2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

SÚLYTALAN AZ IMF?

Megváltozott a világ a Nemzetközi Valutaalap (IMF) létrehozása óta, a szervezet mostanra elveszítette minden kapcsolatát a valósággal, a dollár-rendszernek pedig leáldozott - írja Bengt Saelensminde, a MoneyWeek pénzügyi hírportál publicistája.

A 2008-as pénzügyi válságban az Egyesült Államok már úgy látta jónak, hogy ha a pénzügyi rendszer életben tartásához pénz kell, hát akkor nyomtatni kell. A rendszer azonban eredetileg nem erre épült fel.Eddig ha egy nemzetnek pénzre volt szüksége, akkor ki kellett járnia magának egy IMF-hitelt. Az IMF mára tehát feladat nélkül maradt.A feltörekvő és fejlődő országok például egyszerűen nem is értik, mi dolguk lenne nekik egy olyan szervezettel, ami semmi mást nem tesz azon kívül, hogy "pénzeli a régi világrend fennmaradását". Ezzel szemben viszont megindult az aranyfedezetű devizákra épülő globális pénzügyi rendszer helyreállítása.

http://privatbankar.hu/makro/az-imf-mar-elvesztette-a-kapcsolatat-a-valosaggal-257100

Tanmese: Magyarország és az IMF

2012. január 9. hétfő

komlomedia

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Magyarország. Ez a Magyarország beteg. Nem kicsit, nagyon. A kórházi ágya le van foglalva, jelen állás szerint örök időkre. Tanácstalanul tekint körbe-körbe és várja a segítséget, azonban - mivel még eszméleténél, sőt tudatánál van - nem tud dönteni, hogy mit is tegyen.

Egyáltalán mit keres itt? Gondolkodni kell, emlékezni! Az elmúlt évszázadok alatt számtalan betegség támadta meg, soha be nem hegedő sebeket szerzett. De a kórház? Mikor került ide? Csak emlékfoszlányai vannak, még évtizedekkel ezelőttről. Éppen dolgozgatott, amikor ráköszönt valaki, hogy hogyan érzi magát. Igen, erre emlékszik. Mondta, hogy rossz a közérzete, egy kicsit ez is fáj, egy kicsit az is, de úgy alapjában véve jól van. Az idegen azt mondta, hogy sápadtnak látszik. Vitaminhiány lenne, vagy valami lappangó betegség? Olyan szépen beszélt, olyan kedvesen, megértően.
Azt mondta, hogy van egy nagyon jó módszer, amitől boldog lesz és kiegyensúlyozott. Alig kerül valamibe és különben is az egészség mindennél fontosabb.

Emlékei szerint gyorsan belement. Nem kellett mást tennie, csak befizetni a kisebb összeget és elmenni a kórházba. Igen, most már jól emlékszik, hogy mikor lépett be. A legfelső emeleten kapott helyet, gyönyörű, egyszemélyes kórteremben. Tisztaságtól sugárzott a hely és a betűző napfénytől szinte elvakult.
Azt mondták, hogy nincs nagy baj, mindössze immunerősítőre szorul. Akkor aztán olyan lesz, mint új korában, madarat lehet majd fogatni vele.

Az első igazi orvos, akivel találkozott egy infúziót hozott. A kitűzőjén három betű szerepelt. Nem emlékszik rá, de "I" betű biztosan volt benne. Nagyon szívélyesen bánt vele. Elmondta, hogy az infúzió minden olyan hasznos összetevőt tartalmaz, amely az egészséghez szükséges. Fájt a szúrás, de utána jóleső érzés öntötte el. Eufóriát érzett, feldobódott, úgy érezte, hogy az egész világot a hátára tudná venni.
Azt mondták neki, hogy pihenjen néhány napot, hogy hasson az oldat. Emlékezett, hogy annak idején sok pénze volt, így nem is gondolt rá, hogy hazamenjen, hiszen ráfér egy kis pihenés.

Napok múltán apró pattanásokat vett észre magán. Nem nagyokat, alig látszottak. Nem is törődött velük, hiszen a hangulata kitűnő volt, élvezte a kényelmet. Egyébként is az mondták az orvosok, hogy ez egy lényegtelen mellékhatás.
Hazament. Fájó szívvel lépett ki a kórházból, hisz olyan csodálatos volt itt minden és az infúzió hatása, minden korábbi érzésével összehasonlíthatatlan.
Dolgozott ismét. Többet, mint addig, aktívabban, mint addig, de kedvetlen maradt. Évtizeddel később, már igazán nagyon fáradtnak érezte magát. Hiába dolgozott, nem lelte örömét benne és egyre inkább elhatalmasodott rajta az érzés, hogy beteg lesz. Sőt, már beteg is! Még rosszabb közérzet, még intenzívebb fájás, gyengeség. Igen, ez már betegség! Lépni kell!

