2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Mi a Csudát Tudunk a Világról

"Egyhangú, unalmas életet él Amanda, az elvált fényképész. Ám minden a feje tetejére áll, amikor egy nap az élete - szó szerint - elemeire bomlik, felfedve azokat a sejteket, sőt, molekuláris és kvantumvilágokat, amelyekből áll. Amanda úgy érezheti magát, mint Alice Csodaországban. Különböző személyekkel és különös helyzetekkel találkozik, amelyek arra késztetik, hogy átgondolja emberi kapcsolatait, a férfiakhoz való viszonyát, az élethez való hozzáállását. Eközben tudósok és misztikusok mondják el véleményüket a világról, a vallásról, a tudományról. A film sajátos kísérlet, hogy bejárjuk az emberi öntudat eddig még feltérképezetlen területeit."


Az Ezotéria biznisz

Vigyázat, csalók!!

 

A Magyarság természetes öntudatra ébredése egy folyamat, mely az informális társadalom jó oldalának is köszönhető. Egyre több tény kerül napvilágra a minket ért és érő megaláztatásokról, aljas pénzügyi és egyéb praktikákról melyek nemzeti büszkeségünket, ősi jogrendszerünket, jólétünket és függetlenségünket hivatottak lábbal tiporni. Másrészről pedig egyre nehezebb bizonyos dolgokat eltitkolni. Egyre több az olyan szellemi nagyság, aki konkrét tényekkel és bizonyítékokkal alátámasztva rántja le a leplet a világot elnyelni készülő pénzügyi háttérhatalmakról.
Az a kérésem minden, a magyarság érdekeit önként vállalt feladatként képviselő szervezet, magánszemély stb. felé, hogy ezt ne kösse össze a nyugatról importált elferdített ezoterikus maszlaggal, mindenféle világvége jóslatokkal, maya naptárral, mert ezzel csak megzavarja az emberek tiszta gondolkodását. Az imának meg van a maga helye, de nem dőlhetünk hátra elégedetten, s nem tehetünk úgy, mintha
csináltunk volna valamit, mert ez nem igaz! Lássunk világosan: Az ezotéria jelenlegi, az eredeti hermészi tanokkal még csak köszönő viszonyban sem lévő formája kifejezetten üzleti célokat szolgál. A világvége is csak egy hatalmas üzlet. A szennycsatornák már „rárepültek” a félremagyarázott maya jóslatokra (egyébként ez is egy óriási tévedés, mert valójában szó sincs bennük katasztrófákról) és „világvége napot” tartanak 21-én. Talán furcsa, hogy táltosként pont én mondom ezt, de nem szabad összekeverni a dolgokat!! Őseink is rendelkeztek megfelelő szakrális és spirituális háttérrel, mely a személyes és kollektív tudatalattinkban most is jelen van, csak elő kell hozni. Sokan ezt már meg is tették, tehát nem kell a nyugattól kölcsönkérnünk a szellemi alapvetést. Azonban gondoljunk csak bele: A magyar ember már reggel, jurtájából kilépve meghajlással köszöntötte a napot. Imát, vagy
inkább fohászt mondott, áldozatot mutatott be a felsőbb hatalmak felé és végtelenül tisztelte őket, de ha harcolnia kellett a családjáért, nemzetéért, földjéért, akkor harcolt. Nem elégedett meg a fohászkodással, mert akkor mi már nem Magyarként élnénk itt!! Azzal nekünk is tisztában kell lennünk, hogy ha vissza akarjuk szerezni függetlenségünket, akkor harcolnunk kell. Nem fegyverrel, hanem a felvilágosítással, bátor, határozott kiállással, az emberek lelkének a helyes útra történő visszatérítésével.

 

 

„….elköltözött tőlünk…egy Valóság nevű nagybátyánk …”hangzik el az immáron megboldogult Cseh Tamás és Bereményi Géza dalában az 1981-es Műcsarnok c. lemezükön.. Majd később:”..mert adódhatnak bajok

most, hogy én távol vagyok…”

Hát adódtak!!... jut eszembe, mikor nézem a kereskedelmi csatornákon a magukat jósnak kiadó csalókat. Akik szemrebbenés nélkül közlik a szerencsétlen betelefonálókkal, hogy mi vár rájuk. Akik pénzenergiát bocsátanak ránk, tudván, hogy ma mindenkinek ez a legnagyobb problémája. Akik egész egyszerűen az isten küldöttének tartják magukat, az emberi sorsok megváltoztatásának képességével. (Újabban egyébként már a nyertes lottószámokat is közlik.)

