2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

A SEB

PELIKÁN ELVTÁRS ESETE A KORMÁNNYAL

A jelenlegi kormányzás egyre jobban emlékeztet A tanú című filmre a bármely pozícióban bevethető Pelikán elvtársakkal – mondta Illés Zoltán, az előző Orbán-kormány környezetügyért felelős államtitkára a Népszabadságnak.
„Szent Pál szerint, ha felebarátod vétkezik, először négyszemközt kell meginteni, és csak akkor szabad a nyilvánosság elé lépni a kritikával, ha nem hallgat a jó szóra. Az elmúlt fél évben nyilvánosan nem bíráltam a kormányt, négyszemközt viszont Kövértől Pintérig sokaknak elmondtam a kifogásaimat, eredmény nélkül. Most letelt az önként vállalt szilencium, így senki nem állíthatja, hogy azért fogalmazom meg a kifogásaimat, mert savanyú a szőlő” – mondta Illés Zoltán a Népszabadságnak adott interjújában. Az előző Orbán-kormány környezetvédelmi államtitkára kifejtette, bár az akkori kormányban még csak annyi változás volt a korábbiakhoz képest, hogy a szakterület vezetőjét nem miniszternek, hanem államtitkárnak hívták, most a vízügy a Belügyminisztériumnál van, a „zöld” szakterületek pedig olyan államtitkársághoz tartoznak, ahová a hungarikumok is.
Illés megjegyezte, V. Németh Zsolt kiváló vidékfejlesztési politikus, de nincs szakmai tudása a környezet- és természetvédelemről, nem ért hozzá. „Ezzel az erővel belőlem is lehetne mondjuk egészségügyi államtitkár vagy kórházigazgató: szépen meg tudom kötni a nyakkendőmet, doktorim is van, de azért képtelenségnek tartanám, ha holnaptól műtenem kellene. A jelenlegi kormányzás egyre jobban emlékeztet A tanú című filmre a bármely pozícióban bevethető Pelikán elvtársakkal” – fogalmazott Illés Zoltán. Arról is beszélt, vannak olyanok, akik valamiféle balos elhajlásnak vagy a gazdagok hóbortjának tartják a környezet- és természetvédelmet, „de az uralkodó felfogás szerint csak egy fölösleges akadály a gazdasági tervek megvalósítása útjában”.
„Az előző kormányban még érvényesült egyfajta egyensúly az értékek és az érdekek között, mára csak a nyers érdekek maradtak”
– jelentette ki.
Illés szólt arról a „megmagyarázhatatlan előterjesztésről” is, hogy napelemekre, szélerőművekre és a hőszivattyúk fő alkatrészeire is termékdíjat kell kivetni. Ilyet szerinte csak az ír le, aki „bármi áron eleget akar tenni annak a felülről jövő elvárásnak, hogy be kell bizonyítani: a megújulók drágábbak az atomnál”. Illés L. Simon Lászlóra, a Miniszterelnökség államtitkárára utalva azt mondta, „nálunk eközben egy költő ismerteti a kormány álláspontját arról, hogy éjjel nem süt a nap, ezért a napenergia megbízhatatlan”.
Illés Zoltán 1994-től 2003 májusáig a Fidesz alelenöke volt, több ciklusban országgyűlési képviselő. 2014-ben a választásokon nem indították, és a harmadik Orbán-kormányban sem kapott pozíciót. Illés Zoltán az interjút azzal zárta:
„A második kétharmad nagy lehetőség lehetett volna a viszonyok konszolidálására, de most inkább úgy látszik, hogy bele fog fulladni a hozzáértés hiányába, a tények figyelmen kívül hagyásába és a mérhetetlen mohóságba.”
http://alfahir.hu/pelikan_elvtars_esete_a_kormannyal

2014.03.06.

Politikai gyilkosság végezhetett vasárnap a kormány-bűntetteket bizonyító szoftver tulajdonosával, Komáromi Andrással! 
Hozzáadva: 2014-03-06 22:33:03
Egyik nap a kormány kényszerére aláírt, másnap pedig meghalt. Komáromi Andrást a Fidesz-kormány üldözte és terrorizálta, hogy adja el neki az EU-s pályázatok csillagászati milliárdjai és bűntettei irányítását a Fidesz számára jórészt ellenőrizetlenül lehetővé tevő szoftvert, majd miután eladta a kormánynak, másnap hirtelen meghalt!

