2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

A recept, ami felhergelte a gyógyszeripart! Készítsd el te is!

Ugye mindenkinél van otthon méz és fahéj? Ha nincs, épp itt az ideje beszerezni. Nem csak a karácsonyi sütés-főzés tartozékai, hanem ebben a zimankós időben megvédnek a vírusoktól is. Ezenkívül számos egészségügyi hatása van a két ízletes összetevőnek.

mezes-fahejas-recept

A méz és a fahéj megelőzi a szívinfarktust, csökkenti a koleszterinszintet, könnyíti a légzést és erősíti a szívizom munkáját. A méz az egyetlen élelmiszer a világon, ami soha nem romlik meg és csak akkor kristályosodik ki ha hideg helyen tároljuk.

1. Húgyhólyag gyulladás: adjunk hozzá egy csésze langyos vízhez egy evőkanál mézet és két teáskanál fahéjat. Keverjük jól el – elpusztítja a húgyhólyagban jelenlevő baktériumokat.

2. Szívproblémákra: fél teáskanál mézet és egy teáskanál fahajat keverjünk el tejszínnel. Minden reggel fogyasszunk a keverékből, megakadályozza a szívroham kialakulását, csökkenti a koleszterin szintet, és erősíti a szívet.

3. Megfázásra: keverjünk össze egy csipet fahéjat, és egy evőkanál felmelegített mézet. Fogyasszuk három napon keresztül ezt az édes gyógyírt, és elmúlik a megfázás, kitisztulnak a melléküregek.

4. Köszvény: egy csésze meleg vízben oldjunk fel két teáskanál mézet és egy teáskanál fahéjat. Naponta kétszer fogyasszuk reggel és este.

5. Magas koleszterin csökkentésére: ez az ital kiváló azoknak, aki koleszterin problémákkal küzdenek. Keverjünk el 3 teáskanál fahéjat és 2 evőkanál mézet egy fél liter vízben. Naponta fogyasszuk.

Mi kell az egészséges csontokhoz?

Így kerülhető el a csontritkulás és a törés
Mi kell az egészséges csontokhoz?
Europress/AFP

Bár az emberi csontváz élethosszig tartó kellene legyen, a hormonok, gyógyszerek és más befolyásoló tényezők módosíthatják az állapotát, és könnyen károsíthatják a vázszerkezetet. Íme néhány praktika, amivel egy életen át erősek és egészségesek maradhatnak a csontjaink. Gyerekkorunkban a legtöbb esetben még nincs probléma a csontokkal, de azért, hogy ez így is maradjon, a későbbiekben folyamatosan tenni kell, hiszen a többi szervhez hasonlóan ez is folyamatosan változik, növekszik és átalakul az évek során.

A csontok fő alkotóelemei a kalcium, a foszfor és a kollagén. Bár egy idő után nem növekednek tovább, mégis folyamatosan új csontszövet termelődik, ami pótolja az idővel lebomló régi szöveteket. Éppen ezért az ételek és italok, sőt még a beszedett gyógyszerek is hatással vannak a csontok rugalmasságára és erejére. A vázrendszer védelme érdekében tehát érdemes csökkenteni bizonyos kockázati tényezőket, hogy minél kevésbé legyenek törékenyek és érzékenyek a csontok.

A csontsűrűség egyik kulcsa az ösztrogénszint

Jóval több nőnél alakul ki csontritkulás, mint férfiaknál, menopauza után pedig, ahogy az ösztrogénszint tovább csökken, ez a kockázat még inkább megemelkedik. Ebben az időszakban a női csontsűrűség akár 20 százalékkal is csökkenhet az öt évvel korábbihoz képest. Mikor a nőknek már nincs menstruációs ciklusuk, gyakran romlik a csontszerkezetük minősége, éppen ezért érdemes erről konzultálni a háziorvossal is. A férfiak esetében a 65 év feletti korosztály a veszélyeztetett, ekkortól ugyanis könnyebben alakul ki náluk csontritkulás a csontsűrűség változása miatt.

Nem mindegy, mit és mennyit iszik

Ha túl gyakran, és túl sok alkoholt kell a szervezetnek feldolgoznia, az a csontok számára is hátrányos lehet, ugyanis kevesebb tápanyaghoz jutnak a máj és az emésztőrendszer leterheltsége miatt. A folyamatosan alkoholt fogyasztó férfiak és nők esetében fennáll a csontritkulás, majd a csonttörés magas kockázata is.