Ilyenkor mindig azt várom, hogy mikor jelenik meg már egy rendőr és mikor vezetik el bilincsbe verve ezeket az emberi hiszékenységet kihasználó bűnözőket! Vagy mikor szólal fel már valaki, hogy na álljunk már meg: milyen állam az, amelyik hagyja, hogy polgárait ilyen csalók fosszák ki??!!

A következő pillanat pedig a szánalomé. Hát ennyire műveletlenek, hiszékenyek vagyunk?!

Nem feltétlenül. Az ember nyomorúságában azt hiszi el, amit hinni akar. A kilátástalanságban kétségbeesetten kapaszkodik mindenbe, amit kiemelheti őt ebből a létbizonytalanságból.

Amúgy pedig érdekesnek tartja az Ezotériát, hisz ez a művilág lényegesen izgalmasabb, mint az ő sekélyes, mindennapi robottal, kudarcokkal és sajna sok esetben ürességgel „megtöltött” világa.

Ezen igény hivatottak kielégíteni az egyre nagyobb számban megjelenő badarságok: A Syriusról való származás elmélete, Aton herceg 1 000 000 000 000 000 fényévről érkező üzenetei. Aztán ott van az „angyalképző”, - ahol az eddig maximum prospektusokat olvasgató, meg fodrászhoz, manikűröshöz, szoliba járó konzumidióta hölgy egykettőre csodalénnyé válik,- a távgyógyítás, no meg a fent említett tv-s csalók is ez okból ténykedhetnek immár egyre több csatornán.

Letagadhatatlan tény, hogy léteznek olyan dolgok, melyeket eddig a hivatalos tudomány sem volt hajlandó tudomásul venni, de az újabb kutatások már számolnak velük. Az is tény, hogy az emberiségnek hajdan (és itt-ott még ma is) a birtokában volt egy olyan szellemi kincs, melyet egzakt módon nehéz meghatározni. A szocializmus évtizedei alatt markánsan tiltották ezen dolgokat, mi több büntették is (legtöbbször inkább agyonhallgatással) ezek képviselőit. Most azonban úgy néz ki, hogy átestünk a ló túlsó oldalára.

Született táltosként magam is hiszek egy Világot Rendező Akarat és a mindenséget behálózó energiák létében, de több mint 25 évnyi tanulás, kutatás, az ural-altaji-szibériai-amerikai stb. ősnépek samanizmusának tanulmányozása és a természetben magányosan eltöltött idő meditáció, révülés után csak arra jöttem rá mennyire kevés a tudásom! Megismertem és használni tudom a természet bizonyos erőit, a gyógynövényeket és azok alkalmazását, a mentális gyógyítási technikákat, az erőátadást stb.. De azért azt bizony nem hiszem el, hogy szemtanúk számolnak be 2000 körül az Lech mezei csatáról, ahogy azt Máté Imre Németországból hazatelepült nagyvállalkozó állítja a Yotengrit című könyvében!!

Vannak időnként látomásaim, amikor fantasztikusan kirajzolódik előttem néhány olyan dolog megoldása, amit évekig homályos volt. Időnként félelmetes élményeim is vannak, de maga a Nagy Egész továbbra is érthetetlen marad számomra, csupán a világlátásom és a felettünk álló meghatározhatatlan erők tisztelete lett bennem egyre határozottabb.

Hogy merészeli bárki is azt állítani, hogy ő érti, mi több befolyásolni is tudja ezt az egészet! Ráadásul pedig az égiek küldötte! Azok az erők, amelyek sorsunkat irányítják (részben, mert jellemünktől függően  azért mi is tehetünk ezt-azt) nem mutatkoznak meg senki előtt, már csak bonyolultságuk és az emberi elme általi felfoghatatlanságuk okán sem, viszont jelzéseket küldenek, melyeket a „látók” értelmezni tudnak.Tehát bárki és bármi is Isten, a lényegét soha nem foghatjuk fel, csak a megnyilvánulásait (energia).

Nagy Gergely pápa (kb. 540-605) aki korának egyik legnagyobb gondolkodója volt ezt írja erről: „...a lélek  gigászi erőfeszítések árán…” éri el pillanatokra a „...bepillantás békéjét és gyönyörét...” majd visszahull „…önnön ismerős sötétségébe…”

Őseink vallása egyébként (nagyon leegyszerűsítve) praktikusan a természetben, a természet által megteremtett és az abban-abból, az által élő, vele tökéletes harmóniára törekvő gondolkodó elme vallása volt. (Földanya) Aki egy nagyváros kellős közepén él, milliókat érő modern kocsikkal száguldozik, rá van tapadva a számítógépre, az hogy tud kapcsolatot teremteni a természettel, hogy tud elvonulni?! Főleg, ha nem is akar, mert pénzszerzés és a kényelem fontosabb számára.

