2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Senki sem ment meg Téged! Kiss Balázs Kunó

2014. jan. 20

Az idei év asztrológiai szempontból nézve sok kihívást tükröz számunka. De mielőtt belekezdenénk ennek taglalásába, előtte szeretnék egy nagyon fontos gondolatot kiemelni. A bolygók égi járásának figyelése, azaz a “kint” világának értelmezése nem jóslás, nem arra ösztökél, hogy ELVÁRÁSOKKAL vagy FÉLELMEKKEL álljunk a jövő elé. Természetesen a jövő kutatását erre is fel lehet használni, de ez nem lehet célja az Önmagát megismerni vágyó embernek. Az ismert jövő elképzelése ugyanakkor elengedhetetlen a Földön való létezéshez. Ahol ezt el lehet „rontani”, amikor az elképzelés nem egy nyitottsággal jön létre, hanem valamilyen elvárást támasztunk a holnap irányába.

Éppen ezért nem szabad az olvasás közben sem reményeket, sem elvárásokat, sem pedig félelmeket táplálni! A cél az Önismeret. A cél az, hogy megismerjük milyen érzések és gondolatok bukkannak fel bennünk egy adott üzenet, szöveg vagy értelmezés olvasatakor. S ami felbukkan bennünk, olyanok vagyunk.

Hiszen ha esetleg nem rendelkezik valaki Teljes és Totális én-ismerettel, akkor egy-egy életesemény vagy konfliktus megértéséhez segítség lehet az, ha megpróbálunk egy más nézőpontból arra tekinteni. Így tehát a 2014-ről szóló írásokat lehet segítségképpen arra is használni, hogy mélyebb értelmet nyerjenek az életesemények. Ugyanakkor lehet elvárni és félni is – az olvasó döntése.

* * *

2014_kicsiA 2014 év első felét egy nagy kereszt alakú fényszög-együttes fogja jellemezni. A képen látható piros vonalakból álló négyzet – és az átlóik alkotta kereszt – az, amire figyelnünk kell és amit érdemes helyesen értelmeznünk. Ebben négy égitest fog aktív szerepet játszani, különböző üzenetekkel, és ezek a Mars, a Jupiter, az Uránusz és a Plútó.

A Mars és az Uránusz szembenállása egyfajta párkapcsolati feszültségeket tükröz. A Mars a küzdelem és erőfeszítések szimbólumaként a mérleg (sárga) jegyben állva mutatja: a világ és az én között kialakult egyensúlyi helyzet nem fenntartható, mert az egyensúly megmozdul, mozdulnia kell. Azaz az eddig kialakított – például emberek és társak közti – kapcsolatok felborulnak. Miért? Mert a beragadt, drámával és elvárásokkal fenntartott helyzet kimozdul – ami egy áldás valójában.

Ez a hétköznapok szintjén ugyanakkor hatalmas feszültségeket jelent! Ugyanis a megszokott emberi viszonyok elmozdulnak – a langyos víz, az állóvíz felforr. A kommunikáció átalakul. Tehát, a megszokott módon már nem lehet elérni a másik embert, mert a közte és az én között fennálló kapcsolat kibillent.

De ez valójában egy ÚJ egyensúlyi helyzetet kell, hogy teremtsen! Ilyen például a háromlábú kanapé esete – amikor egy háromlábú kanapén ülve az ember a kezével tartja a kanapét, hogy ne billegjen. Ez egy egyensúlyi helyzet, de látszik, hogy folyamatos erőfeszítésre van szükség az egyensúly fenntartásához. Ehhez a kanapéhoz tudnám leginkább hasonlítani a ma emberének párkapcsolatait illetve családi és társadalmi kapcsolatait: folyamatosan fenn kell tartani, mert ha elengednénk, akkor roppant kényelmetlen lenne!

S akkor a Mars megérkezve ide a mérleg (sárga) jegybe bizony kimozdítja ezt az állandósult helyzetet, és most már – szerencsére – nem lehet a konfliktusokat elkerülni! Aki a kivárásra játszott és halogatta az emberi kapcsolatait a hiányzó negyedik láb okozta nehézség megélését, elodázta a problémákat, arra nehéz idők jönnek, hiszen nem húzhatja tovább. Valójában persze ez nem nehéz idő, hanem áldásos idő arra nézve, hogy kidobjuk a régi kanapénkat és egy rendeset szerezzünk be. Vagy ha tényleg fontos nekünk ez a kanapé, akkor LEHASALJUNK és megjavítsuk a hiányzó lábát.

Azaz TENNI kell a változásért, de ehhez először fel kell adni a KÉNYELMET! Nincs helye most 2014 első felében annak, hogy kényelmesen ücsörögjünk a megszokott energiákban. Ez nem azt jelenti, hogy nem pihenhetünk fizikai szinten, vagy nem töltődhetünk – hanem ha eljön az ideje, érdemes elengedni a megszokást! Most nincsenek kompromisszumok! Fel kell számolni minden kompromisszumot, mert a háromlábú kanapé egy kompromisszum – bármilyen nevetségesen is hangzik, valójában az ember legtöbbször ebben él. Csak mivel nagyon régóta ezt teszi, fel sem tűnik számára.

A Mars-sal szemben elhelyezkedő Uránusz a kos (piros) jegyében pedig egy hatalmas feszültséget tesz hozzá a fentiekhez: totális felhagysz a régi mintákkal, vagy az energiáid önmagad ellen fordulnak. Azaz a tehetetlenségből fakadó düh és feszültség téged fog eltemetni, megmérgez, hacsak nem alakítod át totálisan.

Az Uránusz által üzent hirtelen és felforgató hatások ki akarnak robbantani téged a megszokottból. Azaz érdemes felhagynod mindennel, ami megszokott és menekülésből teremtett kényelmi helyzet számodra. A bevezetőben utalt a kihívásokra: ezeket értettem alatta. Tehát, az első félév fényszög kapcsolatai azt MUTATJÁK (nem elhozzák vagy nem hatnak!), hogy egy olyan időszak következik az életünkben, ami még az eddigieknél is felforgatóbb lesz.

De hát et kértük – hiszem. Aki a megszokottat és a régi mintákat választja, egyre több kihívással fogja szembetalálni magát. Egyre több ellenállással. A Mars (ami egyben a kos uralkodó bolygója) üzeni: ha nem tudod az erőidet önmagad felemeléséhez használni, akkor a világból rád támadó és elnyomó erőnek fogod megélni.

Ha tehát az ország, a környezeted, a családod nehézségeit és küzdelmeit látod, akkor egyértelmű a válasz: benned nem akar semmi sem átalakulni, megmozdulni.

Véget ért az az időszak, amikor valaki majd önmagad helyett megment téged. Sem az angyalok, sem a földönkívüliek, meg a megváltók nem jöttek és nem jönnek le, hogy helyetted megváltsanak téged. Az úgynevezett ország-vezetők sem fognak neked segíteni – ők is azzal vannak elfoglalva, hogy maguknak segítsenek. Nem fognak csak úgy neked sok-sok pénzt adni, nem fog senki sem az ötödik dimenzióba vinni. Neked, csakis neked egyedül kell tenned ÖNMAGADBAN azért, hogy átalakulj. A világ minden nehézsége és kihívása arra ösztönöz: engedd el a régi önmagadat! Ezt üzeni ez a képlet.

Ezért lehet azt mondani, hogy nehéz idők jönnek, mert az embereknek fel kell adniuk azt az elvárást, hogy majd mások megmentik őket. Fel kell adni a régi játszmákat és a régi megszokásokat. Ez bizony nehéz – persze nem az, csak kényelmetlen.

Elengedted a kanapét, és most felborult a három lábon állva, és roppant módon kényelmetlen benne ülni! S ahogy ülsz, és azt várod, hogy valaki majd tartja helyetted, vagy valaki majd megszereli – senki sem jön. Az angyalok sem csinálják meg helyetted a kanapédat.

Vagy te szereled meg – azaz változtatsz a hozzáállásodon – vagy egész életedben a világot (társadat, embereket, társadalmat, államot, a bankokat, a pénzt) fogod hibáztatni, hogy neked milyen kényelmetlen…

… netán felállsz, és magad kezébe veszed a SAJÁT sorsod irányítását.

* * *

A másik nagy szembenállás, a Plútó és a Jupiter kapcsolatáról készült írást itt találod:

http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/a-vilagkep-halala/

* * *

A világkép halála Kiss Balázs Kunó

Korábbi írásom (a Nyolc hónapos erőpróba) folytatásaként szeretnék egy nagyon fontos gondolatot kiemelni. A bolygók égi járásának figyelése, azaz a “kint” világának értelmezése nem jóslás, nem arra ösztökél, hogy ELVÁRÁSOKKAL vagy FÉLELMEKKEL álljunk a jövő elé. Természetesen a jövő kutatását erre is fel lehet használni, de ez nem lehet célja az Önmagát megismerni vágyó embernek. Az ismert jövő elképzelése ugyanakkor elengedhetetlen a Földön való létezéshez. Ahol ezt úgymond “elrontani” lehet, az, amikor az elképzelés nem egy nyitottsággal jön létre, hanem valamilyen elvárást támasztunk a holnap irányába. Ha a jövő elképzelése a JELEN része, akkor állunk nyíltan a Teremtett jövő felé. Ugyanakkor, ha az elképzelés valamikor létrejövő eseményeken való gondolkodást jelenti, akkor kibillen az ember az egyensúlyból, és kettéhasított énnel reménykedve pattog a nem megkapott elvárások és a tényleges események között.

letöltés (14)Éppen ezért, a CsillagMag-on olvasható írásaimban soha sem arra ösztökélem az Olvasót, hogy féljen vagy reménykedjen. A cél az Önismeret. Hiszen ha esetleg nem rendelkezik valaki Teljes és Totális énismerettel, akkor egy-egy életesemény vagy konfliktus megértéséhez segítség lehet az, ha megpróbálunk egy más nézőpontból arra tekinteni. Így tehát a 2014-ről szóló írásokat lehet segítségképpen arra is használni, hogy mélyebb értelmet nyerjenek az életesemények. Ugyanakkor lehet elvárni és félni is – ki-ki a maga szíve szerint.

