Az országban elsőként az abai gimnázium veszi fel Atilla hun uralkodó nevét. Az intézmény elnevezése Atilla Király Gimnázium lesz – írja a feol.hu. A lap beszámolója szerint ugyanis megérkezett az engedély a névváltoztatásra.

A 4500 fős Fejér megyei település polgármestere, Kossa Lajos így kommentálta a lépést: „Atilla, Szent István és Mátyás, a három szakrális király olyan lelki, szellemi örökséget hagytak maguk után, olyan évszázadokon átsuhanó üzeneteket küldenek felénk, amelyek irányt mutatnak, megerősítenek és nemesítenek, a közösségünket pedig példaértékű tettekre sarkallják. Alkalmazkodni kell a változásokhoz, de lelkünkben nem szabad változnunk, kapaszkodnunk kell az ősi hagyományokhoz.″

A polgármester meghívására a településre érkezett  Cey-Bert Róbert Gyula író is, akinek a Püski kiadónál jelent meg Atilla, a hun üzenet címmel könyve. Ő a feol.hu cikke szerint arról beszélt, hogy „a rendszerváltás után felerősödött a finnugor elmélet hirdetése, és sajnos ma sem csitulnak ezek a hangok. Nem értik meg a mai, globalizált világban, hogy lelki nagyság is van".

http://index.hu/belfold/2013/09/26/attila_hun_uralkodorol_neveztek_el_gimnaziumot/

 

KÉRDÉSEIM:

1. MIÉRT IS ADTUNK 2012-BEN 160.000.000 FT-OT FINNUGOR KONFERENCIA RENDEZÉSÉRE?

2. 2004-BEN A FINN TUDOMÁNYOS AKADÉMIA KIJELENTETTE, HOGY NINCS ROKONSÁG A MAGYAROK ÉS A FINNEK KÖZÖTT.