2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Boldogságod, boldogulásod titka

 

Egyszer egy 50 fős csoport vett részt egy előadáson. Az előadó egyszer csak megállt a beszédével, és úgy döntött, inkább egy gyakorlattal szemlélteti a mondanivalóját. Adott minden résztvevőnek egy-egy lufit, és arra kérte őket, írják rá a nevüket. Majd összegyűjtötték a lufikat, egy másik szobában.

Ezután arra kérték a résztvevőket, hogy mind menjenek be egyszerre a szobába és 5 percen belül keressék meg a saját nevükkel a lufijukat. Mindenki kétségbeesetten kereste hát a saját lufiját, lökdösődtek, totális káoszba fúlt az egész.
Így végül senki nem találta meg a saját lufiját.

Most arra kérték őket, hogy szabadon válasszanak egy-egy lufit, és adják oda annak a személynek, akinek a neve rá van írva. 
Néhány percen belül mindenkinek meglett a lufija.

Ekkor az előadó így szólt: "Pontosan ez történik velünk az életünkben is. Mindenki kétségbeesetten keresi a saját boldogságát, nem tudván, vajon hol lehet. 
A saját boldogságunk viszont mások boldogságában rejlik. Adj másoknak boldogságot, és megtalálod a sajátod. Ez az emberi élet értelme..."

20 dolog, amit a legboldogabb emberek másképp csinálnak

Nehéz, küzdelmekkel terhes út vezet a valódi boldogságig, hiszen az örömöt, az elégedettséget és a nyugalmat nem adják ingyen. Sokan nem tudják, hogyan kellene viselkedni, érezni, cselekedni ahhoz, hogy a LEGboldogabbak közé tartozzanak – van azonban néhány tanács, amely a segítségükre lehet. Mit csinálnak másképp a LEGboldogabbak? Íme!

 

1. Mernek különbözőek lenni.

Ha valaki sikereket szeretne elérni, annak kicsit szürreálisnak kell lennie – persze a szó pozitív értelmében. Lehet, hogy a kinézeted, lehet, hogy a gondolkodásmódod kiállt változtatásért, de egy biztos: ahhoz, hogy kitűnj, újító szándékra és bátorságra van szükséged.

2. Tisztelik a gyökereiket.

A legboldogabb emberek büszkék a családjukra, és szeretik a hazájukat. Te se felejts el soha hálával gondolni arra, honnan jöttél!

 

3. Kedvesek másokhoz.

Ha szívélyesen viszonyulsz a társaidhoz, rengeteg pozitív visszajelzéssel töltődhetsz fel. Egy-egy apró jócselekedet mindennap kötelező: egy finom vacsora a szeretteidnek, néhány aprópénz egy rászorulónak, vagy egy mosoly – bárkinek. Hiszen jó érzés adni és kedvesnek lenni, ugye?

4. Ha a sors felkínálja a lehetőséget, hogy megvalósítsák az álmaikat, akkor nem mondanak nemet.

Mindig el kell fogadni a kihívást: aki fél, az soha nem jut előre. Légy bátor, és meglátod, meglesz a gyümölcse!

 

5. Tudják, hogy a dolgok nem velük történnek…

...hanem értük! Tanulj a negatívumokból és építkezz belőlük!

6. Tisztában vannak azzal, hogy nem az alkoholtól lesz jobb a hangulatuk.

Ahogy egyre idősebbek leszünk, úgy jövünk rá, hogy nem néhány pohár bor fogja feldobni az összejöveteleket – hanem maga a tény, hogy együtt vagyunk olyanokkal, akik fontosak számunkra.

7. Szívesen fogadják a kritikát.

A kritikát nagyon nehéz elkerülni, tehát jobban teszed, ha elfogadod és kimazsolázod belőle azt, ami számodra tanulságos lehet. 

 

8. Betartják az ígéreteiket.

Ha megígérted, hogy ott leszel, legyél ott! Ha megfogadtad, hogy megcsinálod, csináld meg! Ne játszadozz az emberek érzéseivel, inkább legyél megbízható!

9. Tudják, hogy az „önmagam vagyok” kifejezés nem azt jelenti, hogy nem kell dolgozni a saját személyiségén.

Bár hihetetlenül dicséretes, ha képes vagy elfogadni magad olyannak, amilyen vagy, az még jobb, ha emellett képes vagy változni is. Ez nem azt jelenti, hogy fel kell adnod magadból valamit, hanem azt, hogy nyitott vagy az új impulzusokra.

10. Megbecsülik a régi barátaikat.

Azok a barátok, akik szinte egész életünkben ott állnak mellettünk, kincset érnek. Senki sem pótolhatja őket, így a te feladatod, hogy vigyázz rájuk. 

Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options


11. Nem akarnak minden követelménynek megfelelni.

Bár nagyon sokan szeretnék megmondani, mit és hogyan csináljunk, nem tehetünk mindenki kedvére. Az a lényeg, hogy te magad tudd, mi a jó neked, és aszerint cselekedj. Ne feledd, az a fogalom, hogy tökéletes, nem létezik.

12. Nem az interneten élik az életüket.

A Facebook, a Twitter és társai nem a kapcsolataid és a személyiséged fejlődéséhez, hanem a leépüléséhez járulnak hozzá. Elszigetelnek az emberektől, és olyan élményekről maradsz le, amelyeket talán soha sem élhetsz át újra. Egy kellemes beszélgetés öröme, egy ölelés, vagy egy mosoly – mindez teljesen elvész az internet világában.

13. Adnak a szüleiknek még egy esélyt.

Még a tévedhetetlennek tűnő szülők is hibázhatnak néha. Nem gépek vagyunk, hanem emberek! Nézd el nekik, ha valamit elrontanak, és adj még egy esélyt! Lehet, hogy legközelebb te kéred majd a bocsánatukat… 


14. Nem félnek kérdezni.

Merd felvállalni, ha valamit nem értesz, mert csak úgy tudsz fejlődni.

15. Tudják, hogy az élet nem a várakozásról szól.

Ne várd meg, míg végre megváltoznak a dolgok, inkább menj eléjük! Légy te az, aki kezébe veszi az irányítást!

16. Igyekeznek annyit látni a világból, amennyit csak lehet.

Ha van lehetőséged, utazd be csodálatos Földünket! Minél több helyen jársz, annál sokszínűbb és nyitottabb leszel...

Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options


17. Mindig őszinték.

Mindig mondd meg a teljes igazat – lehet, hogy akkor nagyon fájdalmas élmény lesz, de később „megtérül az ára”.

18. Élvezik a pillanatot.

Nem könnyű, teljes, tiszta szívvel átélni a jelent, de muszáj megtanulni. Ha már most azon görcsölsz, mi lesz a jövőben, soha nem leszel boldog.

19. Hallgatnak a belső hangjukra.

Bízz a megérzéseidben és figyelj, mit súg az a bizonyos belső segítőtárs. Inkább magadra hallgass, mint hogy mások kétes értékű tanácsait megfogadd.

20. Képesek beszélgetni a másikkal.

Bár mindennap beszélgetünk valakivel, nem biztos, hogy szívvel-lélekkel ott vagyunk a helyszínen. Valóban hallgasd meg, mit mondanak neked, érezd át, figyelj rá!

 

Szerző: Kiss Gréta – Pozitív Nap