Mindez pedig, (még a „…pénzért gyógyító kamu táltosok…” is,) bármilyen meglepő, de a kapitalizmus, vagyis a piacgazdaság terméke. Azé a kapitalizmusé, mely társadalom szervező elvként már rég megbukott, pedig még teljesen fel sem zabálta a föld készleteit. Azé, amelynek egyetlen célja egy valamikor rablással, csalással, egész népek kifosztásával óriási vagyont szerzett réteg gazdagságának, hatalmának és befolyásának állandó fenntartása, mi több növelése. Ők taszították ebbe a fizikai és szellemi nyomorba az embereket, hogy aztán engedelmes fogyasztót faragjanak belőlük. Az értékrendjükben egyetlen dolog létezik: a pénz. A módszer lényege pedig: soha, egyetlen pillanatig se tudjon senki gondolkodni! Mindig kell adni valami életpótlékot, nehogy reálisan kezdje el valaki is látni a világot. Ráadásul ezt az életpótlékot te magad veszed meg, tehát megmérgeznek, de még a mérget is veled vetetik meg.

A becsület, Isten, haza, család, szeretet, megbízhatóság, egyszerűség, jóakarat nem illik bele az elképzeléseikbe, ezért inkább hazug, de tetszetős elméletekkel megzavarják az emberek elméjét, viszályokat támasztanak. Most fiataljainkra vetették ki a hálójukat, belőlük lett engedelmes, agresszív, a társadalommal szembefordított, minden ősi értéket elvető fogyasztói rabszolga. A fiukból szinte nőket kreálnak, akik magukat mutogatják, hormonkészítményeket csámcsognak, állandóan fodrászhoz, kozmetikushoz járnak. A hölgyeknek bebizonyították, hogy nem kell és nem is lehet mást csinálni, mint vásárolni, szépítkezni, műalkatrészeket csináltatni és persze pofozni a férfiakat.(egyelőre még csak a filmvásznon)

„Őseink előttünk járnak”- ez a magyarság őstörténetével és ősvallásával foglalkozó Tengri Íjász és Hagyományőrző Egyesület jelmondata és ez nagyon nem véletlen!

Én azt javaslom mindenkinek, hogy homályos képzelgések helyett tisztelje és védje magyarságát, őseinek hitét, családját, becsületét, identitását. No meg a valóságot!! Ehhez persze rengeteget kell tanulni: Olvasni, nyitott szemmel élni a világban, tapasztalni, kipróbálni, utánajárni, nehogy félrevezessék az embert.

Hinni pedig csak az egyszerű, tiszta érzésekben, a szeretetben, egyenlőségben, 
barátságban, őszinteségben, a természetben,a nemzetben, az adott szó szentségében szabad, s persze mindazon tanokban, irányzatokban, szervezetekben melyek ezt szolgálják! Tisztelni kell minden ilyen filozófiai rendszert, vallást, de ne hagyjuk magunkat zűrzavaros eszmékkel megtéveszteni majd kifosztani csalók által! Akikre mellesleg igencsak le kéne sújtania a törvény szigorának! A pártok által
generált békemenetek helyett pedig egyetlen tüntetés kellene, aminek a végén pusztán tömegünk által kipenderítenénk a parlamentből országunk árulóit és az ehhez statisztálókat, majd bevezetnénk a Szent Korona Értékrend alapján a valódi, pártmentes, szabad és nem manipulálható választásokat. Hogy ne hatalmi csoportok, hanem a nép képviseltesse önmagát az ország házában!

 

Mert ha ez nem történik meg, akkor nem csak gazdaságilag, hanem szellemileg is ott maradunk, ahol jelenleg: a ló túlsó oldalán a földön, a paci által kibocsátott „melléktermék” szintjén.