Videó: Magyarország jövője - Az IMF hitel átka

Elment a kórházba. Önként. Akarta, kívánta, hogy jobban legyen. Úgy, mint régen. Vitt magával pénzt, sok pénzt. Volt miből, hiszen rengeteget dolgozott.
Úgy fogadták, mint régen, de egy szinttel lejjebb kapott csak ágyat. Azt mondták, hogy kicsit nagyobb a baj. Nem nagy, de nagyobb. Kevés lesz egy infúzió, itt már terápia szükséges. Boldog volt, épp ezt akarta hallani. Egy infúzió jó volt, de ha többet kap, még jobb lesz. Nyugodtan feküdt be az ágyba és várta az orvost. Ugyanaz jött, mint régen. Látszott rajta az idő múlása, talán morcosabb is lett, de a szívélyessége változatlan maradt.

Az infúzió is másabb volt. Fehéres színű. Mondták, hogy ez egy kicsivel erősebb anyag. A tűszúrás most is fájt, de a várható hatás feledtette az érzést. A mellékhatások gyorsan jelentkeztek. Nem apró pattanások, hanem csúnya kelések alakultak ki a testén. Ez volt a kisebb gond. Elgyengültek a végtagjai, érezte, hogy nem nagyon tudna felállni az ágyból. Később elájult.

Csak napokkal később ébredt fel. Nyoma sem volt a régi érzésnek, nem volt feldobódottság és boldogságérzet. Lehangoltság volt és szomorúság. Nem értette, miért van ez. Az orvosok elmondták, hogy új betegségeket diagnosztizáltak, ezért a kezelés valószínűleg el fog húzódni. Érezte, hogy jó kezekben van és megnyugodott, hogy időben érkezett a kórházba. Büszke volt magára, hogy önként jött. Még jó, hogy nem várt tovább, mielőtt nagyobb baja lett volna. Megkönnyebbült.

Hetek, hónapok, évek teltek el. Mindig gyengült és gyengült. A kórházba egyre többen kerültek be. Szomszédaival és ismerőseivel is találkozott. Mindig jöttek újak és újak és csodálkozva állapította meg, hogy minél egészségesebbek, annál magasabb szintre kerülnek a kórházban. Emlékezett, hogy ő is a legfelsőn kezdte. Ám évről-évre lejjebb került, ma már a dohos pincében kapott helyet.
Sok időbe telt, míg megtudta, hogy miért van ez. Minél kevesebb pénze maradt, annál lejjebb költöztették, hasonlóan néhány szobatársához. Egy koszos földszinti kórteremben is már csak úgy maradhatott, hogy a házát ráírta a kórház nevére. Ez már a múlté. Amióta nincs pénze, azóta a pincében van.

Akkor esett kétségbe igazán, amikor megtudta, hogy az infúzióban nem gyógyító oldat van, hanem lassan ölő arzén. Ezt senki nem mondta el neki, magától jött rá az évtizedek alatt.
A legfontosabb kérdések ekkor fogalmazódtak meg benne. Miért kap ő arzént? Ha valaki beteg lesz, akkor miért kerül mindig rosszabb-rosszabb, és főleg egészségtelenebb kórterembe? De a legfontosabb mégis az, hogy ha már nincs pénze, akkor miért van még mindig a kórházban.

Sokkolták a válaszok. Rájött, hogy szándékosan tartják itt a betegeket, mindaddig amíg tudnak fizetni. Ezért a gyengítő infúziók és ezért a rosszabb körülmények. Hogy nehogy gyógyulni tudjon, sőt aki nagyon beteg az már a napfényt se láthassa a pincéből.
Mára megértette, hogy az egyetlen megoldás az lenne, ha megrázná magát, valóban tudatra ébredne és észrevenné, hogy még megmenekülhet. Megfigyelte, hogy a szervei valójában jól működnek. Vannak sebek, csúnya kelések, kóros soványság, de a szív dobog, az agy működik és hiába penészes, dohos a kórház pincéje, a levegővétel is megy, attól függetlenül, hogy az orvosok nem ezt mondják. Tehát fel kell állni az ágyból és kimenni a szabad levegőre.