Cikk: Molnár F. Árpád
Meghalt Komáromi András, a Welt 2000 Kft. korábbi tulajdonosa, az EMIR nevű kulcsszoftver szombatig jogtulajdonosa.

Komáromi András 1995-ben a Welt 2000 Kft. alapítója lett, amelynek tulajdonosa maradt egészen 2006-ig, amikor a részét eladta. Azonban - ahogyan ez az e téren szakmai zseniknél lenni szokott - az Egységes Monitoring Információs Rendszer (EMIR) nevű szoftvernek továbbra is jogtulajdonosa maradt, ugyanis a programot - mint szellemi terméket - levédette, hogy tőle kelljen megvásárolni a program használatát. Tehát a rendszer forráskódja nála maradt.

Az EMIR a Fidesz számára az egyik legfontosabb szoftver, ami rendszerbe állításra került Magyarországon, ugyanis a számokból is ránézésre deklarált tény, hogy legalább a II. Világháború vagy Horthy Miklós óta nem volt Magyarországnak egyetlen kormánya sem, aki annyi pénzt lopott volna el és ennyi extrém milliárdos oligarchát termelt volna ki - ráadásul ennyire látványosan, mit sem leplezve a totális oligarchikus Orbán-bűnügyi hálózat (szinte azt mondhatni, hogy a Klán) létezését -, ahogyan azt a Fidesz tette. Az EMIR nevű szoftver pedig igazi bűnügyi koordinációs atombomba: az EMIR szoftver ugyanis Magyarország Európai Uniós csatlakozása óta kezelte és kezeli - mostantól Orbán Viktor, Pintér Sándor és társai teljhatalmi irányítása alatt - a Brüsszelből beáramló EU-pénzek pályáztatását és elosztását!Valami olyasmit tehát, ami Orbán Viktor, Pintér Sándor és oligarchatársaik számára becsesebb és fontosabb valószínűleg nem csak a saját anyjuknál, de egész családjuknál is, hogy az ország érdekeiről már ne is beszéljünk, mely utóbbi részükről való negligálása természetesen aligha képezheti vita tárgyát. Hiszen az orbáni oligarchiáról (oligarchátusról) és a számukra talán legcsodálatosabb dologról, a pénzről van szó.

Az EMIR megszerzésére irányuló erőteljes kormányzati terror már tavaly megmutatkozott a nyilvánosság előtt is, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) (régi nevén APEH) fegyveresekkel szállt ki a Welt 2000 Kft.-hez és a cég tulajdonosainak lakására. Így már korán reggel becsörtettek Komáromi Andráshoz is, számítógépeket, adathordozókat és iratokat lefoglalva. A nyilvánvalóan politikai megrendelésre indult koncepciós terrort - nem hivatalos források - áfacsalási ügyben való nyomozással címkézték. Ugyanakkor a NAV azt állítja, hogy a kiterjesztett fegyveres akció óta további lépéseket nem tettek. Márpedig ha nem tettek, akkor - NAV-ismereti és nyomozati egyszeregy - annak szintén politikai okai vannak.

Hanem a fegyveres akciósorozatot követő egy hónapra rá, január 13-án este a nem tudni, hányadik találkozó lett kitűzve a megtámadott Welt 2000 tulajdonosai és a támadások mögött álló Miniszterelnökség között, nevezetesen ezúttal azzal a Lázár Jánossal, akiről valószínűleg én szellőztettem meg elsőként, hogy Orbán Viktor egyik legbelsőbb titkosszolgálati bizalmasa. Ezt már akkor nyilvánosságra hoztam, amikor az ország zöme még azt sem tudta, ki az a Lázár János. Lázár János karrierje ugyanis csak ezt követően kezdett el fényesen felfelé ívelni.

A Welt 2000-et pedig Orbán Viktor még meg sem szerezte, de az emberei már úgy nyilatkoztak a sajtóban, hogy megvették. A január 13-ai találkozó napján pedig Csepreghy Nándor, a Fidesz helyettes államtitkára mindössze egy milliárd Ft alatti összegben határozta meg a csillagászati összegeket érő cég kormány általi megvásárlási költségét. Ennyire aládíjazni a céget csak sajátosan, jelenleg főleg putyini terrorpolitikát idéző módszerekkel lehetett. Érdemes megemlíteni azt is, hogy az előzetes sajtóhírek szerint a céget Orbánék fele annyiért vették meg a politikai üldözés alá vetett tulajdonosoktól, mint amennyi hasznot az évente termelt! Sok putyinista, ukránlövető magyar náci most elégedetten dőlhetne hátra, valami ilyesmi sóhajtással: "Ó, édes Oroszország! Moszkva, édes Moszkva! Szeled már nem csak érezzük, de orrfacsaró bűzöd mindent átjár! Halál az ukrán tüntetőkre is!"