Bognár Árpád

 

Ezoterikus előadás Fonyódon

A Fonyód tv 10'31" perces szerkesztett felvétele a Feng Shui galériában 2013.03.22-én tartott 2 órás ezoterikus előadásról
Klikk: http://youtu.be/sAZOEVOcZOk


Müller Péter : Varázskő - részletek

„ Aszkézis

Van ebben a szóban valami riasztó, pedig nem öngyötrést jelent, hanem gyakorlatot.
Gyakorlást.
Gyakran megismételt cselekvést.
A dolog így áll: van egy vágyad és szeretnéd, hogy valóra váljon. Egy jó gondolatod és szeretnéd megvalósítani.
Meg akarsz változni, mondjuk, vagy át akarod formálni az egész életedet. Szebbé tenni.
Ez már nagy mutatvány, ritkán sikerül – de nem lehetetlen.
Amíg mindez csak reménység, még nem a tied.
Hiába olvasol száz jó tanácsot : tedd ezt, tedd azt, légy ilyen, légy olyan; nem tudod megvalósítani.
A legtöbb életevezetési tanácsadónak , álezotérikus vagy lélektani könyvnek itt van a csődje. Jó tippet adnak, még trükköket is, hogy mit tégy, mit ne tegyél. Ne légy féltékeny! Gondolkozz pozitívan! Higgy magadban! Szeresd magadat!…légy jó!…higgy abban, hogy gazdag leszel!… ne félj!…légy bátor!…stb.stb…Ezek a parancsok semmit sem érnek, egyrészt, mert eddig is tudtad, másrészt mert nem teszik hozzá, hogy munka nélkül , mégpedig sok munka nélkül semmit sem lehet megvalósítani.
Ez minden realizálás , s az „ezotéria” alapja.
Nem véletlen, hogy ritkán szólnak erről, mert egy olyan könyvet, megy nagy munkát és főleg áldozatot kér az olvasóktól, nem lehet eladni.
( különösen a gyors meggazdagodást tanító könyvek bosszantanak. Ha a szerző csak egyetlen, valóban gazdag emberrel beszélne, azonnal látná, hogy az a nagy vagyonnapi tizenhat órai gyakorlással, szüntelen odafigyeléssel, infarktusig hajszolt túlmunkával és kíméletlen „aszkézissel2 jött létre. Nem elég a „hit”—oda kell adni az egész életet.)

A megvalósítás útja a gyakorlás.
Reggel, délben, este .És másnap reggel, délben és este .És így tovább egész héten, egész hónapban, egész évben.
Egész életedben.
Ez így van a hivatással, sporttal, művészettel, mindennel.
Először nehéz, mert a gyakorlatra „nem állt rá” sem tested, sem lelked.
Erőt kell venned magadon.
Később a gyakran megismételt cselekvések lassan – nagyon lassan –elkezdenek szokássá változni.
A szokás már megkönnyíti a gyakorlatozást, mert megtanítottad testedet – lelkedet arra , hogy odaadja magát a rendszeres munkának. Már nincs benned tiltakozás és lázadás.
És főleg lustaság – azaz egy benső nem akarás.
Csinálod nap mint nap azt a valamit, aminek eredményében először csak bizakodsz. A szokás vezet, egyenlőre még sikertelenül, gyakran kudarcokkal, de néha – néha már kifejezett jóérzéssel, amit az öröm ad, hogy megtanultad legyőzni magadat.
Ez jó érzés. Nagyon jó érzés. Hogy erősebb vagy magadnál!
Hogy hatalmat érzel a gyengeségeid felett.
Megtanítottad magadat, hogy kell túlélni a holtpontjaidat.
Hogy mit kell tenni akkor, amikor úgy érzed :” meghalok, nem bírom tovább!”