Elege van, ki kell innen menni! Elmondta ezt a kezelőorvosnak. Az nem szólt semmit, viszont beküldött egy ápolót, aki bőrszíjakkal lekötözte az ágyhoz. De miért? Hiszen már nincsen pénze. Rosszul gondolta volna? Lehet, hogy nem is a pénze miatt tartják itt?
Ismét gondolkodott. Ekkor rájött, hogy valóban nem az ő pénze miatt kötözték le, hanem a kórházban lévő betegtársai pénze miatt. Akiknek még van. Ha ő feláll és bebizonyítja, hogy valójában nem beteg, akkor a többiek is megtehetnék ezt. Rájönnének arra, amire ő az évtizedek során rájött. Ezt nem engedheti meg a kórház.

Szólt a kezelőorvosnak, hogy a vezetővel szeretne beszélni. Csak sok idő múltán, de megérkezett a professzor. Mindent elmondott neki. Kérte tőle, hogy hadd menjen haza. Megígéri, hogy nem mond senkinek semmit, csak hazamegy és dolgozik csendben tovább.
Ám hiába néz kérlelően a fekete ruhás professzorra, az csak csóválja a fejét és azt mondja, hogy ez olyan súlyos betegség, amivel nem lehet játszani. Lám már a tudat is összezavarodott, hiszen ilyen butaságokat hogyan lehetne másképp kitalálni. Amikor összevont szemöldökkel, de cinikus mosollyal az arcán kilép a kórteremből, akkor látszik, hogy a fekete köpenye hátulján ott virít a kórház neve. Valahol talán már hallotta ezt a szót. Úgy hangzik, hogy Globalizmus.

Itt a vége, fuss el véle...

Forrás: Lokális túlélés

Videó: Andrew Gavin Marshall on IMF - Az IMF igazi szerepe

Kapcsolódók:
2012.01.06. A pénz természete: ezért nő a szegénység
2012.01.03. Miért kellünk az EU-nak?
2011.12.20. A sokkoló igazság a folyamatban lévő EU összeomlásról
2011.12.19. Káoszból rend: az IMF globális mentőakciója
2011.12.10. Itt az idő feladni a szuverenitást
2011.10.25. A Vatikán egy globális pénzügyi hatóság felállításáért
2011.09.19. Az európai adósságválság célja a politikai hatalom konszolidációja
2011.09.09. Az EKB elnöke is globális kormányzást akar Európában
2011.09.05. A tiltott kérdés - Törlesszük-e az államadósságot?
2011.09.02. A globalizáció és a nem kívánt következmények törvénye

IMF

Az IMF-hitel csapdái, gazdasági bérgyilkosok, a birodalom urai, önjelölt szakértők és a terror mítosza

Peter Joseph Zeitgeist c. dokumentumfilmjének egyik részében megszólaltatják John Perkins volt CIA-ügynököt, egy ún. gazdasági bérgyilkost, aki elmagyarázza, hogy az USA hogyan gyilkolta le azokat a vezetőket, verte le azokat a népeket, amelyek a saját erőforrásaikkal, főként az olajjal maguk akartak rendelkezni. Az IMF és a Világbank a legjobb eszközök arra, hogy hatalmas kölcsönöket tukmáljanak az országokra, amelyek képtelenek törleszteni, és végül erőforrásaik a multik kezére kerülnek. Összeesküvés-elmélet vagy tényleg segített már valakin az IMF?

Az IMF működése
"Mi, az USA alapítottuk a világot uraló globális birodalmat - kezdi mondókáját John Perkins volt CIA-ügynök, aki részletesen elmeséli, hogyan hajtották uralmuk alá a számukra fontos országokat, és ölték meg jó szándékú vezetőiket, akik saját népük érdekeit nézték. Ha egy országban hatalmas erőforrásokra bukkantak, például olajra, akkor a Világbankkal vagy annak szervezeteivel együttműködve hatalmas kölcsönt sóztak az adott ország nyakába. De a pénzt sohasem a nép kapta meg, hanem az amerikai multicégek azzal a jelszóval, hogy a közjó érdekében például infrastruktúrát fejlesztenek. Erőműveket, ipari parkokat, kikötőket, autópályákat építettek, amelyek hasznából csupán kevesen profitáltak, de az adósságot az egész nép fizette. De az adósság olyan óriási mértékűre duzzadt, hogy sohasem lehetett visszafizetni. Ekkor jön ismét az IMF és a Világbank, amelyek felajánlják, hogy újrafinanszírozzák az adósságot, még több kamatot fizettetve. Persze cserébe feltételeket szabnak, kormányzati és gazdasági intézkedéseket követelnek. Például "erősen" javasolják, hogy privatizálják az erőforrásokat, a szociális, a biztosítási és az iskolarendszert. A vásárlók multicégek.

