2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

GYORSHÍR!

MÁJUS 10-17 KÖZÖTT NAGYON INTENZÍV INTERDIMENZIONÁLIS ENERGIÁK BOMBÁZZÁK A FÖLDET

A SORON KÖVETKEZŐ SZERETETCSOMAG MOST ÉRKEZIK MEG

Adamus Saint Germaine a május 5-ei shoudjában különös részt szentelt ennek a várható eseménynek.

Május 10.-én, más dimenziókból származó, egy teljesen új energiahullám fogja elérni a bolygót. Rendkívüli intenzív beáramlása, körülbelül egy hétig fog tartani. Nem a napfoltevékenység ciklusából, nem elektromágneses hullám természetű, hanem interdimenzionális, azaz a magasabb rezgésű dimenziókból, jó okkal árad ki, és célzottan a Naprendszerbe, és a Földre egyaránt. Célja a Földön és az emberiségben mélyen gyökeredző régi (elkülönítő, megosztó, patriarchális, szembenálló) energiák gyökeres kiforgatása.

Nem szükségszerűen lesznek földmozgások, földrengések. A Nagytakarítást, inkább a fizikai testünk fogja megérezni, de nem mindenki. Hatalmas energiák jönne-mennek át rajtunk, de ez mind része a bolygó és magunk fejlődésének, és különleges, gyönyörűséges okai is vannak. A mi támogatásunkra érkeznek ezek az energiák. Csak semmi félelem, inkább legyen megengedés, és legyünk mindezekkel tisztában.

Ami segíti az energiák átáramlását rajtunk: a földelés, tiszta víz, természetben és a központunkban tartózkodás. Szeretni a testünket és kiadósan táplálni ezekben az időkben, lélegezni.

A hír forrása: Tha Crimson Circle Materials. The e2012 Series Shoud 9. és Crimson Circle: news@crimsoncircle.com Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Adamus’ Message (Hírlevél)

A teljes shoudot nemsokára a shaumbra.wire.hu adja majd közre, Telegdi Ildikó tolmácsolásával. Hála és köszönet neki és a honlap fenntartóinak, szerkesztőinek.

NJ

Forrás: http://www.foldicsillagok.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=348%3Agyorshir-majus-10-17-koezoett-nagyon-intenziv-interdimenzionalis-energiak-bombazzak-a-foeldet-a-soron-koevetkez-szeretetcsomag-most-erkezik-meg&catid=48%3A20

Ismét olcsóvá és bőségessé válhat az olaj egy új kitermelési eljárással

Ismét olcsóvá és bőségessé válhat az olaj egy új kitermelési eljárással

 