Komáromi András ismerősei egyébként arról számoltak be Komáromi halálát követően is, hogy az EMIR kulcsszoftver jogtulajdonosára (tehát Komáromi Andrásra) komoly kormányzati nyomás nehezedett, de ennek ellenére sem akarta eladni ez EMIR-t. Azonban Orbánéknak 2014. március 1-én, szombaton mégis sikerült elérniük, hogy Komáromi aláírja a kormány által kikényszerített adásvételi szerződést.

Miután pedig ezt megtette, másnap hirtelen szívinfarktust kapott és meghalt.

Csepreghy Nándor, a Fidesz fentebb már említett helyettes államtitkára az ATV mai műsorában, Mészáros Antónia által megszorongatva - bár nyeldekelt és idegesen nyalogatta a szája szélét - egyre nyugtalanabbul igyekezett elkenni az automatikusan, még a szellemileg roggyant Fidesz-hívők elméjéből is előtörő gyanút, hogy Komáromi András politikai gyilkosság áldozata lett. Orbán Viktor embere, Csepreghy Nándor meglehetősen szerencsétlenül próbálta elterelni a figyelmet Komáromi András hirtelen haláláról olyasmi siralmas próbálkozásokkal, mint pl. tartsuk tiszteletben a gyászoló hozzátartozók érzéseit és kegyeleti okokból ne beszéljünk Komáromi András haláláról. Magyarul arról, amire nyilván a család a legkíváncsibb: hogy megölték-e vagy sokkal inkább kik gyilkolták meg a titkosszolgálati arzenál valamely választott és általam is sok részben igen jól ismert eszközei közül Komáromi Andrást.

De többet is mondjunk a saját hírforrásainkból: a kormányüzlet kapcsán lényeges belsőbb információkkal rendelkező, a HírArénával kapcsolatba került szakemberek szerint a kormány az EMIR nevű szoftver megszerzésével mostantól visszamenőlegesen is meg tudja változtatni az adatokat és ez nagyban motiválta a kormányt a kulcsszoftver megszerzésére. Többek között ezért is tették rá a kezüket az EMIR-re - mondták. Magyarul a Fidesz és annak kegyeltjei számára kellemetlen illetve hatóságilag üldözendő bűncselekmények nyomait visszamenőlegesen is el tudják és el fogják tüntetni, rendkívül széles kezet kapva az Európai Uniós pályázati pénzek köztörvényes, oligarchikus bűnözői felhasználásában és a köztörvényes kormány-bűntettek bizonyítékainak eltüntetésében. Ez a tűzközelben lévők állításainak lényege.

További belsősebb információk szerint Komáromi András bár Orbánék erőszakos hatására és nagyon súlyos fenyegetései miatt eladta a szoftvert, ugyanakkor olyan ismeretekkel, információkkal és mesterkulcsokkal rendelkezett, amikkel akár be is dönthette volna a Fidesz-kormány EMIR-rel kapcsolatos, eztán elkövetett bűntetteit is.


Kulcsszavak: EMIR, EU, Európai Unió, tender, pályázat, Komáromi András, Welt 2000, Welt 2000 Kft., Fidesz, pályáztatás, milliárdosok, oligarcha, oligarchia, oligarchák, korrupció, forráskód, kulcsszoftver, szoftver, kulcsprogram
http://www.hirarena.com/politikai-gyilkossag-vegezhetett-vasarnap-a-kormany-buntetteket-bizonyito-szoftver-tulajdonosaval--komaromi-andrassal_151

Egyre több miniszter mond le Brazíliában korrupciós vádak miatt

A brazil kormányból már a hetedik miniszter távozott a helyi sajtóban megszellőztetett korrupciós ügyek miatt: csütörtökön Mario Negromonte, a városok ügyeinek tárcavezetője nyújtotta be lemondását Dilma Rousseff államfőnek.

http://hvg.hu/vilag/20120202_brazilia_korrupcio