Az elkövetkező hónapokban a Plútó és a Jupiter folyamatos szembenállásban fog állni, ami sok mindenre magyarázatot adhat életünkben. Nézzük ennek az igen hosszú és jelentőségteljes szembeállásnak a kifejtését:

Jupiter a benned élő világképet szimbolizálja. Azaz milyen hitrendszerek, milyen vallási illetve filozófiai eszmék szerint éled az életet. Hogy netán a pénzt és a mindennapi életörömöket keresed, a munkádat csak azért végzed, hogy megélhess… milyen spirituális eszmék szerint próbálsz élni… és így tovább. Tehát egy nagyon markáns jele annak, hogy Te miről mit is gondolsz az életben, a nagyobb volumenű dolgok tekintetében.

Plútó szimbóluma annak az erőnek, amikor megengeded valaminek az elmúlását, hogy egy más újjászülethessen benned. Ennek a buktatója általában az, ha valamilyen negatív én-részt megpróbál az ember tudatosan elleplezni. Akkor a Plútó, az átalakítás bolygója mutatja azt a belső öntudatlan erőt, ami a felszínre hozza az elnyomott személyiség-részt. Éppen ezért fájdalom és szenvedés társítható hozzá, hiszen amivel nem akarsz szembenézni a szenvedést hoz életedben. A kulcs a Plútó esetében az elengedés. Azaz minél több mindent engedsz meg, hogy előbukkanjon belőled, annál könnyebb lesz átalakítani. Ám,ha elnyomsz magadban, az annál nagyobb erővel akar majd a felszínre törni.

letöltés (15)Ha valakiben idegesítenek bizonyos dolgok: akkor a Plútó belső ereje szembesít ezekkel. A visszautasítás és a mély belső félelmek azok, amelyek mutatják, hogy ezzel az erővel dolgod van. Ha a világ valamelyik részét elutasítod, akkor az – mint ellenerő – benned fel fog bukkanni. A Plútó ugyanis a végletek szimbóluma: ami itt totális mínusz az máshol totális plusz.

A szembenállás pedig alaphelyzetben egy vagy-vagy állapotot feltételez. A rákban álló Jupiter mutatja, hogy érzelmileg kötődsz valamilyen Hitrendszerhez, Életfelfogáshoz, Valláshoz. Ugyanakkor most a Te Világképeid próbára vannak téve NAGYON EŐTELJESEN!

A világnézetedből fakadó olyan én-részeid, amelyeket elnyomtál, most a felszínre kerülnek.

Amiktől félsz és menekülsz, azzal most találkozol.

images (32)Ez mutathatja például azt, hogy ha keresed a pénzt, és félsz a pénztelenségtől, akkor bizony ez a szembenállás azt mutatja, hogy el fog jönni az, amikor lerántódik a lepel rólad: tényleg van hited abban, hogy minden rendben lesz veled pénz nélkül is? És ehhez jönnek majd az életesemények, hogy ezt megkérdezzék benned.

Ugyanígy, ha mondjuk van egy akár teljesen materiális vagy teljesen spirituális világképed, bármilyen is legyen, annak árnyoldalaival TALÁLKOZNOD KELL, különben nem lehetsz teljes.

S ahogyan írtam, ez LÁTSZÓLAG sok szenvedés, félelmet és feszültséget fog hozni az életedben. Te döntöd el, hogy ezt arra használod fel, hogy még mélyebbre menekülj mondjuk egy rózsaszín, angyalos-kristályos-földönkívülis világnézetbe, vagy ki merj nézni a VALÓDI világra. Ha pedig ennek az ellentétében élsz, és a teljes materializmus világában létezel, akkor ez a lepel is lehull, hogy egy VALÓDI világképet alakíts ki. Ami se nem ilyen, se nem olyan, csak van, belőled fakadóan.

Ez a szembenállás tényleg leránt mindent rólad – vagyis nem a szembenállás, hanem Te magad, ez az asztrológiai képlet pedig csak megmutatja, hogy mire számíthatsz – azért, hogy megtaláld a VALÓDI világképedet.

letöltés (16)És akkor még nem beszéltem e két bolygóval kvadrát fényszögben álló Uránuszról, ami a hirtelen felismerések, a szokatlan és váratlan dolgok, újítások szimbóluma. A kvadrát pedig egyfajta lehetőség, (értheted nehezítésnek is :) ) arra, hogy képes vagy megmutatni azt, hogy ki tudsz törni a korlátaidból, és egy ÚJ világnézeted kialakítani magadnak?

Nem tudom milyen messze jársz most, de hidd el, soha sem érsz oda, sosem találod meg a TUTI világképedet! :) Azért, mert az utazás és a kozmosz végtelen – tehát soha nincs egy végső igazság. Az igazság folyamatos felfedezése zajlik, egyre részletesebben és részletesebben.

images (31)Most egy NAAAAGY kozmikus igazság-váltás kellős közepén vagyunk, ami azt mutatja, hogy eredendő (rák) szinten kell tudnod átalakítani mindent, amit a világról gondoltál. És ha gondolsz valamit, hogy hol tartasz, akkor valószínűleg csalódni fogsz, mert nem vagy ott, és nem mered tovább engedni magadban az átalakulást.

Minél több feszültség és szenvedés van az életedben, annyira nem mered megengedni hogy felszínre jöjjön belőled az árny-én. Éppen ezért szoktam a táborokban erre helyezni a hangsúlyt, hogy ezeket a részeket megéljük. Ilyenkor általában hatalmas stressz és energia éri a tudatot, ahogyan ez felszabadul, de az átrendeződés UTÁN mindig egy egyensúlytelibb állapot jön létre.

Ehhez az egyensúlyhoz viszont engedned kell, hogy felborulj! Nos, az energiák itt lesznek, hogy ebben segítsenek téged. :)

 

Miért nehéz a változtatni?

2013. okt. 21.

A minap egy izgalmas dokumentumfilm került a kezeim közé, amely csodálatos légi felvételeken keresztül mutatta be a Föld bolygó különböző természeti csodáit – vagy éppen az emberiség lábnyomát. A sok megdöbbentő és meghökkentő kép közül az egyiken egy hatalmas afrikai menekülttábor volt látható, a sivatag kellős közepén. Ott, ahol se víz, sem pedig élelmiszer nem érhető el, bódékban TÖBB SZÁZEZER ember él, és már egy olyan generáció nő fel, akik eleve ide születnek. Ezt a tábort természetesen csak külső segítséggel lehet fenntartani, nemzetközi összefogásból naponta víz és élelmiszer érkezik ide.

letöltés (11)Nehéz szavakkal visszaadni a képeket, de – a már eleve rengeteg kérdést felvető problémán túl – keressük meg azt, ami ott van valószínűleg a Te életedben is: Miért olyan az ember, hogy inkább választja a biztos szenvedést, mint hogy lépéseket tegyen önmagáért?

Hatoljunk le most együtt, közösen ennek a problémának a mélyére, amely ott belül mélyen nem engedi, hogy változtass.

Hiszen az a csádi menekülttábor, amelyről fentebb írtam, pontosan annak az energiának a tükre, amely benned létrehozza a változás-ellenes blokkokat. Ezek miatt például az ember inkább választ sok évig egy szenvedéssel teli kapcsolatot, mint hogy merjen tenni ellene. A csádi menekültek is inkább választanak egy biztos pontot, ahol kapnak enni-inni, mint hogy maguk vegyék kezükbe az irányítást. El sem tudják képzelni, hogy lehet másképpen is csinálni. És mivel el sem tudják képzelni, ezért meg sem próbálják.

Mint ahogyan itt, például a Te mindennapi életedben is ezért találkozol sokszor a saját szenvedéseddel: mert el sem tudod hinni, hogy veled ez másképp történjen meg. És éppen ezért korlátozod le saját magad lehetőségeit. Nem tudod elhinni, hogy másképpen is lehet csinálni. Talán mert nincs rá mintád?

Ha pedig mégis elindulsz egyfajta változás felé, akkor az első botladozásnál feladod. Azután már meg sem próbálod. És ha nem sikerült elsőre, esetleg ötödikre sem, akkor inkább leül az ember, és siránkozik saját hiányosságain, mint hogy tovább próbálná. Miért? Elolvastál sok könyvet, láttál sok „sikeres” embert, akik elmondták, hogy mi kell a boldogságodhoz… És még sem vagy boldog. Miért?

  • MERT SOKKAL KÖNNYEBB AZT MONDANI, HOGY A MÁSIK MIATT NINCS RENDBEN AZ ÉLETEM, MINT SAJÁT MAGAM MIATT.
  • MERT SOKKAL KÖNNYEBB ÜLNI A BIZTOS ROSSZBAN, MINT ELINDULNI A BIZONYTALAN JÓ FELÉ.

Most inkább a második mondatra szeretném felhívni a figyelmedet, mert a tudat teremtő erejének, a saját teremtő erőd leblokkolásának ez a legbiztosabb módja. Figyeld meg saját életedben, vagy mások életében: sokkal könnyebb egy jól ismert, szenvedéssel teli élet, ahol minden a megszokott mederben zajlik, a fájdalmak is ismert helyről ismert embertől érkeznek az ismert módon, mint hogy ezt elhagyd.

images (26)Elhagyd, egy bizonytalan jövőért, ahol esetleg ÚJ fájdalmakkal találkozol, ahol ÚJRA át kell élned valami szörnyűséget. Esetleg olyat, amit még nem ismertél. És lehet, előfordulhat, hogy sikerül, hogy „jól” csinálod. Lehet, hogy sikerül, amit elterveztél. De LEHET, hogy nem.

És ez a lehet, ez a bizonytalanság az, ami gátját állja minden ember életének. A Te életednek.

Elmondok egy titkot: az, amit keresel, amire egész életedben vágytál, az ott van ebben a LEHET-ben. És ahogyan a magyar népmesékkel gyerekkorunk óta – szerencsére – belénk van ültetve: aki nem hiszi, járjon utána. És aki utánajárt, az megtalálta.

Lehet, hogy közben tengernyi kínon kellett keresztülmennie, de a végén biztosan elérkezett oda, ahova elindult. Ez garantált. Két dolog, amit észben kell tartanod: el kell indulni, és nem szabad abbahagyni.

A benned lévő félelem pedig nem más, mint a régi csalódások és fájdalmak emléke. Sikolt benned a tudattalanban elnyomott valóságod: „Meg ne próbáld még egyszer, mert a múltkor is annyi minden baj történt! Annyi szenvedést okoztál magadnak, másoknak. Inkább élj csendben, békében, a langyos vízben, mint hogy újra találkozz azokkal a borzalmakkal.” És ezt választja sok milliárd ember.