Egy Petrobank nevű kanadai vállalat az olajkitermelés kilátásait radikálisan javító technológiát fejlesztett ki az elmúlt években, amellyel a bolygó olajkészleteit megtöbbszörözhetik, és ismét bőségessé és olcsóvá tehetik a kínálatot.
A Petrobank vállalat Whitesands nevű részlege öt éve fejleszti azt a technológiát, amely segítségével a hagyományos olajkészleteknél jóval nehezebben bányászható olajhomokban kötött nehézolaj-készletek kitermelési költsége a töredékére csökkenhet.
Az emberekben él a mítosz, miszerint rövid távon kifogyunk az olajkészletekből, és majd megint ökörrel kell a szántóföldön dolgoznunk. Valójában magasabb árakért szinte mindig kitermelhetővé válnak újabb készletek, a kérdés csak az, hogy milyen áron. Az árnövekedés abból fakad, hogy folyamatosan az egyre drágábban kitermelhető készletek felé haladunk. Kezdetben még voltak pár tucat méteres mélységből kitermelhető készletek is (USA, Azerbajdzsán), aztán jött Texas, Venezuela, majd a tengeri és sarkvidéki kitermelés.
A legújabb fázis a nem folyékony formában található, valamilyen módon kötött szénhidrogénkészletek kitermelése, mint az olajhomok, olajpala vagy a mostanában nagyon felkapott palagáz. Ahogyan egyre inkább haladunk a nehezebben kitermelhető készletek felé, úgy egyre kisebb mértékben tud a kitermelés lépést tartani az igényekkel, és egyre jobban megkérdőjeleződik az olaj szerepe energiaforrásként. Ugyanis az egyre drágább olaj azt fejezi ki, hogy a kinyert és a befektetett energia aránya (EROEI) egyre romlik, ami idővel megkérdőjelezi az olaj szerepét energiaforrásként.
Míg a 20. század első felében feltárt olajkészleteknél a kinyert energia a befektetett 50-100-szorosa volt, addig ez az érték a tengeri kitermeléssel 10-20-szoros közé esett, az olajhomok esetében pedig már csak 3-6-szoros, technológiáktól függően. A 4-es EROEI azt jelenti, hogy a gazdaság számára rendelkezésre álló energia mennyisége a kitermelt mennyiség csupán 75%-a, a maradékot a termelés fenntartására kell visszaforgatni. Így még szinten maradó termelés mellett is folyamatosan csökken a rendelkezésre álló energia, ami révén egy olajhomokra épülő gazdasági rendszernek már nagyon takarékosan kell bánnia az erőforrásokkal.
Egy erőforrás márpedig annál drágább, minél kisebb az EROEI-értéke. A vízenergia és a szén esetében ez még mindig az 30-100-as nagyságrendben található, a földgáz és a nukleáris energia esetében 10-20, míg az új olajforrások estében 10 alatti.
Jelenleg az olajhomok-termelés energiaigényét földgázból fedezik, ami lényegében korlátozza a kitermelhető mennyiséget. Ezen javíthat radikálisan a kanadai cég újítása: a Toe-to-Hell Air Injection (THAI) eljárás lényege, hogy a lefújt forró levegővel az olajhomokot izzásra késztetik, amely révén az izzó rész közelében található olajhomok folyékonnyá válik, és a kitermelőcsöveken fel lehet szívni. Így a folyamat energiaigényének közel 90%-át maga az olajhomok részleges elégése adja, amely révén a folyamatból kinyert energia mennyisége a befektettnek akár 50-60-szorosa is lehet, nagyságrenddel olcsóbbá téve a kitermelést. Jelenleg ilyen jó energiamérleggel kitermelhető olajkészletek csak a Közel-Keleten találhatók.
Az olajhomoktermelés jelenleg rendkívül energiaintenzív, és hatalmas berendezéseket igényel:
A technológia révén az eddig hatalmas, de nagyon nehezen kitermelhető olajhomok-készletek a világ gazdaságosan kitermelhető olajkészleteit megtöbbszörözhetik, és megtörhetik a Közel-Kelet dominanciáját a jövő olajellátásában. A két legnagyobb régió, a venezuelai Orinocó-medence és a Kanadában található Albertai olajhomokrégió önmagában több olajat válhat képessé ilyen módon kitermelni, mint a közel-keleti olajtartalékok együttvéve.
Alább látható a bolygó nem hagyományos olajkészleteinek eloszlása:
Alább pedig a mennyiség szerinti eloszlásuk. Látszik, hogy a hagyományos olajkészletek többszöröséről van szó:
A Petrobank idén kezdi el első kereskedelmi nagyságrendű üzemeinek próbáját. Eddig csak demonstrációs üzemük volt, amit idén bezárnak, hogy a nagyságrenddel nagyobb létesítményekre koncentráljanak.
Videó az eljárásról:
(Kuruc.info


További részletek: http://kuruc.info/r/6/92581/#ixzz1nN0sgqXk

Remélem EZ A KÉP utazza be a világot!

Remélem ez a kép beutazza a világot . . .

Amíg az újságok és a televízió másról sem beszél, mint a celebek életéről a Kayapo indián törzsfőnöknek élete legrosszabb hírével kell szembenéznie:

Dilma, "Brazília új miniszterelnöke engedélyt... adott egy óriási vízi erőmű létesítésére (a harmadik legnagyobb a világon). Ez egyben a halálos ítélete a völgyben élő embereknek mert a gát létesítése 400,000 hektár erdőt fog hullámsírba temetni. Több mint 40.000 bennszülött indiánnak kell új otthont keresnie. Ezzel egyetemben megsemmisül a természetes környezet, az elpusztult erdőkkel együtt sok faj fog eltűnni a föld színéről."

