2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

A világkép halála Kiss Balázs Kunó

Korábbi írásom (a Nyolc hónapos erőpróba) folytatásaként szeretnék egy nagyon fontos gondolatot kiemelni. A bolygók égi járásának figyelése, azaz a “kint” világának értelmezése nem jóslás, nem arra ösztökél, hogy ELVÁRÁSOKKAL vagy FÉLELMEKKEL álljunk a jövő elé. Természetesen a jövő kutatását erre is fel lehet használni, de ez nem lehet célja az Önmagát megismerni vágyó embernek. Az ismert jövő elképzelése ugyanakkor elengedhetetlen a Földön való létezéshez. Ahol ezt úgymond “elrontani” lehet, az, amikor az elképzelés nem egy nyitottsággal jön létre, hanem valamilyen elvárást támasztunk a holnap irányába. Ha a jövő elképzelése a JELEN része, akkor állunk nyíltan a Teremtett jövő felé. Ugyanakkor, ha az elképzelés valamikor létrejövő eseményeken való gondolkodást jelenti, akkor kibillen az ember az egyensúlyból, és kettéhasított énnel reménykedve pattog a nem megkapott elvárások és a tényleges események között.

letöltés (14)Éppen ezért, a CsillagMag-on olvasható írásaimban soha sem arra ösztökélem az Olvasót, hogy féljen vagy reménykedjen. A cél az Önismeret. Hiszen ha esetleg nem rendelkezik valaki Teljes és Totális énismerettel, akkor egy-egy életesemény vagy konfliktus megértéséhez segítség lehet az, ha megpróbálunk egy más nézőpontból arra tekinteni. Így tehát a 2014-ről szóló írásokat lehet segítségképpen arra is használni, hogy mélyebb értelmet nyerjenek az életesemények. Ugyanakkor lehet elvárni és félni is – ki-ki a maga szíve szerint.

Az elkövetkező hónapokban a Plútó és a Jupiter folyamatos szembenállásban fog állni, ami sok mindenre magyarázatot adhat életünkben. Nézzük ennek az igen hosszú és jelentőségteljes szembeállásnak a kifejtését:

Jupiter a benned élő világképet szimbolizálja. Azaz milyen hitrendszerek, milyen vallási illetve filozófiai eszmék szerint éled az életet. Hogy netán a pénzt és a mindennapi életörömöket keresed, a munkádat csak azért végzed, hogy megélhess… milyen spirituális eszmék szerint próbálsz élni… és így tovább. Tehát egy nagyon markáns jele annak, hogy Te miről mit is gondolsz az életben, a nagyobb volumenű dolgok tekintetében.

Plútó szimbóluma annak az erőnek, amikor megengeded valaminek az elmúlását, hogy egy más újjászülethessen benned. Ennek a buktatója általában az, ha valamilyen negatív én-részt megpróbál az ember tudatosan elleplezni. Akkor a Plútó, az átalakítás bolygója mutatja azt a belső öntudatlan erőt, ami a felszínre hozza az elnyomott személyiség-részt. Éppen ezért fájdalom és szenvedés társítható hozzá, hiszen amivel nem akarsz szembenézni a szenvedést hoz életedben. A kulcs a Plútó esetében az elengedés. Azaz minél több mindent engedsz meg, hogy előbukkanjon belőled, annál könnyebb lesz átalakítani. Ám,ha elnyomsz magadban, az annál nagyobb erővel akar majd a felszínre törni.

letöltés (15)Ha valakiben idegesítenek bizonyos dolgok: akkor a Plútó belső ereje szembesít ezekkel. A visszautasítás és a mély belső félelmek azok, amelyek mutatják, hogy ezzel az erővel dolgod van. Ha a világ valamelyik részét elutasítod, akkor az – mint ellenerő – benned fel fog bukkanni. A Plútó ugyanis a végletek szimbóluma: ami itt totális mínusz az máshol totális plusz.

A szembenállás pedig alaphelyzetben egy vagy-vagy állapotot feltételez. A rákban álló Jupiter mutatja, hogy érzelmileg kötődsz valamilyen Hitrendszerhez, Életfelfogáshoz, Valláshoz. Ugyanakkor most a Te Világképeid próbára vannak téve NAGYON EŐTELJESEN!

A világnézetedből fakadó olyan én-részeid, amelyeket elnyomtál, most a felszínre kerülnek.

Amiktől félsz és menekülsz, azzal most találkozol.

images (32)Ez mutathatja például azt, hogy ha keresed a pénzt, és félsz a pénztelenségtől, akkor bizony ez a szembenállás azt mutatja, hogy el fog jönni az, amikor lerántódik a lepel rólad: tényleg van hited abban, hogy minden rendben lesz veled pénz nélkül is? És ehhez jönnek majd az életesemények, hogy ezt megkérdezzék benned.

Ugyanígy, ha mondjuk van egy akár teljesen materiális vagy teljesen spirituális világképed, bármilyen is legyen, annak árnyoldalaival TALÁLKOZNOD KELL, különben nem lehetsz teljes.

S ahogyan írtam, ez LÁTSZÓLAG sok szenvedés, félelmet és feszültséget fog hozni az életedben. Te döntöd el, hogy ezt arra használod fel, hogy még mélyebbre menekülj mondjuk egy rózsaszín, angyalos-kristályos-földönkívülis világnézetbe, vagy ki merj nézni a VALÓDI világra. Ha pedig ennek az ellentétében élsz, és a teljes materializmus világában létezel, akkor ez a lepel is lehull, hogy egy VALÓDI világképet alakíts ki. Ami se nem ilyen, se nem olyan, csak van, belőled fakadóan.

Ez a szembenállás tényleg leránt mindent rólad – vagyis nem a szembenállás, hanem Te magad, ez az asztrológiai képlet pedig csak megmutatja, hogy mire számíthatsz – azért, hogy megtaláld a VALÓDI világképedet.

letöltés (16)És akkor még nem beszéltem e két bolygóval kvadrát fényszögben álló Uránuszról, ami a hirtelen felismerések, a szokatlan és váratlan dolgok, újítások szimbóluma. A kvadrát pedig egyfajta lehetőség, (értheted nehezítésnek is :) ) arra, hogy képes vagy megmutatni azt, hogy ki tudsz törni a korlátaidból, és egy ÚJ világnézeted kialakítani magadnak?

Nem tudom milyen messze jársz most, de hidd el, soha sem érsz oda, sosem találod meg a TUTI világképedet! :) Azért, mert az utazás és a kozmosz végtelen – tehát soha nincs egy végső igazság. Az igazság folyamatos felfedezése zajlik, egyre részletesebben és részletesebben.

images (31)Most egy NAAAAGY kozmikus igazság-váltás kellős közepén vagyunk, ami azt mutatja, hogy eredendő (rák) szinten kell tudnod átalakítani mindent, amit a világról gondoltál. És ha gondolsz valamit, hogy hol tartasz, akkor valószínűleg csalódni fogsz, mert nem vagy ott, és nem mered tovább engedni magadban az átalakulást.

Minél több feszültség és szenvedés van az életedben, annyira nem mered megengedni hogy felszínre jöjjön belőled az árny-én. Éppen ezért szoktam a táborokban erre helyezni a hangsúlyt, hogy ezeket a részeket megéljük. Ilyenkor általában hatalmas stressz és energia éri a tudatot, ahogyan ez felszabadul, de az átrendeződés UTÁN mindig egy egyensúlytelibb állapot jön létre.

Ehhez az egyensúlyhoz viszont engedned kell, hogy felborulj! Nos, az energiák itt lesznek, hogy ebben segítsenek téged. :)

 

Mélyzuhanás, nullpont

2013. szept. 26.

Ha az elmúlt időszakban érezted úgy, hogy valamiféle mélyponton voltál, akkor nyugodj meg, minden rendben van veled.

letöltés

Ha az életed teljes kilátástalanságnak tűnt, netán értéktelennek ítélted meg saját magad, esetleg még az öngyilkosság gondolata is felbukkant gondolataid peremén… akkor nyugodj meg, nem történt semmi olyan, amiért aggódnod kéne. A depresszió, az ingerültség, az esetleges testi tünetek „csak” az átalakulásod jelei.

