A fővárosi közgyűlés megszavazta a Budapest tulajdonában lévő Varga Imre-alkotás ideiglenes elbontását és Siófokra szállítását.
Már csak a végleges helyét kell eldönteni, valamint haszonkölcsön-szerződést kötni a fővárosi közgyűlésnek és a siófoki önkormányzatnak, hogy Károlyi Mihály jelenleg a parlament mellett álló szobra Siófokra kerülhessen. A fővárosi közgyűlés hétfői ülésén ugyanis megszavazta a Budapest tulajdonában lévő Varga Imre-alkotás ideiglenes elbontását és Siófokra szállítását. A tulajdonosi hozzájárulást a Fidesz-KDNP és a Jobbik 21 igen, valamint az MSZP és az LMP 11 nem szavazatával fogadták el. Az első köztársasági elnök szobrának elbontását az Országgyűlés Hivatala kezdeményezte a Kossuth téri rekonstrukcióhoz kötődően.

Mint megírtuk, a siófoki képviselő-testület szavazott már a Károlyi-szobor befogadásáról, de egyelőre csak lehetséges helyszínként került szóba, hogy a vasútállomás előtti Millennium parkban, Varga Imre egy másik, Kálmán Imrét ábrázoló szobrának közelében állítanák fel. Arról is írtunk, hogy a siófoki székhelyű Civilek a Nemzetért Egyesület tiltakozott az alkotás Siófokra kerülése ellen.

Forrás: http://sonline.hu/somogy/kozelet/szobor-dontes-karolyi-mihaly-siofokra-johet-434516