Cikkeink a csonttörésről

Nem erősíti a csontokat a tej nagy mennyiségű fogyasztása

Csontritkulás: így kerülhetjük el a néma járványt

Amit jobb megúszni: a medence csontjainak törése

Szike nélkül is gyógyulhat a csont

A férfiak kétszer olyan gyakran halnak bele a csípőtáji törésekbe

Egy amerikai kutatás szerint évente több mint 258 000 65 év feletti ember szenved csípőtáji törést az Egyesült Államokban. Az ötven év fölötti férfiak egyötödénél fordul elő csonttörés a csontritkulás miatt. Egy csípőtáji törés után az életminőség és az egészség is sokat romlik, a férfiak 37 százaléka egy éven belül meghal egy ilyen esemény után. Ahhoz, hogy ez ne forduljon elő, érdemes már jóval korábban odafigyelni a csontok állapotára.

A kalciumnál sokkal több kell az egészséges csontokhoz

A felnőtteknek naponta 1000 milligramm kalciumra van szükségük ahhoz, hogy egészségesek maradjanak a csontjai, sőt az 51 és 70 év közötti nőknek már ennél is több, 1200 mg-ot kell bevinniük a szervezetükbe. De nem csak kalciumra van szükség, a magnézium, protein és D-vitamin is elengedhetetlen. Ezek már recept nélkül is kaphatóak a gyógyszertárakban, drogériákban; több tucat termék közül lehet válogatni. Érdemes minden terméknél ellenőrizni, hogy a napi ajánlott bevitel hány százalékát fedezi a készítmény, majd ez alapján választani. Gyakran a drágább termékben kevesebb a hatóanyag.

Az egészséges emésztés kulcskérdés

Az emésztőszervek rossz állapota hozza magával a csontok gyengülését is. Így olyan problémák is gondot okozhatnak, mint a különböző gyulladásos megbetegedések, a laktózérzékenység, vagy az anorexia nervosa. Ilyen betegségeknél ugyanis nem szívódik fel az a kellő mennyiségű vitamin és ásványi anyag, amire a csontoknak elengedhetetlenül szükségük volna.

A szteroidok gyengítik a csontszerkezetet

Olyan szteroidok, mint a kortizon, prednizolon, desxametazon idővel egészségkárosító csontritkulást okozhatnak. Természetesen előfordul, hogy ilyen gyógyszereket kell szedni például reuma, asztma, allergia, lupus, Chrohn-betegség, rák vagy szervátültetés esetén, ilyenkor az orvosilag megengedett legkisebb dózist érdemes alkalmazni a lehető legrövidebb ideig. A csontok állapotáról az orvossal is érdemes egyeztetni.

A vérsejtek termelődéséért a csontvelő a felelős

A vörösvértestek nem maradnak sokáig a véráramban, folyamatos utánpótlásra van szükség, melynek újratermelődését a csontvelő biztosítja. Ez a terület a csont közepén egy szivacsos szövet, ami minden nap több milliárd új, érett vérsejtet termel, így biztosítja a szervezet számára a szükséges oxigént és energiát is.

http://mno.hu/eletmod_egeszseg/mi-kell-az-egeszseges-csontokhoz-1258814

Antioxidáns-kúra: az egészséges élet titka

Keri Glassman dietetikus szerint az antioxidánsokkal teli ételek fogyasztása nemcsak a fogyásban segíthet, hanem az immunrendszer erősítésében, tehát az egészséges élet alapfeltételeinek megteremtésében is.

A szakértő dietetikus a legújabb könyvében, az O2 diétában egy forradalmi étrendet állított össze, melynek lényege, hogy minél több olyan zöldséget, gyümölcsöt és egyéb ételt fogyasszunk, melyekben kifejezetten magas az antioxidáns-aktivitás. Szerinte nem a kalóriákat kell számolgatni, hanem a sok antioxidáns révén hatástalanítani kell a szabadgyököket, ezáltal a szervezet sokkal ellenállóbb lesz a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, jelentősen csökken az esély a daganatos megbetegedésekre, a szem-, ízületi és idegrendszeri elváltozásokra, de még az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kialakulására is. Emellett a bőr öregedése is lelassul, tehát kevesebb ránccal kell számolnunk.

