2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Beszélgessünk...

Beszélgessünk a Szeretetről, mely nincsen sehol. Beszélgessünk a Hitről, melyet önös érdekek képlékeny metamorfózisainak falai közé szorítottunk. Beszélgessünkaz Igazságról, mely a maga Szent valóságában, pőrén senkit nem érdekel, csak az, amivé farigcsáljuk. Beszélgessünk a Hűségről, egy vidám szilveszteri kabaréban… és miután kellőképpen kiröhögtük magunkat, tapsikálva ordítsuk: „megőrülööök!!!” 
Ha valami idióta életkomédiása, cirkusz porondjára szalajtott bohóc, beszédre merné nyitni a száját Becsületről, Hűségről, Tisztességről, Lelkiismeretről, Felelősségről, először kérdezzétek meg: mik ezek? Aztán rúgjátok jól seggbe: A bohóc ne prédikáljon és főleg, csak és kizárólag bohócként létezzen…
„Szeressetek engem…” aztán miért? … és az összes hüvelyk lefelé mutat.
Beszélgessünk Istenről… megkérdik ki az istened és jól szolgál-e? 
Beszélgessünk prédikátorokról, akik azt hirdetik: Isten engem szolgál, így hát kövessük, kövessetek! Utánam, balga birkanyáj!
Beszélgessünk… miről beszélgessünk még?
Már nincs miről… Nevessünk inkább… 
The man who laughs… Gwynplaine… „Vagy ő jön vissza, vagy én megyek el. Minthogy nem jöhet vissza, el kell mennem. Meghalni jó, nem is nehéz, ami itt kialszik, az máshol újra felgyullad. Itt, ezen a földön örökös szívszorongás az élet. Az ember nem lehet örökké boldogtalan. Tehát felmegyünk a csillagokba, házasságot kötünk, soha nem válunk el egymástól, csak szeretjük, szeretjük egymást.”
Ugye milyen röhögnivaló? 
A vak lány volt az egyedüli a látók világában, aki Látott. Ő tudta egyedül, hogy minden, amit a röhögő, kiröhögött ábrázat takar, az halálosan komoly…
És ha akad olyan aki úgy érzi, titokban, suttyomban, a régi gyermekkor biztosnak hitt rejtekében, egy magába fogadó, oltalmat nyújtó szénakazal rejtekében, egy pókhálos padláson, ha kikívánkozik, egy csepp könnyet is kiejthet…(Székelyek)

Győztesnek születtél! Boldognak születtél!

"Nem arra születtél, hogy küszködj. Nem arra születtél, hogy olyan életet élj, amelyben az öröm pillanatai ritkák, és csak elvétve bukkanhatsz rájuk. Nem arra születtél, hogy heti öt napot gürizz a munkahelyeden, és csak hétvégenként legyen egy-egy boldog pillanatod. Nem arra születtél, hogy energiahiánytól szenvedj, és a nap végén kimerülten ess össze. Nem arra születtél, hogy aggódj és félj. Nem arra születtél, hogy szenvedj.

HOGY MI AZ ÉLETED ÉRTELME? 
Győztesnek születtél! Boldognak születtél!"

Rhonda Byrne: AZ ERŐ

Csaba testvér gondolatai a hitről (2'17"-től)