Nehéz szavakkal érzékeltetni, hiszen már nagyon sok helyen leírták, és olvashattad az elmúlt években, hogy az emberiség változik. A föld népeinek tudatossága emelkedik. Egy újabb hasonlathoz szeretnék nyúlni, hogy érzékeltessem annak a megrendítő voltát, amin minden ember keresztül kell, hogy menjen egyszer… vagy amin éppen most mész át.

Képzeld el, hogy nagyon sok családi fotót, kedvenc zenéidet, és millió fontos dokumentumot tárolsz a számítógépeden. A mindennapi munkádhoz, szórakozásodhoz fontos programok és adatok ott vannak ezen a gépen. Nem is igazán érted, hogy hogyan működik, mert csak kattintasz kettőt, és eléd ugrik az, amire szükséged volt. Egészen megszoktad, hogy mindig elő tudod hívni a gépről, a programok segítségével a régi dolgaidat. Minden kérdésedre megtalálod a választ az interneten, és így tovább.

És képzeld el, hogy ez a számítógép egyszer csak tönkremegy, minden adatod menthetetlenül elvész. Minden megszokott mód, amivel elő szeretnéd hívni a régi képeket, a zenéket, az adatokat, nincs többé, elérhetetlen számodra.

images (10)Csak áll meg most egy pillanatra olvasás közben, s képzeld el ezt az érzést. Ott az üres számítógéped, de még az operációs rendszert sem tudod elindítani, minden adatod elveszett és soha többet nem tudsz már ilyen számítógépet keríteni magadnak. Kész. Vége. Örökre.

S most képzeld el, hogy ez a „számítógép” ott volt bennedEz a program, ezek az adatok és a hozzáférési módszerek ott voltak benned, mint tanult és öröklött minták. Minden kérdésre a válasz ott volt benned, hogy „hogyan is kell élni itt a Földön”. Vajon hogyan illik ismerkedni? Miért kell felöltözni? Miért kell párt találni? Miért kell iskolába menni? Mit is tanultam az iskolákban? Miért kell munkába járni? Mire való a pénz? Mi ez a test, és hogyan működik?

Nos, ez mind elveszett.

Csak képzeld el. Mind elveszett, és neked nem áll rendelkezésedre régi minta, régi program, ami megmondaná, hogy HOGYAN ÉLD AZ ÉLETED.

Persze, ez csak egy hasonlat, és mint minden hasonlat, ez is sántít egy kicsit, de valójában pont ez történik.

Értéktelennek élted meg magad? Hát persze, mert hogy MI IS az az érték, ott volt ebben a régi programban.

Nem is tudod, miért élj tovább? Hát persze, mert az erre adott válaszok már nem elérhetőek többet ebből a programból.

Mit is kezdj magaddal? Hiszen nem tudod ki vagy, mert elveszett minden önmagadról kialakított információ.

images (9)

Ó, így leírva olyan egyszerűnek hangzik (mert valójában az is), csak éppen a megélésben sokszor nehéz azt mondani, hogy „ez így teljesen rendben van”. Pedig ez így teljesen rendben van, éppen az utolsókat rúgja a benned élő több ezer éves programozottság. A tudatosságod kiemelkedett ebből az ósdi kompjúterből, és saját magad csodálatos, belső világát kezded el felfedezni.

Elkezded írni a saját magad programját, ami csakis a tiéd, te vagy érte a felelős. Mert minden problémáért az életedben ezen túl csakis önmagadat teheted felelőssé.

Mérgezett ennivalót eszel? Hát, hibáztathatod a gyártót, de eddig te vetted meg. Dönts most már másképp! Megvan hozzá az új programod. Te írod magadnak, hogy mit szeretnél enni.

Eleged van a világ szegénységéből? Eddig te vetetted önként magad alá ennek a programnak, hogy robotolj és soha de soha ne törődj a saját önvalóddal.

Eleged van a világon a szeretetlenségből? Mert eddig mindenkit próbáltál szeretni, csak magadat nem, hát honnan tudnád mi is az a szeretet?

letöltés (7)Ha saját magadat nem tudod szeretni, és nem érzed saját magad iránt az egység és az elfogadás érzését, hogyan tudnád, hogy mi is az egyáltalán? Hát persze, hogy sokszor nem tudsz szeretni és elfogadni… mert az BELÜL kezdődik. Mint minden más.

De most már nem foghatod a régi programra. :)

Tehát, ha úgy érzed, hogy a nullponton vagy, és fizikai vagy érzelmi kihívásokkal nézel szembe: jusson eszedbe, hogy csak próbálod megírni az új, saját programodat, és nem mások előre gyártott programját használod.

Lehet, hogy sokszor nehéz és félelmetes, de ha benne vagy, akkor benne vagy, nincs visszaút. Csakis előre. Nem érdemes késlekedned, mert csak saját magadról maradsz le.

http://csillagmag.hu/irasok/melyzuhanas-nullpont/

2013 Feladat a nézőpontváltás

I. rész

Sok spirituális ember nehézségekbe ütközik abban, hogy a hétköznapokban, a mundán világban élje meg a spiritualitását. Millió könyv és módszer áll rendelkezésre a tudatos teremtésre, a vonzásra, a gyógyításra, mégis rengetegen küzdenek anyagi, egészségi vagy kapcsolati problémákkal.

Hogyan lehetséges mindez? Annyi sok módszer mind nem működik, hogy a tanfolyamokról, kurzusokról kijövő emberek otthon mégis szűkségben és kapcsolati feszültségben élnek tovább? Egy-egy tisztulás után is újabb és újabb problémák merülnek fel újra és újra, mintha soha semmi se lenne megoldva? Millió gyógyító technika mellett még a „legspirituálisabb” ember is beteg lesz?

Hogyan lehetséges az, hogy Buddha, Jézus, Lao Ce, és a többi nagy tanító mind a múltban, mind a jelenben hatalmas megvilágosodott közvetítést adtak át az embereknek, és mégis elenyésző az a mennyiség, aki a fenti „problémákra” megtalálta volna teljes egészében a válaszát, hogy tényleg 100% (nem 75% vagy 95%)-ban beteljesült életet éljen?

A tanításokkal lenne baj? Esetleg a sok sok millió spirituális ember mind béna? Esetleg valami mással van a „gond”?

Mielőtt tovább olvasnál, érdemes elgondolkodni, hogy hogyan lehetséges az, hogy több tíz vagy százezer ember végezte el pl agykotroll tanfolyamot, több millió olvasta el a Titok könyvet, szintén milliók olvasták a Mennyei Próféciákat, mégsem történt látszólag tömeges megvilágosodás, beteljesülés, vagy csak szimplán anyagi jólét?

De tovább megyek, hány buddhista meditált nap mint nap? Hány ember olvasta a Bibliát? A megvilágosodott tanítókat, akik jelenleg élnek, talán egy kezünkön meg tudnánk számolni – na jó, kicsit túlzok, de a fenti számokhoz képest tényleg elenyésző a százalékuk.

Miért van az, hogy Te, mint spirituális ember elvileg tudod, hogy mit kéne csinálnod a gyógyulásod, a jobb kapcsolatod, a jobb anyagi helyzetedért, és mégsem teszed? Tudod, hogy mondjuk nem kéne ordibálnod meg idegesnek lenned anyósoddal, néha mégis elpattan a kötél, és megteszed, újra és újra.

Miért?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Nem mondom, hogy teljesen tudom a választ, de elmesélem, mire jöttem rá. Megpróbálom tömören elmondani:

Nem az emberekkel, nem is a tanítókkal van a gond, nem is a tanítással. :) (“Akkor mégis mivel?”, kérdezed :) )

Hanem azzal, hogy nem jól nézzük az egészet. Az egész életet. A Mája fátyla tényleg eltakarja az egészet. A világ tényleg egy illúzió.

De nem azt jelenti, hogy nincs – mint sokan hiszik, és meg kívánnak szabadulni ebből a fizikai világból.

