Drága lesz az ingyenes készpénzfelvétel

2014. január 21., kedd 06:29 |

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy februártól az OTP-nél több akciós készpénzfelvételi lehetőség is megszűnik, de hét további bank is bejelentette, hogy emelkednek a számlavezetéssel kapcsolatos költségek - olvastuk az MTI-ben.

A legnagyobb magyar pénzintézet a kormányközeli lap információja szerint több mint kétszeresére emeli az automatákból való pénzfelvétel díját – mármint a kétszeri ingyenes alkalmon túl -, ráadásul visszavonja az összes lakossági kedvezményes pénzfelvételi lehetőséget.

Magánszemélyeknek jelenleg 0,6 százalék jutalékot kell fizetniük az OTP készpénzkiadó automatáinál, de több lakossági számlacsomagnál is az első egy-négy pénzfelvétel díjtalan.

A tavaly szeptemberben belengetett, majd gyorsan meg is szavazott törvény értelmében februártól egy nyilatkozattétel fejében minden lakossági számláról az első két készpénzfelvétel, maximum 150 ezer forint erejéig díjmentes lesz, ha azonban levételnél ezt a keretet túllépi, akkor az OTP-nél 0,6 százalék helyett már 61 forint + 1,21 százalék jutalékot kell majd fizetnie.

A kormányhoz közel álló Magyar Hírlap úgy tudja, hogy az OTP Bank mellett további hét pénzintézet - a Budapest Bank, a DRB Bank, az Evobank, a Kinizsi Bank, a Magnet Bank, az MKB Bank és a Sopron Bank - emeli februárban a lakossági folyószámlák költségeit.