakítson mindent. Nem kell a taktika. Nem kellenek a játszmák. Egyszerűen csak ott kell lenni a pillanatban, és nyílt lapokkal játszani." (Oravecz Nóra)