2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Imádom a kampányt, de sírni volna kedvem!

A hét képe, a hét égése, a hét sikerszerzője, a hét eltűnése, a hét száma, a hét mondata és a hét magyarázata.

Semjén Zsolt megtekint - Fotó: Varga György, MTI

A hét képe
Dokumentált magyar valóság. Bár több lehetséges értelmezése is akadna a képnek, azért nem kell bele többet látni annál, ami: Semjén Zsolt megtekinti, ahogy egy munkás gödröt ás. Kampányidőszakban fontos, hogy az emberek érezzék a politikusok törődését, a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes ezúttal balatonfenyves- imremajor ivóvízhálózata átadásán vett részt.

A hét égése
Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke szerint az Amerikai Egyesült Államok elnöke nem tudja, hogy melyik Magyarország harmadik legnagyobb városa. Nos, így legalább van valami közös Barack Obamában és Kósa Lajosban, ezt ugyanis egyikük sem tudja. Kósa szerint Miskolc. Valójában Szeged. Kósa viszont, Debrecen leköszönő polgármestereként még tett valami hasznosat: javasolta, hogy a debreceni kolbász legyen hungarikum.

A hét száma 300 millió forint
– még ennyit kell költeni a Várkert Bazárra. Igen, arra a Várkert Bazárra, ami elvileg már annyira kész van, hogy kétszer is átadták, de még mindig nem sikerült befejezni. Bár ez is csak nézőpont kérdése: Lázár János szerint például „nem lett ismét átadva vagy felavatva, csupán újra megnyitotta kapuit”.

A hét sikerszerzője
A Magyar Nemzeti Bank új, közgazdasági és monetáris politikai szakmai könyvsorozatot indít magyar és angol nyelven, melynek első kötetét Matolcsy György jegyzi. A jegybankelnök tankönyvének alcíme „Konszolidáció és stabilizáció Magyarországon 2010–2014”, és nem sci-fi, hanem tudományos ismeretterjesztő mű lesz, amelyből a jövő közgazdászai okulhatnak.

A hét eltűnése
Nem álltak meg Marxnál: a Corvinus Egyetem aulájából eltüntették Nagy Imre egykori miniszterelnök és Teleki Pál kormányfő emléktábláját is. Az intézmény tájékoztatása szerint az aula eklektikus jellegét akarták megszüntetni, s ha már eltűnt Marx, majd Nagy Imre, Telekinek is mennie kellett. Várhatóan egy egyetemtörténeti kiállításon újra láthatjuk mindhármójukat.

A hét mondata
A demokrácia „a többség diktatúrája a kisebbség fölött” – mondta minap Rubovszky György. Az igazságügyi bizottság elnöke az alkotmánybírák kinevezését ütötte el ezzel a jól hangzó mondattal, nekünk viszont ezek szerint újabb definíciót kell bemagolnunk. Pedig már épp sikerült megtanulnunk, mi a különbség liberális és illiberális között.

A hét magyarázata
„Azért nem lehet nap- és szélerőművekre alapozni, mert áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél” – mondta

L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Paksról szóló parlamenti vitanapon. Erre valószínűleg még Széles Gábor nagyvállalkozó se tudna mit mondani, aki energiacellát ígért az országnak. Szerencsére az ENSZ által szervezett klíma-csúcskonferencián nem L. Simon, hanem Áder János vett részt.