Kedden Gyöngyösön a Kék Kör elnevezésű civil szervezet -melynek hátterében a Hit Gyülekezete áll - „A szélsőségek feltörése” címmel tartott fórumot, melyen végig a Jobbikot gyalázta az előadó Szlazsánszky Ferenc, az ATV főszerkesztője. Az eseményen részt vett a városi jegyző is.

Egy olvasónk, aki ellátogatott az eseményre, portálunknak az est tematikájáról elmondta: Szlazsánszky végigvette azokat a jobbikos politikusokat, akik nagy valószínűség szerint bejutnak a parlamentbe és mocskolta őket, majd összehasonlította a nemzeti radikális párt 2010-es és 2014-es kampányfilmjét és ezzel kapcsolatban rémisztgette a jelenlévőket.

Olvasónk beszámolója szerint az eseményen részt vett Kozma Katalin, Gyöngyös jegyzője, illetve Magyar Attila a kettes számú választókerület választóbizottságának elnöke is.

Azt is megtudtuk, hogy a vendégek meghívásos alapon érkeztek.

A Kék Körről alig lehet tudni valamit, helyiek információi szerint nemrég alakult azzal a céllal, hogy előadásokat tartsanak, olvasónk szerint egyértelműen beazonosítható volt, hogy a Hit Gyülekezete áll mögötte, a rendezvényen is rengeteg gyülekezeti tag volt jelen.

Úgy értesültünk, hogy az eseményen kérdést is tettek fel azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a Hit Gyülekezetével, ha a Jobbik kerül hatalomra.

Szerettük volna megtudni Kozma Katalintól, Gyöngyös város jegyzőjétől, hogy tényleg részt vette-e az eseményen, ha igen miért volt ott. Érdeklődtünk volna arról is, tagja-e a Hit Gyülekezetének, illetve részt vesz-e más szervezetek politikai rendezvényein is. A jegyző azonban megkeresésünkre csak annyit mondott, hogy a magánügyeiről nem kíván nyilatkozni, majd letette a telefont.

alfahir.hu