Netán uralni akarják az illúzió világot. Elég nehéz uralni azt, ami illúzió. :) Ugyanis mindig ki fog csúszni a kezeid közül…

Szóval, az Illúzió világ nem azt jelenti, hogy nincs – hanem azt, hogy nem az, aminek látszik!

Nem az, aminek látszik.

És ha megtanul az ember változtatni a nézőponton, hogy máshogyan nézzen erre a világra, akkor véleményem és tapasztalatom szerint megtörténik az, amiről fentebb írtam. A világ minden pillanata az lesz, ami. Eltűnik a szenvedés, ha úgy tetszik. És most elkezdhetném ismételni innentől kezdve a nagy tanítók szavait, Tollét, hogy „élj a mostban”, Buddhát, hogy „szabadulj meg a szenvedéstől”, de akkor megint körbeértünk, megint ott vagyunk.

Változtass a nézőpontodon.

Azaz a a múlt meg a jövő tényleg nincs. Tényleg, egy nézőpontból. A szenvedés, amit átélsz, tényleg nem létezik egy nézőpontból. A szegénység, vagy idegesség vagy düh, amit érzel, NEM AZ, ami. Azaz nem az. Nem az vagy, akinek hiszed magad. Annál SOKKAL több vagy. :)

Láss a dolgok mögé. Nem nagy kunszt egyébként, de elég sok elengedéssel jár – és az ember sokszor bizony szeret szenvedni, és nem szeret elengedni. Szeret ragaszkodni a megszokottakhoz.

Az oldalon megtalálható írások legtöbbjében elég sokat beszéltünk már erről, a napi csillagüzenetekben is sok hasonló gondolattal találkozhatsz, tehát ha keresed ezt a nézőpontváltást, segíthetek megmutatni, a cikkekben megtalálod.

Illetve, az Átalakulás Iskolájában kb 9 hónapon keresztül részletezem a fentieket, hogy a végére jussak a dolgoknak, tehát bár a dolog nagyon egyszerű, a legegyszerűbb a világon, annyi mindent kell lepakolni hozzá, hogy az embernek IDŐ kell hozzá – látszólag. :)

Nem véletlenül emeltem ki a „lepakolni” szót – mert valójában, minden visszafelé vezet. Nem építkezni kell, holott a spirituális ember mindig fejlődni szeretne felfelé, és több lenni – hanem fordítva, lefelé, befelé, és bontani. Lerakni kell – nem újabbakat felvenni. És ahogy az ember rakja le a dolgokat a forma világából, a forma nélküli birodalom úgy nyílik meg előtte.

Amit fent keresel: az lent van. Amit kint keresel, az bent van.

Ismerős? Mintha valami Smaragdtáblán is ez szerepelne. :D

S akkor hogyan is?

Szívesen megmutatom, hogy hogyan csinálom én, itt megtalálod a részleteket:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

II. rész

De nem is ezért meséltem el az egészet, hanem azért, mert az világ, az új világ, amibe MOST lépünk be, szükségessé teszi, hogy egyre jobban rábízd magad a forma nélküli világra. A láthatatlan világra, a fátyolon túli világra. A magasabb tudatosságra, ha úgy tetszik.

A kulcs az az lesz, hogy mennyire engeded el az elmédet, a gondolkodásodat. Mert minden, amire vágysz, ha azt aggyal akarod kitalálni és megoldani, nem fog sikerülni.

Készítettem egy ábrát (elnézést kérek a látóidegeidtől), amin a mondandóm lényegét szeretném szemléltetni.

Ez tulajdonképpen a látható és a nem érzékelhető “dimenziókat” próbálja szemléltetni egyfajta módon. Te, aki most ezt a sorokat olvasod, egy akkora szeletkével azonosítod magad, mint amit az “Aminek hiszed magad” rész jelent, azaz a Fátyol alatti vonal. “Ami valójában vagy”, az pedig magában foglalja azt a részedet, amiről tudsz, és amiről nem tudsz. :)

Tehát, hatalmas olyan részeid vannak, amik a tieid úgymond, de mégsem tudsz róla. Fura, ugye?

Ezek persze eddig is veled voltak, mindig is, csakhogy nagyon nem akart róla tudni az ember, mert teljesen belefeledkezett abba a nézőpontba, amit jelenleg fizikai világnak hívunk.

Tehát, a 2012-es fordulópont, ami sokszor világ végeként aposztrofált, valójában nem a világ vége, csak a jelenleg érzékelhető világ vége – vagyis inkább ÁTALAKULÁSA.

A feladat tehát jól követhető:

Nincs más dolgunk, mint megismerni és megtalálni azokat a részeket, amiket nem tapasztalunk meg. :) Elsőre nehéznek tűnik, hiszen egy olyan dologra kell hagyatkoznod, amiről nem tudsz. Abban kell bíznod, amit nem látsz, nem hallasz látszólag. Azt kell megtapasztalni, amit nem tudsz megtapasztalni a szokott módon.

Az agyad, az elméd, a jelenlegi gondolkodásoddal csak és csakis az a rész fogható fel és értelmezhető, ami a Fátyol alatt van – tehát megérteni és megmagyarázni nem fogod tudni, sőt a megszokott módszerekkel nem fogod megtalálni,  megismerni.

Tehát, kezdd el elengedni a gondolkodásodat, amit megszoktál. Minél jobban. Azaz “hogyan fogok pénzt keresni”, “mit kell csinálnom, hogy a szerelmemmel jó legyen”, “anyósomat hogyan viseljem el”, és a többi rengeteg sok gondolatot, kitalálást, elképzelést, jövő tervet, célkitűzést engedd el.

Hidd el (vagyis ne hidd el, keresd meg), hogy van egy olyan részed, ami JOBBAN TUDJA, mint te – legalább is akinek hiszed magad.

Mondd azt: “kedves Szellem, én most nem igazán tudom, hogyan fogom befizetni a csekket, de bízom Benned, hogy minden megoldódik”. És kezd el csinálni azt, ami jön.

Ne azt, amit gondolsz. Jah, és ha közben, miközben ezt mondtad, te ezt az egészet nem hiszed el, azaz folyamatosan várod a visszaigazolást, akkor hidd el, a Teljesebb részed hiába mutatja, ha te nem akarod meglátni.

Mert abban a részben lesznek a megoldások, amiket most nem érzékelsz.

S az eredménye meg fog jelenni.

Gyakorolj! Ez a legfontosabb!

Kezdd el mindennapossá tenni, kezdd el megszokni azt, hogy nem az gondolkodik, aki eddig gondolkodott. Ne feledd – az is TE vagy, csak nem tudsz róla. Hívhatod sugallatnak, intuíciónak, véletlennel, titkos jeleknek, bárminek: TUDD, hogy TE raktad oda magadnak.

S ahogy elkezded egyre jobban észrevenni a jeleket, a véletleneket, mint a saját magad által odahelyezett irányjelző táblákat, szépen lassan egyre jobban elkezd átalakulni a világod. A fátyol egyre jobban feljebb kúszik – mármint ahogyan az ábrád nézzük.

Lesz egy részed, lesz egy világ, ami még mindig érzékelhető lesz számodra, de belül, a csendben, lesz egy teljesen más világ.

Ez tényleg másmilyen, nem ilyen rikító, nem ilyen színes-szagos-érzékelhető, vagy “durva”. S lesz BELÜL valami, ami egyre jobban megmutatkozik a látható világba, DE NEM FOGOD TUDNI MEGMAGYARÁZNI.

Az elméd azt fogja mondani: ilyen nincs, ez így nem lehetséges, ezek a dolgok nem így működnek.

S ha ezt megérted, akkor beléphetsz ebbe a másfajta rendszerbe- másik dimenzióba, ha így jobban tetszik. De inkább nem mondom, hogy dimenzió, mert akkor megijedsz, és egyből azt gondolod, hogy te még messze vagy a dimenzió váltástól. :)

Pedig nem is.

Ezt úgy képzeld el, hogy van egy házad, amiben van egy hiper-szuper szoba, full-automatizált, minden igényt kielégítő. Ezt a szobát egy Intelligencia vezérel, ami erre a szobára lett kitalálva. Ez egy pihenő-munka-szórakozó-konditerem szoba.