„ebben a stációban még messze vagy a célodtól, de odáig már eljutottál, hogy nem az történik veled, amit szeszélyeid , félelmeid, vagy egód ellenkezése diktál, hanem az amit „ÉN AKAROK .”
Nagy dolog ám!
Lassan a szokásoddá válik a jó.
Ha tovább folytatod a gyakorlatot, jön a következő fázis: az egész beleépül az életedbe és főleg a lényedbe; a lélektan nyelvén szólva a jellemeddé válik.
Ami kezdetben csak vágy volt, egy „ jaj de jó lenne „, az először – sok munkával! – szokássá válik, később pedig - még több munkával! – jellemmé.
Titkot mondok: a jellem nem más, mint a sokszor megismételt cselekvések és megszokások szerves beépülése a lélekbe-testbe - a latin „habitus” szó magába rejti a „ megszokás” fogalmát is.
Ha valaki mélyebbre lát, tudja, hogy az a jellem, amivel az ember megszületik, nem egyéb, mint a lélek mélymúltjából hozott emlékezet – valamikor már egy élet, vagy sok élet munkájával megszerezte azt, ami most lelki és testi habitusává válik.
De ez sem örökös bélyeg.
Tartós – de nem örökös.
Mert minden változik.
„ ilyen ember vagyok – mert ilyenné tettem magam.
Ha másmilyen akarok lenni – olyanná kell tennem magam.”
Ez tulajdonképpen minden gyakorlatnak, jógának, rendszeres munkának – egyszóval az : aszkézisnek – az értelme.
Úgy tanulunk meg mindent, hogy „műveljük” magunkat.
Ismétléssel.
Mindaz, amit mondtam visszamenőleg is igaz: Jellemünk, amit éppen élünk, nem más, mint a múltban megismételt cselekvéseink jellemmé fagyott állapota.
Hirtelen haragú az ember úgy lesz, hogy sokszor engedett föltámadó dühének.
Először csak beleszédült-később szokásává vált – s végül olyan ember lett.
Amikor egy gyermek először rágyújt, utálja a cigarettát, de nagy fiú akar lenni, ezért végigszívja. Másnap is és harmadnap is. Egyre inkább hozzá szokik, már hiányzik neki, s előbb utóbb dohányos ember lesz.
S nem tud nélküle élni, mert azt hiszi, hogy „ez ő” – hogy akkor él igazán, amikor cigaretta füstöl a szájában.
Ennek csak távoli köze van a „nikotinéhséghez”.
Egyetlen dohányos sem szokik le a cigarettáról azért, mert a fokozott nikotin dózisát tablettában kapja meg.
Nem.
A cigarettázás nem csak biokémiai, hanem jellem kérdés is.
Megszokta a cigizés szertartását és beépítette a lényébe.
Dohányos emberré tette magát – akinek ez a „szenvedélye” habitusának szerves részévé vált.
Ezért nagyon nehéz „leszokni” róla, mert , ahogy a szó is kifejezi, itt most egy fordított szokásrendszert kell kiépíteni magában – meg kell ismételnie a rászokás folyamatát, fordítva. „Le” is szokni kell, nem csak „rá”. Egy jellemet, egy hús vér szerepet kell leépítenie.
Ez mindennel így van.
Bármi, ami lényedben nem tetszik ( agresszió, gyávaság ,lustaság, félelem stb)s meg akarod változtatni, csak így lehetséges: sok munkával.
Aszkézissel.
Rendszeres gyakorlattal.
Nem elég egy jó tanács, egy hasznos tipp, de még egy világos felismerés is kevés.
Ahhoz, hogy mindezt megvalósítsd , vagy más szóval a tiéd legyen, hogy te legyél az – sok munka szükséges.
Ez az amit manapság nem szívesen veszünk tudomásul. És főleg azt az alapigazságot, hogy csak az lesz a miénk, amiért áldozatot hozunk.
Az ember magától nem változik, legfeljebb csak öregszik.
Nem ismerjük az aszkézis gyönyörű folyamatát , s ezért egy életen át hurcoljuk magunkkal azokat a tulajdonságainkat, melyek már kiskorunkban is zavartak bennünket. Nem tudunk magunkkal mit kezdeni. Sodródunk az árral .Külső körülmények terelnek, s minden kihívásra azokat a gépies válaszokat adjuk, melyek jellemünkből erednek , melyeket megszoktunk, s azt mondjuk : „ én sajnos ilyen vagyok.”!
Senki sem „ilyen” vagy „olyan”.
Mindenki olyan, amilyenné tette magát.
Mindezt a tudomány már régóta felfedezte. Úgy nevezte, hogy : „feltételes reflex.”.
Ha valaki rendszeresen dohányzik, dohányos lesz.
Ha sokat iszik : alkoholista.
Ha sokat bámulja a tv egyre több műsorát : tv függő, azaz idióta.
A rendszeres tévézés, éppúgy, mint a mértéktelen számítógépezés, az ember jellemébe beleépül. Maga is gépszerűvé válik. Ezt magamon tapasztalom. Csak az utóbbi években tettem meg a szükséges óvintézkedéseket : egészen kivételesen nézek tévét, akkor is csak választott műsort és rövid ideig.
Nem gondolnánk, de a bizakodó gondolkodásmód, a felfelé tekintő lelkiség, a harmóniára való képesség, sőt még a jó kedély is nagy-nagy múltbéli munkák eredménye.
A derű is, amennyiben ez nem futó hangulat, hanem egy személyiségnek a szerves alaphangja. Mosolygós ember, mondjuk az ilyenre.
A vidámságnak – amennyiben valakinek a lelke erre van hangolva – semmi köze ahhoz, hogy megy sora.
Derűje még az intenzív osztályon, sőt halál közelében sem hagyja el. Hiába van bajban, mert ő még a bajban is „olyan”. Mert olyanná tette magát.
Ez a jelleme.
Stanley Laaurel, a Stan és Pan közül a sovány, súlyos infarktussal az intenzív osztályra került. Haldoklott. Ujjával odaintette az éjszakás nővért, közel, egészen közel a szájához és elhaló, rekedt hangon azt suttogta neki:
-Síelni szeretnék…
-Tud síelni Mr.Laurel?
-Nem. De inkább síelnék, minthogy ezt csináljam…
És a következő percben meghalt, furán hörögve, hogy jó mókát csinált.
Ez volt a vérében: a humor.
A gyakorlás az emberi élet alapja.
Egy könyv, egy mesteri tanács, egy józan felismerés, csak az első lépés a hosszú-hosszú úton.
A célhoz vezető sok ezer lépést úgy híják: aszkézis.
Ez a tudás és a megvalósítás közötti nehéz és áldozatos út, amiről ritkán írnak manapság.
Ez a jó földbe esett mag példázata, amely gyümölcsöket terem.