A gazdasági bérgyilkos fogalma az 1950-es években alakult ki, aki az IMF és a Világbank vagy a velük együttműködő multicégek "szakértő" képviselőjeként kapcsolatba lépett az adott ország vezetőivel, és nagyobb összegű pénzzel rávette őket hatalmas kölcsönök felvételére, ami elég hatalmat adott az amerikaiaknak arra, hogy uralják az országot. Hiszen a Világbank mégiscsak amerikai találmány. Ha nem akart a vezető beállni a sorba, akkor jöttek az orgyilkosok. Ha beállt a sorba, akkor a következő lépésben a gazdasági bérgyilkos azt súgta a vezető fülébe: az adósság lehúz titeket, legjobb, ha olcsón eladjátok az olajmezőket a mi cégeinknek. A gazdasági bérgyilkos első akciójára az iráni Mossadegh demokratikus megválasztásakor került sor, aki 1951-53 között töltötte be az elnöki tisztet. Azt mondta kampányában, hogy a külföldi cégeknek sokkal több pénzt kell fizetniük az iráni olajért. Micsoda paradoxon! Saját olajukból pénzt kértek. Az USA ezt persze nem jó szemmel nézte, de hadsereg helyett egy Roosevelt nevezetű CIA-ügynököt küldött, aki néhány millió dollárral érkezett Teheránba. Rövid időn belül sikerült elérnie, hogy megdöntsék Mossadegh hatalmát, és jött a sah, aki támogatta a nyugati olajtársaságok térnyerését.
De mivel Roosevelt CIA-ügynök volt, ezért ha elkapják, kitört volna a nemzetközi botrány, így legközelebb már a Világbankkal kapcsolatban álló multicég "szakértőiként" tűntek fel a gazdasági bérgyilkosok. A páciensek szépen szaporodtak. 1954-ben megölték a guatemalai elnököt, aki földet akart osztani, 1981-ben az ecuadori elnököt, aki olajat akart a nép kezébe adni, szintén ebben az évben lezuhant a panamai elnök repülőgépe, aki a csatornát akarta visszavenni az amerikaiaktól. Persze ezek mind "diktátorok" vagy "szovjet bábuk" voltak, akik a demokráciát veszélyeztették. Venezuelában azonban nem bírtak Hugo Chavezzel, aki túlélt egy 2002-es mesterségesen gerjesztett zavargást. Az iraki Husszein sem akart beállni a sorba, kétszer foglalták el az amerikaiak Irakot, és tették a földdel egyenlővé az országot. Az Öböl-háború után még meg akarták tartani a diktátort, mondván, hogy sakkban tartja a kurdokat és az irániakat, így zavartalanul folytatódhat az olajbiznisz. Most adósságból - az iraki nép számlájára - újjáépítik Irakot az amerikai multicégek, mint például a Halliburton. Vagyis ugyanazok építenek, akik tegnap romboltak.

Birodalom épült: a Corporatocracy (korporatokrácia)
John Perkins így folytatja a beszélgetést: "ezekkel az eszközökkel valódi birodalmat építettünk. Minden múltbeli birodalom a katonaságon alapult, a mai amerikai viszont nem tudja, hogy egy titkos birodalom javaiból él. Nagyobb rabszolgaság van ma a világban, mint valaha." De ha létezik a birodalom, ki az uralkodó? Az USA-elnökök nyilvánvalóan nem, hiszen azokat 4 évre választják. Az uralkodó az ún. Corporatocracy, amely olyan személyek csoportja, akik a legnagyobb multikat vezetik. Ők tényleg uralkodóként viselkednek: irányítják a médiát, a politikusokat, fizetik a kampányokat. Mivel ők nem választott emberek, senkinek sem tartoznak elszámolással. Állandó mozgásban vannak, egyik pillanatban még egy multicég vezetői, a következő pillanatban már USA-alelnökök. A kormányprogramokat a Corporatocracy boszorkánykonyháiban kotyvasztják. Ezek az emberek egységes szabály mentén dolgoznak: maximalizálni a profitot társadalmi és környezeti hatásuktól függetlenül. A Corporatocracy manipulációja adósságon, vesztegetésen és politikai megbuktatásokon keresztül a globalizáció.
"Egy népet kétféleképpen lehet leigázni: fegyverrel vagy adóssággal." (John Adams)
"A világ integrációja gazdasági értelemben a globalizáció és a szabadpiaci kapitalizmus egy birodalmat fed. Kevesen tudták elkerülni az átalakításokat, feltételeket, amelyeket a Világbank és az IMF szabott vagy a döntőbíráskodást, amit a WTO folytat. Ezek a nemzetközi pénzintézetek, bár erre teljesen alkalmatlanok, megszabják a globalizáció útját. Eljön az idő, hogy a világ egyesül, habár egyenlőtlenül, de az összes nemzeti gazdaság a világban egyetlen szabadpiaci rendszerré válik." - Jim Garrison, Világfórum elnöke.