A tudatalattiba kell benézned, ahová a múlt és az előző életek minden tapasztalata és eltitkolt, elfojtott élménye került. Itt van minden csalódásod ÖNMAGADBAN, amivel nem akarsz találkozni. Ezért létezik a showbiznisz olyan szépen: mert elhiteti veled, hogy lehetsz szép és tökéletes, és nem kell tudomást venned saját szenvedésedről.

images (2)Ezért könnyebb a szálkát más szemében meglátni: mert ezzel elfejetheted, hogy te sem hiszed magad tökéletesnek, neked is vannak csúnya dolgaid. Mert amíg másokban nézed, addig sem kell magadba nézni. Valószínűleg, ha e sorokat olvasod, eljutottál már oda, hogy elkezdtél magad sötétbe zárt részeivel foglalkozni.

Nem értél még a végére? Boldogtalan vagy?

A fenéket :) Csak egy utazás elején-közepén tartasz, vagy azt hiszed, hogy a végén.

Tehát utazol. Elindultál. Majd megálltál, és ugyanott állsz, mert félsz tovább tapasztalni. Félsz a bukástól. Hogy ne kelljen újra átélned az elbukás élményét. Hogy csalódtál magadban – vagy a világban.

De nincs bukás. Soha nem is volt. Ez a legfájóbb pontja az Emberiségnek: egy olyan illúzióban él, ahol eredendően bűnösnek tartja magát. És fél ebből kimozdulni, mert fél hogy bűnt követ el. Farkába harapott a kígyó, nincs kiút magadból!

Külső segítség: persze, várhatod, hogy valaki majd megment, egy angyal vagy a kormány. De ha mégsem sikerülne, addig is hibáztathatod őket. :)

Ezért nehéz változtatni: mert félsz. :) De nincs mitől. Tényleg nincs mitől félned! Ez a bizalmatlanság tart ott, ahol vagy. És inkább hiszel a könnyű és gyors ál-megoldásokban, mint a valódi változásokban. Vagy nem?

Ha nem hiszed, járj utána!

Forrás:http://csillagmag.hu/irasok/miert-nehez-a-valtoztatni/

Kezdődő spirituális elszakadás

Lassan a Mars és a Neptunusz szembenállásba fognak kerülni, egészen pontosan október 20-án. Utána október 31-én egy hatalmas SZINTÉZIS-energia alakul ki, ami új egységet hoz létre, amit talán még sosem láttál vagy éreztél magadon.

Az említett  szembenállás nagyon érdekes impulzust jelenít meg, mégpedig egyfajta spirituális elszakadást. Ez azt jelenti, hogy a megrekedt – pl. spirituálisnak hívott – energiák beindulnak. A beindulást lehet, hogy nem fogod érezni, mert ebből a nyomás és feszítés lesz tapasztalható… de ez fog elvezetni a felszabaduláshoz.

A tudattalanban tárolt érzések, emlékek, én-állapotok azok, amelyekre nem szeretnél ránézni, amiket elzártál magadtól. Ezek önmagad azon részei, amivel nem akarsz találkozni, mert valamilyen vallási vagy társadalmi elvárás miatt megkapták a „rossz” pecsétet. Itt van mindaz, ami nem-tudatos, ami elfojtott.

DE. De a TELJESSÉG megtalálásához, a boldogságodhoz feltétlenül találkoznod kell önmagad minden részével. Ezen egyszer valamikor minden létező keresztül fog menni.

Ám van aki azt választja, hogy még egy kicsit tovább játssza a nem-tudatos játékot, a mások hibáztatását, a szenvedést és a világfájdalom érzését. Mert az energia, ott a tudatalattidban mozogni szeretni, rezegni szeretne, változni szeretne, hiszen az élet maga a mozgás és a változás!

Ezeket az energiákat JÓÓÓÓÓ sokáig fojtotta el oda mindenki, ám a nyiladozó tudatosság miatt egyre könnyebben lehet azt választani, hogy…

… hogy felébredsz.

Ez a felébredés nem egy pillanat, hanem egy szép hosszú folyamat, izgalmas tapasztalással. Nos, lehet, hogy azt hiszed, hogy felébredtél, de a felébredésnek sok-sok különböző fokozata van. Mivel hogy soha nincs vége, sosincs VÉGLEGES felébredés. Mindig csak egy valamihez képest ébredt állapot van. Amihez képest aztán van még felébredettebb… és ez így megy örökkön örökké.

Tehát, ha szeretnéd ezt a felébredés-energiát MOST magadnak, akkor készülj fel arra, hogy októberben sok minden BEBETONOZOTT, berögzült elv, hit, félelem(!) fog megmozdulni Benned. Lehet, hogy észre sem akarod venni, és azt hiszed majd, hogy egyszerűen csak rossz napjaid vannak.

De mindig gondolj arra: ami most feszültséget fog hozni ÖNMAGADBAN a világhoz és másokhoz képest, az az, amit fel kell szabadítanod. Ilyen egyszerű. Nem érdemes majd gondolkodni rajta, hanem egyszerűen csak végigmenni a tapasztaláson, minél kevesebb mentális ellenállással. Engedni, hogy fájjon, engedni, hogy repítsen.

A feszültség, a szembenállás asztrológiai értelemben egy „negatív” fényszög, de amikor megérted, hogy ez a negatív érzés kell ahhoz, hogy utána megtapasztald a „pozitív” oldalát, a felszabadult állapotot, akkor a mínusz nem is mínusz lesz, hanem egy izgalmas tapasztalás. Amin sokkal könnyebben fogsz keresztül menni.

Ez a szembenállás a halak-szűz tengelyben zajlik majd, tehát a felszabaduló, EGYENSÚLYTALAN energiák, amelyek elzárva voltak benned most RENDET, egyensúlyt fognak hozni.

De ha ragaszkodsz a régi egyensúlytalan állapotodhoz, az új létezésed sok kényelmetlenséggel fog járni. Ez az energia valójában segít behangolni önmagadat. Ne áll ellen tehát.

S miért spirituális elszakadás?

Mert könnyen lehet, hogy valamilyen berögzült spirituális hitrendszer az, ami fel fog bomlani benned. Ez nagyon mély szakadékot hozhat az új ér régi éned között. S ha Te tovább szeretnél utazni a régi rendszerekben, bátran választhatod ezt, de tudd, ez még mélyebben el fog választani önmagadtól. Figyelj arra tehát, hogy mennyire hiszed azt, hogy sötét energiákkal találkozol.

Mennyire látod bűnösnek a világot magad körül? Mennyire szenvedsz a pénztelenségtől, a szeretetlenségtől? Ez mind-mind Benned van, benned várja a felszabadulást.

 

 

Szeretettel,

Kiss Balázs Kunó - Shaam An

Mélyzuhanás, nullpont

2013. szept. 26.

Ha az elmúlt időszakban érezted úgy, hogy valamiféle mélyponton voltál, akkor nyugodj meg, minden rendben van veled.

letöltés

Ha az életed teljes kilátástalanságnak tűnt, netán értéktelennek ítélted meg saját magad, esetleg még az öngyilkosság gondolata is felbukkant gondolataid peremén… akkor nyugodj meg, nem történt semmi olyan, amiért aggódnod kéne. A depresszió, az ingerültség, az esetleges testi tünetek „csak” az átalakulásod jelei.

Nehéz szavakkal érzékeltetni, hiszen már nagyon sok helyen leírták, és olvashattad az elmúlt években, hogy az emberiség változik. A föld népeinek tudatossága emelkedik. Egy újabb hasonlathoz szeretnék nyúlni, hogy érzékeltessem annak a megrendítő voltát, amin minden ember keresztül kell, hogy menjen egyszer… vagy amin éppen most mész át.

Képzeld el, hogy nagyon sok családi fotót, kedvenc zenéidet, és millió fontos dokumentumot tárolsz a számítógépeden. A mindennapi munkádhoz, szórakozásodhoz fontos programok és adatok ott vannak ezen a gépen. Nem is igazán érted, hogy hogyan működik, mert csak kattintasz kettőt, és eléd ugrik az, amire szükséged volt. Egészen megszoktad, hogy mindig elő tudod hívni a gépről, a programok segítségével a régi dolgaidat. Minden kérdésedre megtalálod a választ az interneten, és így tovább.

És képzeld el, hogy ez a számítógép egyszer csak tönkremegy, minden adatod menthetetlenül elvész. Minden megszokott mód, amivel elő szeretnéd hívni a régi képeket, a zenéket, az adatokat, nincs többé, elérhetetlen számodra.

images (10)Csak áll meg most egy pillanatra olvasás közben, s képzeld el ezt az érzést. Ott az üres számítógéped, de még az operációs rendszert sem tudod elindítani, minden adatod elveszett és soha többet nem tudsz már ilyen számítógépet keríteni magadnak. Kész. Vége. Örökre.

S most képzeld el, hogy ez a „számítógép” ott volt bennedEz a program, ezek az adatok és a hozzáférési módszerek ott voltak benned, mint tanult és öröklött minták. Minden kérdésre a válasz ott volt benned, hogy „hogyan is kell élni itt a Földön”. Vajon hogyan illik ismerkedni? Miért kell felöltözni? Miért kell párt találni? Miért kell iskolába menni? Mit is tanultam az iskolákban? Miért kell munkába járni? Mire való a pénz? Mi ez a test, és hogyan működik?

Nos, ez mind elveszett.

Csak képzeld el. Mind elveszett, és neked nem áll rendelkezésedre régi minta, régi program, ami megmondaná, hogy HOGYAN ÉLD AZ ÉLETED.

Persze, ez csak egy hasonlat, és mint minden hasonlat, ez is sántít egy kicsit, de valójában pont ez történik.

Értéktelennek élted meg magad? Hát persze, mert hogy MI IS az az érték, ott volt ebben a régi programban.

Nem is tudod, miért élj tovább? Hát persze, mert az erre adott válaszok már nem elérhetőek többet ebből a programból.

Mit is kezdj magaddal? Hiszen nem tudod ki vagy, mert elveszett minden önmagadról kialakított információ.

images (9)

Ó, így leírva olyan egyszerűnek hangzik (mert valójában az is), csak éppen a megélésben sokszor nehéz azt mondani, hogy „ez így teljesen rendben van”. Pedig ez így teljesen rendben van, éppen az utolsókat rúgja a benned élő több ezer éves programozottság. A tudatosságod kiemelkedett ebből az ósdi kompjúterből, és saját magad csodálatos, belső világát kezded el felfedezni.

Elkezded írni a saját magad programját, ami csakis a tiéd, te vagy érte a felelős. Mert minden problémáért az életedben ezen túl csakis önmagadat teheted felelőssé.