Keri Glassman tervezete az ORAC-skálán alapszik – ez egy tudományos mértékegység, mely a különböző ételek antioxidánsszintjét jelöli. A jelenlegi ajánlások szerint egy embernek naponta 3000 ORAC-pontnyi antioxidánst kell bevinnie a szervezetébe, ehhez képest Glassman azt mondja, hogy emeljük fel az adagot napi 30 000 pontra, tehát a jelenlegi orvosi ajánlás tízszeresére(!).

Mik azok a szabadgyökök?
A szabadgyökök olyan molekulák vagy molekularészletek, melyek a legkülső elektronhéjukon párosítatlan elektront tartalmaznak. Ezek pedig nagy intenzitással keresnek párt magunknak, tehát könnyen és gyorsan reakcióba lépnek más vegyületekkel, amelyektől elektronokat rabolhatnak.

 

Az egyik legjellemzőbb fajtája az oxigénszabadgyök, amely oxigénmolekula (O2) felbomlásával jön létre. Az oxigén eredetileg O2 formában fordul elő, amelyben két oxigénatomhoz két elektron csatlakozik.

 

Azonban amikor külső hatásra (például UV-sugárzás vagy az emésztési folyamat) ezek elválnak, akkor mind a két elektron a negatív töltésű oxigénatomhoz kerül és a pozitív töltésű oxigénatom egyedül marad.

A sok antioxidáns kiváltja a kalóriák számolását

Ha figyelünk a magas ORAC-szint-bevitelre, akkor nem kell számolnunk a kalóriákat, mert az anyagcsere-folyamatok is felgyorsulnak, helyreáll az egyensúly a szervezetben, így gyakorlatilag maguktól elkezdenek fogyni a túlsúlyos emberek.

Könyvében a dietetikus arról is szót ejt, hogy az általa összegyűjtött zöldségek, gyümölcsök mindegyike rendelkezik különleges tulajdonsággal, melyek specifikusan segítenek bizonyos problémákon. Vegyük sorra azt a 13 ételt, amit Keri Glassman a legtöbbre tart!

Fogyást elősegítő ételek

Articsóka: csupán 60 kalória van egyetlen darab articsókában, miközben elképesztően magas az antioxidáns-tartalma: az ORAC-skála szerint 7900 pontnyi! Emellett fitokemikáliákat tartalmaz, mely csökkenti a koleszterinszintet.

Citromos víz: a citromhéj pektint tartalmaz, mely bizonyítottan segíti a fogyást. Naponta legalább nyolc pohár vizet igyunk (ez amúgy is fontos, és még teltségérzetet is okoz), és mindegyikhez öntsünk két evőkanál citromlevet, valamint egy kis citromhéjat. Ez napi szinten 3200 ORAC-pontot jelent nekünk.

Vörös grépfrút: egy felmérés szerint ha valaki minden étkezéshez megeszik fél grépfrútot, akkor 12 hét alatt több mint egy kilogrammot veszít a súlyából. A vörös grépfrút azért egészségesebb a sárgánál, mert több benne a rákos megbetegedést gátló likopin antioxidáns. Egy egész grépfrút 3800 ORAC-pontot tartalmaz.

Feszesebbé tenni a bőrünket

Füge: egy maréknyi szárított füge négy órán keresztül megemeli a vérben található antioxidánsok számát. Ez sokkal több idő, mint bármelyik más élelmiszer esetén. Egyetlen kicsi füge ORAC-pontszáma 1350.

Kaliforniai paprika: ez a paprikafajta egyedülálló kombinációja az A-, C-, és E-vitaminoknak, melyek mind jót tesznek a bőrnek. Egy paprika ORAC-pontszáma 600.

Görögdinnye: Ez a likopinban gazdag gyümölcs 33 százalékkal nagyobb védelmet nyújt leégés ellen, mint más gyümölcsök. 250 gramm kockára vágott dinnye 200 ORAC-pontot ér.

Turbózzuk fel az immunrendszerünket!

Bab: tele van fitokemikáliákkal (szaponinok, proteáz inhibitorok és fitinsav), amik a rákkeltő anyagok ellen nyújtanak komoly védelmet. 125 gramm bab ORAC-pontszáma 7800!

Aszalt szilva: eme kicsi kis szárított gyümölcsök tele vannak K-vitaminnal, valamint ásványi bórral, mindkettő létfontosságú az erős, egészséges csontoknak. Három darab aszalt szilva ORAC-pontszáma 1900.

Ezek mind szuper antioxidáns források
Ezek mind szuper antioxidáns-források

Védjük ki a szívbetegségeket!

