2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Magyar "királyok" vonultak a brazil karneválon + videó

2012 február 20, hétfő - 14:14 hirado.hu/index.hu - Richpoi

A középkori Magyarország volt a téma szombat hajnalban a kétnapos Sao Paulo-i karneválon. A "Rosas de ouro" szambaiskola magyarra hajazó ruhákban vonult végig a fesztiválon, az egyik kocsit pedig egy hatalmas magyar címer borította.

A pordukció címe "Hungria, o reino dos justus", ami lefordítva nagyjából "Magyarország, az igazak királysága".

"Bár portugálul ez úgy hangzott volna, hogy "Hungria, o reino dos justos", egy betűt megváltoztattak, mert egy brazil vallakozó, Roborto Justus (nagyjából a brazil Donald Trump) támogatta a klubot. Innen jött a magyar vonatkozás is, ő magyar bevándorlók gyermeke" - írta egy olvasónk.

A Sao Paulo-i karnevál időben megelőzi a híresebb rióit, és ez is nagy eseménynek számít, élőben közvetíti elejétől a végéig a legnagyobb brazil tévéadó, a Globo.

O Administrador De Empresas Representa O Rei Justo, O Mais Conhecido Da Hungria. Ele Desfilou Com A Esposa No Último Carro Da Escola.Örömükben sírtak a magyarok a brazil karneválon

A Sao Paulo-i karnevál méretében és pompájában akkora, mint a riói. Szambaiskolásokkal közösen léptek fel magyar néptáncosok Brazília egyik leglátványosabb táncos felvonulásán, a Sao Paolo-i karneválon. A Rosas de ouro, azaz Aranyrózsa tánccsoport előadásának címe Magyarország volt.

A fergeteges hangulatú karneválon összesen 14 szambaiskola méretteti meg magát, köztük lépett fel a magyar Aranyrózsa együttes. Összesen hat karneválkocsit öltöztettek magyar nemzeti színekbe. A dél-amerikai országban eddig még soha nem volt példa hasonlóra. A magyar produkciót magyar idő szerint hajnali fél négykor mutatták be. A Sao Paolo-i magyarok elérzékenyültek az előadás láttán.

Az Aranyrózsa fellépése mintegy másfél millió dollárba került, amit támogatásokból gyűjtött össze az együttes. Sotkovszki Tibor, Magyarország tiszteletbeli konzulja a Híradónak azt mondta: "Mindenki erre az egy órára készült egy éve". Azt még nem lehet tudni, melyik szambaiskola nyerte a megmérettetést, a verseny ugyanis még mindig tart.

A Sao Paulo-i karneválról kevesen tudják, hogy méretében és pompájában körülbelül akkora, mint a riói. Szakértők szerint az Aranyrózsa szambaegyüttes idén első helyezést érhet el.

Remélem EZ A KÉP utazza be a világot!

Remélem ez a kép beutazza a világot . . .

Amíg az újságok és a televízió másról sem beszél, mint a celebek életéről a Kayapo indián törzsfőnöknek élete legrosszabb hírével kell szembenéznie:

Dilma, "Brazília új miniszterelnöke engedélyt... adott egy óriási vízi erőmű létesítésére (a harmadik legnagyobb a világon). Ez egyben a halálos ítélete a völgyben élő embereknek mert a gát létesítése 400,000 hektár erdőt fog hullámsírba temetni. Több mint 40.000 bennszülött indiánnak kell új otthont keresnie. Ezzel egyetemben megsemmisül a természetes környezet, az elpusztult erdőkkel együtt sok faj fog eltűnni a föld színéről."

Az egészben az a legmegrendítőbb ami miatt szégyellem, hogy a nyugati civilizációhoz tartozom, ahogy a Kayapo törzsfőnök reagált a történtekre, amikor meghallotta a döntést. Az emberi méltóságát sárba tiporva reménytelenül ült szemben a kapitalista "haladással" a modern, rablógazdaságot támogató civilizációval, ami nem fogad el más értékrendet.

De tudjuk, hogy egy kép többet ér ezer szónál, megmutatja a valódi igazságot, mi az ára a nagytőkés gondolkodásnak, amit a "minőségi életnek" nevezett oltáron áldozunk fel.

Írd alá az AVAAZ petícióját, hogy leállítsák a gát építését:

http://www.avaaz.org/en/amazon_under_threat/

Itt az ideje, hogy felébredjünk.
Bővebben