Mérgezett ennivalót eszel? Hát, hibáztathatod a gyártót, de eddig te vetted meg. Dönts most már másképp! Megvan hozzá az új programod. Te írod magadnak, hogy mit szeretnél enni.

Eleged van a világ szegénységéből? Eddig te vetetted önként magad alá ennek a programnak, hogy robotolj és soha de soha ne törődj a saját önvalóddal.

Eleged van a világon a szeretetlenségből? Mert eddig mindenkit próbáltál szeretni, csak magadat nem, hát honnan tudnád mi is az a szeretet?

letöltés (7)Ha saját magadat nem tudod szeretni, és nem érzed saját magad iránt az egység és az elfogadás érzését, hogyan tudnád, hogy mi is az egyáltalán? Hát persze, hogy sokszor nem tudsz szeretni és elfogadni… mert az BELÜL kezdődik. Mint minden más.

De most már nem foghatod a régi programra. :)

Tehát, ha úgy érzed, hogy a nullponton vagy, és fizikai vagy érzelmi kihívásokkal nézel szembe: jusson eszedbe, hogy csak próbálod megírni az új, saját programodat, és nem mások előre gyártott programját használod.

Lehet, hogy sokszor nehéz és félelmetes, de ha benne vagy, akkor benne vagy, nincs visszaút. Csakis előre. Nem érdemes késlekedned, mert csak saját magadról maradsz le.

http://csillagmag.hu/irasok/melyzuhanas-nullpont/

2013 Feladat a nézőpontváltás

I. rész

Sok spirituális ember nehézségekbe ütközik abban, hogy a hétköznapokban, a mundán világban élje meg a spiritualitását. Millió könyv és módszer áll rendelkezésre a tudatos teremtésre, a vonzásra, a gyógyításra, mégis rengetegen küzdenek anyagi, egészségi vagy kapcsolati problémákkal.

Hogyan lehetséges mindez? Annyi sok módszer mind nem működik, hogy a tanfolyamokról, kurzusokról kijövő emberek otthon mégis szűkségben és kapcsolati feszültségben élnek tovább? Egy-egy tisztulás után is újabb és újabb problémák merülnek fel újra és újra, mintha soha semmi se lenne megoldva? Millió gyógyító technika mellett még a „legspirituálisabb” ember is beteg lesz?

Hogyan lehetséges az, hogy Buddha, Jézus, Lao Ce, és a többi nagy tanító mind a múltban, mind a jelenben hatalmas megvilágosodott közvetítést adtak át az embereknek, és mégis elenyésző az a mennyiség, aki a fenti „problémákra” megtalálta volna teljes egészében a válaszát, hogy tényleg 100% (nem 75% vagy 95%)-ban beteljesült életet éljen?

A tanításokkal lenne baj? Esetleg a sok sok millió spirituális ember mind béna? Esetleg valami mással van a „gond”?

Mielőtt tovább olvasnál, érdemes elgondolkodni, hogy hogyan lehetséges az, hogy több tíz vagy százezer ember végezte el pl agykotroll tanfolyamot, több millió olvasta el a Titok könyvet, szintén milliók olvasták a Mennyei Próféciákat, mégsem történt látszólag tömeges megvilágosodás, beteljesülés, vagy csak szimplán anyagi jólét?

De tovább megyek, hány buddhista meditált nap mint nap? Hány ember olvasta a Bibliát? A megvilágosodott tanítókat, akik jelenleg élnek, talán egy kezünkön meg tudnánk számolni – na jó, kicsit túlzok, de a fenti számokhoz képest tényleg elenyésző a százalékuk.

Miért van az, hogy Te, mint spirituális ember elvileg tudod, hogy mit kéne csinálnod a gyógyulásod, a jobb kapcsolatod, a jobb anyagi helyzetedért, és mégsem teszed? Tudod, hogy mondjuk nem kéne ordibálnod meg idegesnek lenned anyósoddal, néha mégis elpattan a kötél, és megteszed, újra és újra.

Miért?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Nem mondom, hogy teljesen tudom a választ, de elmesélem, mire jöttem rá. Megpróbálom tömören elmondani:

Nem az emberekkel, nem is a tanítókkal van a gond, nem is a tanítással. :) (“Akkor mégis mivel?”, kérdezed :) )

Hanem azzal, hogy nem jól nézzük az egészet. Az egész életet. A Mája fátyla tényleg eltakarja az egészet. A világ tényleg egy illúzió.

De nem azt jelenti, hogy nincs – mint sokan hiszik, és meg kívánnak szabadulni ebből a fizikai világból.

Netán uralni akarják az illúzió világot. Elég nehéz uralni azt, ami illúzió. :) Ugyanis mindig ki fog csúszni a kezeid közül…

Szóval, az Illúzió világ nem azt jelenti, hogy nincs – hanem azt, hogy nem az, aminek látszik!

Nem az, aminek látszik.

És ha megtanul az ember változtatni a nézőponton, hogy máshogyan nézzen erre a világra, akkor véleményem és tapasztalatom szerint megtörténik az, amiről fentebb írtam. A világ minden pillanata az lesz, ami. Eltűnik a szenvedés, ha úgy tetszik. És most elkezdhetném ismételni innentől kezdve a nagy tanítók szavait, Tollét, hogy „élj a mostban”, Buddhát, hogy „szabadulj meg a szenvedéstől”, de akkor megint körbeértünk, megint ott vagyunk.

Változtass a nézőpontodon.

Azaz a a múlt meg a jövő tényleg nincs. Tényleg, egy nézőpontból. A szenvedés, amit átélsz, tényleg nem létezik egy nézőpontból. A szegénység, vagy idegesség vagy düh, amit érzel, NEM AZ, ami. Azaz nem az. Nem az vagy, akinek hiszed magad. Annál SOKKAL több vagy. :)

Láss a dolgok mögé. Nem nagy kunszt egyébként, de elég sok elengedéssel jár – és az ember sokszor bizony szeret szenvedni, és nem szeret elengedni. Szeret ragaszkodni a megszokottakhoz.

Az oldalon megtalálható írások legtöbbjében elég sokat beszéltünk már erről, a napi csillagüzenetekben is sok hasonló gondolattal találkozhatsz, tehát ha keresed ezt a nézőpontváltást, segíthetek megmutatni, a cikkekben megtalálod.

Illetve, az Átalakulás Iskolájában kb 9 hónapon keresztül részletezem a fentieket, hogy a végére jussak a dolgoknak, tehát bár a dolog nagyon egyszerű, a legegyszerűbb a világon, annyi mindent kell lepakolni hozzá, hogy az embernek IDŐ kell hozzá – látszólag. :)

Nem véletlenül emeltem ki a „lepakolni” szót – mert valójában, minden visszafelé vezet. Nem építkezni kell, holott a spirituális ember mindig fejlődni szeretne felfelé, és több lenni – hanem fordítva, lefelé, befelé, és bontani. Lerakni kell – nem újabbakat felvenni. És ahogy az ember rakja le a dolgokat a forma világából, a forma nélküli birodalom úgy nyílik meg előtte.

Amit fent keresel: az lent van. Amit kint keresel, az bent van.

Ismerős? Mintha valami Smaragdtáblán is ez szerepelne. :D

S akkor hogyan is?

Szívesen megmutatom, hogy hogyan csinálom én, itt megtalálod a részleteket:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

II. rész

De nem is ezért meséltem el az egészet, hanem azért, mert az világ, az új világ, amibe MOST lépünk be, szükségessé teszi, hogy egyre jobban rábízd magad a forma nélküli világra. A láthatatlan világra, a fátyolon túli világra. A magasabb tudatosságra, ha úgy tetszik.

A kulcs az az lesz, hogy mennyire engeded el az elmédet, a gondolkodásodat. Mert minden, amire vágysz, ha azt aggyal akarod kitalálni és megoldani, nem fog sikerülni.

Készítettem egy ábrát (elnézést kérek a látóidegeidtől), amin a mondandóm lényegét szeretném szemléltetni.

Ez tulajdonképpen a látható és a nem érzékelhető “dimenziókat” próbálja szemléltetni egyfajta módon. Te, aki most ezt a sorokat olvasod, egy akkora szeletkével azonosítod magad, mint amit az “Aminek hiszed magad” rész jelent, azaz a Fátyol alatti vonal. “Ami valójában vagy”, az pedig magában foglalja azt a részedet, amiről tudsz, és amiről nem tudsz. :)

Tehát, hatalmas olyan részeid vannak, amik a tieid úgymond, de mégsem tudsz róla. Fura, ugye?

Ezek persze eddig is veled voltak, mindig is, csakhogy nagyon nem akart róla tudni az ember, mert teljesen belefeledkezett abba a nézőpontba, amit jelenleg fizikai világnak hívunk.

Tehát, a 2012-es fordulópont, ami sokszor világ végeként aposztrofált, valójában nem a világ vége, csak a jelenleg érzékelhető világ vége – vagyis inkább ÁTALAKULÁSA.

A feladat tehát jól követhető:

Nincs más dolgunk, mint megismerni és megtalálni azokat a részeket, amiket nem tapasztalunk meg. :) Elsőre nehéznek tűnik, hiszen egy olyan dologra kell hagyatkoznod, amiről nem tudsz. Abban kell bíznod, amit nem látsz, nem hallasz látszólag. Azt kell megtapasztalni, amit nem tudsz megtapasztalni a szokott módon.

Az agyad, az elméd, a jelenlegi gondolkodásoddal csak és csakis az a rész fogható fel és értelmezhető, ami a Fátyol alatt van – tehát megérteni és megmagyarázni nem fogod tudni, sőt a megszokott módszerekkel nem fogod megtalálni,  megismerni.

Tehát, kezdd el elengedni a gondolkodásodat, amit megszoktál. Minél jobban. Azaz “hogyan fogok pénzt keresni”, “mit kell csinálnom, hogy a szerelmemmel jó legyen”, “anyósomat hogyan viseljem el”, és a többi rengeteg sok gondolatot, kitalálást, elképzelést, jövő tervet, célkitűzést engedd el.

Hidd el (vagyis ne hidd el, keresd meg), hogy van egy olyan részed, ami JOBBAN TUDJA, mint te – legalább is akinek hiszed magad.

Mondd azt: “kedves Szellem, én most nem igazán tudom, hogyan fogom befizetni a csekket, de bízom Benned, hogy minden megoldódik”. És kezd el csinálni azt, ami jön.

Ne azt, amit gondolsz. Jah, és ha közben, miközben ezt mondtad, te ezt az egészet nem hiszed el, azaz folyamatosan várod a visszaigazolást, akkor hidd el, a Teljesebb részed hiába mutatja, ha te nem akarod meglátni.