Vagyis a megvalósítás alapja a HIT. Ez a gyökere. A másik ( ez még mindig a gyökérhez tartozik) A TUDÁS. Vagyis nem elég a végső bizonyosság előrevételezett ereje, értened, tudnod is kell , hogy mit teszel.
A harmadik, az ÁLDOZAT. Mondhatod úgy is : önlegyőzés.
Ez mindennapi hősiességet jelent.
Mindennap föl kell áldoznod magadban valamit a célod érdekében.
És ekkor elindul az a mágikus folyamat, mely a MEGVALÓSULÁSBAN végződik. „

Müller Péter : Varázskő

N.D.Walsch: Beszélgetések Istennel

„Félsz magadban feladni azt a dolgot, ami miatt idáig jutottál.”

Mert teremtő erővel bír, amit gondolsz valamiről, mert megvalósító erejűek a szavaid, a gondolataid és a szavaid együtt pedig csodálatra méltó hatékonysággal szülik meg a valóságodat.

Nem lesz a tiéd, amiért könyörögsz, sem az, amit akarsz. Azért, mert éppen a kérésed rögzíti a hiányt, és ha kimondod, hogy mi után vágyakozol, azzal pontosan és csakis ezt az élményt, akarást hozod létre a valóságodban.

A helyes imádság tehát soha nem az esdeklő könyörgés, hanem a hálaadás imája.

Ha előre köszönetet mondasz Istennek azért, aminek a megtapasztalása mellett döntöttél, legyen az bármi, akkor végeredményben elismered a létét - gyakorlatilag. A hála így a legerőteljesebb nyilatkozat Isten számára; a megerősítése annak, hogy megadtam a választ, mielőtt még kérdeztél volna.

Isten tudta, hogy a szeretet létezése - és önmaga megismerése a tiszta szeretetként - maga után vonja, hogy léteznie kell az ellentétének is. Így hozta létre Isten a szeretet tökéletes ellentétét, amit félelemnek hívnak. És abban a pillanatban, hogy létrejött a félelem, a szeretet is MEGTAPASZTALHATÓKÉNT létezhetett.

A KETTŐSSÉGNEK, a szeretetnek és az ellentétének erre a megteremtésére utalnak az emberek különféle mitológiákban, mint a gonosz születésére, Ádám bukására, a Sátán lázadására és így tovább.

És ahogy megszemélyesítik a tiszta szeretetet egy Istennek nevezett alakkal, ugyanúgy személyesítik meg a félelmet az ördögnek nevezett alakkal.

A te megteremtéseddel, szellemi gyermekem, az a célom, hogy megismerjem magam, mint Istent. Ezt csakis rajtad, rajtatok keresztül tehetem meg. Így hát elmondható: az a célom számodra, hogy ismerd meg önmagadban Istent.

Hihetetlen egyszerűnek látszik, ám roppant összetett feladat - mert egyetlen út nyílik előtted, hogy Istenként ismerd meg önmagad: először ismerd meg önmagad, mint nem-Istent.

A szeretet a végső valóság. Az egyetlen. A minden. A szeretet érzése Isten megtapasztalása.

A legmagasztosabb igazságban a szeretet minden, minden ami volt és minden, ami valaha is lesz. Ha az abszolútba tartasz, a szeretet felé közeledsz.

Azért jött létre a viszonylagosság világa, hogy megtapasztalhassam az Énemet. Ez azonban még nem teszi VALÓSÁGOSSÁ a viszonylagosság birodalmát.

A teremtés mindazonáltal nagyon is valóságosnak látszik. Az a célja, hogy valóságosnak látszódjék, hogy elfogadjuk VALÓBAN létezőnek. Isten így alkotott meg "valami mást", mint Önmaga (bár a szó legszorosabb értelmében ez lehetetlen, hiszen Isten a minden).

