2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

B-C károsultak kártérítése

Nemzeti Civil Kontroll

Polgárjogi Mozgalom

Tisztelt Vezetőség!

Tárgy: Buda Cash károsult segítség kérése  

Örömmel fogadtuk, hogy a FEOSZ közérdekű keresetet indit az MNB perbe hívásával, ez a károsultak erkölcsi győzelmét biztosítani is fogja. A károsultaknak azonban anyagi követelések kiegyenlítése  az elsődleges és  az erre irányuló intézkedésekkel való késlekedés ezt  ellehetetleniti.

 

A per csak egy színházi előadás élményét nyújthatja addig, amíg a károkozó tulajdonosi kör vagyonával- melynek jelentős részét a befektetőktől kicsalt vagyon képezheti- szabadon rendelkezhet.

Egyelőre egy színházi előadás nézőterén ülünk.  Hasonló maratoni előadásokat már átéltünk.  Az előadás több mint 10 évig is eltarthat, nézők és színészek kihalnak, a még nézőtéren ülők már csak bóbiskolnak, a  darab bemutatásakor zsúfolt nézőtér foghíjassá vált.  A színház működését jól ismerők már régen hazamentek…

A per megindítása előtt azt a szándékot is szeretnénk látni, ami  az elszenvedett károk megtérítését is biztosítani fogja.

Elsődlegesen a Buda Cash vagyona lenne hivatott a  kártalanitásra.  A vagyon  jelentős részéhez már csak  a tulajdonosokon keresztül lehet hozzáférni. Ennek a vagyonnak a megőrzésére azonban nem születtek intézkedések.  A tulajdonosok szabadon mozognak és intézkednek, a z eddig még el nem rejtett vagyon további kimenekitése  igy garantálható.  Az időben nem zárolt vagyon a kárt szenvedettekhez nem fog elkerülni, ennek mennyisége a háttéralkuk során több csatornán keresztül   O-ig  csökkenhet.

A fedezetelvonás már nyilvánvalóan hosszabb ideje folyik, az ügyfelek visszavonhatatlan megkárositása  ezzel válik véglegessé.  Szeretnénk  a zárolással azt is biztositottnak látni, hogy a csalók és felelősségük elbirálására kijelöltek közötti érdekazonosság kialakulásának lehetőségeit igy legalább  csökkenteni próbálják. Magyarul a tulajdonosi vagyonok zárolásáig az elcsalt vagyon olyanokat is kisértésbe hozhat, akiket a károsultak érdekeinek képviseletére jelöltek ki.Aki jogilag aggályosnak tartja a BC-hez köthető tulajdonosi vagyonok ideiglenes zárolását, befagyasztását, biztositási intézkedések megtételét  (nevezzük, ahogy akarjuk), az szabad utat nyit  a BC ügyfelek végleges megkárositásának.  Magyarország  vélhetően leghosszabb ideig  folyó, legsúlyosabb anyagi és bizalmi válságot okozó, a legszélesebb rétegeket érintő, legnagyobb csalássorozatánál lehetőség kinálkozik arra, hogy az okozott kár jelentős részét az azt elkövetőkkel téritessék meg. Az erre szolgáló lépéseket jogi aggályokra hivatkozva nem lehet késleltetni.  A jogtalanság az ügyfelek kifosztásával kezdődött, ennek orvoslása akkor is szükséges, ha ezt a jog mezsgyéjén kell megtenni.

Másodlagosan az okozott kár a mindenkori felügyeleti szervek működésével is kapcsolatba hozható. A felügyelet azért van , hogy megelőzzön és ne az események után kullogjon.  A felügyeleti szervek ellenőrzése egy látszólagos biztonságot, bizalmat sugallt az ügyfeleknek, ami félrevezető volt és alaptalanul nyugtatta meg őket.   Az MNB perbe hivása nem járhat ennek a felelősségnek a  feláldozásával.

Tisztelettel: Keszthelyi László  Buda Cash károsult

Fekete kedd: megbillent egy kisebb magyar bankcsoport is

A Buda-Cash Brókerházban már felügyeleti biztosok működnek. Ezek után az egy érdekcsoportba tartozó DRB bankcsoport felett is átvették az irányítást. Ennek értelmében a DRB és ÉRB bankok ügyfelei ideiglenesen mindössze egy millió forinthoz tudnak maximum hozzájutni.

 

Reggel bombaként robbant a hír a pénzügyi világban, hogy a Buda-Cash Brókerházat megszállták a rendőrök, és felügyeleti biztosokat rendeltek ki. Az MNB mától a DRB bankcsoporthoz is felügyeleti biztosokat rendelt ki. Így a BRB BUDA Regionális Banknál, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Banknál, a Dél-Dunántúli Takarék Banknál és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál is megjelentek a felügyeleti biztosok, és átvették az irányítást az igazgatóságtól.

„A jegybank ezzel párhuzamosan ügyfelenként egy millió forintban korlátozta a hitelintézetek által az ideiglenes intézkedés időtartalma alatt kifizethető betétek és más visszafizetendő források maximális összegét. Ezen összeghatáron belül – ha igénylik – nemcsak a lakossági, de az egyéb ügyfelek is hozzájuthatnak követeléseikhez.

Az MNB jelenleg átfogó vizsgálatot folytat a hitelintézeteknél. Az állami tulajdonú Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. által delegált felügyeleti biztosok kirendelése, illetve az egyéb korlátozó intézkedések a vizsgálatot lezáró határozatok meghozataláig, de legfeljebb egy évre, a betétek és más források visszafizetésének korlátozása maximum 90 napig marad érvényben.”

http://www.bankmonitor.hu/content/3881.htm

A JEGYBANK AZONNALI HATÁLLYAL FELFÜGGESZTETTE A BUDA-CASH BRÓKERHÁZ MŰKÖDÉSI ENGEDÉLYÉT ÉS FELÜGYELETI BIZTOSOKAT RENDELT KI

Budapest, 2015. február 24. A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét, továbbá felügyeleti biztosokat rendelt ki az intézményhez.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a Buda-Cash Brókerház Zrt.-vel szemben indított átfogó felügyeleti vizsgálata során a Zrt. tevékenységét érintően észlelt súlyos visszaélésekre utaló információkra tekintettel a cég tevékenységi engedélyét ideiglenes intézkedés keretében azonnali hatállyal felfüggesztette, továbbá a mai naptól felügyeleti biztosokat rendelt ki a társasághoz.

 

Az MNB végzésében közzétett ideiglenes intézkedését az intézmény működése kapcsán az érdekeltek – elsősorban a befektetők – halaszthatatlan védelme indokolta.

 

A felügyeleti biztosok ma átvették az intézmény irányítását annak igazgatóságától, és gondoskodnak a megfelelő működésről.

 

A jegybank ezzel párhuzamosan rendelkezett arról, hogy az intézkedések hatálya alatt – a tényállás és a jogsértések teljes körű feltárása érdekében – az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultság szünetel. Az intézkedések visszavonásig, de legfeljebb a jegybanki vizsgálat lezárásáig maradnak életben.

 

Tekintve, hogy az ügy kapcsán bűncselekmény elkövetésének gyanúja is felmerült, az MNB a tegnapi napon az illetékes rendőr-főkapitányságnál büntető feljelentést tett.

 

A jegybank felügyeleti eljárásának eredményéről és esetleges további intézkedéseiről a nyilvánosságot folyamatosan tájékoztatni fogja.

 

Magyar Nemzeti Bank