2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Egy leleplezett hamisítás

Ekként lett a nemzsidók jóságos "chrestos" Istenfia áthamisítva a héber "christos"-ra, a zsidókrisztiánok felkentjére. És ekként lettek követői, a "Keresztények" áthamisítva Saul rabbi zsidószektája "Krisztián"-jaivá

A 18. századbeli olasz történész, Lodovico Antonio Muratori Novus Thesaurus Veterum Inscriptionum című gyűjteményébe foglalt egy eredetileg Rómában talált, Corpus Inscriptionum Latinarum VI 24944 azonosító számon tartott márvány sírkő súlyosan megrongált és hiányos föliratát. Íme:

D. M.

M. T. DRVSI . PATERES

PRIMICINIO. QVI VIXIT

ANN. XXXXII. DIES VII

FAVSTVS. ANTONIAE. DRVSI. IVS EMIT. IVCVNDI. CHRESTIANI. OLL

Az első sor, "D.M.", a szokásos címzés, Dr. Heinrich Chantraine szerint a "Diis Manibus" lerövidítése, magyarul "Isten kezeibe".

Az utolsó sorban két szó érdemel különös figyelmet: Az egyik "ANTONIAE", mely a kutatók szerint valószínűleg Octavia Minor legfiatalabb lánya, Antonia Minor neve. Ha igaz, hogy ez a sírkő Antonia Minor hamvait jelölte meg, akkor a fölirat ideje 37-re tehető, mert Antonia Minor abban az évben halt meg.

A második szó a "CHRESTIANI". Ezen szó jelentéséről több ellenmondó vélemény járja a Földet, de itt az most lényegtelen. Itt az a lényeg, hogy 37-ben ezen szó 4. betűje "E" volt, s nem "I". Ezen kívül bőven van még későbbi sírkő is, amelyeken egy "chrest" gyököt tartalmazó szó olvastató, de Antonia Minor sírköve a legkorábbi lelet, melyen e gyök latinul olvasható.

Antonia Minor azért érdemel figyelmet, mert anyja, Octavia Minor Tiberius anyósa volt. Más szóval, Antonia Minor és Tiberius rokonok és kortársak voltak (és ugyanabban az évben haltak meg). Tiberius, pedig, többek között, arról ismert a Jézus-hitűek közt, hogy bilincsre verette, Rómába hozatta, és kivégeztette Pilátust és a jeruzsálemi zsidó nagytanács (szanhedrin) gonosztevő papjait. (Kaifás állítólag útközben, a Kréta sziget környékén halt meg.) Pilátust azért végeztette ki, mert lefizetésért kiadta Jézust a zsidóknak tudván, hogy a zsidók Jézust megfogják gyilkolni. A jeruzsálemi zsidó nagytanács (szanhedrin) papjait, pedig azért, mert Jézust halálrakínoztatták. (Tiberius levele, Pilátus aktája, Evangelicos Apokrifos, Universidad Pontificia de Salamanca, Editorial Catolica S. A. Madrid, 1975. 474 o.)

A római történetíró, Tacitus (56-117) ma Annales címen ismert műve Tiberius uralma idejével kezdődik (14-68) és, többek között a fönt említett sírkövön is olvasható, "chrestian"-okról is ír. A Medici zsidó bankárdinasztia ezen mű 2. kézirata, 15. könyv, 44. fejezetében a nagy érdeklődést keltő és sokat vizsgált "christianos" szó jelenik meg. Az érdeklődést az keltette, hogy addig semmiféle "christ" gyököt tartalmazó, Jézushoz, tanításához vagy követőihez köthető szót sehol sem találtak az 1. századból. Több szakértő megvizsgálta ezt a kéziratot: Elsőként Georg Andresen állapította meg 1902-ben, hogy ez a szó a "chrestianos" szóban 4. helyet foglaló "e" betű kitörlésével és az "i" betű becsempészésével lett "christianos"-ra hamisítva. 1950-ben Harald Fuchs megerősítette Anderson megállapítását, és 2008-ban Dr. Ida Giovanna Rao szpektrumelemzéssel bebizonyította a hamisítást.

Az "e" betű kitörlését és az "i" becsempészését két tény bizonyítja és egy valószínűsíti.