S amikor te behozol e szobába mondjuk egy szép illatos virágot, akkor a szoba intelligenciája nem fogja tudni, hogy az egy virág, hiszen az ő programjában ez nem szerepel, nem is ismeri fel – el fogja kezdeni valami másnak látni. Mondjuk súlyzónak.

És azt mondja, hogy vigyázz, mert kellemetlen kipárolgása van a virágnak, meg különben is milyen haszontalan büdös súlyzó ez. Ugye a szoba csak az izzadságszag kiértékelését ismeri, a virág finom illatát nem.

S amíg te teljesen rábízod magad erre az Intelligenciára a szobában – MERT NAGYON KÉNYELMES!!! – akkor ki fogod dobni a virágot, mint haszontalan büdös súlyzót.

Ugyanígy vagy te, akinek hiszed magad, a szoba, és a lakás, ami valójában vagy.

Amíg egy szoba vagy, és mindenben elfogadod az Intelligencia (az elméd) értékelését, soha nem fogod tudni megismerni a lakást.

Mit kell tehát tenned?

Nem szabad hallgatni a gondolkodásra. :)

Ennyi.

Tudom, hogy ezt sokszor nehéz kivitelezni, de még egyszer mondom – azzal az elmével és gondolkodásmóddal, amivel eddig dolgoztál, nem lehet megismerni azt, amit eddig nem ismertél.

Hiszen épp azért nem tudtál róla, épp azért nem tapasztaltad meg, mert egy ilyen szoba-gondolkodásmódod volt.

-

És pont ebben áll a “dimenzió”váltás lényege, hogy te elkezdesz MÁSKÉPP gondolkodni, amire nincs szó. Mert ez nem gondolkodás.

Ez olyan hümmögés. Érzkeléses-intuitív-kitalációs-bigyó. Hívhatjuk így is, mindegy.

De már van egy részed, ami tud erről – különben nem tudnád elolvasni ezt a sort, már régen elmentél volna innen.

Tehát, ennyi. :)

Nem érdemes szoba-gondolkodnod.

Arra, hogy mi van a szobán túl, talán nincs szavunk, nem baj. Nem is kell rá szó. De mind a ketten tudjuk, hogy miről beszélek. :)

Köszönöm!

http://csillagmag.hu/irasok/2013-feladat-a-nezopontvaltas/

Függőségek feltárása Kiss Balázs Kunó

letöltés (1)

Egy hosszabb távon értelmezhető, általánosabb gondolatot szeretnék megosztani Veled. Ennek egy része megtalálható a Csillagleső – 2013 című könyvben, de fontos kiegészítésekkel szeretném gazdagítani az ott olvasottakat. A cikk első fele egyfajta hátteret biztosít a megértéshez, s a második rész egy más szinten üzen. Nézzük hát:

Egy meghatározó kapcsolatról van szó, amely két lassú mozgású égitest között kezdett el kialakulni tavasszal. Jelentőségteljes üzenetről van szó, hiszen a Szaturnusz és a Neptunusz összeköttetése mindig valami nagyobb rendű dologra hívja fel a figyelmet. Az egzakt fényszög (trigon) június közepe felé jön létre, de egészen augusztus elejéig élni fog közöttük a kapcsolat. A nyár nagy konstellációja ez, amely folyamatosan, újabb és újabb aktiválások során, a legmesszebbmenőkig megmutatja életedben a valódi egységélményt.

S hogy Te mennyire vagy hajlandó szembenézni saját magaddal, az egyedül Tőled függ, akár bolygók potyognak az égből, ha Te nem kívánod meghallani, megélni a jelent, akkor a világ legmegváltóbb konstellációja állhat az égen, lemaradsz önmagadról. De nézzük mit tartogat, mit üzen nekünk ez a kapcsolat?

A Neptunusz magas szintű lényege a spiritualitás, a három dimenziós érzékek feletti érzékelés. Más szinteken a félelmek és a függőségek tükre. Ugyanakkor az Unio Mystica, a Minden Egy mély élményét szimbolizálja, amikor az elhatárolódás feloldódásával az emberi tudat megéli egységét az őt körülölelő mindenséggel, és felfedezi önmagán belül a teremtett világot, azaz magát a Teremtőt is. Alacsony megélési szinten éppen ennek eltakarásáról mesél, vagyis arról, hogy mikor hárítod el az önmagad teljességével való találkozást? Hozzá tartoznak a tudatmódosító cselekedetek is, amikor az ember elmenekül önmaga elől, mert nem mer találkozni, szembesülni bizonyos részeivel. Erre kiváló lehetőséget biztosít az alkohol, a dohány, és más hasonló szerek tömkelege, ám mindig egy bizonyos lelki „kerülgetés” lapul meg a háttérben. Ezeket jegyezzük meg, mert erről fogunk mélyebben beszélni majd az írás második felében.

letöltés (2)A Szaturnuszról pedig egy könyvet is meg lehetne tölteni, mégis tömören a jelentése a következő: elhozza életbe azokat a helyzeteket, amikor az illúziókat, a hazugságokat, a nem-valódi dolgokat le kell bontanod. A tapasztalás próbája során a valóságról gondolt vagy alkotott képet, a kőkemény fizikai szinten megélve kell valódivá kovácsolni, hogy kiderüljön kiállja-e az idő próbáját.

Azaz, amit elgondoltál magadról, az életről, egy-egy dologról az a valóságban működőképes-e? S ezt a hétköznapok szent alkímiai tégelyében kell átolvasztanod, hogy meglásd túléli-e a megmérettetést. Éppen ezért hívták régen a Nagy Szerencsétlenség égitestének, mert aktívvá válásakor az egó nem valódi elgondolásai porrá omlottak a nyomása alatt. Talán ez az égitest áll a legközelebb ahhoz, amit az alkimisták Prima Materia-nak neveztek, a Bölcsek Kövének, amely nem egy tárgy, hanem a Bensődben átalakult ősi esszencia: Te Magad. A Szaturnusz mindig arra tanít Téged, hogy ami nem valódi, azt a tapasztalatokon keresztül le tudd bontani.

A két bolygó trigon kapcsolata üzeni, hogy most a benned lévő rózsaszín szirupos vágyálmok tekintetében fog lehullani mindenről a lepel, és előtárul a „kegyetlen” valóság. Ez egy fájdalmas folyamat is lehet, ha Te annak szeretnéd megélni, ám ez is téged segít, hiszen illúziókra nem lehet építeni a későbbiekben. Könnyen lehet, hogy azt fogod megélni, valami szépet, számodra kedveset, lágyat, most elvesz tőled az élet. Ha ilyennel találkozol a nyáron, akkor emlékezz vissza ezekre az üzenetekre: csak Te hitted, hogy szépséges, ám ezzel valójában eltakartál valamit. S hidd el, a Valódi Szépség és Valódi Egység megtalálása, sokkal több beteljesülést fog hozni számodra.

images (2)Ugyanígy a félelmeiddel is szembe kell nézned, hiszen a félelmek szintén nem valódiak egy magasabb szinten, de ahhoz, hogy le tudd bontani őket, előbb bizony elő kell hoznod magadból. Ezért, bármilyen helyzettel találkozol nyáron, ami számodra félelmet okoz, akkor tudd, hogy csak éppen lebontasz. Ez lehet például az egyedülléttől való félelem, amikor csak azért vagy benne egy korlátozó kapcsolatban, mert félsz felvállalni önmagadat, vagy leginkább félsz szembenézni saját sötét részeiddel. Ez utóbbiakkal most mindenképpen találkoznod KELL, különben nem lehet tiéd a magasabb szintű teljesség megélése. Ez a nyár elhozza azt a Beavatást, ami már a teljes transzmutáció általi, Valódi Minden Egy élményét jelenti.

