Fontos látni, hogy az ellenszenv-nyilvánítás egy fajta TÁM-ADÁS. A hatalmat ha segíted, erősíted. A hatalmat ha TÁM-ADOD, arra kényszeríted, hogy megerősítse a védelmét, újabb taktikákat alkalmazzon ellened, tehát közvetett módon szintén erősíted, segíted.
Ha figyelmes vagy, rájöhetsz, hogy őt támadva is magadnak ártasz. TÁM-ADÁS és támogatás a hatalom számára ugyanaz. A figyelem megvonása, az egyén irányába történő visszafordítása az egyetlen valós megoldás. Minden, amit az egyén tapasztal, az ő személyes figyelméből táplálkozik.
A kérdés ismételten, már sokadjára is ugyanaz: HOL VAN A FIGYELMED, A TE ÉRTÉKES FIGYELMED? Ha az egyén figyelme a helyén, az igazság, mely erős, útjára kél, fertőz, gyökereiben oszlatja szét a valótlant, az élősködő hatalmakat.
FIGYELEM! Nem hallgatásra bátorítok senkit, hanem inkább arra, hogy végre kezdje el őszintén vállalni szíve hangját! Ne éljen, ne beszéljen, ne cselekedjen másképp, mint ahogy gondolkodik, ahogy érez. Az ŐSZINTESÉG AZ EGYETLEN JÁRHATÓ ÚT.
Mindenféle hatalomnak a melegágya az emberi vakság és tudatlanság, mely abból származik, hogy az ember születésétől fogva hazugságra van kondicionálva (programozva).
A társadalom hazug, velejéig romlott, így téged is hazugságra, képmutatásra, színjátékra, taktikázásra nevel. Ezek súlyos, nem túl szokványos gondolatok. Akár ellenszenvet is ébreszthetnek azokban, akiket valamiért kényelmetlenül érintenek. Viszont fontos látni, hogy ennek felismerése a legelső lépés a változás útján. Csak utána jöhet a többi.
Fontos látni, hogy igenis az egyén felelős a parazita hatalmak létrejöttéért és épp ezért a többségnek szüksége is van rá. Általa találkozhat az egyéni felelősség nem vállalásának súlyos következményeivel. Tehát egy hazugságokra épülő társadalomban a diktatórikus hatalom jelenléte igenis fontos. Ekképp kaphat a felelőtlen egyén valós tükörképet arról, hogy ki is ő valójában.
A csalódások, a szenvedések, a fájdalmak mértéke egyenesen arányos az emberek elméjét uraló sötétség mértékével. Ne siránkozz! Változz, hogy változtathass! Légy te az őszinteség, a változás megtestesítője! Senki más nem léphet helyetted!
.....