A Világbank "eredményei"
Ahogy az amerikai központi bank, a FED az amerikai embereket gazdasági rabszolgaságban tartja az állandó adóssággal, inflációval és kamattal, ugyanezt csinálja a Világbank és az IMF globális szinten. Az alapmódszer egyszerű: adósítsd el az országot, tedd korrupttá a vezetőit, majd szabj feltételeket és javasolj strukturális átalakításokat!
Módszerek:
valutaleértékelés: minden érték csökken az adott országban, így az erőforrásokat a valós ár töredékéért szerzik meg a külföldi multik;
nagy szociális elvonások: az oktatást és az egészségügyet érintik, veszélyeztetik a társadalom integritását és jólétét;
állami szolgáltatások, cégek privatizálása: szociálisan fontos intézményeket a külföldi cégek a profitért veszik.
De honnan származik a Világbank pénze? A semmiből. A résztartalékra épülő banki szabályok szerint zajlik minden. A világ TOP 100-as GDP-listáján az országok mellett 51 cég szerepel, amiből 47 amerikai székhelyű. A Világbank ténykedése növelte a nyomort, míg a cégek profitja emelkedett. Míg 1960-ban a bevételi különbség az 5 leggazdagabb és az 5 legszegényebb ország arányában 30:1, addig ugyanez az aránypár 1998-ban 74:1. 1985 és 2000 között a napi kevesebb mint egy dollárból élők száma 18%-kal növekedett. A Világbanki projektek 40-45%-a sikeres csupán, ismerték el az amerikai illetékesek.

A kreált terrorizmus
A világot egy maréknyi üzleti hatalom vette át, amely uralja a megélhetésünkhöz szükséges erőforrásokat, és a pénzt, ami az erőforrások megszerzéséhez szükséges. Miután a belső piacokat megnyitották, az árfolyamok összefonódtak, amiket a tőkepiacokon manipulálnak, a nemzeti gazdaságok csődbe mennek a globalizmus jegyében. Nincs olyan, hogy Amerika vagy demokrácia, csak multicégek vannak. Ezek a mai nemzetek. A globalizáció alapja nem az ember, hanem a gazdaság és a pénzügyi rendszer. De ahogy az egyenlőtlenségek növekednek, egyre több embernek lesz elege és tiltakozik. Ezért új módszert találtak ki, hogy kezelni tudják a rendszer ellenségeit: megkreálták a terroristát. Az Al-Kaida egy amerikai számítógépes adatbázis neve, amelyet az amerikaiak által támogatott szent háborúban használtak a 80-as években - mondja egy veterán francia hírszerző.

2007-ben az USA-ban a Védelmi Bizottság 161,8 milliárd dollárt kapott a terrorizmus elleni harcra. A Nemzeti Terrorista Központ nyilvántartása szerint 2004-ben 1907 személyt öltek meg terrorista támadásban, ebből 68 amerikai nemzetiségű. Kissé cinikus összehasonlításként ebben az évben kétszer annyi ember hal meg mogyoróallergiában, mint terrorizmusban. A vezető halálok Amerikában a koszorúér-elzáródás, amely 450 ezer embert öl meg évente, noha a kormány a betegség kutatására mindössze 2,9 milliárd dollárt fordított 2007-ben. De mivel az Al-Khaida minden egyes hírben felbukkan, ahol amerikai érdekek sérelméről siránkoznak, a mítosz egyre csak nő! Az agyrém odáig fajult, hogy 2008-ban Bush egyik vezető embere megirigyelte a Monty Pythont, és azt javasolta a Kongresszusban, hogy hivatalosan is küldjenek hadüzenetet az Al-Khaidának! 2008-ban 1 millió ember került fel az USA terrorista listájára. Ez a terrorista elhárítás nem a lakosságot védelmezi, hanem a növekvő Amerika-ellenességet akarja letörni a világban, aminek az okozói a multik. A rendező szerint napjaink valódi terroristái nem éjszaka találkoznak, és nem kiáltoznak Allah Akhbart, hanem 5000 dolláros öltönyt viselnek, és a legmagasabb pénzügyi és kormányzati körökben dolgoznak.

Afganisztán esete a demokráciával:
Afganisztán 1980 előtt 0%-kal részesedik a világ ópiumtermesztéséből. Miután 1986-ban a mujahedek megverik a szovjeteket amerikai segédlettel, a részesedés már 40%. 1999-ben ugyanez a szám 80%. A talibánok 2000-ben felszámolják az összes termőterületet. 2001-ben Bush előtt hever az invázió terve, két nap múlva jön a casus beli, azaz szeptember 11. Ma az amerikai kontroll alatt tartott Afganisztán adja a világ ópiumtermesztésének 90%-át.