A félelem a szeretet túlsó vége. Ez az elsődleges polaritás. A viszonylagosság birodalmának megteremtése során először létrehoztam Önmagam ellentétét. Abban a fizikai világban, melyben most a fizikai síkon élsz, mindössze két helye van a létnek: a félelem és a szeretet. A félelemben gyökeredző gondolatok létrehozzák a megvalósulás egyik formáját a fizikai síkon. A szeretetben gyökeredző gondolatok hozzák létre a másikat. Azok a Mesterek, akik ezen a bolygón jártak, felfedezték a viszonylagosság világának titkát -átláttak rajta, és elutasították, hogy elismerjék valóságosnak. Minden pillanatban. Minden percben. És minden körülmények között. És bár megölték őket, szerették a gyilkosaikat. Bár meggyötörték őket, szerették a kínzóikat.

A tested, az elméd és a lelked egy. Mint ilyen, az Én mikrokozmoszom vagy - az Isteni Teljesség, a Szent Mindenség, az Összesség és a Lényeg. Most már érted, miként vagyok a kezdete és a vége mindennek: az Alfa és az Omega. És most feltárom előtted a végső titkot: a Hozzám fűződő kapcsolatod pontos és valóságos természetét.

TE VAGY A TESTEM.

Ami a tested a lelkednek és az elmédnek, az vagy te az elmémnek és a lelkemnek. Ezért:

MINDENT, AMIT MEGTAPASZTALOK, RAJTAD KERESZTÜL TAPASZTALOM MEG.

Ahogy egy a tested, az elméd és a lelked, az Enyém is az. Názáreti Jézus egyike volt azoknak, akik megértették ezt a titkot, kimondták a megváltoztathatatlan igazságot. Ő így fogalmazta meg: "Egyek vagyunk, én és az Atya."

Isten önmaga képére és hasonlatosságára teremtett téged. Minden mást TE teremtettél és teremtesz azon erő révén, mellyel Isten megajándékozott. Isten teremtette az élet folyamatát és magát az életet. Ám megadta neked a választás jogát, hogy azt kezdj az élettel, amit csak akarsz.

Az érzelem az az erő, ami vonz. Amitől nagyon félsz, azt óhatatlanul meg is fogod tapasztalni. Az érzelem a mozgásban lévő energia. Ha energiát mozgatsz, azzal hatást hozol létre. Ha elegendő energiát mozgatsz, akkor anyagot teremtesz.

A gondolat színtiszta energia. Minden valaha volt és valaha lesz gondolatod TEREMT. A gondolatod energiája soha nem enyészik el. SOHA. Elhagyja a lényedet, és örökké terjedve kifelé tart a mindenségbe. A gondolat ÖRÖKKÉVALÓ.

 

Minden emberi cselekedetet az alapvető két indulat egyike mozgat - a félelem vagy a szeretet. Minden emberi gondolat és minden emberi tett vagy a szereteten vagy a félelmen alapul. Valójában nincs is más érzelem - mindössze két szó a lélek nyelvén, a mindenség két átellenes pontja.

A félelem az az energia, amely megköt, lezár, visszahúz, elrejt, felhalmoz, árt.

A szeretet az az energia, amely kiterjeszt, megnyit, kiküld, megtart, feltár, megoszt, gyógyít.

Minden emberi gondolat, szó és tett vagy az egyik, vagy a másik érzelmen alapul. Nincs más választásod, minthogy nincs semmi más, amiből választhatnál. E kettő között azonban szabadon választhatsz - és ez nem is kevés, hidd el!

Nincsen olyasmi, mint a "a mennybe jutni". Csak annak a tudása van, hogy MÁR OTT VAGY. Van jóváhagyás, elfogadás és megértés, nem pedig fáradozás vagy erőfeszítés érte. Nem mehetsz oda, ahol már ott vagy. Hogy ezt megtehesd, ahhoz el kellene menned onnan, ahol vagy, és azzal érvénytelenítenéd az egész utazás célját.

A legmeghökkentőbb ebben, hogy a legtöbbek szerint el kellene hagyniuk a helyet, ahol már ott vannak, azért, hogy eljussanak oda, ahová menni akarnak. Így aztán elhagyják a mennyeket, azért, hogy eljussanak a mennyekbe - és közben megjárják a poklot.

A megvilágosodás annak a megértése, hogy nincs hová menni, nincs mit tenni, és nem is kell semmivé lenni - kivéve azt, pontosan azt, AKI EBBEN A PILLANATBAN VAGY.

Úton vagy a seholba.

A menny - ahogy nevezed - nincs sehol. Sehol MÁSUTT. A MENNY ITT VAN.