Mert abban a részben lesznek a megoldások, amiket most nem érzékelsz.

S az eredménye meg fog jelenni.

Gyakorolj! Ez a legfontosabb!

Kezdd el mindennapossá tenni, kezdd el megszokni azt, hogy nem az gondolkodik, aki eddig gondolkodott. Ne feledd – az is TE vagy, csak nem tudsz róla. Hívhatod sugallatnak, intuíciónak, véletlennel, titkos jeleknek, bárminek: TUDD, hogy TE raktad oda magadnak.

S ahogy elkezded egyre jobban észrevenni a jeleket, a véletleneket, mint a saját magad által odahelyezett irányjelző táblákat, szépen lassan egyre jobban elkezd átalakulni a világod. A fátyol egyre jobban feljebb kúszik – mármint ahogyan az ábrád nézzük.

Lesz egy részed, lesz egy világ, ami még mindig érzékelhető lesz számodra, de belül, a csendben, lesz egy teljesen más világ.

Ez tényleg másmilyen, nem ilyen rikító, nem ilyen színes-szagos-érzékelhető, vagy “durva”. S lesz BELÜL valami, ami egyre jobban megmutatkozik a látható világba, DE NEM FOGOD TUDNI MEGMAGYARÁZNI.

Az elméd azt fogja mondani: ilyen nincs, ez így nem lehetséges, ezek a dolgok nem így működnek.

S ha ezt megérted, akkor beléphetsz ebbe a másfajta rendszerbe- másik dimenzióba, ha így jobban tetszik. De inkább nem mondom, hogy dimenzió, mert akkor megijedsz, és egyből azt gondolod, hogy te még messze vagy a dimenzió váltástól. :)

Pedig nem is.

Ezt úgy képzeld el, hogy van egy házad, amiben van egy hiper-szuper szoba, full-automatizált, minden igényt kielégítő. Ezt a szobát egy Intelligencia vezérel, ami erre a szobára lett kitalálva. Ez egy pihenő-munka-szórakozó-konditerem szoba.

S amikor te behozol e szobába mondjuk egy szép illatos virágot, akkor a szoba intelligenciája nem fogja tudni, hogy az egy virág, hiszen az ő programjában ez nem szerepel, nem is ismeri fel – el fogja kezdeni valami másnak látni. Mondjuk súlyzónak.

És azt mondja, hogy vigyázz, mert kellemetlen kipárolgása van a virágnak, meg különben is milyen haszontalan büdös súlyzó ez. Ugye a szoba csak az izzadságszag kiértékelését ismeri, a virág finom illatát nem.

S amíg te teljesen rábízod magad erre az Intelligenciára a szobában – MERT NAGYON KÉNYELMES!!! – akkor ki fogod dobni a virágot, mint haszontalan büdös súlyzót.

Ugyanígy vagy te, akinek hiszed magad, a szoba, és a lakás, ami valójában vagy.

Amíg egy szoba vagy, és mindenben elfogadod az Intelligencia (az elméd) értékelését, soha nem fogod tudni megismerni a lakást.

Mit kell tehát tenned?

Nem szabad hallgatni a gondolkodásra. :)

Ennyi.

Tudom, hogy ezt sokszor nehéz kivitelezni, de még egyszer mondom – azzal az elmével és gondolkodásmóddal, amivel eddig dolgoztál, nem lehet megismerni azt, amit eddig nem ismertél.

Hiszen épp azért nem tudtál róla, épp azért nem tapasztaltad meg, mert egy ilyen szoba-gondolkodásmódod volt.

-

És pont ebben áll a “dimenzió”váltás lényege, hogy te elkezdesz MÁSKÉPP gondolkodni, amire nincs szó. Mert ez nem gondolkodás.

Ez olyan hümmögés. Érzkeléses-intuitív-kitalációs-bigyó. Hívhatjuk így is, mindegy.

De már van egy részed, ami tud erről – különben nem tudnád elolvasni ezt a sort, már régen elmentél volna innen.

Tehát, ennyi. :)

Nem érdemes szoba-gondolkodnod.

Arra, hogy mi van a szobán túl, talán nincs szavunk, nem baj. Nem is kell rá szó. De mind a ketten tudjuk, hogy miről beszélek. :)

Köszönöm!

http://csillagmag.hu/irasok/2013-feladat-a-nezopontvaltas/

A csalódás után: csináld!

Ahogy 2012. december 21. elmúlt, sokan érezhettek egyfajta csalódottság érzést, hiszen nem történt semmilyen érdemi változás az életben, nem lettek csodák, ugyanaz a mindennap vár az emberre. Felébredtél december 22-én, látszólag maradt minden a régiben. Ha mélyen magadba néztél, belül mélyen pontosan érzékelhetted, hogy ez a nap mégiscsak más, mint a többi, túl az elvárásokon és a rávetített vágyálmokon. De mégsem történt semmi, semmi a nagyvilágban, hiába találkozhattál világrengető jóslatokkal.

A 2012. december 21 utáni élet átalakult, hiszen ez a dátum valaminek a kezdete. Nem egy éles határvonal, nem robbant és dőlt le semmi, mégis átléptünk egy kapun. A maya naptár ciklusainak vége, egy atlantiszi korszak vége. Az elme korszakának vége. A megszokott gondolkodásaid vége.

A legfontosabb energia egy szinten a csalódás volt, a spiritualitásba vetett hit megingása, amire nagy szükség volt a világban: hiszen ezek után nem lehet arra várni, hogy majd 2012 végén minden jóra fordul – hiszen semmi nem fordult sehová. Ugyanaz az élet vesz körbe téged! Hacsak…

Hacsak nem változtattál magadon! Ezek után nem várhatsz semmire a spirituális utadon, hiszen nem lesz több maya naptár vég ebben az életedben – végre talán kezedbe veheted életed fonalát? Vagy folytatod UGYANAZT amit eddig?

Ez egy valódi vízválasztó energia, hiszen akiben ott a kitartás, hogy életét VALÓJÁBAN átalakítsa, továbbra sem ingott meg. Aki pedig a könnyű és problémamentes életet vágyta igazi szembesülés nélkül, az továbbra is elodázza majd a pillanatot, amivel lényegi változást hozhat valóságába.

eletviragaÉppen ezért ez egy hatalmas ébresztő energia az, amin keresztülmentünk, hiszen PONTOSAN arra összpontosított, amiből a legnagyobb hiány van talán a Földön: a saját felelősség és a saját teremtő erő felvállalására. Nem is kell ezt tovább magyarázni – hiszen ha kinyitsz egy spirituális újságot vagy internetes cikket, nagyjából ugyanazzal fogsz találkozni, mint az elmúlt 10-20 évben: és mégsem történt semmilyen érdemi változás a nagyvilágban!

Az Én, az egyes ember szintjén hatalmas csodákat tapasztalhatsz nap mint nap, és ha mélyen körbenézel az életedben, mégis láthatod a változást. Aki belefeledkezett a mindennapi élet monotonitásába, azt ugyanaz fogadja, mint december 21 előtt.

S ha az elmúlt 10-20 év hatalmas spirituális tanításai eddig nem változtatták meg úgymond az életedet, akkor szerinted mi fog változni ezek után? Hát semmi sem. Mert most már talán minden elmondatott, amit el lehet mondani, lehet még csűrni csavarni, de a lényeg sok csodás könyvben és sok írásban megtalálható… Éppen ezért, most már csinálni kell végre.

Nem várhatsz tovább 2012 december 21 –re :)

Elolvastál minden cikket. Elmentél minden tanfolyamra. TELJESEN és MINDENESTÜL elégedett vagy az életeddel – önmagaddal? Ha „nem” a válasz a kérdésre, akkor valószínűleg hiába fogsz még újabb helyekre elmenni vagy újabb könyvet elolvasni; hiszen tudod, csak nem csinálod.

Ez a legnehezebb: megtenni azt, amiről tudod, hogy jó lesz neked, de mégsem teszed. Teljesen érthető ez az energia, de most már egyre több példaképed lesz, akik megtették, akik csinálják. És ne az ún. sikeres embereken mérd le ezt, hogy hogyan kell. Ne a csili-vili látszatvalóság határozza meg az értékeket. Nézz körbe közeli ismerőseiden, barátaidon, tanítóidon, és meg fogod látni, hogy kinek a szemében szikrázik az öröm és a béke lángja.

Ki mellett jó lenni, egyszerűen a szavakon túl. Ki az, akin azt látod, hogy működnek a dolgai, és nem érted hogyan, és el akarod lesni a trükköt. Pedig nagyon egyszerű: csak csinálni kell mindazt, amit spirituálisan már tudsz. Amit olvastál, amit tanultál – most már ültesd át a hétköznapokba.

Nincs mire várnod, hiszen véget ért a várakozás ideje. Most a cselekedetek ideje jött el.

* * *

cosmos11 Az ember sokszor még mindig kívülről várja a segítséget, amely élete nyomorúságát vagy problémáit majd egyszer megoldja. S hogy ez egy új földi rendszer vagy valamilyen spirituális változás, a boldogtalan számára mindegy: csak valaki változtassa már meg a világot. S hatalmas reménnyel ugrott neki mindenki a december 21-ig tartó időszaknak, hiszen minden változás és csoda ígérete hajtotta az embert. Ám nem történt semmi olyan, amire sokan vártak. Nem nyíltak meg a dimenziók, nem szálltak le angyalok a Földre, nem lett pólusváltás, se efféle látható esemény. Látszólag.

Változtatás nélkül tovább várni a változást nem lehetséges, hiszen ezek után az ember ráébredhetett: csak azt kapta meg, amiért megdolgozott. Ha képes voltál kilépni saját félelmeid tengeréből, saját problémáid hálójából, elméd akadékoskodásából, akkor légy kitartó, és folytasd! Ha bízol magadban, akkor a harmadik dimenzión túli világ pontosan érzékelni fogja bizalmadat, és bizonyosság fogja eltölteni a szívedet minden tekintetben.

Ám ha nem bízol magadban, hogy képes vagy elérni azt, ami szívedben rezeg, akkor pontosan ezt fogod tapasztalni a világban is. Ha nincs meg a saját lényed szeretete és tisztelete, akkor hiába helyezed önmagad helyett valamilyen külső erőbe a bizalmadat, amelyek majd jól megdimenzionálják a Földet, hogy te boldogan beléphess a magasabb dimenziók kapuján…

…miközben napról napra ugyanazokat a balgaságokat követed el saját magad ellen. És semmilyen változás nincs az életedben, hiszen RAJTAD kívül senki sem tud váltani.