Cseresznye: a bennük lévő antocianinok csökkentik a has körüli zsírpárnákat, valamint a koleszterinszintet és a vércukorszintet. Egy kisebb tálnyi cseresznye ORAC-pontszáma 3500.

Fekete csokoládé: gazdag flavonoidokban, emellett gátolja az érelmeszesedést és megtartja az erek rugalmasságát. 28 gramm fekete csokoládé ORAC-pontszáma 5900!

Korábbi, egészséggel kapcsolatos írásainkból

Pallérozzuk az elménket!

Áfonya: javítja a memóriát, az agykapacitást és az egyensúlyérzéket. Emellett gyulladáscsökkentő hatása van, és lassítja a szervezet öregedését. 250 gramm áfonya ORAC-pontszáma 9700!

Fahéj: kutatók úgy vélik, hogy a fahéj gátolja azon sejtek elburjánzását, melyek az Alzheimer-kór kialakulásáért felelősek. Egyetlen teáskanál fahéj 7000 ORAC-pontot ér.

Szilva: csökkenti a szorongást, és a depresszió ellen is véd. Egyetlen szilva 4100 ORAC-ponttal rendelkezik, tehát naponta hét darab elfogyasztása révén elérjük a Keri Glassmann által ajánlott 30 000-es célértéket.

http://mno.hu/eletmod_egeszseg/antioxidans-kura-az-egeszseges-elet-titka-1260512

Top 10 őszi étel a magyar konyhában

2014. november 4., kedd 09:29 , forrás: MNO, szerző: PÁ
Top 10 őszi étel a magyar konyhában
wikipedia

Magyarországon is akadnak szép számmal olyan élelmiszerek, amelyeknek fogyasztása révén ősszel is többet tehetünk egészségünkért.

Hajlamosak vagyunk azt mondani – és elhinni is –, hogy a magyar konyha egészségtelen. Van benne némi igazság, de csak részben. A magyar ételek ugyanis pont annyira egészségtelenek, mint a világ bármelyik más nemzetének ételei. Ez ugyanis attól függ, hogy az adott éghajlaton, az adott mezőgazdasági lehetőségek mellett milyen nyersanyagok állnak a szakácsok rendelkezésére, és azokat hogyan használják.

Magyarországon is akadnak szép számmal olyan élelmiszerek, amelyeknek fogyasztása révén többet tehetünk egészségünkért. Ilyenkor ősszel is össze lehet válogatni 10 ételt, melyekre érdemes több figyelmet fordítani. Gyakran sétálunk el mellettük a piacon, meg sem fordul a fejünkben, hogy egy másik, hasonló termék helyett ezt kellene választanunk, és akkor nemcsak üres kalóriákat, hanem rendkívül értékes tápanyagokat is juttatnánk szervezetünkbe.

Íme a magyar konyha őszi Top 10-es listája. Végtelenül egyszerű, nem drága, hétköznapi. Ezért nem vesszük észre. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakértői segítettek a felfedezésben. Az élelmiszerek részletes leírását a linkekre kattintva tudják elolvasni.

Köles – a legértékesebb gabonafélénk

A hagyományos kásákon túl a köles gyakorlatilag az előételtől a desszertig bezárólag étlapra kerülhet. A hurka töltésénél kiválthatja a rizst vagy a zsemlét, lehet rétes tölteléke, más lisztekkel kombinálva süthető belőle pékáru, de akár bébiétel összetevői között is szerepel, valamint lehet csíráztatni.

Szőlő – meglepően gazdag

szőlő egészségre gyakorolt kedvező hatásai közül kiemelkedő a gyulladás- és az LDL-koleszterin szintjét csökkentő, illetve a HDL-koleszterin szintjét növelő hatás. A szőlő és az étkezések alkalmával mértékkel fogyasztott vörösbor biológiailag aktív anyagokban gazdag, így gátolja a vérrögök kialakulását, s fokozza az értágító hatású nitrogén-oxid termelését. Naponta 1-2 dl vörösbor számottevően csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Jótékonyan hat továbbá az immunrendszerre, segíti az emésztést és a bélműködést, így ajánlható székrekedés megelőzésére, kezelésére. Jótékony hatású a szőlőből készült lekvár, gyümölcslé vagy szőlőmagolaj is.

