Budaházy György előszava: "Az AI-hez hasonlóan láthatóan a TASZ is egy kettős mércét alkalmazó szervezet, aki balliberálisokat és deviánsokat ért sérelmek esetén azonnal ugrik, míg normális gondolkozású hazafiak ügyei nem tartoznak a "vitt témáikhoz". Különösen kontrasztos ez, ha összevetjük, hogy pl. 2011. december 23-án a Nemzeti Jogvédős Gaudi-Nagy Tamás kapásból felajánlotta a tüntető LMP-seknek a jogi segítséget. Egyébként véleményem szerint a házkutatások során elkövetett jogsértések vagy az előzetes letartóztatás hazai körülményei közepette a védekezéshez való jog súlyos korlátozottsága ugyanúgy beletartozhatna a "témáikba" esetünkben, mint amely jogsértésekre segítőim rávilágítottak."

Az AI Magyarország képviselői a velük folytatott személyes egyeztetésen azt javasolták, hogy a Hunnia-ügyben felmerült emberi jogi jogsértések és hatósági visszaélések kapcsán forduljunk a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársaihoz, jogvédői segítségért. Az AI Magyarország ajánlását megerősítette bennünk a TASZ saját online bemutatkozása is, amely szerint jogsegélyszolgálatuk “jogi segítséget és esetenként képviseletet vállal” többek között olyan ügyekben, amelyek “a hatóságok szabadságkorlátozó intézkedéseivel” kapcsolatosak.


Mindezek alapján tehát 2011. szeptember 1-én emailben kértük a TASZ munkatársait, hogy biztosítsanak számunkra lehetőséget a személyes egyeztetésre a Hunnia-ügy, és a politikai foglyok helyzetének megbeszélésére:

Folytatáshoz (forrás): http://www.hunniablog.org/2012/01/jogvedok-probaja-tarsasag.html