Mint említettem, hosszú távú „hatásról” beszélünk, hónapokról. Egyfajta agónia ez, amikor folyamatosan, újra és újra szembesülsz azzal, hogy mitől is függsz. S a legtöbb ember sokszor nem is veszi észre, hogy elképesztő függésekben él, ami nem narkotikumokban és hasonlókban ölt testet. Függés lehet párkapcsolat, munka, pénz, emberi társaság, energia, szeretet, és így tovább. Sőt, azt gondolom mély szinten a legtöbb ember teljes élete semmi más, csak függés. Függés a biztonságosnak, ismertnek vélt világtól. S ha elveszíted ezeket, ugyan azt tapasztalod, mintha leszoknál a dohányzásról, az internetről, az alkoholról.

letöltésS ezek nem rossz dolgok – csak megnyomorítod magad velük. S a „nyomorítás” alatt azt értem, hogy nem mersz találkozni Önmagaddal egy mélyebb szinten, azaz nem mered felfedezni azt, ki is vagy valójában.

Benne élsz ugyanabban a függőségben újra és újra, s nem veszed észre, hogy a Föld nevű bolygó valójában az „Anonim Mindentőlfüggők Klubja”, ahol az „orvosok” is éppúgy rabjai függőségeiknek, mint a „betegek”. Itt mindenki függ valamitől.

S ezzel – persze mondhatjuk – nincs is semmi baj, pusztán az a kérdés: hogyan éled meg mindezt?

Mert ha létezik számodra szenvedés emitt-amott, akkor itt az idő most nyáron, hogy ezeket felold! Azaz: nézd meg miért szenvedsz? Mit nem kapsz meg, és mi hiányzik életedből?

S ha bölcs vagy, akkor meg fogod találni azt, hogy MINDEZT MIVEL KÁRPÓTOLOD életedben!

Azaz, ha mondjuk szenvedsz a társ hiányától, akkor valamivel be kell tömni a hiányt úgymond, amivel eltakarod ezt az érzést: ezt keresd meg.

www.tvn.hu_052ce17e3f2b825b15aea21a6bb94b8aDe mindemögött meg fogod találni, hogy MIÉRT nincs társ az életedben, bármennyire is vágysz rá. S ez BIZTOS, hogy nem a külvilágban (jelen példánkban a társnak megfelelő nem egyedeiben) található meg, hanem BENNED! Pont ebben „segít” most a Neptunusz-Szaturnusz trigon kapcsolata. Pont erről mesél: le tudod bontani azt, ami gátolja a valódi élményeket magadban.

A szenvedés oka azért van, mert nem akarsz megélni valamit magadban, amit kivetítesz egy élethelyzetre a külvilágban. S mivel a szenvedést el akarod kerülni, jön a függőség valamitől, amivel ezt „kárpótolod”.

Feladat tehát tömören: vedd észre mi hiányzik életedből, nézd meg miért nem mered ezt megadni önmagadnak.

Kulcs: Önszeretet!

Egy másik aspektusból a kapcsolat: bontsd le magadban mindazt, ami az önszereteted útjában áll!

Ezen az utazáson veszünk most részt, erről mesélnek nyáron az égitestek – érdemes a problémáid mögé nézni, hogy miben segít téged a csillagos égbolt olvasata, mert ez is pusztán csak tükör: segít magadba nézni. Használd fel tehát a két égitest trigon fényszögét arra, hogy mélyebben megérthesd saját életed eltitkolt tartalmait.

http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/fuggosegek-feltarasa/

Van kiút - Kiss Balázs Kunó

letöltés (2)Nagyon fontos, hogy megértsd utazásod során azt, hogy NÉLKÜLED semmi sem történik meg. S itt mindegy, hogy utazásod spirituálisnak nevezett, vagy napjaidat a pénz és a létfenntartás megteremtése tölti ki, vagy bármi. Tudnod kell és értened kell, hogy Te vagy mindennek a közepén, Te vagy a mágikus gyújtózsinór, ami képes szétrobbantani azt, ami megérett az elmúlásra.

Ha megnézzük a sok, taposómalomba belefeledkezett embert, akkor látjuk, hogy arra várnak, hogy majd a jószerencse vagy a körülmények vagy a kormány megoldja a problémáikat. Sokan mindent megtesznek egzisztenciájukért, de valójában ugyanolyan folyamatos boldogtalanságban élik le életüket, mert mindig vannak problémák, kihívások, amelyek a komfortérzetet csökkentik.

A spirituális útkereső sokszor ugyanebbe a csapdába esik. Spirituális egzisztenciáját az angyali rendeknél méri, hogy kellően pozitívan gondolkodott-e és hogy megfelel bármilyen spirituális elvárásnak, amitől ő jobb vagy szebb lesz, netán boldogabb. Mintha a spiritualitás bármit is változtatna az életen.

Pedig nem, semmit sem változtat, ellenben csodálatosan elterel bennünket – de ugyanúgy nézhetnéd a TV-t vagy olvashatnád az újságokat, ahelyett, hogy tanfolyamokra jársz vagy oldásokon veszel részt: nem változik a lényegében semmi sem! Ugyanúgy lesznek szenvedéseid, ugyanúgy nem fogod tudni kezelni a dolgokat életedben.

Ugyanúgy lesznek problémáid, csak éppen az öltözetük változik.

Spectres_of_a_City_by_drkshpS – ezt most nagyon fontos, hogy tényleg megértsd – az hogy mitől lesz jobb vagy rosszabb, egyedül a te nézőpontodtól fog függeni. Mert valójában a problémák csak ruhát cserélnek, de ugyanazok maradnak, akármilyen életet élsz is. Ha milliárdos vagy, ugyanúgy megvannak a kihívásaid, amik UGYANOLYAN szenvedést okoznak, mintha rabszolga lennél. Figyeld meg: akármit is értél el, akármit is tettél le az asztalra, akárhogyan is változol, a problémáid mindig is lesznek.

Nem leszel soha, de soha teljesen boldog.

A spirituális útmutatás ezért fordult zsákutcába, mert az emberek (főleg 2012. december 21 után) felfedezték, hogy bármennyit is mantráztak, nem lett jobb az életük. Bármennyit gondolkodtak pozitívan, nem oldódtak meg a kihívások. Mint ahogyan senki sem az elmúlt évezredekben – eltekintve néhány kivételtől, akiket pedig jól félreértettek.

Nincs kiút.

Vagy mégis?

images (10)Nos, ezt a kiutat nem szokta, úgy nagyjából senki sem választani. Miért?

Azért, MERT nem tudja az ember elfogadni, hogy MINDEN RENDBEN VAN ÍGY.

Azért, mert tényleg „csak” annyit kell megértened, hogy a TAPASZTALÁSAID pusztán tapasztalások. A szenvedéseid, örömtelen vagy katartikus pillanataid pusztán csak vannak. Vannak, majd elmúlnak, és kész.

S ennyi a Te dolgod: megfigyelni ezeket, megélni ezeket a tapasztalásokat, és elengedni.

És ha most azt mondod, hogy „de Balázs, hogyan engedhetném el azt, hogy nem tudok a gyerekeimnek enni adni, vagy elhagyott a szerelmem, vagy meghalt az apukám”, és így tovább, akkor nem tudok mást mondani Neked, mint hogy „teljesen megértem, és teljesen együtt érzek veled”. De nem tudok segíteni.

Senki nem tud neked segíteni. Se az állam, se a tuti könyv, se a tuti előadás.

Egyszer hozol egy döntést, és kész. Bamm. Megváltozik minden. Már nem fog úgy fájni a szakítás, már nem fog fájni a pénz hiánya, már nem fog hiányozni az elhunyt családtag. Nem azért, mert ELNYOMNÁL bármit is magadban, vagy rózsaszín sziruppal öntenéd le. Tudom, ezt sokan próbálják, de eredmény nélkül.

Mit kell csinálnod? Nos, a legnehezebbet mind közül: semmit.

letöltés (3)A semmi alatt azt értem, hogy például nem kell aggódnod. Most aggódsz azért, nem? Miből fogsz megélni, mi lesz a gyerekeiddel, mi lesz a világgal, mi lesz Magyarországgal, és így tovább. Vizsgáld meg magad, hogy mennyi mindenért aggódsz. Esetleg, hogy meg fogsz öregedni, vagy akármi.