AZ ÉLET LÉNYEGE NEM ELJUTNI VALAHOVÁ, HANEM RÁJÖNNI, HOGY MÁR OTT VAGY, ÉS HOGY MINDIG IS OTT VOLTÁL. MINDIG ÉS ÖRÖKKÉ A TISZTA TEREMTÉS PILLANATÁBAN VAGY. AZ ÉLET LÉNYEGE TEHÁT TEREMTENI - MAJD MEGTAPASZTALNI, AKI ÉS AMI VAGY.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ ÉLETHEZ

Egyél sok barna rizst és többet adj az embereknek, mint amit várnak; és jóérzéssel tedd.

Tanuld meg a kedvenc versedet.

Ne higgy el mindent, amit hallasz.

Ne költsd el mindenedet, amid van és ne aludj annyit, amennyit szeretnél.

Amikor azt mondod, hogy „szeretlek”, igazán mondd... amikor azt, hogy „sajnálom”, nézz az ember szemébe.

Légy jegyes legalább hat hónapig mielőtt megházasodsz.

Ha hiszel az első látásra való szerelemben, ne játéknak vedd, hanem nézd a másik álmát.

Szeress mélyen, és érzelmesen. Lehet, hogy sebzetten jössz ki belőle, de az egyetlen módja hogy teljesen éld az életet.

Félreértés alkalmával légy nagylelkű.

Ne sérts meg, ne ítélj el senkit a rokonai miatt.

Beszélj lassan, de gondolkozz gyorsan.

Ha valaki olyan kérdést tesz fel, amire nem akarsz válaszolni, mosolyogj, és kérdezd meg: „miért akarod tudni?”

Emlékezz, hogy a nagyobb szeretet, mint a nagyobb siker, nagyobb kockázatot hoz magával.

Hívd fel édesanyádat, és mondd hogy „egészségedre”, ha valaki tüsszent.

Amikor veszítesz, ne veszítsd el a leckét, emlékezz a három „F”-re:

Fogadd el magad (Értékeld);

Fogad el a többieket (Értékeld);

Felelősség minden cselekedetért.

Ne engedd meg, hogy egy kis félreértés károsítson egy nagy barátságot.

Amikor rájössz, hogy hibát követtél el, javítsd ki azonnal.

Mosolyogj, amikor felveszed a telefont, hogy aki hív meghallhassa a hangodon. ñHázasodj meg olyan emberrel, akivel szeretsz társalogni. Amikor öregek lesztek a társalgás minden más dolognál fontosabb lesz.

Tölts el egy kis időt egyedül.

Tárt karokkal fogadd a változásokat, de az értékeidet ne rombold le.

Emlékezz rá, hogy a csend néha a legjobb válasz.

Olvass több könyvet és nézd kevesebbet a tv-t.

Élj jó és becsületes életet.

Később, amikor öregebb leszel és emlékszel a múltra, meglátod, hogyan tudod még egyszer élvezni.

Bízz Istenben, de zárd be jól az autódat.

Fontos a szeretetteljes légkör a házban.

Tégy meg minden lehetségest egy nyugodt harmonikus környezetért.

Ha nincs egyetértés a szeretteiddel, tulajdoníts jelentőséget a jelen helyzetnek, ne szaggasd fel a múltat.

Olvass a sorok között és oszd meg a tudásodat. Egyik módja, hogy elérd a halhatatlanságot.

Légy kedves a bolygóhoz.

Ne szakítsd félbe soha azt, aki szeretetet mutat feléd.

Csináld meg magadnak a saját dolgod. Ne bízz abban, aki nem csukja be a szemét, amikor csókol.

Egyszer egy évben látogass meg egy olyan helyet, ahol soha nem voltál még.

Ha sok pénzt keresel, fordítsd mások segítésére, amíg még életben vagy. Ez a legnagyobb megelégedés, amit a gazdagság adhat neked.

Emlékezz rá, hogy ha nem éred el azt, amit akarsz, sokszor lehet nagy szerencse.

Tanuld meg az összes szabályt, és utána szegj meg egyet kettőt.

Emlékezz rá, hogy a legjobb viszony az, amikor a szeretet két ember között nagyobb az egymásra való szükségnél.

Ítéld meg a sikeredet annak függvényében, amiről le kellene mondanod, hogy elérd.

Nézd a szerelmet és a konyhát egy bizonyos várható alábbhagyással.

Minden álmod valóra válik.

Aki nem hisz a csodákban, az nem realista.

A csoda benned lakik. Hívd elő a Benned lakozó csodát!