2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Könyvesbolt

MEGJELENT A MAGYAR KORONA KÖNYVE!!!

"2013. november 25-én hétfőn (ma) megjelent Kozsdi Tamás új könyve a MAGYAR KORONA KÖNYVE, melyet a Magyar Menedék Könyvesházban Gönczi Tamás pilis kutatóval együtt vettünk át pár órája a nyomdától. Gönczi Tamás megtisztelő előszót írt a nagy munkámhoz. A Könyvesházban ma egy rögtönzött fénykép is készült (telefonnal) kezünkben a szellemi alkotásaink egy-egy példánya. (ld. csatolás)
A könyv Az Angyali Menedék Kiadó webáruházában néhány kattintással azonnal megrendelhető illetve a Márvány utca 48. alatt megvásárolható. Link és bővebb leírás itt.
A könyv hamarosan a nagykereskedelmi forgalomban is elérhető lesz és úgy kerül országosan is terítésre illetve a nagy áruházláncokba is.
Dedikáció a jövőhéten Bp-en a Márvány u. 48 alatti Könyvesházban,
- Fonyódon pedig könyvbemutató előadás és dedikáció Decemberben. Részletek napokon belül itt a hirlevélen.
A mű - ahogy Gönczi írja az előszóban - "tabudöntögető és merész" teória. Egyfelől végigvezettem a sumérföldtől, Erdély királyságán át a római koron, a hunokon, az avarokon, fejedelmeken, királyainkon a magyar történelmet, részletesen tárgyalva ill. újraértelmezve megannyi pontot, eseményt és az egészet egy történelmi lüktetésbe helyeztem, amelyhez nem elegendő egyetlen korszakot látni, hanem az összeset kell. A könyv második fele a Szent Korona mint tárgy történetének megannyi anomáliáját igyekszik helyes(ebb) kontextusban megvilágítani.
A mű végén részletes adattárat talál az Olvasó Magyarország számos előljáróiról 1000-1944 között. Hatalmas adattár, rengeteg névvel 9 évszázadon át. (alkancellárok, nádorok, országbírók, pálos rendfőnökök, Koronaőrők, bánok, püspökök, érsekek, stb.)
Több év forrásgyűjtés után szeretettel ajánlom minden magyar embernek ezt a tömör és nagyon nagy ívet átvevő történelmi dolgozatot.
A könyv alcíme pedig már előrevetíti a következő könyvem irányát..." Kozsdi Tamás