És látod, én csak annyit kértem, hogy ne tegyél semmit, mondjuk például ne aggódj. De már ez is milyen nehéz, ugye? Hogyan haladhatnánk tovább a teljességed felé, ha tele vagy aggódással?

Hagyd abba. Hogyan? Egyszerűen ülj le, és döntsd el. És ha felbukkan benned az aggódás – most figyelj – AKKOR SE TEGYÉL SEMMIT.

Mert mi zajlik le ilyenkor? Kitalálod, hogy nem fogsz aggódni, mert elhiszed, hogy ez segíteni fog. Majd egyszer csak kapsz egy büntetést, amit nem tudsz kifizetni, és elkezdesz aggódni. Bumm. És mit teszel? (már megint teszel valamit, érted?) Azt teszed, hogy elkezded magad büntetni, hogy már megint aggódtál.

És már duplán rosszul érzed magad: azért, ami miatt aggódsz, és maga az aggódás miatt is.

Ellenben, ha nem „tettél volna semmit”, akkor ugyanabban az állapotban lennél, mint az aggódás előtt. Nos? Remélem érted már, hogy mit jelent az, hogy „ne tegyél semmit”.

Nem azt, hogy ülj otthon delíriumban – az is tevés egyébként.

Az is tevés, hogy nem teszel semmit.

Akkor mit is tegyél? Egyszerűen éld az életed anélkül, hogy bármit is gondolnál róla.

Persze erről vannak könyvek, és vannak tanfolyamok, hogy megtapasztald azt, hogy nem teszel semmit, de az már MINDEGY, hogy HOGYAN JUTSZ EL oda.

Érted, hogy mindegy, hogyan jutsz el a nem-tevés állapotába? Ezer életnyi szenvedésen át? Vagy két hét alatt rájössz? Mindegy.

S aki nem hiszi, járjon utána.

http://csillagmag.hu/irasok/van-kiut/

A csalódás után: csináld!

Ahogy 2012. december 21. elmúlt, sokan érezhettek egyfajta csalódottság érzést, hiszen nem történt semmilyen érdemi változás az életben, nem lettek csodák, ugyanaz a mindennap vár az emberre. Felébredtél december 22-én, látszólag maradt minden a régiben. Ha mélyen magadba néztél, belül mélyen pontosan érzékelhetted, hogy ez a nap mégiscsak más, mint a többi, túl az elvárásokon és a rávetített vágyálmokon. De mégsem történt semmi, semmi a nagyvilágban, hiába találkozhattál világrengető jóslatokkal.

A 2012. december 21 utáni élet átalakult, hiszen ez a dátum valaminek a kezdete. Nem egy éles határvonal, nem robbant és dőlt le semmi, mégis átléptünk egy kapun. A maya naptár ciklusainak vége, egy atlantiszi korszak vége. Az elme korszakának vége. A megszokott gondolkodásaid vége.

A legfontosabb energia egy szinten a csalódás volt, a spiritualitásba vetett hit megingása, amire nagy szükség volt a világban: hiszen ezek után nem lehet arra várni, hogy majd 2012 végén minden jóra fordul – hiszen semmi nem fordult sehová. Ugyanaz az élet vesz körbe téged! Hacsak…

Hacsak nem változtattál magadon! Ezek után nem várhatsz semmire a spirituális utadon, hiszen nem lesz több maya naptár vég ebben az életedben – végre talán kezedbe veheted életed fonalát? Vagy folytatod UGYANAZT amit eddig?

Ez egy valódi vízválasztó energia, hiszen akiben ott a kitartás, hogy életét VALÓJÁBAN átalakítsa, továbbra sem ingott meg. Aki pedig a könnyű és problémamentes életet vágyta igazi szembesülés nélkül, az továbbra is elodázza majd a pillanatot, amivel lényegi változást hozhat valóságába.

eletviragaÉppen ezért ez egy hatalmas ébresztő energia az, amin keresztülmentünk, hiszen PONTOSAN arra összpontosított, amiből a legnagyobb hiány van talán a Földön: a saját felelősség és a saját teremtő erő felvállalására. Nem is kell ezt tovább magyarázni – hiszen ha kinyitsz egy spirituális újságot vagy internetes cikket, nagyjából ugyanazzal fogsz találkozni, mint az elmúlt 10-20 évben: és mégsem történt semmilyen érdemi változás a nagyvilágban!

Az Én, az egyes ember szintjén hatalmas csodákat tapasztalhatsz nap mint nap, és ha mélyen körbenézel az életedben, mégis láthatod a változást. Aki belefeledkezett a mindennapi élet monotonitásába, azt ugyanaz fogadja, mint december 21 előtt.

S ha az elmúlt 10-20 év hatalmas spirituális tanításai eddig nem változtatták meg úgymond az életedet, akkor szerinted mi fog változni ezek után? Hát semmi sem. Mert most már talán minden elmondatott, amit el lehet mondani, lehet még csűrni csavarni, de a lényeg sok csodás könyvben és sok írásban megtalálható… Éppen ezért, most már csinálni kell végre.

Nem várhatsz tovább 2012 december 21 –re :)

Elolvastál minden cikket. Elmentél minden tanfolyamra. TELJESEN és MINDENESTÜL elégedett vagy az életeddel – önmagaddal? Ha „nem” a válasz a kérdésre, akkor valószínűleg hiába fogsz még újabb helyekre elmenni vagy újabb könyvet elolvasni; hiszen tudod, csak nem csinálod.

Ez a legnehezebb: megtenni azt, amiről tudod, hogy jó lesz neked, de mégsem teszed. Teljesen érthető ez az energia, de most már egyre több példaképed lesz, akik megtették, akik csinálják. És ne az ún. sikeres embereken mérd le ezt, hogy hogyan kell. Ne a csili-vili látszatvalóság határozza meg az értékeket. Nézz körbe közeli ismerőseiden, barátaidon, tanítóidon, és meg fogod látni, hogy kinek a szemében szikrázik az öröm és a béke lángja.

Ki mellett jó lenni, egyszerűen a szavakon túl. Ki az, akin azt látod, hogy működnek a dolgai, és nem érted hogyan, és el akarod lesni a trükköt. Pedig nagyon egyszerű: csak csinálni kell mindazt, amit spirituálisan már tudsz. Amit olvastál, amit tanultál – most már ültesd át a hétköznapokba.

Nincs mire várnod, hiszen véget ért a várakozás ideje. Most a cselekedetek ideje jött el.

* * *

cosmos11 Az ember sokszor még mindig kívülről várja a segítséget, amely élete nyomorúságát vagy problémáit majd egyszer megoldja. S hogy ez egy új földi rendszer vagy valamilyen spirituális változás, a boldogtalan számára mindegy: csak valaki változtassa már meg a világot. S hatalmas reménnyel ugrott neki mindenki a december 21-ig tartó időszaknak, hiszen minden változás és csoda ígérete hajtotta az embert. Ám nem történt semmi olyan, amire sokan vártak. Nem nyíltak meg a dimenziók, nem szálltak le angyalok a Földre, nem lett pólusváltás, se efféle látható esemény. Látszólag.

Változtatás nélkül tovább várni a változást nem lehetséges, hiszen ezek után az ember ráébredhetett: csak azt kapta meg, amiért megdolgozott. Ha képes voltál kilépni saját félelmeid tengeréből, saját problémáid hálójából, elméd akadékoskodásából, akkor légy kitartó, és folytasd! Ha bízol magadban, akkor a harmadik dimenzión túli világ pontosan érzékelni fogja bizalmadat, és bizonyosság fogja eltölteni a szívedet minden tekintetben.

Ám ha nem bízol magadban, hogy képes vagy elérni azt, ami szívedben rezeg, akkor pontosan ezt fogod tapasztalni a világban is. Ha nincs meg a saját lényed szeretete és tisztelete, akkor hiába helyezed önmagad helyett valamilyen külső erőbe a bizalmadat, amelyek majd jól megdimenzionálják a Földet, hogy te boldogan beléphess a magasabb dimenziók kapuján…

…miközben napról napra ugyanazokat a balgaságokat követed el saját magad ellen. És semmilyen változás nincs az életedben, hiszen RAJTAD kívül senki sem tud váltani.