Másképp kell nézned a világra, másképp kell nézned életedre, mert különben ugyanabban a katyvaszban fogsz ébredni napról napra. Saját börtönöd falait te építetted, csakis te bonthatod le azokat. Ez az első és legfontosabb felismerés az ember életében, ezért csak arra tudlak bíztatni Kedves Olvasó Barátom, hogy kezdd el minél előbb a belső bontást, mert annál hamarabb fogsz megszabadulni saját gátjaid rabigájából.

S most már, ezek után a december 21-i spirituális események után, nem várhatod tovább, hogy majd kívülről jön segítség, helyetted. Illetve de, HATALMAS TÁMOGATÁS várja, hogy megszólítsd. De előbb NEKED kell lépned, neked kell megszólítanod a változás energiáit.

* * *

„Újévi” jókívánságaimmal csak azt tudom üzenni, hogy csináld! Kezdd el, amit szeretnél, hagyd abba a szenvedést, a problémázást, mert meg lehet csinálni azt, hogy TELJESEN ELÉGEDETT LEGYÉL AZ ÉLETEDDEL. Önmagaddal. Hogy PONTOSAN lásd azt, hogy mi miért van az életben, hogy ami látszólag ellened van, az valójában érted van.

Nincs semmi közted és a boldogságod közt, csak egyedül te. Illetve az, ami magában foglalja mindazt a régi gondolkodást, ami eddig útját állta a teljességednek. Nincs szükség nehéz, hosszadalmas lelki procedúrákra, csak egyszerűen válts, és kész. Egy huszárvágással vágd el a hangokat a fejedben, amelyek ellened dolgoznak, amelyek a régi mintákban akarnak tartani. S légy végre az, aki vagy, aki ott él a szívedben, szabadon.

És ezt – FONTOS – nem kell megmutatni senkinek. Ez csak rólad szól! Ez nem egy bizonyítás, hogy majd megmutatod mindenkinek, hogy te milyen spiri vagy, milyen jól mennek a dolgaid. Nem. Ez CSAKIS RÓLAD szól, hogy TE elégedett vagy azzal, ami vagy.

Forrás: http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/a-csalodas-utan-csinald/

Dimenzióváltás: kilépés a tükörből

Megvilágosodás. Felemelkedés. Dimenzióugrás. Mindezek mögött egy fogalom lapul: nézőpontváltás.

Azaz, hogy hogyan is változtatná meg az ember az életét, ha mindenre ugyanúgy, ugyanabból a nézőpontból tekint?

Hiszen a társadalmunk, amiben élünk, egy bizonyos hozzáállás eredménye – ez már nem tartható fenn, mert milliárdok boldogtalanok, milliárdnyi ember szenved önmagától és a világtól.

S akkor viszont érdemes megkérdezni önmagunktól, hogy mi miben vagyunk hajlandóak másképp működni? Vedd elő az elmúlt hetek–hónapok–évek kihívásait, és látni fogod, hogy egy dolog lapul meg minden mögött: el tudod-e engedni a fejedben lévő gondolatokat arról, hogy minek és hogyan kellene működnie?

Mert ezek a gondolatok, amivel meghatározod az életet, éppen ezek tartanak fogva: hogyan kell egy párkapcsolatban élni, mikor vagy boldog, mit kell a párodnak megtennie, hogy te jól érezd magad, hogyan kell a gyerekeidnek viselkedni, hogyan kell a kollégáidnak viselkednie, hogyan kell tanulnod, hogy pénzt kereshess, hogyan kell akármit csinálnod, hogy ezt meg amazt elérd.

Minden ott van benne a fejedben, egy rendszerben. Ez a régi nézőpont. S ha szeretnél SZABAD lenni, szeretnéd elérni azt az életet, amire vágysz, akkor nem kell mást csinálnod, mint nézőpontot váltani.

* * *

Képzeld el az életedet, annak minden szegletét, mozzanatát úgy, mintha minden egy hatalmas tükörteremből verődne vissza rád. Mintha a 80-as évek nagy diszkógömbjét kifordítanád, és abban állnál. Annyit módosítsunk még a képzeletünkön, hogy ezek a tükrök nem egyforma méretűek, de mindegyik egy-egy kis részletet tükröz vissza rád.

 

S képzeld el, hogy BÁRMIT is látsz a tükörben (vagyis az életedben), az TE vagy, egy részed tükröződik benne. Mindened! S most kicsit merülj bele azokba az energiákba, amelyek szerint éled az életedet: ahhoz, hogy boldog légy, szeretnél bizonyos dolgokat elérni, mondjuk pénzt keresni, vagy egy társ mellett élni, vagy sikeres lenni, vagy szeretnéd, hogy szeressenek az emberek… mindegy. Nézzünk végig együtt egy pár példát, hogy megmutathassam, hogyan tudsz NÉZŐPONTOT váltani a világodban, hogy megértsd, hogyan is működik ez a tükörvilág.

Például azt szeretnéd, hogy szeressenek az emberek. Ott állsz ebben a hatalmas tükörteremben, és arra vársz, hogy a tükörképed majd odajön hozzád és kedves lesz veled, törődni fog veled, simogatni és dicsérgetni fog. S te ott állsz, és vársz… és ez nem történik meg. Hát persze, hogy nem történik semmi sem, hiszen csak azt láthatod, hogy TE állsz és vársz ebben a tükörben, és a TE TÜKÖRKÉPED nem mozdul. S ekkor haragudni fogsz a tükörképedre, mert nem szeret téged, hiszen nem csinál semmit.

Mit is fogsz ekkor látni? Azt fogod látni a világban, hogy mindenki haragszik, közben pedig te semmi másra nem vágysz, mint egy kis kedvességre…

S ahogy mondjuk elkezdesz spiritualitással foglalkozni, elkezdesz adni magadból, mert azt tanulod, hogy tedd azt másokkal, amiket magaddal tennéd, legyél alázatos, légy szolgája a világnak, és más efféléket.

Mi fog történni ebben a tükörteremben?

Azt fogod látni, hogy csupa mérges ember van körülötted, akiknek szeretetre van szükségük. De nem tudod, hogy a mérges, szomorú emberek valójában MIATTAD szomorúak, hiszen a TE tükörképeid!!!

S elkezded őket szeretgetni, tenni értük, és azt látod a tükörben, hogy mindenki lázasan dolgozik azon, hogy a szomorú emberek jobban érezzék magukat, de valahogy mégis mindig lesznek szomorú és boldogtalan emberek, akik nem szeretik lényüket, és ez a munka örökkön örökké tart.

Ismerős a kép? Elképesztően sok újítás, spirituális tanítás alakult ki, hogy az ember boldog és szabad legyen, mégsem lett az senki – vagy legalábbis valójában NAGYON kevesen. Pontosan ezért, mert ha visszagondolsz, a kezdeti, benned lévő szeretethiánnyal senki sem foglalkozott.

Miért? Mert MINDIG A TÜKÖRBŐL INDULTÁL KI! Mindig a tükörből határoztad meg magad! Mindig elvárásod van a világ felé – de hát milyen balga dolog azt várni egy tükörképtől, hogy majd így meg úgy fog viselkedni!? Hát ez az oka mindennek… :)

A megoldás, hogy válts nézőpontot: INDULJ KI MAGADBÓL! S ne a világból!

A fenti példánkat tekintve: szeretetre vágysz, és azt szeretnéd, ha az emberek tisztelnének, elismernének. Ezt akkor fogod megtapasztalni a VILÁGBAN (a tükörteremben), ha BENNED megvan ÖNMAGAD szeretete és elismerése. Mindaddig soha, de soha nem fogod tudni megtapasztalni a VALÓDI szeretetet és elismerést, amíg az nincs meg önmagad felé.

Hiszen, ha szereted magad, mit fogsz látni a tükörben? Sok boldog embert, akik mindannyian szeretetben vannak!

S itt jelenik meg egy nagyon komoly spirituális csapda: például a gyógyítás. Hiszen, ha a tükörben (a világban) sok beteg embert látsz, akiknek gyógyításra van szükségük, akár lelki akár testi értelemben, és te szuper gyógyítóvá képezed magad, mert az az életcélod, hogy gyógyíts… akkor ez azt feltételezi, hogy te bizony belül nagyon is betegnek érzed magad. Beteg vagy, lelkileg, szellemileg netán fizikailag, és ezt úgy próbálod megoldani, hogy szuper gyógyítóvá válsz.

De a VILÁGBAN mindig is jelen lesz a betegség – ha TE magad nem válsz egésszé, nem leszel teljesen boldog! Tehát ne gyógyító akarj lenni – hanem boldog, szabad és egész ember! S akkor nem is lesz szükség a világban a gyógyításodra. Ellenben mindenki meg fog gyógyulni a közeledben… :)

S nézzük még egy fontos dolgot, mármint jelenleg egy a világban lévő, igen meghatározó tényezőt, a pénzt.

Ha Te a világban a szegénységet és a szenvedést látod mindenütt magad körül – az bizony a benned lévő szegénység és teremtőerő hiánya. Ezért éled meg azt, hogy a világ mondjuk egyre nehezebben élhető – mert TE magad vagy az, aki egyre nehezebben tudja elviselni a benne lévő régi korlátokat. Hát persze, hogy ezt látod kint!

S keresed a bőséget, az anyagi függetlenséget, és VÁROD, hogy majd lesz egy állás, lesz egy lottó ötös, lesz egy akármilyen valami, ami pénzt hoz neked. De ez SOHA NEM FOG eljönni kintről, hiszen a TÜKÖR az, ami TÉGED TÜKRÖZ. Előbb NEKED kell megmozdulnod – és UTÁNA fogod látni a tükörben, hogy rendben mennek a dolgaid.

Hogyan is élhetnél bőségben, hogyan jöhetne be hozzád a bőség, ha nincs meg benned? Ha nincs meg benned, hogyan tükröződne vissza rád?

Ha belegondolsz ebbe a tükör-játékba, ez egy örök csapda, a farkába harapó kígyó. Tehát előbb hívd be magadba a szeretetet, egységet, bőséget, és UTÁNA meg is fogod azt tapasztalni a világban.