Viszik a magyar termőföldet és a földalatti vízkészletünket

2012/01/08 NIF

Hazudik az, aki azt állítja és balga az, aki azt elhiszi, hogy Magyarországot a 'demokrácia' megvédése érdekében támadták meg. Mert a globalizáció világában csak a pénz számít. A globalizáció világában, nincs ember, nincs család, nincs hit, nincs becsület, nincs tisztesség, nincs Haza és Isten, egyedül csak és kizárólag a pénz és a profit számít, és az uralkodik.

Magyarország nagyon súlyos árat fizet azért, mert az IMF az országot térdre tudta kényszeríteni.

Magyarország feltétel nélküli megadással igyekszik arról biztosítani az IMF-et, hogy bármit hajlandó megtenni egy olyan hitelért, amire normális körülmények között nincs is szüksége.

A pénzvilág nem felejti el, hogy Magyarország volt az első, aki a bankokra válságadót mert kivetni. Vétkünk annál is nagyobb mivel ezt követően több európai ország is megadóztatta a bankokat. Magyarország térdre kényszerítése arra is hivatott, hogy a továbbiakban Magyarország ne merjen hasonló nemzeti érdekeket védő intézkedéseket tenni...

Az IMF hazánkkal kapcsolatos céljai az eddigi gyakorlatából ismertek. Meg akarják szüntetni a multinacionális vállalatokra és a bankokra kivetett válságadókat. Lehetőséget akarnak adni a pénzvilágnak, hogy a magyarok százezreit kilakoltathassák, földönfutóvá tehessék.

Szabad prédává kívánják tenni a magyar termőföldeket és a földalatti vízkészletünket.

Magyarország csak papíron független. Külföldiek irányítják sorsunkat. A bűnünk az, hogy a bankoktól visszavettünk egy keveset abból, amit tőlünk évek óta elvettek. Bűnünk az, hogy nem fogadtuk el, hogy a bankok 300.000 családot mindenéből ki tudjanak fosztani és az utcára tudjanak tenni.

A nemzetközi tőke ok nélkül nem tesz semmit sem. A saját elképzelése és alkalmazása szerinti 'demokráciát' (mert a 'demokráciából' sokféle van, Rákosi idejében is 'demokrácia' volt) is csak olyan országokra erőlteti, ahol olaj vagy más kincsek vannak.

Magyarországon most kellene a termőföldekről szóló törvényt úgy megalkotni, hogy a magyar termőföld ne kerüljön a külföldi cápák kezébe. Földalatti vízkészletünk kizárólagosan magyar kézben maradásáról is sarkalatos törvényben kellene rendelkezni, mert nekünk a vízből sok van és nemsokára drágább lesz a víz mint a kőolaj.

A JELENLEGI MAGYARORSZÁG ELLENI TÁMADÁSNAK AZ IGAZI CÉLJA A MAGYAR TERMŐFÖLDEK ÉS A VÍZKÉSZLETÜNK MEGSZERZÉSE.

Hazudik az, aki azt állítja és balga az, aki azt elhiszi, hogy Magyarországot a 'demokrácia' megvédése érdekében támadták meg, mert a globalizáció világában csak a pénz számít. A globalizáció világában, nincs ember, nincs család, nincs hit, nincs becsület, nincs tisztesség, nincs Haza és Isten, egyedül csak és kizárólag a pénz és a profit számít, és az uralkodik.

Az IMF által vert pozícióban levő Magyarország hogyan tudja megvédeni termőföldjeinket és földalatti vízkészletünket?

Irak, Líbia, Jugoszlávia porig lett bombázva, mert nem engedelmeskedett a globalizáció urainak.

Magyarország esetében más stratégiát alkalmaztak. Itt tönkretették a forintot.

Kiadó: Old Dohányfüstmentes Egyesület

Budapest, 2012. január 8., vasárnap
(OS - Országos Sajtószolgálat)

IMF-törvény, avagy az alkotmányellenesség utólagos megállapítása

IMF

"Az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza alapján, az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében).

A Tvr. 9. cikkely 3. szakasza mentesíti az IMF-et hazánkban mindenféle bírói és hatósági eljárás alól Magyarország területén, magyar bíróság, az IMF semmiféle ügyletébe nem avatkozhat bele. Az IMF megvásárolt tulajdonait bérlőkkel szemben is teljes ez a jogvédelem, az IMF viszont bárkivel szemben kezdeményezhet bírósági eljárást Magyarországon.

