Bár nem könnyű szembenézni vele (bárki bármit gondol, nekünk sem), nagyon sok ember nagyon elkeseredett ma Magyarországon. A magunk részéről nem gondoljuk, hogy azok a tízezrek, akik (jórészt kényszerből) elhagyják az országot biztosabb megélhetést és jobb környezetet keresve, olyan jó érzésekkel teszik ezt. Példa lehet erre egy minap érkezett levél, amit most megosztunk veletek.

Boxer:

Nagyon régóta tervezem, hogy leírjam a véleményem valahova, valakinek. Szívem szerint az Országgyűlés kellős közepén egy pódiumra felállva ordítanám, hogy lassan nem lesz nekik sem miből új szolgálati luxusautókkal közlekedni a "munkahelyükre". Szeretném leszögezni, hogy gyűlölöm a politikát, nem tartom munkának, és nem tartom szakembernek, sem azt aki űzi, sem azt aki elemzi őket!

Maximálisan megértem azokat akik nyakukba veszik a csomagot, és elmennek innen. Itt csak az tud megélni aki már egyébként is gazdag. A párommal ketten havonta megkeresünk 300.000,Ft, ami úgy gondolom, elegendő lehetne arra hogy tervezhessünk, és ne albérletbe éljünk!

Nem elég, itt élünk a fővárosban, az albérletünk havonta közel 100.000 forint. Autót tankolunk, fizetünk rá különböző adókat, és rendszeresen szervizeljük, mivel a páromnak munkaeszköz. Nem taglalnám a havi kiadásainkat, a lényeg hogy 26 évesen az a luxus számunkra, ha kispóroljuk az üzemanyagot és haza tudunk látogatni vidékre a szüleinkhez havonta egyszer.

Elkeserít, hogy ilyen idősen nem telik mozira, nem telik egy vacsorára, és még nem is álmodozhatunk egy külföldi nyaralásról, úgy hogy mindketten keresünk és nem minimálbért. Szeretném hangsúlyozni nincs káros szenvedélyünk, nem járunk szórakozni! És mi van azokkal akiknek ennyi sincs?

Nem szeretném Matolcsy 47.000 forintos kijelentését kommentálni, szerintem elég sokan megtették. Sajnos ő is abba a kupacba tartozik aki a "Házon kívül" című műsorban látottakon (ami javarészt a magyar nyomorról szól, néha egy kis fanyar humorral megfűszerezve, méghozzá oly módon, hogy a műsor egyik fele a nincstelenségről, a másik fele a 2 éves, "felsővezetők" által szégyennek tartott luxusautókról szól) csak jókat mosolyog, miközben libamájjal tömi a száját, amin kifért hogy 47.000-ből meg lehet élni.

Valószínű kiszámolta, hogy marad még havi 700 Ft fejenként ezeknek a magyar birkának, akkor telefonadó címén még azt is el lehet venni. A BIRKA legelni meg ki tud menni úgyis, mivel a fű az nő a réteken majd jóllakik azzal, és még a fűnyíró sem kopik.

Amikor vidéken éltem, dolgoztam, olyan helyen ahol a DOLGOZNI akaró emberek munkáért könyörögtek és nem segélyért!! Miért nem lehet munkahelyeket teremteni? Miért kell elérnie a kormánynak azt, hogy mindenkinek megforduljon a fejébe a külföld gondolata, mert itt nem tud dolgozni, és ha esetleg dolgozik is, nem tud érvényesülni csak nyomorog?!?!

Nem félnek attól, hogy nem marad itt senki, aki eltartsa őket, és a felső tízezret? Nem tudják a nyugdíjasokat eltartani a mai aktív keresők! Aki tud menekül külföldre, aki itt marad, arról élve lenyúzzák a bőrt különböző adófajtákkal, hogy a kiesett bevételüket, amit a külföldre vándorló tömegek okoznak, pótoljanak. Remek példa erre édesanyám, aki közel 30 éves munkaviszonnyal 74.000 forintot tud betenni a családi kasszába. Igen, közalkalmazott!

És igen! Látom az ellenpéldát!!! A minisztériumok előtt álló luxusautókat, a huszonéves fiatalokat, akik 40-50 milliós autókkal járnak szórakozni. Két hónapja ellátogatott Magyarországra egy most már külföldi barátnőm a párjával. A pályaudvarnál várva őket egy jól szituált (értsd: nem ittas, ápolt) idős ember jött oda hozzánk, aki pénzt kért, mivel nem tudja fizetni a felesége és az ő gyógyszereit.

Beszélgetésünkből kiderült, hogy ingyen utazik és nyugdíjasként feljár kétnaponta koldulni! Majd ezt követően barátnőméket elvittük a Citadellára, mint látványosság és ott volt az ellenpélda. A külföldi delegáció, magyar vezetőkkel kisétált egy igen drága étteremből! Rendőri kíséret jobbról, balról, alulról, felülről! Fröcsögött róluk a képmutatás és a luxus! Ahogy elsétáltunk mellettük gyönyörködhettem volna a panorámába, de sírhatnékom volt, hogy ez Magyarország.

Apropó rendőrség! Miért is lehetett nekik hamarabb nyugdíjba menni???? Jaa igen, a megerőltető munka és a közért való jótett és szolgálat?? Megerőltető munka? A 4es főúton táblákkal helyettesítik őket. Az én munkámat nem lehet egy táblával pótolni! Az én munkaidőmbe nem fér bele egyórás mekizés, vagy a szórakozóhelyeken történő pulttámasztás! EZ NEM MEGERŐLTETŐ!!! Az igen, amikor a negyven fokban aszfaltot raknak, és napi 12 órát lehúznak, akár 50-60 évesen! Na, az megerőltető! Ott nincs korkedvezményes-nyugdíj!

És végül kedves kereskedelmi rádiónál dolgozó vicces párocska, aki reggelente szórakoztatod Magyarországot! IDE Magyarországra a nyugat jár olcsón üdülésért, FOGÁSZATI KEZELÉSÉRT, meg rongyos plázákba, klubokba verni a pénzt, meg ahonnan a zöldség jön és ahova a szemét megy, meg ahonnan jön a tiszta ivóvíz meg ahol van még jó termőföld!

Na itt él egy nép, aki nem nevetett azon, hogy Magyarországon a legkevesebb az egy főre eső fogak száma!! Elmondom nektek miért van ez így! Nem mindenki keres havonta több százezret, akár milliókat! Itt a közalkalmazotti bértábla szerint akár több éves munkaviszonnyal is aligha ütheted meg munkáltatói kiegészítés nélkül a 75.000 forinto!!! Egy fogkorona, 25.000-30.000 forintba kerül! Na ezért van ez így! Remélem segítettem tudatlanságotokon!

Nem, sajnos nem igénytelenség ez, hanem ez a szegénység, amit TI nyilván nem ismertek! Mert ezeknek az embereknek a többsége inkább a csekket fizeti be, és enni ad a gyerekének, minthogy 100.000 forinttal tömje a fogtechnikusok zsebét!

Hetekig tudnék írni azokról a dolgokról, amik felháborítanak, és elkeserítenek! Itt Magyarországon "A Jóllakott" nemhogy nem hisz az éhesnek, hanem még viccet is csinál belőle!

Remélem véleményem nem sértett senkit!

Forrás: http://uton.postr.hu/aki-itt-marad-arrol-elve-lenyuzzak-a-bort