* * *

Nézzük még tovább ezt a tükörtermet… képzeld el, hogy azt várod a tükörtől, hogy majd táplál téged. Hogy majd megad neked mindent, amire szükséged van: de hát tudod, hogy ez lehetetlen! S ha azt látod, hogy egy kanálkában finom étel nyúlik feléd a tükörből, akkor te egy naaagy illúzió-ételt fogsz a szádba venni: éhes maradsz! Ha azt várod, hogy majd az ÉLET elhozza számodra a gyönyört, a boldogságot, akkor az SOHA nem fog megtörténni, csak egy tükörkanál fog tükörétellel táplálni.

S te újra és újra eljátszod, hogy a tükör ezt tükrözze számodra, de mégis az örök éhség fog hajtani. Ez a gyönyörök és élvezetek vég nélküli hajhászása. Pénz, szerelem, boldogság, bármi… nem fog kielégíteni.

ELLENBEN, hogyan fogsz valódi táplálást megélni? Mikor válik a világ valóban táplálóvá számodra, amikor az öröm az öröm lesz, nem csak az öröm illúziója? Ha elkezded magadat táplálni!

Ha azt hiszed, hogy el tudod mástól venni, akkor lássuk a tükörben ez hogyan is fog kinézni! Látszólag mástól veszed el, mondjuk a pénzét, az energiáját a drámádon keresztül, de igazából MAGADAT SZÍVOD LE! Mert valójában, ha mástól akarsz bármit is elvenni, azt magadtól veszed el. Hiszen ha kinyúlsz a tükör felé, hogy elvegyél valamit, akkor azt fogod megélni, hogy tőled is MINDENKI ELVESZ. Ezért elkezdesz védekezni… védőbástyákat építeni.

Ekkor azt fogod látni, hogy mindenki milyen zárkózott – még erősebben próbálsz hatni a másikra, és azt fogod érezni, hogy egyre rosszabb itt élni a világban.

S a megoldás? Hát persze, elengedni mindent: hiszen akkor azt fogod látni, hogy egy SZABAD világban élsz, ahol mindenki boldog. Hogyha ÖNMAGADAT TÁPLÁLOD, akkor azt éled meg, hogy a világ egy tápláló hely lett! Ha képes vagy magadnak adni, a magad boldogságát megélni – akkor a világban is ezt fogod megtapasztalni!

* * *

Ez a nézőpontváltás – érdemes ezt mélyebben átérezni, belevinni magad a gondolataid nélkül, mert ki fog nyílni egy kapu számodra, amin átlépve megtapasztalhatod, milyen e nélkül a tükörterem nélkül élni!

Mert miért vagy ebben a tükörben? És ne azt kérdezd, hogy HOGYAN tudsz innen kijönni, hanem azt, hogy MIÉRT is akarnál innen kijönni?

Mert itt, a tükörteremben mindent ismersz. Csupa ismert dolog vesz körül, mindennek van helye, minden megmagyarázható valamilyen módon…

Minden van, csak valódi szabadság nincs.

Kérdés: mit vagy hajlandó elengedni, hogy megéld a szabadságodat? Mit vagy hajlandó feladni, hogy megtapasztald saját magad? Mit tükröz rád a világ? Bármit is élj meg, bármilyen is a világ most számodra, a téged körbevevő emberek, a párod, mindenki és minden: az BENNED VAN.

Forrás: http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/dimenziovaltas-kilepes-a-tukorbol/

A szabadság útjában

Az utolsó három írásomban egy kirakós nagyon fontos darabkáiról találhattál információkat. Abban bízom Kedves Olvasó Barátom, hogy 2012 decemberére ez a kirakós játék, azaz a saját életed térképe össze fog állni Benned, és egyre jobban rálátást nyersz majd a képre, ami Te magad vagy. Talán lényegtelen is, hogy mi fog történni a világ színpadán, mert mindez eltörpül amellett, hogy mindeközben TE hol vagy, és éppen milyennek éled meg saját magad.

A három „darabka” közül az első a Szenvedély volt a „Téged mi hajt előre?” című írásomban. Elengedhetetlen megismernünk azt a belső motort, vagy talán belső iránytűt, ami alapján az életünket irányítjuk.

A második részlet a félelemről szólt („Fókuszban a félelem lebontása”), hiszen ez az, ami útját állja, hogy az ember elinduljon önmaga megismerése felé. Illetve a legnagyobb visszahúzó erő abban, hogy felfedezzük saját teremtő erőinket!

A harmadik írás a „mankókról” értekezett („Élet mankó nélkül”), amiben azt a témát jártuk körbe, hogy mennyire támaszkodunk még olyan mankókra, amelyek valójában már nem segítik a járásunkat, hanem éppen gátolják.

Ha megnézed e három írást, észreveheted, hogy valójában egy közös gyökérből táplálkoznak, s ebbe az irányba fogunk most haladni. Ez pedig a SZABADSÁG.

Tudod, nagyon-nagyon sokáig kutattam és kerestem, hogy miért tart most az emberiség ott, ahol. Miért fél az ember önmagát megismerni? Miért szenvedünk annyit? Természetesen rengeteg választ találtam, amelyek aztán újabb és újabb kérdéseket vetettek fel, mindig tudtam még mélyebbre és mélyebbre ásni. S mindig is hittem benne, hogy ott bent valahol mélyen meg fogom találni a választ.

Először azt gondoltam, hogy lesz egy mindenkire igaz, mindenkire érvényes Egyetemes Igazság, egy Végső Válasz, amit ha meglelek, akkor mindenkinek megmutathatom. A Tuti Válasz. Ám arra jutottam – s ez először elég szörnyű felismerés volt – hogy NINCS egyetlen válasz, nincs egyetlen igazság arra, hogy hogyan legyünk boldogok, hogyan kellene élni nekünk, embereknek. Helyette azt találtam, hogy MINDENKINEK saját magának kell ezt felfedeznie, mindenki a maga belső valóságában lakozó lényegre tud csak támaszkodni. Azaz végtelen igazság van – ha így tetszik. S ekkor értettem meg, hogy ez a végtelen igazság valójában EGY igazság, magának a Teremtés Egységének végtelen nézőpontja. S PONT ez által a végtelen nézőpont által köszönhetjük többi embertársunknak, hogy megismerhetjük nem csak magunkat, hanem magát a teremtést is, azaz az összes többi emberen keresztül a mindenséget.

A megismerés során folyton abba a kérdésbe ütközünk, hogy mit szabad tenni és mit nem? Vannak törvények a Földön, a spiritualitásban, a vallásokban, a társadalomban, amelyeket ha nem tartunk be, akkor a társadalom kivet minket. A spirituális ember számára egyértelművé válik, hogy nem tör a másik embertársa ellen, és folyamatosan keressük azokat a törvényeket, igazságokat, amelyek segítik az életünket ebben a világban.

Tulajdonképpen folyamatos ütközésben él az ember: érzel valamit, amivel nem tudsz azonosulni, és tennél ellene. Nézd meg az életedet, vegyél elő példákat: ott van esetleg a főnököd, aki szerinted nem jól csinálja a munkáját. Ott van a szomszédod, aki mindig korlátoz téged azzal, hogy hangosan hallgatja a zenét, ám te betartod az emberi együttélés szabályait, nem képeled fel ezért – pedig sokszor megtennéd. Ott van a párod, akit szívesen megváltoztatnál, hiszen ha EZT a dolgot, vagy AZT a dolgot másképpen csinálná, akkor sokkal boldogabbak lennétek, nem?

Folyton találkozol valamivel, ami tulajdonképpen a szabadságodat korlátozza, folyamatosan keretek között vagy, folyamatosan olyan dolgokba „futsz”, amelyekkel meg kell küzdened. S az ember úgy érzi, hogy gátolva van a létezésben: nincs elegendő pénz, nincs elegendő szabadidő, vannak balga emberek, akik ellene törnek. Szeretnél már szabad lenni, nem?

S itt jön a titok, amit talán elsőre borzasztó nehéz lesz felismerni, de talán még nehezebb megélni – ez szorosan kapcsolódik a mankós íráshoz: minden esemény az életedben valójában Téged támogata TE mankód arra, hogy felfedezd saját magad! Azért van, hogy megismerd mi a valódi, és mi nem igaz számodra, illetve hol húzódik a határvonal a dolgok között? Hol lesz a feketéből fehér? Hol vagy Te egy problémán belül? Nincs jó vagy rossz, bár a világ ezt akarja elhitetni! Pusztán arról van szó, hogy felfedezd önmagad életed térképén, és hogy Te mit választasz, hogyan éled meg a dolgokat?MILYEN lesz számodra ez az élet?

Így minden probléma és minden szépség az életben mankó. A törvény azért gátol Téged, mert még nem ismerted meg teljesen, még nem tetted teljesen a magadévá. Azért van szükséged örömforrásokra az életedben, hogy megtaláld magadban az örömöt. Minden ÉRTED van: hogy megismerd saját magadat!

Ez pedig így egy látszólag korlátokkal teli világ, ami viszont megtart téged, nem enged szétfolyni, elcsúszni, mert még nem tudsz magadtól járni. Ez az élet nagy titka, a minden mögött álló válasz: nincsen 1 válasz minden ember számára, hanem csak a saját válaszod létezik minden kérdésre, hogy TE milyen vagy?

S elérkeztünk egy utazás végére, 2012. december 21-e közeledik, ahol a fordulópont vár rád: egyre jobban tudsz már korlátok, kapaszkodók nélkül létezni. Azaz tudsz SZABADON létezni! Amikor nem azért tartasz be egy törvényt, mert az téged korlátoz, hanem mert tudod, hogy ezt nem választanád. Nem gyilkolnál, nem lopnál és csalnál. Sőt, ha milliomos lennél, akkor azzal a pénzel csupa támogató és értékes dolgot hoznál létre, nem csak saját szórakozásod és végtelen éhséged kielégítésére használnád. De ehhez meg kell ismerned saját magadat, hogy Szabad lehess!

S aki szabad, annak nincs szüksége visszajelzésre, visszaigazolásra az élettől, hogy tudja, milyen is valójában. Nem kérdezi meg folyton, hogy vajon milyen ő, mert pontosan tudja – de nagyon sok kapaszkodó kellett ahhoz, hogy ide eljusson. Mert a világ problémái, mint tükör, mutatja meg az ember számára, hogy milyen is.

S ezért nem mer az ember belenézni a tükörbe, mert nem tetszik neki, amit ott lát. Mert ő rossz és csúnya dolgokat lát, ahelyett, hogy felismerné magában ezeket a csúfságokat, és lerakná azokat.