  1. Egy tátogó üres hely az "i" betű után;

  2. Az üres helyet kitöltő, szabad szemmel nem látható, de ultraviola fénnyel olvasható eredeti "e" betű;

  3. A sor végén a lapszélbe betoldott "i" betűvel írt szó.

chrest1

1. kép: Az oldal

chrest2

2. kép: Szöveg

chrest3

3. kép: Üres hely az "i" betű után

chrest4

4. kép: Ultraviola fénnyel olvasható eredeti "e" betű

chrest5

5. kép: Lapszélbe betoldott "i" betűvel írt szó

Ez a hamisítás nem kivétel: Máshol is találkozunk efféle hamisításokkal. Például, a Codex Sinaiticus görög betűkkel írt szövegekben is ki lett törölve az "e" értékű betű és az "i" értékű betű lett beírva helyébe. Orosius, a 4-5. századbeli zsidófelkent történetíró is "kijavította" Suetonius (1-2. század, ifjabb Pliniusz kortársa és barátja) művében leírt "chrestus" szót "christus"-ra.

Ekként lett a nemzsidók jóságos "chrestos" Istenfia áthamisítva a héber "christos"-ra, a zsidókrisztiánok felkentjére. És ekként lettek követői, a "Keresztények" áthamisítva Saul rabbi zsidószektája "Krisztián"-jaivá.

 

Az anyagot részben az alábbi forrásokból vettem át: E forrásokból eredő anyag tartalmával nem föltétlenül egyezek.
freethoughtnation.com
historyhuntersinternational.org
textexcavation.com

Forrás: http://magyarmegmaradasert.hu/kiletunk/a-mag-nepe/hitunk/item/3200-egy-leleplezett-hamis%C3%ADt%C3%A1s

Krisztus feltámadt

Krisztus kilátó a Gordon tetőn 2011
A Gor­don-tetőt, ahova a Krisztus kilátó épűlt, a Parajdot Székelyudvarhellyel összekötő  13A jelzésű főútról lehet megközelíteni  Székelyszentlélekről  kavicsos úton  egészen a hegytetőig.


Már messziről látszik a Farkaslaka illetve Székelyszentlélek fölé magasodó Gordon-tetőn álló Krisztus szobor.


A helyszín autóval  megközelithető, de az igazi élmény ha gyalogosan  kapaszkodunk ki a tetőre.Az erdőben haladva a fák között is többször felbukkan a napfényben csillogó szobor.
Gordon-hegy 953 méter magas csúcsa uralja a Nyikó felső folyását

Kapaszkodás közben útitárs is került a közeli Ülkéből:


"Láttam a faluból, hogy valami nagyon fényes fön a hegyen, gondoltam megnézem"A fák közül kiérve útitársam megállt, és perceken át mozdulatlanul csak nézett előre.


A tetőn a kétméteres, közel 400 köbméteres , masszív betontalapzaton,  összeszerelve a  6 részből álló  galvanizált fémszerkezet.


Az alkotás egy tízemeletes tömbház magasságával vetekedik.


Látható, hogy a tárt karú Jézus keze, feje és palástja egy húszméteres fémvázra került.


A szobor belsejében csigalépcső vezet a magasba a nyak részig.


Az utolsó lépcsőtől létrán kapaszkodva lehet bejutni a fejbe


,
Itt aztán derékig ki lehet majd bújni a fejből, és körbe lehet pásztázni egész Udvarhelyszéket és a Nyikó mentét.A palást alól kilátszik két hatalmas méretű rozsdamentes acél kéz.


A kilátó belsejéből a kéz mellett láthatjuk a környező fákat.


A tárt karú Jézus szobor a székelyudvarhelyi Zawaczky Walter szobrász tervei alapján készült el.


Kell-e a Farkaslaka községhez tartozó Székelyszentlélek határába, a hegyoldalra egy Krisztust ábrázoló szobor


Kell-e egy kilátó,   Kelet-Európa legnagyobbra tervezett Krisztus-szobra?


Az elképzelés szerint turistalátványosság lesz a Krisztus-kilátó, és a sok vitára  idővel mindenki megkapja a megfelelő válasz, ez a történelmi tapasztalat.

Tavasszal a tetőre vezető  kavicsozott utat is feljavítják,  a szobor alapját természetes kővel burkolják be.


Mit jelent feljutni egy hegytetőre ahonnan lélegzetelállító szépségű tájakat láthatunk, csak az tudja aki már járt, és van erkölcsi alapja véleményt nyilvánítani ebben a kérdésben.Ha pedig egy jól megépített kilátó áll rendelkezésünkre, a látvány leírhatatlan.


A román televízió TVR1 tudosítója a helyszínen így jellemezte a látottakat " Fabulos, asa ceva n-am mai vazut !! "( Mesés, ilyent még nem láttam!!)


2011- ben felépült, a Jézus Szíve kilátó a legmagasabb Krisztus-ábrázolás Kelet-Európában.