Másképp kell nézned a világra, másképp kell nézned életedre, mert különben ugyanabban a katyvaszban fogsz ébredni napról napra. Saját börtönöd falait te építetted, csakis te bonthatod le azokat. Ez az első és legfontosabb felismerés az ember életében, ezért csak arra tudlak bíztatni Kedves Olvasó Barátom, hogy kezdd el minél előbb a belső bontást, mert annál hamarabb fogsz megszabadulni saját gátjaid rabigájából.

S most már, ezek után a december 21-i spirituális események után, nem várhatod tovább, hogy majd kívülről jön segítség, helyetted. Illetve de, HATALMAS TÁMOGATÁS várja, hogy megszólítsd. De előbb NEKED kell lépned, neked kell megszólítanod a változás energiáit.

* * *

„Újévi” jókívánságaimmal csak azt tudom üzenni, hogy csináld! Kezdd el, amit szeretnél, hagyd abba a szenvedést, a problémázást, mert meg lehet csinálni azt, hogy TELJESEN ELÉGEDETT LEGYÉL AZ ÉLETEDDEL. Önmagaddal. Hogy PONTOSAN lásd azt, hogy mi miért van az életben, hogy ami látszólag ellened van, az valójában érted van.

Nincs semmi közted és a boldogságod közt, csak egyedül te. Illetve az, ami magában foglalja mindazt a régi gondolkodást, ami eddig útját állta a teljességednek. Nincs szükség nehéz, hosszadalmas lelki procedúrákra, csak egyszerűen válts, és kész. Egy huszárvágással vágd el a hangokat a fejedben, amelyek ellened dolgoznak, amelyek a régi mintákban akarnak tartani. S légy végre az, aki vagy, aki ott él a szívedben, szabadon.

És ezt – FONTOS – nem kell megmutatni senkinek. Ez csak rólad szól! Ez nem egy bizonyítás, hogy majd megmutatod mindenkinek, hogy te milyen spiri vagy, milyen jól mennek a dolgaid. Nem. Ez CSAKIS RÓLAD szól, hogy TE elégedett vagy azzal, ami vagy.

Forrás: http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/a-csalodas-utan-csinald/

Találkozás a Teljességgel – egy másik irányban

Tapasztalhattuk az elmúlt hónap intenzívnek nevezett energiabombáit, ami leírva igen izgalmasnak hangzik, de a megélés közben talán az „izgalom” az, ami utoljára az eszünkbe jut… Bármi is történt veled az elmúlt egy-másfél hónapban, nem szükséges levonni belőle messze menő következtetéseket, hiszen nem történt más, mint hogy találkoztál a Benned lévő Teljességgel.

Ez a Teljesség a jó és a rossz poláris birodalmában talán most a kevésbé tetsző formát öntötte magára, s csupa olyat tapasztaltunk, amit „nehéz” volt megélni. De mindez áldás abban a tekintetben, hogy a TELJES VALÓNKKAL való találkozás során a bennünk lévő ÖSSZES réteget fel kell ismernünk, tudatunk tiszta fényébe kell vonnunk.

Csak akkor tudsz valamit felszabadítani önmagadban, ha előbb a felszínre hozod!

Amikor egy tulajdonságot elrejtesz magadban önmagad elől, akkor az egyre nagyobb és nagyobb erővel akar a felszínre törni. Végül az elnyomás hatalmas méreteket ölthet, és végletesen eltávolodsz saját magad egyik tulajdonságától (aspektusától). Így az elvtávolodás során már nem ismered fel saját magadat a külvilág tükrében.

A gyakorlatba beültetve ez azt jelenti pl. hogy a párkapcsolatodban a társad által elviselhetetlennek tűnő tulajdonságok valójában önmagadat tükrözik, és Benned vannak, nem is benne. Csak mivel ezt NAGYON régóta és NAGYON mélyre elnyomtad magadban, ezért nem ismered fel.

Ez az időszak tulajdonképpen arról szól, hogy ezekkel a tulajdonságokkal (aspektusokkal) találkozol. Július második, és az augusztus első felének legmeghatározóbb fényszöge a Neptunusz és a fel és leszálló Holdcsomópontok kvadrát találkozása.

A Neptunusz pontosan azokat a láthatatlan, belső tartalmakat szimbolizálja, amelyeket elnyomtál magadban mélyre, és eltakartad, elködösítetted önmagad elől. Ezért is tartoznak a Neptunuszhoz pl. a tudatmódosító szerek, mert az alkohollal és a dohányfüsttel egyfajta nem tudatosított szelepet nyitsz a tudattalanba, és elviselhetővé teheted a benned munkálkodó, elnyomott, de felismerésre vágyó részeidet.

Ez persze hosszú távon nem megoldás, ezért vár rád is az ún. dimenzióváltás, tudatváltás, ahol képes vagy minden részeddel egy tudatos módon egyesülni. De még egyszer hangsúlyozom, előbb fel kell ismerni még az ún. „rossz” tulajdonságaidat is önmagadban.

S tudod, a legmeglepőbb az lesz a felismerés után, hogy amitől annyira féltél, hogy hosszú éveken/életeken keresztül menekültél tőle, az valójában kezes bárányként fog hozzád idomulni, és együtt tudtok majd létezni – EGYSÉGBEN. Mint ahogyan a Neptunusz és az Unio Mystica, a Minden Egy szimbóluma. Pontosan erről szól az EGYSÉG, amikor minden részeddel – és ez alatt a rossz tulajdonságokat is értem – egységbe kerülsz. (Részben erről is szól az Átalakulás Iskolájaahol hónapokon keresztül „tanuljuk” ezt).

Az említett Neptunusz – Holdcsomópont kvadrát kapcsolat pedig pont ezt jelzi számunkra, hogy itt az idő a kilépésre, a váltásra, a felismerésre. A kvadrát mindig egy komoly szembesítő, kényszerítőnek ható erő, amit nem lehet megúszni – sokszor éljük meg így.

Tehát csak semmi pánik! – itt jön a megélés ideje, amikor is ki kell engedni a szellemet a palackból.

S ahogyan a felszínre törtek és törnek ezek az eltorzult belső aspektusok, először talán fel sem ismered őket – hiszen pontosan azért torzítottad őket ilyen felismerhetetlenné, mert nem akartad elfogadni, hogy ez TE vagy. Ám ha nem pánikolsz, nem görcsölsz, nem félsz, akkor meg fogod látni, hogy minden átalakul Benned. A belső feszültségek lassan eltűnnek belőled, és feloldódnak a félelmeid attól, hogy valami rossz történhet veled a világban…

A folyamatos neptunuszi ködben tartott tudat, amely félelmek, kétségek, függések és kötődések között őrlődik, el sem tudja képzelni milyen az Egységben létezni, mert elképzelhetetlen számára. Ahol nem bánt senki és nem kell senkit sem bántani, hiszen minden másban felismeri önmagát a Tudat. Ez a mai civilizáció által eléd vetített élet szerint elképzelhetetlen.

Nincs mitől félned! – talán ez a mostani időszak legnagyobb tanítása. A média és spirimédia is sokszor ezt a képet vetíti eléd a különböző összeesküvés elméletekkel, konspirációkkal, ál-igazságokkal. Vagy a média pánikkeltése és figyelemelterelése mind-mind arról szól, hogy nehogy odafigyel a saját boldogságodra, s hogy mindenért aggódj.

A Neptunuszhoz tartoznak még a félelmek, a vágyálmok is – tehát itt az idő kilépned a vágyálmaidból, rózsaszín vágyképzeteidből, amely képeket a társadalom vetített eléd. Engedd el azt a képzetet, hogy az anyagi problémáidra a PÉNZ a megoldás, mert ha ezt hiszed, akkor pénzt fogsz keresni, kutatni. Ez egy hatalmas csapdája az elmének, a mai rendszernek. Ám (most figyelj) ha megérted, hogy anyagi problémáidnak az oka az, hogy nem vagy egységben magaddal, akkor ha elkezdesz egységesíteni és belazulni, akkor az anyagi problémáid is meg fognak oldódni, és NEM ÚGY, hogy TÖBB pénzhez jutsz. El tudod képzelni?