Szilva – magas rosttartalom

Élettani hatását tekintve a szilva – a benne levő antioxidánsoknak köszönhetően – fokozza az immunrendszer ellenálló képességét, ezenkívül a szív- és érrendszert védő hatása is van. Az utóbbihoz a nagy káliumtartalma is hozzájárul. Béta-karotin-tartalma fontos a zavartalan növekedéshez, a csontfejlődéshez, a látás és a hámszövetek épségének fenntartásához. B1-, B2-, B6-vitamin-, biotin- és pantoténsav-tartalma révén számos anyagcsere-folyamat (szénhidrát-, aminosav- és lipidanyagcsere) megfelelő működését is segíti.

Körte – ásványok és vitaminok egész sora

körte 100 grammjának energiatartalma  52 kcal, s 0,4 g fehérje, 0,3 g zsír, 12 g szénhidrát és 6,2 g élelmi rost van benne. Vitaminok közül C-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-, B9-, A- és E-vitamint, míg az ásványi anyagok közül foszfort, kalciumot, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, kobaltot, krómot, mangánt, nikkelt, rezet, szelént és vasat tartalmaz. Közismert a rostban gazdag táplálkozás előnye, márpedig a körte kitűnő rostforrás. A felnőttek számára ajánlott napi minimum 25 gramm rostfelvétel nagy hányada (44 százalék) fedezhető egyetlen, közepes méretű körte (178 g) elfogyasztásával.

Csicsóka – inulinban gazdag

csicsóka legfontosabb jellemzője, hogy minden más, hasonló növénynél több, 14-16 százalék inulint tartalmaz. A csicsókasűrítmény szénhidráttartalma 75-80 százalékos. Az inulin poliszaharid (összetett cukor), amely édes íze ellenére eltér a cukortól, mivel sem a szájban, sem a tápcsatorna más szakaszán nem termelődik olyan enzim, amely bontani tudná. A glükózra bomló burgonyával szemben előnye, hogy inulintartalma csaknem teljes egészében fruktózzá alakul, amelynek napi 30-80 grammját a szervezet inzulin nélkül is képes hasznosítani. Innen ered az a tévhit, hogy a cukorbetegek a csicsókát mennyiségi korlátozás nélkül és az étrend szénhidráttartalmába történő beszámítás nélkül fogyaszthatják.

Lenmag – ómega zsírsavak forrása

lenmag az agyműködést serkentő és koleszterinszintet csökkentő hatása miatt elsősorban ér- és szívbetegeknek ajánlott. Linolénsav-tartalmának szerepe van az érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében. A lenmag duzzadóképességét bélrenyheség és székrekedés esetén az emésztés szabályozására használják. Nyákkészítmények formájában gyomor- és bélproblémák, ízületi és egyéb gyulladások kezelésére is alkalmas.

Sütőtök – őszi vitaminbomba

Gyógyhatást ómega-3 zsírsavtartalma miatt főleg a tökmagnak tulajdonítanak, de a sütőtök húsának fogyasztása is kedvező hatású. A nagy káliumtartalom a sav-bázis egyensúly fenntartásában játszik szerepet, de vérnyomáscsökkentő és vízhajtó hatása is ismert. Az antioxidánsok és a karotinoidok megkötik a szabadgyököket, szerepet játszanak az immunrendszer erősítésében, a keringési betegségek és a daganatok megelőzésében.

Lencse – fontos fehérjeforrás

Nagy élelmirost-tartalma és kis glikémiás indexe (30) révén a lencsehelyet kap a székrekedést kezelő és megelőző, a koleszterin- és vércukorszintet csökkentő, valamint a daganatos, illetve szív- és érrendszeri betegségeket megelőző étrendben. Nagy kálium-, foszfor- és purintartalma (127 mg/100 g) miatt beszűkült veseműködés, veseelégtelenség, illetve köszvény esetén azonban csak ritkán, kis mennyiségben, előfőzve, a főzőlevet elöntve ajánlott a fogyasztása. Értékes aminosav-tartalma gabonafélékkel kiegészítve a vegetáriánus étrend egyik alapvető fehérjeforrásává teszi.

Gesztenye – sokféle felhasználás

szelídgesztenye 100 grammja 167 kcalt, 4,8 g fehérjét, 1,5 g zsírt, 32,6 g szénhidrátot (főleg keményítőt) és 2,8 g rostot tartalmaz. A vitaminok és az ásványi anyagok közül említésre méltó a B1- (200 mg), B2- (250 mg), B6- (0,32 mg), C- (30 mg) és E-vitamin- (7,5 mg), valamint a kálium- (553 mg), magnézium- (48 mg), vas- (1,2 mg), réz- (0,2 mg) és foszfortartalma (90 mg). Bizonyos ételekben akár a gabona és a burgonya is helyettesíthető vele.