Az egészben az a legmegrendítőbb ami miatt szégyellem, hogy a nyugati civilizációhoz tartozom, ahogy a Kayapo törzsfőnök reagált a történtekre, amikor meghallotta a döntést. Az emberi méltóságát sárba tiporva reménytelenül ült szemben a kapitalista "haladással" a modern, rablógazdaságot támogató civilizációval, ami nem fogad el más értékrendet.

De tudjuk, hogy egy kép többet ér ezer szónál, megmutatja a valódi igazságot, mi az ára a nagytőkés gondolkodásnak, amit a "minőségi életnek" nevezett oltáron áldozunk fel.

Írd alá az AVAAZ petícióját, hogy leállítsák a gát építését:

http://www.avaaz.org/en/amazon_under_threat/

Itt az ideje, hogy felébredjünk.
Bővebben

Körkörös védelem - Isten harcba hív!

Kedves Testvérek!


Tudjátok, hogy hosszú évek óta imádkozunk hazánkért és nemzetünkért. Szervezzük a Nemzeti Imanapokat és támogatunk minden hasonló kezdeményezést. Isten többször konkrétan is megmutatta kegyelmét: néhány éve az Európát letaroló vihar állt meg határainknál, idén a Nemzeti Imanapon csillapította le az EU politikai viharát, és az sem véletlen, hogy a most Európában már több, mint 500 halálos áldozatot követelő nagy hideg ereje is mérséklődik itt, a Kárpát-medencében. Ma (február 9, csütörtök) reggel azonban a Szeretetláng kápolnában imádkozva olyan jelet adott az Úr, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk!
Napok óta gyötört egy belső nyugtalanság, hogy többet kellene imádkoznom hazánkért, mert egy újabb szellemi támadás készül ellenünk. Nem tudtam, hogy mit tegyek, nem akartam senkit újra imára buzdítással zaklatni, meg aztán most volt a Nemzeti Imanap is. Reggel azonban, amikor a kápolnában imádkoztam, Isten a szívemre helyezte, hogy nézzem meg a Szentírásban a Makkabeusok első könyve első fejezete 11-es versét. (Csupa egyes, csupa kezdet...) Ez a könyv az kr. előtti 2. századi zsidó történelemről szól, amikor Izrael a Nagy Sándor utáni görög világuralom idején megszállás alatt sínylődik és nemzeti léte, kultúrája, Istennel való kapcsolata is veszélybe kerül. Ezt olvastam: "Abban az időben istentelen nemzedék támadt Izraelben, s ő (a király) sokakat rábeszélt, ezekkel a szavakkal: Rajta, szövetkezzünk a körülöttünk lakó népekkel, mert azóta szakadt ránk a sok baj, amióta elkülönültünk tőlük." (1Mak 1, 11)
Hirtelen megértettem, hogy ez történik most is. Egy sátán által inspirált "istentelen nemzedék", ateista civilizáció fogságában vergődik a világ. Sokan hazánkban is azt gondolják, hogy a bajaink abból fakadnak, hogy nem vagyunk elég közösségben ezzel a civilizációval, és ez okozza a bajainkat. Talán az lenne a legjobb, ha teljesen beolvadnánk ebbe a világhatalomba, és akkor megszűnnének a bajaink. (Megjegyzem, a "világhatalom" szót kifejezetten lelki, szellemi értelemben értem és nem úgy, ahogy ma bizonyos politikai körökben a "háttérhatalomról" beszélnek. Ez a világhatalom lényege szerint Isten-ellenes, erős világi hatalom-koncentrációt akar egy világvezető /antikrisztus/ uralma alatt. Képviselői és követői minden népben, országban jelen vannak nemzetiségre és vallásra való tekintet nélkül!)
Minket most arra hív az Úr, hogy megakadályozzuk, hogy ez az "istentelen nemzedék" ezt a romboló tervét véghez vigye! Ennek eszközei:
- Legelőször is az imádság. Mivel a terv mögött végső soron a sátán áll, ezért Isten erejével, Isten Szentlelkével kell ellene mennünk. "Öltsétek föl az Isten fegyverzetét, hogy a sátán cselvetéseinek ellenállhassatok. Nem annyira a vér és a test ellen kell küzdenünk, hanem a fejedelemségek és hatalmasságok, ennek a sötét világnak kormányzói és az égi magasságoknak gonosz szellemei ellen. Ezért öltsétek fel az Isten fegyverzetét, hogy a gonosz napon ellenállhassatok, és mindent legyőzve megtarthassátok állásaitokat." (Ef 6, 11-13)
- Másodszor pedig felvilágoasítással, egy Isten szerinti életmód és kultúra megőrzésével és kibontakoztatásával. (A kultúra is Krisztus-közvetítő.) Ehhez tartozik, hogy életünk minden területén - legyen az gazdasági, kulturális, politikai vagy bármilyen terület -, Isten tanácsai szerint járunk el, az Ő jelenlétét oda bevisszük és elhatárolódunk minden Isten-ellenes szándéktól, bűntől. kísértéstől, gyűlölettől, demagógiától (ezek is a sátán fegyverei), hogy Isten országát, mint a Szeretet földjét építhessük itt a Kárpát-medencében.
Erős elhatározásom, hogy ezután a missziós, gyógyító alkalmainkon külön is imádkozni fogunk ezért és beszélni erről. Ezen túl kifejezetten a hazánkról szóló "Szent István országáért" alkalmakat is szervezünk, hogy mindenkiben tudatosítsunk ennek a küzdelemnek, ennek a győzelemnek a fontosságát!
Nagy vágyam, hogy mindenhol legyenek olyan imacsoportok, akik kitartanak hűségben és szeretetben a hazánkért és nemzetünkért való imában és cselekvésben. Szeretnénk elősegíteni ezek megalakulását és fennmaradását, szívesen küldünk imafüzeteket, szervezünk oda alkalmakat, missziós utakat... bárcsak az egész ország megtérne és minden templom izzana Isten szeretetétől! Akkor a gonosz minden cselvetése meghiúsulna és csodálatos megújulás és felvirágzás köszöntene hazánkra!
Én hiszem, hogy ez lehetséges! Aki szeretne ebbe bekapcsolódni, imacsoportot szervezni, vagy a közösségében ezt az ima-szándékot ébren tartani, az kérem, hogy írjon az info@szeretetfoldje levélcímre!