De csak azt tudod letenni, amiről tudod, hogy a kezedben van! :) Ha valamire azt mondod: „Ó, ehhez nekem semmi, de semmi közöm”, akkor azt biztosan nem tudod letenni, holott a tükörből pont azt látod, hogy bizony-bizony ez a csúnya, nagy doboz ott a tiéd. El mered hinni, hogy MINDEN BENNED VAN? Hogy Te vagy a forrása mindennek? Minden szenvedésednek, sőt minden örömödnek?

Hogy MINDENT Te teremtettél magad köré? Azt a csodát, amit a szerelmed hoz el: te teremtetted! Azt a randa főnököt, aki állandóan elgáncsol téged: te teremtetted! Miért? Hogy tudd, TE IS ILYEN VAGY.

DE NEM KELL MÁR ILYENNEK LENNED! Változhatsz! Szabadon! Kötöttségek nélkül.Megértél már vajon rá, hogy lerakd a béklyóidat? Milyen vagy te valójában? Miért félsz másmilyen lenni?

S ha ezeken a kérdéseken elgondolkozol, és igazán őszinte vagy magaddal, akkor látni fogod, hogy az életedben a legtöbb dolgot azért teszed meg, mert így tanultad, mert azt hiszed, hogy így működik. S legjobban attól félsz, hogy a másik ember milyennek fog Téged gondolni. Hogy mások milyennek fognak látni, és Te nem mered megmutatni önmagad, mert egy szép képet akarsz magadról festeni a világ számára, ami minden igényt kielégít, ami mindenkinek megfelel. De hol vagy Te?

Hiszen MINDENT Te teremtettél magad köré – az egész életedet TE nézed, senki más. Azt is Te nézed, hogy más néz Téged. Belőled fakad minden, de minden. Ez egy olyan csoda, amit ha felfedezel, akkor a világ legszabadabb embere leszel, hiszen nem kell már semmilyennek lenned, megélheted magadat.

Nem fogsz tudni senkit bántani – ezt el mered hinni? Ez a kérdés… ez a szabadság utolsó kérdése talán. El mered-e képzelni, hogy bármilyen lehetsz kötelezettségek, korlátok és béklyók nélkül? Nem mersz ilyen lenni, tudom! Mert félsz attól, hogy bántasz másokat, hogy rosszat okozol, hogy valaminek ellene leszel, hogy valakinek fájdalmat okozol, hogy magadat meg fogod utálni, mert önző módon megéled magadat. Ugye?

Hát igen. Innen nincs tovább.

Eljutottunk a félelemig, emlékszel még az írásra? Mankók, félelem… mert félsz önmagad lenni! De honnan tudod, hogy milyen vagy valójában? Hiszen még soha nem élted meg magad? S pont ezért voltak a mankók, hogy megismerd magadat!!! De ha megismerted, akkor TUDOD, hogy milyen vagy! Akkor lehetsz önmagad!

S a harmadik, az írás elején lévő legelső esszencia: mi hajt Téged előre? Mi a Te mozgatórugód az életedben? Miért vagy itt? Miért születtél ide? Ha erre megleled a választ, akkor már nem lesz semmi az útjában, hogy végre belépj a kapun, amelyet úgy hívunk: dimenzióváltás, felemelkedés, nézőpontváltás.

De hívjuk inkább úgy: Szabadság. Azaz a teljes LÉNYEDDEL, a felsőbb éneddel való teljes összeolvadás, SZABADON.

Forrás: http://csillagmag.hu/irasok/a-szabadsag-utjaban/

Téged mi hajt előre?

Augusztus végén szinte észrevétlenül egy hatalmas változás állt be, amelynek tudatosításával könnyebben megérthetjük az előttünk álló időszak kihívásait. Aki időről-időre felemeli fejét az élet sodró hullámaiból, megáll és körbenéz megkérdezve: „mi is történik most éppen velem, miért is érzem így magam valójában?” – annak biztosan feltűnt, hogy a nyár elmúltával finoman átrendeződtek a célok, a küzdelmek, a feladatok.

Augusztus 30-án a Holdcsomópontok jegyet váltottak, ami nagyjából másfél évente bekövetkező ritmus szerint történik. A Holdcsomópontot sokan nem szokták figyelni, hiszen nem bolygó, „csak” egy virtuális pont a térben, mégpedig a Napút és a Holdút találkozása. Üzenete az ember képletében mindig egyfajta karmikus útjelző tábla: honnan jöttem és hova tartok? A karmán túl, az új energiában, a szabadság megtapasztalásával egyetemben, amikor már leraktuk választott terheinket, és másfajta tanulási módot választottunk, továbbra is útjelző táblaként áll életünkben. Ám ne feledjük, minden út egyéni, nincs két ugyanolyan tapasztalás, ezért hiába mutat ez a tábla egy irányba, az oda vezető utat mindenkinek saját magának kell bejárnia, felfedeznie, megtapasztalnia. S a tapasztalások sűrűjébe sokszor beleveszik az ember, s célját feledi.

Ezért fontos megkérdezni néhanapján: engem pontosan mi is működtet, mi is hajt előre? Nagyon sokan nem tudnak erre mit mondani, előre csomagolt, tartósított válasszal rukkolnak elő. Ám ha elkezded lehántani a hazug válaszokat, akkor szépen lassan előbukkan a Te saját egyéni utad, ami mindentől különböző és mégis egy. Aki kicsit elmereng ezen a kérdésen, hogy „én most pontosan mit is csinálok az életemben, és miért is?” – és képes ezt valódi módon, önmagával szembenézve megtenni, az rá fog jönni, hogy nagyon sok mindent nem is kellene megtennie, és rengeteg felesleges dolgot halmoz fel életében.

A Holdcsomópont aktuális helyzete egyfajta háttérrezgése az eseményeknek, amelyet könnyű szem elől téveszteni, mint ahogyan az sem jut eszedbe nap mint nap, hogy Te valójában egy hatalmas golyón repülsz a csillagok között… Mégis alapjaiban határozza meg az életedet a Föld.

Nos, nézzük mi is történik: a Holdcsomópont augusztus 30-án elhagyta a ikrek-nyilas tengelyét és átváltott a bika-skorpió jegyekbe. Ez azért is NAGYON különleges, mert így ma, és szeptember elején a leszálló Holdcsomópont együttállásba került a Plejádok csillaghalmazával!!!

A múltban az emberiség hatalmas ajándékot kapott Plejádi fénytestvéreinktől, amely a képlet alapján most egy szinten aktivizálódik, előhívásra kerül. Ez az együttállás mindenképpen megtörténik, tehát ez az energiamintázat hatja át most a Földet, s hogy Te ebben mennyire merítkezel meg tudatosan, az csak tőled függ. Ez még szeptember első feléig hatókörön belül lesz, addig érdemes minden nap reggel vagy este egy tudatos légző-meditációt elvégezned.

Nincs más dolgod, mint leülni, nyugodtan elhelyezkedni, figyelni a lélegzetvételedre, ahogyan lenyugszik, könnyeddé válik, és közben megfigyelni, ahogyan áramlik a levegő. Ekkor képzeletben a lélegzetvétellel együtt próbáld meg mintegy belélegezni a Plejádok csillagairól érkező fényt, és elképzelni, hogy beáramlik a testedbe, s eljut minden sejtedhez. Ez hatalmas frissítő erővel fog átjárni, érdemes egy-egy negyed órát rászánnod.

S kanyarodjunk vissza a bika-skorpió tengelyhez, nézzük meg ennek üzenetét: A bika az anyag, a stabilitás, a tapintható és kézzelfogható világ szimbóluma, míg a skorpió a láthatatlan, titkos belső világé, amely fizikai érzékszervekkel nem érzékelhető csak intuitív módon. A kettő EGYÜTT adja a világ teljességét, tehát aki elmenekül az anyagból, az hatalmas erővel fog ide visszazuhanni.

A Holdcsomópontok által az irány a bikából indul a skorpió felé, tehát most másfél évig az lesz fókuszban, hogy hogyan tud az Ember túllátni az anyagon? Hogyan tud ráérzékelni a saját belső érzékszerveivel arra a valóságra, ami a láthatón túl van? Az élet eddig titoknak tartott tartalmait hogyan tudja lelkével bejárni?

Aki nagyon bele van ragadva az anyagba, a pénz világába, s mértéket ez eddig az adott számára, hogy valaminek mekkora az értéke, akkor az ilyen ember egyre nagyobb kihívásokkal fogja szembetalálni magát. Ugyanakkor, a pénzvilág szintjén is egy másfél éves átalakító periódus várható, ám mielőtt elkezdenél örülni, hogy végre megszűnik a pénz – vagy valami hasonlónak – előtte nézz magadba, hogy tulajdonképpen neked milyen problémáid vannak a pénzzel vagy az anyagi léttel? Nincs jó vagy rossz válasz, egyszerűen vizsgáld meg, hogy az anyaghoz fűződő kapcsolatod milyen?

Mert ezen a téren sok blokktól, gátlástól megszabadulhatsz. S a cél az, hogy Te LELKILEG belehelyezkedj az anyagba, azaz átérezd a látható mögött meghúzódó mozgatórugókat. Egyre jobban bíznod kell az intuíciódban, a lelki sugallatokban, s egyre jobban fel kell tárnod a saját titkaidat.

Hívd elő magadból a szenvedélyt, nézd meg, hogy merre hajt téged, merre van számodra az előre? Képes vagy végtelen szenvedéllyel haladni valami felé, ami fontos számodra? És az micsoda? Ki adta neked ezt, és miért csinálod? Számít az elérése, vagy inkább csak az oda vezető út?

A skorpió lelki titkai áthatják a bika anyagi világát, mint ahogyan a föld is elnyeli a vizet, s a kettő együtt HATALMAS termékenységet hoz! Tehát egy nagyon komoly TERMÉKENY időszak vár az Emberre, ahol nagymértékben átalakíthatja a világot maga körül, de ez az út most befelé vezet, a belső felé. Ha éppen belekezdenél egy vállalkozásba, mindig azt nézd, hogy ezzel mit teremtesz? Mit adsz, mit táplálsz? És milyen lelkiséggel végzed a munkádat? Milyen lelkülettel teremted az anyagot – azaz például mit érzel a munkahelyeden? Ezek meghatározó kérdések, mert olyan dolgokra világíthatnak rá, ami alapjaidat fogja átalakítani.

A cél tehát a fizikai sík átalakítása, miközben az ember szenvedéllyel halad a láthatatlan világ felé, és közben így alakítja át maga körül az anyagot, s örömmel költözik bele testbe, lélekbe egyaránt.

Kiss Balázs Kunó http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/teged-mi-hajt-elore/