Citrusfélék – mindenekelőtt C-vitamin

citrusfélék ugyan nem Magyarországon teremnek, de az őszi étrendből kihagyhatatlanok. Kiváló C-vitamin-források, az ember számára nélkülözhetetlen aszkorbinsav pedig kitűnő antioxidáns. A citrusfélék flavonoidjai általános gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatásúak. Régóta ismeretes, hogy a flavonoidok és a rutin (P-vitamin) csökkenti a vérfalak törékenységét, erősíti a hajszálereket.

http://mno.hu/eletmod_egeszseg/top-10-oszi-etel-a-magyar-konyhaban-1256521

Napi hét perc torna

MI OKOZZA A LEGTÖBB BETEGSÉGET?

Egy orvos kitálal: a dehidratáció okozza a legtöbb betegséget

A víz egészségre gyakorolt hatásáról, a dehidratációról, a vízivás fontosságáról, a víz szerepéről egészségünk megőrzésében és a gyógyításban, illetve a betegségek kialakulásáról a dehidratáció miatt egy iráni születésű orvos Dr. Fereydoon Batmanghelidj korszakalkotó felfedezéseket tett.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj szerint a dehidratáció a mögöttes oka sok krónikus „betegségnek”. A víz, só és ásványi anyagok megfelelő bevitele megelőzheti a betegségek kialakulását, illetve visszafordíthat már megtörtént károsodásokat. Az úgynevezett „modern” gyógyászat még mindig a vírusokat és a géneket hibáztatja a degeneratív állapotok nagy része miatt, és a gyógyszeripar dollármilliókat vesztene, ha az emberek a víz természetes gyógyító tulajdonságára támaszkodnának a drága és mérgező gyógyszerek helyett.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj hivatalos weboldala: www.watercure.com

Dr. Fereydoon Batmanghelidj M.D. — Állami Egészségügyi Fórum, Washington D.C.

„Amit nekünk, orvosoknak az orvostudományi iskolákban tanítanak, egy alapvetően rossz tudományos feltevésen alapszik. Az orvostudomány sok hibás feltevésen alapszik. A 20. század tudománya hibás, az emberi testről alkotott tudás »sötét kora«. A 20. század orvostudománya, hogy »tudományosnak« tűnjön, sok mindent megmagyarázott és megbélyegzett, könyveket írt, még több könyvet az emberi testről, a betegségekről, de minden, amit leírtak, nem volt más, mint az »ismeretlen etiológia* betegsége«. Megmagyarázták őket, de senki sem tudta, hogyan alakulnak ki. Később elkezdték a vírusokat hibáztatni, majd a pácienst okolni, mondván ez »genetikai«. Így, az orvosi társadalom, hogy leplezze az emberi szervezetről alkotott tudásának hiányát, bélyegeket hozott létre és a személyt kezdte okolni. Ez volt a 20. század orvostudománya. Az én felfedezéseim eredményei, amik tisztázzák, hogy az emberi test, vagy bármilyen élő anyag a víz jelenléte által szabályozott, egy paradigmaváltás az emberi test megértésének egyetértett oldaláról az emberi test megértésének megoldást kínáló oldalára.”

 

* Etiológia a dolgok ok-okozati összefüggéseinek tanulmányozását jelenti.

Az orvostudomány új igazsága: a degeneratív betegségek és a vízhiány

„…Így a 21. századi gyógyászatban az új igazság, hogy a fájdalmas és degeneratív betegségek elsődleges oka, beleértve a rákot és az AIDS-et is a dehidratáció. Tévútra mentünk az orvostudományban és nem ismertük a hisztamin* szerepét az emberi testben, át kell formálnunk a megértésünket, mert most már ismerjük a megoldást sok olyan beteg állapothoz, amiket anti-hisztaminokkal** kezelnek, és ez a megoldás a víz."