Istenben bízva, imával és szeretettel: Sipos Gyula (www.szeretetfoldje.hu)
ui.: Kérlek benneteket, ha módotokban áll, ismertessétek meg ezt a levelet másokkal is, juttassátok el minél több helyre. Köszönöm!

A tenger - mintha ott lennél

"Gyenge" kezdés, erős folytatás:

http://www.youtube.com/watch_popup?v=T4FIS1FnOQg

Elérte a Földet a napanyag, sarki fény lehet

Január 23-án, magyar idő szerint hajnali 5 órakor hatalmas napkitörés zajlott le a Nap 1402-es számú napfoltcsoportja felett. Emiatt egy gyorsan mozgó anyagfelhő tart a Föld felé, amelynek érkezése kedden délután várható. Kedden reggel nagy energiájú protonok záporába került a Föld, délután pedig megérkezett a Napból kiszakadt anyagfelhő is. A következő órákban mágneses viharok várhatóak, amelyekhez sarki fény is kapcsolódhat.

Friss információ, kedd, magyar idő szerint 17.22

A hétfői napkitörést követő koronakitörés anyaga a becsléseknek megfelelő időben érkezett meg a Földhöz. A részecsketömeg magyar idő szerint 15-16 óra között ütközött bolygónk mágneses védőburkával, a magnetoszférával.

A következő órákban mágneses viharok várhatóak, amelyekhez sarki fény is kapcsolódhat. A Spaceweather.com arra biztat, hogy ha sötét van a lakóhelyünk környékén, menjünk az ég alá, és figyeljük a sarki fény esetleges feltűnését.

