2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

A recept, ami felhergelte a gyógyszeripart! Készítsd el te is!

Ugye mindenkinél van otthon méz és fahéj? Ha nincs, épp itt az ideje beszerezni. Nem csak a karácsonyi sütés-főzés tartozékai, hanem ebben a zimankós időben megvédnek a vírusoktól is. Ezenkívül számos egészségügyi hatása van a két ízletes összetevőnek.

mezes-fahejas-recept

A méz és a fahéj megelőzi a szívinfarktust, csökkenti a koleszterinszintet, könnyíti a légzést és erősíti a szívizom munkáját. A méz az egyetlen élelmiszer a világon, ami soha nem romlik meg és csak akkor kristályosodik ki ha hideg helyen tároljuk.

1. Húgyhólyag gyulladás: adjunk hozzá egy csésze langyos vízhez egy evőkanál mézet és két teáskanál fahéjat. Keverjük jól el – elpusztítja a húgyhólyagban jelenlevő baktériumokat.

2. Szívproblémákra: fél teáskanál mézet és egy teáskanál fahajat keverjünk el tejszínnel. Minden reggel fogyasszunk a keverékből, megakadályozza a szívroham kialakulását, csökkenti a koleszterin szintet, és erősíti a szívet.

3. Megfázásra: keverjünk össze egy csipet fahéjat, és egy evőkanál felmelegített mézet. Fogyasszuk három napon keresztül ezt az édes gyógyírt, és elmúlik a megfázás, kitisztulnak a melléküregek.

4. Köszvény: egy csésze meleg vízben oldjunk fel két teáskanál mézet és egy teáskanál fahéjat. Naponta kétszer fogyasszuk reggel és este.

5. Magas koleszterin csökkentésére: ez az ital kiváló azoknak, aki koleszterin problémákkal küzdenek. Keverjünk el 3 teáskanál fahéjat és 2 evőkanál mézet egy fél liter vízben. Naponta fogyasszuk.

Fahéj: ÚJABB EU SZABÁLYOZÁS AZ EGÉSZSÉG ELLEN?

… Tudósok felfedezték, hogy a túl sok fahéjfogyasztás májkárosodást okozhat, köszönhetően a benne lévő magas kumarin tartalomnak, ami a fűszer egy természetes összetevője.

fahejas-csiga-6

Az EU ezért elrendelte, hogy a kumarin szintet kevesebb mint 50 mg/kg alatt kell tartani a “hagyományos” vagy “szezonális” élelmiszerekben, vagyis azokban, amelyeket csak ritkán fogyasztunk és 15 mg kilogrammonkénti mennyiségben kell alkalmaznunk azt a “hétköznapi péksüteményekben.”

Ez az EU rendelkezés máris egy kisebb válságot váltott ki Dániában. A múlt hónapban a túlbuzgó dán élelmiszerhatóság úgy döntött, hogy az ország híres fahéjas süteménye sem hagyományos, se nem szezonális, így a bele kellő fahéj mennyiségét oly módon leszabályozták, hogy a pékek szerint a tészta egyáltalán még hasonlítani sem fog korábbi önmagára. A felháborodás már országos mértékű.

A dán Pékek Egyesületének elnöke- Hardy Christensen szerint: “A fahéjas kenyerek, és péksütemények már legalább 200 éve így készülnek. Aztán most hirtelen a kormány kijelenti, hogy ezek a sütemények nem hagyományosak? Már 43 éve pék vagyok, de ilyesmivel sohasem találkoztam még – őrület! Kevesebb mennyiségű fűszer meg fogja változtatni a sütemények jellegzetes ízét, vagyis egyszerűen nem lesznek olyan finomak. Normális esetben azt csináljuk amit a kormány mond, de azt gondolom most itt a határ. Ami elég az elég!”

Részemről már az az egyetlen dolog is megvan a fahéjas zsemlékben ami eddig az évek során hiányzott. Ez pedig a törvénnyel való dacolás!

Persze nem meglepő, hogy a fahéjat is be akarják tiltani, úgy mint a marihuánát vagy az örökség magokat. Tudjátok mennyi betegséget gyógyít a fahéj?

A FAHÉJ EGÉSZSÉGÜGYI ELŐNYEI

A fahéj erős antioxidáns.  Kalciumot, mangánt, vasat-és élelmi rostot is tartalmaz. Köztudott, hogy segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását, javítja a szív egészségét és az agyműködést, harcol a vastagbélrák és az ízületi gyulladás ellen.

CUKORBETEGSÉG ELLEN

A fahéj úgy működik, hogy javítja az inzulin aktivitását a szervezetben. Segít a hatékonyabb cukorlebontásban, így a test kevesebb inzulint fog termelni. Ezért hatásos vércukorszint szabályozó is.

SZÍVBETEGSÉG MEGELŐZŐ

A fahéj gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik és ily módon hatékonyan védi a szivet a fertőzésektől, vagy az artériák eltömődésétől. A fahéj megakadályozza a szívbetegségek kialakulását.

JAVÍTJA AZ AGYMŰKÖDÉST

Kutatások szerint a fahéj erőteljes hatással van az agy működésére is. Javítja a mentális éberséget. Idegnyugtató tulajdonságokkal is bír.

ENYHÍTI AZ ÍZÜLETI GYULLADÁST

Az ízületi fájdalomban szenvedők számíthatnak a fahéjra. Egy koppenhágai egyetem tanulmánya szerint ízületi gyulladásban szenvedő betegek nagy valószínűséggel mentesülnek a fájdalomtól.

ENYHÍTI A MEGFÁZÁS ÉS AZ INFLUENZA TÜNETEIT

A fahéj hatékonyan enyhíti a megfázás és az influenza tüneteit is, különösen akkor, ha gyömbérrel párosítjuk.

Úgy tűnik lassan mindent be akarnak tiltani, ami gyógyító erejű és nem gyógyszer. Kezdve a marihuánával, folytatva az örökség magokkal. Most a fahéj a soros.

MEGÁLLÍTJA A RÁK NÖVEKEDÉSÉT

Egy 2010-es tanulmányban, a School of Life Sciences and Immune Synapse Research Center-ben a Gwangju Intézetben Koreában, a fahéj rákellenes hatásait vizsgálták.

A vízben oldódó fahéj kivonatról bebizonyították, hogy laboratóriumban megöli a különféle rákos sejtkultúrákat, legyen szó lymphomáról, melanomáról, méhnyak, vastagbél vagy épp végbélrákról. Melanomás egereknek szájon át fahéjkivonatot adagoltak és ezzel jelentősen lelassították a bennük lévő tumorok növekedését.
Forrás: naturahirek.hu