*A hisztamin az élő szervezetben jelen lévő természetes anyag, mely részben a szervezetben termelődik, részben pedig élelmiszerekkel kerül be. A sejtekből felszabadulva gyulladásos (pl. asztmás vagy szénanáthás) reakcióhoz vezethet. Dr. Batmanghelidj forradalmasította a hisztaminról alkotott elképzeléseket, felfedezései szerint ugyanis ez az az anyag a testben, ami az idegrendszeren keresztül, a legfőbb felelőse a test vízszabályozásának.

**Az anti-hisztamin a hisztamin hatását gátló anyag. Gyógyszerként használatos például allergiák, túlérzékenységi reakciók kezelésében.

Az orvosok gyógyszert adnak olyan panaszokra, amit igazából a dehidratáció okoz

„A víz domináns és életbevágó szerepét az egészségben és a jólétben az orvosi és tudományos körök ignorálják és ezáltal lehetővé tették a gyógyszeriparnak, hogy rászedjék a társadalmat. De, amit ez az iparág megtett a pénzügyi nyereségért, megfelel egyfajta terrorizmusnak, mert terrorizálják az embereket a taktikájukkal, miszerint félelmet ébresztenek a tv-n és a médián keresztül és ráveszik az embereket, hogy orvoshoz menjenek és gyógyszerek felírását követeljék. Egyik ilyen például az asztma. Az asztma a dehidratáció állapota és az egyik hirdetés, amit mostanában látok mindenütt, ezt mondja: »Az életnek kellene elvennie a lélegzetedet, nem az asztmának.«”

„Ne hallgass arra, amit az orvosok mondanak, az orvosok nem tudják mi a baja a testednek, és sajnos az orvosok, akik benne vannak a fő folyásban, biztosan nem tudják. Én sem tudtam, 22 évet kellett eltöltenem kutatással, hogy eljussak a megértésnek erre a fokára.”

„Azok, akik az egészségügyi rendszerben úgy döntenek, hogy ignorálják ezt az információt és folytatják a gyógyszerek használatát olyan esetek kezelésére, amiket alapvetően a dehidratáció és ásványianyag hiány okoz, a gondatlanságból elkövetett bűncselekmény vádjának vannak kitéve.”

„…ma egy »betegápoló« rendszerünk van, ahol az emberek egyre betegebbé és betegebbé válnak, és ahol a receptre felírt gyógyszerek csak az USA-ban 150 000-200 000 embert ölnek meg évente, – nem »orvosi hiba«, hanem a felírt recept a hibás – pedig pontosan betartották az orvos utasításait. Minimum 200 000 ember hal meg minden évben. Két millió ember lesz betegebb Amerikában a receptre felírt gyógyszerek által, mert az orvosi társadalom soha nem értette meg a dehidratációt és a dehidratációt orvossággal kezelték.”

Honnan tudod, hogy dehidratált a szervezeted?

„Hogyan mutatja meg magát a dehidratáció? Négy fő módja van: érzékelések, víz adagolási programok, a test vízért való krízis kiáltásai és betegségek szövődményei. És tudd, hogy egy betegség szövődménye lehet a halál is. Szomjúságérzet, fáradtság érzet, akkor is, ha nem dolgoztuk magunkat halálra aznap, az első dolog, amit érzel, ha felkelsz reggel, amikor úgy érzed nincs kedved kiszállni az ágyból, mind azért van, mert dehidratált vagy. Ilyenkor jobban teszed, ha azonnal megiszol egy-két pohár tiszta vizet. A nyolc óra alvás alatt megtagadtad az agyadtól az energiát, a hidroelektromosságot*, és a dehidratáció miatt fáradtnak érzed magad. A víz, mint egy »jó arcon csapás«, 3-5 percen belül kiránt az ágyból."

* Hidroelektromosságnak a víz segítségével nyert elektromosságot nevezik. Az agy 80%-a víz és 25 milliárd idegsejtből áll, amelyek egy kiterjedt elektromos hálózatot alkotnak.

 

Egyszerű gyógymód sok betegség ellen

„…Tehát a víz egy ismeretlen tényező, amit Isten megmutatott az emberiségnek gondterhelt és ínséges időkben, amikor a gyógyszeripar rabszolgái és az orvostársadalombeli kollégáim nemtörődömségének áldozatai vagyunk. A kezelési eljárás nagyon egyszerű: először állítsd meg a dehidratációt. Szükséged van vízre rendszeresen, szükséged van sóra (ásványi anyagokra) rendszeresen. Szükséged van a napi mozgásra, mert az agyad kémiai működése attól függ, hogyan mozgatod az izmaidat.”