Ne feledd, minden „esemény”, ami benned mostanában szorongást, félelmet, dühöt keltett, esetleg főleg a párkapcsolat szintjén, az valójában a benned lévő tulajdonságaidnak (aspektusaidnak) a tükre. Nincs más dolgod, mint megélni – ne ragadj bele, ne agyald túl, ne vidd tovább a gondolatot, ne építs rá elméleteket. Egyszerűen csak hagyd megtörténni – észre fogod venni, hogy elmúlt.

Bízz magadban! És engedd ki nyugodtan a szellemet a palackból, vidd a tudatod fényét a tudattalan sötétjébe – erre kiváló alkalom lesz, ha felismered a téged ért „negatív” élethelyzeteket, hogy valójában te is pont olyan vagy, mint amit nem tudsz elfogadni.

Forrás:

http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/talalkozas-a-teljesseggel-egy-masik-iranyban/

Rendrakás a Napfogyatkozás Tükrében

Május első felében roppant intenzív energiák voltak megtapasztalhatóak, amelyek a hétfő hajnali napfogyatkozásban csúcsosodtak ki. Május 21-re virradó éjjelen, éppen ezért tőlünk nem láthatóan, a Föld bizonyos pontjain viszont ún. gyűrűs Napfogyatkozás volt megtekinthető. Ez azt jelenti, hogy a Hold most éppen kicsit távolabb jár, és nem takarja ki teljesen a Napot. Ha nappal is lett volna, Magyarország területéről csak a Nap alsó részét láttuk volna kitakarva.

Ahogy korábban sokszor írtam erről, a Napfogyatkozás mindig egy nagyon különleges energiát jelenít meg a Földön az Emberek számára. Ekkor a Nap eltűnik úgymond, és ezáltal a Naprendszer és maga a Nap háttérbe kerül, és mindaz amit az emberiség számára képvisel. Ekkor viszont a Tejútról, a Galaxisból olyan energiák érkeznek hozzánk, amelyek sorsfordító, történelmi jelentőségűek. Ezt a hétköznapokban nem fogjuk érezni, csak belül. S ha körbenéznünk a világban, de még inkább belül s saját portánk háza táján, akkor azt látjuk, hogy valami nagyon megváltozott most májusban. Csak nézzünk körbe belül, és észre kell vegyük, hogy már teljesen másképp reagálunk bizonyos dolgokra.

De ennek a Napfogyatkozásnak nem csak ez volt a különlegessége, hanem „pont véletlenül” az egész Napfogyatkozás a Plejádok csillaghalmaz alatt történt! Tehát itt tulajdonképpen a Plejádi energiák, a Plejádok üzenetei érkeztek hozzánk!

S a Maják ránk hagyott hagyatékából (és más megbízható forrásokból) mára már tudjuk, hogy a mi Napunk a Plejádok nyílt halmazához tartozó csillag – csillagtestvér. Nem véletlenül hívják hét nővérnek, hiszen a mi nővéreink, a mi családunk ők, akik az Ember mai kialakulásában igen nagy szerepet játszottak (Lásd „Bevezetés az Ember 12 DNS rétegébe” című előadáson).

Tulajdonképpen egy nagyon erőteljes ébresztő szignál, aktiváló sugár, amelyre ki-ki a saját választása szerint reagálhat. Mint tudjuk minden belül, a Tudatban dől el, hogy ki hogyan és miként tekint a világára.

S ez most a nagy szembesülések ideje, ahol egyre jobban érezzük kívülről azt, hogy milyenek vagyunk belül. A május hónap feszülő energiái a rendezés felé irányítottak minket. A Szaturnusz, a Küszöb Őre, a Megtartó Erő a Szűz csillagkép legfényesebb csillagánál jár most. A Szűz üzenete pedig a rend kint és a rend bent. Azaz kerüljön minden a helyére.

A Szaturnusz tanít meg bennünket arra, hogy akkor tudunk továbblépni életünkben egy magasabb szintű létezésbe, ha a Szaturnusz üzenetét tökéletesre fejlesztettük. Ez pedig a Rend.

S képzeljük el, akár olvasás közben nyugodtan vizualizálhatunk is, hogy hosszú évek, évszázadok alatt az életünk „szobájában” mennyi minden halmozódott fel. Nagyon sok mindent az ember a szőnyeg alá söpör, a szekrény mélyére, sok ruha alá elrejt, talán már el is felejti, hogy ott van. Kicsi ha bűzlik, inkább egy újabb légfrissítőt szerez be, mint hogy kinyitná a saját szekrényeit, hogy annak a mélyére pakolt dolgokkal szembesüljön.

És most, 2012-ben történik meg egy új átrendeződés, ahol senki nem mehet tovább anélkül, hogy belül ki ne takarított volna. (Ráadásul ez most a Szaturnusz – Szűz csillagkép üzenete által még jobban fókuszban van).

S a takarítás során az történik, hogy kipakolunk, kipucolunk mindent, azaz előkerülnek az elrejtett mocskok is. Ennek eredménye egy hatalmas nagy koszos, néhol gusztustalan valami lesz a szoba közepén. Felhajtjuk a szőnyegeket, előkerülnek olyan dolgok, amikről azt hittük, hogy régen megszabadultunk… És ott bűzölög minden középen – tulajdonképpen, ha az ember kinyitja a sajtót, akkor nagyjából ezt látja a világban, de ez egy belső takarítás eredménye.

S ha bátrak vagyunk, akkor mindezt a lim-lomot, szükségtelen kacatokat, eldugott elrejtett dolgokat szépen szortírozzuk, megnézzük, hogy mire van szükségünk. A felesleget kidobjuk, ami tényleg fontos számunkra, azt szépen rendezetten a helyére pakoljuk.

Ennek eredménye egy szép, tiszta, napfényes szoba, kevés, de éppen megfelelő dolgokkal, ahol pontosan tudjuk, hogy mit tárolunk a szekrényben, és a szőnyeg nem azért van, hogy eltakarjon valamit, hanem azért, hogy odaillő dísze legyen a szobának.

Nem véletlen, hogy ezen ilyen részletesen mentünk most végig, mert a vájtfülű olvasók sok mindent találhattak ebben a kis vizualizációs gyakorlatban. De mégis, a lényeg az, hogy nagy erőkkel történik ez a rendezés.

S az ember minél kevésbé akar a saját „mocskára” nézni a szoba közepén, annál beszűkültebbnek, annál frusztrálóbbnak érzi a szobát – azaz magát a létezést. Ezért ez a szembesítések ideje, mert eddig a pakolás volt, a pucolás, és most a legutolsó, legjobban eldugott dolgokra kell ránéznünk, kézbe vennünk, és elengednünk.

Ez azért hoz nagy feszültséget elő, nagy energiát, mert eddig hatalmas erőket fektettünk abba, hogy NE vegyünk tudomást ezekről, és ez az energia most elkezd felszabadulni, hatalmas erők érkeznek vissza az elfojtásokból, a hazugságokból.

Direkt nem mondok most példákat, hogy a „dolgokba” ki-ki megpróbálja a maga életének részeit belehelyezni…

* * *

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy eljött a Bőség ideje – annak az ideje, hogy felismerd, hogy azt kapod, ami vagy!

Ha félsz, ha nem mersz, ha dühös vagy, ha gyáva vagy, ha kivárásra játszol – ezt kapod meg. Csak annyit mindig, mint ami Benned van, nem többet és nem kevesebbet!

A sejtjeid, a segítő angyalaid mind hallanak és látnak Téged – s ha Te bizonytalanságot érzel, bizonytalan vagy, és nem tudod merre menj, akkor a sejtjeid sem fogják tudni, és a segítő társaid, az angyali családod sem tudja majd, hogy pontosan miben is segíthetnétek egymást.

Ha vársz valamire, akkor ezzel egy várakozó állapotban vagy – és az élet is kivár veled szemben! Akkor ezt üzened mindennek magad körül: még várok, várok valamire, hogy jöjjön. És a dolgok magad körül ezt fogják csinálni: várnak. :) Rád várnak!