A Tvr. 5. szakasza alapján az IMF irattárai teljes mértékben sérthetetlenek az IMF semmiféle adatszolgáltatásra nem kötelezhető semmiféle hivatal részére Magyarországon.

A Tvr. 6. szakasza alapján az IMF minden vagyona és követelése mentes bármily nemű korlátozástól, rendszabályok, ellenőrzések és bármilyen természetű moratórium alól hazánkban. A Tvr. 8. szakasza alapján az IMF valamennyi kormányzója, ügyvezetője, helyettesei, bizottsági tagjai, képviselői, tanácsadói, tisztségviselői és valamennyi alkalmazottja is mentesül mindenféle jogi eljárás alól Magyarországon;

A Tvr. 9. szakasza alapján az IMF valamennyi vagyona, jövedelmei, követelései és ügyletei teljes mértékben adómentességet, vámmentességet és illetékmentességet élveznek Magyarországon."


AGRIA Ba-Mat Kft. "fa" tulajdonosai
PEPSZOLG KFT. TULAJDONOSAI
ECOPREVENT Gazdasági Szolgáltató Kft.

Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága részére
Budapest, 2011.december 29.
Tárgy: Alkotmányjogi panasz

Tisztelt Alkotmánybíróság!

A tisztességes eljárás védelméről szóló 2009. évi CLXIII. tv-re is hivatkozással, az 1989. évi 32. tv. (Abtv.) 1. § d) pontja és a 37. §-a szerinti rendelkezések alapján alulírottak tisztelettel nyújtunk be


alkotmányjogi panasz

-t, a Magyar Népköztársaság által 1982. május 06. napján hazánkban kihirdetett 1982. évi 6. törvényerejű rendelet Alkotmányban és további törvényekben biztosított jogokat is sértő volta miatt.

Az Abtv. 37. §-ában rögzítettekre figyelemmel az alkotmányellenesség utólagos megállapítását kezdeményező indítványunk útján javasoljuk az 1982. évi 6. törvényerejű rendelet és az arra alapuló állami irányítás egyéb jogi eszközének teljes megsemmisítését.

Előzmények:

Az 1982. évi 6. törvényerejű rendelet a Nemzetközi Valutalap (továbbiakban: NVA /IMF/) 1945.12.27. napján hatályba lépett - 1969.07.28-i, 1978.04.01-i hatállyal módosított - alapokmányát hirdette ki hazánkban, amely alapokmány elfogadásáról szóló okirat a tvr-ben nevesített Magyar Népköztársaság részéről az Amerikai Egyesült Államok Kormányánál került letétbe helyezésére 1982. május 6-án.

Az 1982. évi 6. törvényerejű rendelet IX. cikkének 2. szakasza rögzíti a NVA jogállását, miszerint
"Az Alap teljes jogi személyiséggel és különösen arra vonatkozó képességgel rendelkezik,
hogy:
(i) szerződéseket köt;
(ii) ingatlan és ingó tulajdont szerez és efölött rendelkezik;
(iii) bírói eljárást kezdeményez."

Az 1982. évi 6. törvényerejű rendelet IX. cikke rögzíti továbbá a NVA mentességeit és kiváltságait. Ezek értelmében a NVA mentes
- a Bírói eljárás alól,
- az egyéb hatósági intézkedés alól,
- az Irattárak létesítése alól,
- a Vagyontárgyak korlátozásai alól,
- az Adó alól.

Az 1949. évi XX. tv. (Alkotm.) a 1982. évi 6. tvr. kihirdetésékor kimondta;
"A Magyar Népköztársaság állampolgárai a törvény előtt egyenlők, és egyenlő jogokat élveznek." (61. § /1/ bek.)

Az 1989. október 23-án hatályba lépett Alkotmány 9. § (1) bekezdése szerint:

"Magyarország gazdasága a tervezés előnyeit is felhasználó piacgazdaság, amelyben a köztulajdon és a magántulajdon egyenjogú és egyenlő védelemben részesül."
Ez azt jelenti, hogy az Alkotmány 1989.10.23-ától hatályos szövege alapján tiltott mindennemű megkülönböztetés a köztulajdon és a magántulajdon között.

Alkotmány 57. § (1) bekezdése szerint: "A Magyar Köztársaságban a bíróság előtt mindenki egyenlő, ..."
Ez azt jelenti, hogy az Alkotmány 1989.10.23-ától hatályos szövege alapján tiltott mindennemű megkülönböztetés a személyek között bármely bírósági eljárásban.

Köztudomású tény, hogy az európai uniós csatlakozással összefüggésben 2004-et megelőzően éveken át jogharmonizációs eljárás folyt, amely keretében egyes törvénymódosításokról, törvényi rendelkezések hatályon kívül helyezéséről, valamint egyes törvényi rendelkezések megállapításáról születtek döntések, törvények.