”…Vízre az étkezés előtt van szükséged. Az első dolog legyen reggel, ha felébredsz, hogy igyál két pohár vizet, hogy megszüntesd az éjszakai dehidratációt. Aztán vízre van szükséged fél órával étkezés előtt, mert, ha szeretnéd megemészteni az ételt, akkor jobb, ha megadod neki a vizet még előtte. Szükséged van egy pohár vízre két és fél órával étkezés után is, hogy befejezd az emésztési folyamatokat és hidratáld a területeket, amik vizet veszítettek a keringés miatt. Minden negyed liter vízhez szükséged van egy negyed teáskanálnyi sóra, és szükséged van még más ásványi anyagokra is, hogy szabályozni tudd azt a vízmennyiséget, ami a sejtek belsejében tárolódik.”

„…Erről az információról szónokolni kell, szájról szájra kell terjeszteni, mindenféle formában, ahogy csak lehetséges, mert nincs más mód arra, hogy megtörjük a gyógyszeripar a társadalom nyakán és torkán tartott szorítását. Elkezdtem egy ügyvéddel tárgyalni arról, hogy eljárást indítsunk az FDA* ellen, mert úgy hiszem az FDA hanyag volt a közönség informálásával kapcsolatban és teret adott a gyógyszeripar módszereinek, hogy a dehidratációt gyógyszerekkel kezeljék, és úgy vélem, hogy az ezzel okozott kár sok gyermeknek hoz kényelmetlenséget és elhúzódó problémákat. Tizenöt millió asztmás gyermek van Amerikában…”

http://www.netextra.hu/egy-orvos-kitalal-mi-okozza-a-legtobb-betegseget/

A 256 éves kínai férfi titka: íme, milyen betegségeket okoz a negatív gondolkodás

Megjelent: 2014/05/16 Írta:

Hivatalos adatok szerint, Li Ching Yuen 1677-ben született Kínában. Legfontosabb elfoglaltsága az volt, hogy az erdőkben gyógynövényeket szedett és különböző betegségekben szenvedő embereket kezelt velük.

Li-Ching-Yuen

1930-ban, a New York Times egy cikket jelentetett meg a világ legidősebb emberéről. Egy amerikai újságíró olyan iratokra bukkant, amelyek azt igazolták, hogy Li Ching Yuen 1827-ben ünnepelte 150. születésnapját. Hivatalos adatok szerint, Li Ching 1933 május 6.-án hunyt el 256 évesen. Mielőtt meghalt volna azt mondta tanítványainak, hogy beteljesítette földi küldetését és eljött az idő, hogy eltávozzon.

Az emberek többször is megkérdezték tőle, hogy mi a hosszú élet titka, ő pedig mindig azt válaszolta a kíváncsiaknak, hogy az élettel szelíden kell bánni, mert egyébként az idő csak elröppen mellettünk.

Napjaink orvostudománya is belátta, hogy a betegségek többsége a negatív gondolkodási minták következményeként jön létre. Ez maga után vonja azt, hogy egy pozitív gondolkodásminta elsajátítása lehetséges gyógymódja lehet ezeknek a betegségeknek.

Ennek az elvnek a híve volt Yuen is, és ehhez tartva magát sikerült elérnie a 256 életévet.

Íme, néhány példa arról, hogy milyen betegségeket képesek előidézni negatív töltetű gondolataink és érzelmeink:

Féltékenység – daganatos betegségek, immunrendszer gyengítése
Bosszú – bőrbetegségek és torokfájás
Erkölcsi értékek hiánya – krónikus lefolyású megbetegedések, fertőzések és bőrbetegségek
Makacsság – cukorbetegség, migrén, gyulladás
Hazugság – alkoholizmus, gombás fertőzések, immunrendszer gyengesége
Erőszakosság – gyomorfekély, reflux, szemölcsök megjelenése
Vonakodás – vesebetegségek, szkizofrénia
Kegyetlenség – epilepszia, asztma, vérszegénység
Apátia – cukorbetegség
Bizonytalanság – termékenységi problémák
Sértegetés és udvariatlanság – cukorbetegség, szívérintettség
Szorongás – emésztési zavarok, szív problémák, bőrbetegségek
Kapzsiság – daganatos megbetegedések, túlsúly, szívbetegség

http://filantropikum.com/a-256-eves-kinai-ferfi-titka-ime-milyen-betegsegeket-okoz-a-negativ-gondolkodas/