Aki megpróbálja, öltözzön fel jó melegen, és nézzen egy sötét helyről észak felé. Szerencsé esetben sötétvörös derengést, hihetetlenül szerencsés esetben pedig kékes-zöldes fényeket láthat, de erre nincs semmi garancia.

Kedd, magyar idő szerint 8.12

A hétfői napkitörésből (lásd lent) származó nagy energiájú protonok jelenleg haladnak el a Föld mellett, jelentette a bolygónk környezetét is monitorozó amerikai NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration). A Spaceweather.com űridőjárási portál szerint lehetséges, hogy emiatt egyes műholdak számítógépei újraindítják magukat, illetve a földi rádiókommunikációban is problémák jelentkezhetnek, főleg a magasabb földrajzi szélességeken. Az eseményt 3-as kategóriájúnak rangsorolták az 1-től 5-ig terjedő skálán, amelynél már az űrhajósok és magasan repülő interkontinentális repülőjáratok sugárterhelésére is érdemes figyelni. Az alábbi filmet a SOHO napkutató űrszonda készítette. A Napot kitakarták a képen. A havazásra emlékeztető látvány a detektorba csapódó sok töltött részecske miatt jön létre.

Forrás: NASA
A napkitörésnek a részecskéi karcokhoz hasonló vonalakat okoznak a SOHO űrszonda kamerájánál (NASA)

Korábbi információk

Január 23-án hajnalban, magyar idő szerint 4.59-kor az 1402-es jelű napfoltnál látványos robbanás történt. A bekövetkezett napfler (napkitörés) az osztályozási rendszer alapján M9-es kategóriájú volt, amely majdnem a legmagasabb (X) osztályba tartozik. Ez azt jelenti, hogy intenzív ultraibolya- és röntgensugárzás kapcsolódott hozzá, amely ionoszférikus zavarokat kelt a Föld felsőlégkörében.

Forrás: NASA
A napkitörés az ultraibolya tartományban (Solar Dynamics Observatory, NASA)

A SOHO és a STEREO napkutató űrszondák megfigyelései alapján a robbanáshoz úgynevezett koronakitörés is kapcsolódott. Ennek keretében jelentős mennyiségű izzó plazma és gázanyag hagyta el csillagunkat, méghozzá nagyjából a Föld irányába. A Spaceweather.com űridőjárási portál legutóbbi információi szerint a viszonylag gyorsan, 2200 km/s sebességgel mozgó anyagfelhő kedden (január 24-én), magyar idő szerint 15 órakor éri el a Földet (plusz-mínusz 7 óra).

A napanyag érkezése geomágneses vihart okozhat. A rádiózavarok mellett látványos sarki fények is feltűnhetnek.

Forrás: Bjorn Jorgensen
Sarki fény január 22-én Norvégiából. További képek a
www.arcticphoto.no honlapon tekinthetők meg (Bjorn Jorgensen)

Néhány napja hasonló kitörés zajlott le a Napon. Ennek anyagfelhője az előrejelzéseknél valamivel később, január 22-én érte el bolygónkat, és a poláris területekről figyelve látványos sarki fényeket hozott létre. Az űridőjárás (tehát a Föld körüli mágneses tér állapotát) figyelő Goddard Space Weather Lab intézet bejelentése alapján az esemény során bolygónk mágneses védőburka érezhetően zsugorodott, és több geostacionárius pályán keringő műhold a magnetoszférán kívülre került, ahol a napszél szabadon bombázhatta őket - meghibásodásról egyelőre nem érkezett híradás.

A Fizika Napja Szegeden

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem, Dóm tér 9. (fizikus épületszárny)
Időpont: 2012. január 28., szombat, 9-14 óra.

Az érdeklődők változatos előadásokon keresztül ismerkedhetnek meg a Szegeden zajló sokrétű fizikai kutató- és fejlesztőmunkával. A bemutatókkal, kipróbálható kísérletekkel és kvízjátékkal gazdagított programra az SZTE Dóm téri, felújításon átesett fizikus épületszárnyában kerül sor. Az egyetemi képzések iránt érdeklődőket a szervezők felvételi és tanulmányi információkkal is várják. A részletes program a rendezvény honlapjánolvasható.

ORIGO:HU