A Polgári Törvénykönyv 76. §-ának szövegét a 2004. január 27-én hatályba lépett 2003. évi CXXV. tv. 37. §-a alapján módosították, amely eredményeként a törvény mondja ki;
"A személyhez fűződő jogok sérelmét jelenti különösen az egyenlő bánásmód követelményének megsértése, ..., valamint a becsület és az emberi méltóság megsértése."

A Ptk. 76. §-át is módosító 2003. évi CXXV. egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény 7. § (1) bekezdése kimondja, miszerint

"Az egyenlő bánásmód követelményének megsértését jelenti - különösen a III. fejezetben meghatározottak szerint - a közvetlen hátrányos megkülönböztetés, a közvetett hátrányos megkülönböztetés, a zaklatás, a jogellenes elkülönítés, a megtorlás, valamint az ezekre adott utasítás."

A törvény 8. §-a kimondja, miszerint
"Közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek minősül az olyan rendelkezés, amelynek eredményeként egy személy vagy csoport valós vagy vélt" tulajdonságai (a-t pontban felsoroltak szerint) "miatt részesül más, összehasonlítható helyzetben levő személyhez vagy csoporthoz képest kedvezőtlenebb bánásmódban."

A törvény 10. § (2) bekezdése kimondja, miszerint
"Jogellenes elkülönítésnek minősül az a magatartás, amely a 8. §-ban meghatározott tulajdonságai alapján egyes személyeket vagy személyek csoportját másoktól - tárgyilagos mérlegelés szerinti ésszerű indok nélkül - elkülönít."

A Magyar Köztársaság Országgyűlése, az emberi jogok és az alapvető szabadságok védelméről szóló, Rómában, 1950. november 4-én kelt Egyezményt és az ahhoz tartozó nyolc kiegészítő jegyzőkönyvet az 1993. évi XXXI. törvénnyel hirdeti ki 1993.06.15-én. A törvénnyel kihirdetett 1950. évi Római Egyezmény 14. cikkelye rögzíti a hátrányos megkülönböztetés tilalmát, miszerint
"A jelen Egyezményben meghatározott jogok és szabadságok élvezetét minden megkülönböztetés, például nem, faj, szín, nyelv, vallás, politikai vagy egyéb vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, nemzeti kisebbséghez tartozás, vagyoni helyzet, születés szerinti vagy egyéb helyzet alapján történő megkülönböztetés nélkül kell biztosítani."

Az 1982. évi 6. törvényerejű rendelet IX. cikkének 2. szakaszában rögzítettek szerint az NVA Alapokmányának hazánk általi elfogadása alapján 1982.05.06-ától biztosított az NVA részére hazánkban is szerződések kötése, ingatlan és ingó tulajdonok szerezése és az efölötti rendelkezés, továbbá a bírói eljárás kezdeményezése.

Ugyanakkor az NVA részére a támadott tvr. útján biztosított mentességek és kiváltságok szerinti mentességek - álláspontunk szerint azt eredményezik, hogy a Magyarországon kiváltságok és mentességek biztosítása mellett tevékenységet folytató NVA-val szemben sérül minden más személy Alkotmányban biztosított azon joga, hogy "A Magyar Köztársaságban a bíróság előtt mindenki egyenlő, ...". Megítélésünk szerint sérül azon Alkotmányos alapjog is, miszerint "Magyarország gazdasága a tervezés előnyeit is felhasználó piacgazdaság, amelyben a köztulajdon és a magántulajdon egyenjogú és egyenlő védelemben részesül."

Előzőekből következik véleményünk szerint a pontosan megjelölt NVA kiváltságaival és mentességeivel egyező jogok gyakorlásából kizárt, arra nem jogosult bármely hazánkban élő / működő személy tekintetében az egyenlő bánásmód követelményének megsértése folytán a hátrányos megkülönböztetés és a jogellenes elkülönítés tilalmának is a folyamatos megsértése.

Az Alkotmányjogi panaszunkban előadottak alapján tisztelettel indítványozzuk, hogy a T. Alkotmánybíróság a fent megfogalmazott indítványunknak adjon helyt.

Tisztelettel:
TEMPO Párt
Nagy Lajos
Dr.Kazinczki Tibor
Minda Zoltán
Keller István
Minda Zoltán több ezer sértett és károsult hitelező nevében a Ptk. 484. §-a alapján
Tempo Párt megbízás nélküli ügyvivő

Csatlakozási lehetőség levélben itt (név, e-mail, település, foglalkozás):
admin@nemzetihirhalo.hu