130 ezer forintért íratta szakdolgozatát a katolikus vezető?

„Megkaptuk a pénzt, köszi, Zsuzsa hamarosan küldi a komplett anyagot.”- Feltörték a Skamla Gábriel, Gál Ferenc Hittudományi Főiskola tanulmányi osztály vezetőjének levelezését.

Egy újabb vezető került „szakdolgozat-botrányba”. A szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola tanulmányi osztályának vezetője 130 ezer forintért vásárolta a szakdolgozatát- írja a delmagyar.hu a galferences blogra hivatkozva.

Skamla Gábriel maga is hallgató, a hallgatói önkormányzat alelnöke, emellett az év eleje óta ő a tanulmányi osztály vezetője is. Levelezését feltörték és a blog közölte az ott található írásokat.

„Bízva a további sikeres együttműködésbe szeretnék rendelni egy szakdolgozatot. Téma: A magyar milléniumi emlékművek. Ezeknek az emlékműveknek áttekintése, bemutatása. (...) Terjedelem: 50 oldal irodalomjegyzék, melléklet nélkül. Határidő kb.: december 30-ka (előreláthatólag, lehet még belőle január 15 is) Érdekelne ennek a projektnek az ára valamint a fizetés ütemezése?!" – írta a tanulmányi osztályvezető tavaly október 11-én egy Nóra nevű bérszakdolgozat-írónak.

Még ugyanazon a napon meg is érkezett a válasz: „Megkaptuk a pénzt, köszi, Zsuzsa hamarosan küldi a komplett anyagot. A modulháló elkészítését 5e Ft-ért vállalná. (Nekem azt mondta, hogy vmi előadás anyagát készítette el ingyen.) Amiről pedig legutóbbi leveledben érdeklődtél, 130e Ft lenne, ha másfeles sortávval értendő az 50 oldal. Fizetési ütemezés elméletileg ua., mint az előzőnél: előre 30%, dolgozat felénél 20, és a végén a maradék 50. De ha neked így nem jó, persze rugalmas vagyok."

A blogon szóba kerül Skamla Gábrielnek a Kárpát-medencei keresztény tudományos diákköri konferenciára készült dolgozata is, ami a kiszivárogtatók szerint a szakdolgozathoz hasonlóan más készítette el.

A blogon olyan levél is olvasható, amelyen a rektor titkárnője, aki szintén hallgató, témavezetője kérésére maga írja meg a bírálatot saját szakdolgozatához, és 2 kérdést is a záróvizsgához.

A hittudományi főiskola feljelentést tett az elektronikus postafiókok feltörése miatt. Bartucz Katalin, a Szeged-Csanádi Egyházmegye sajtóreferense közölte: Kozma Gábor rektor egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyben.

hvg.hu - barikad.hu