In memoriam Bándy Kata
2012. július 12. 13:10 mandiner.hu

Próbálom hallani Kata lépteit, utolsó lépteit, elkapni hangokat, mozdulatokat, mosolyokat, sikolyokat.

"Kedden szembesültem a hírrel: eltűnt a 25 éves gyönyörű rendőrségi pszichológusnő, a szombati buli óta senki nem látta. Azóta is zsibongnak fejemben a gondolatok, a Facebook-on összecsődült 16.000 emberrel együtt kutattam utána gondolatban én is. De hiába... Tegnap délutáni halálhíre sokkolt, megdöbbentett, az éjjel is rajta és esetén gondolkodtam, mintha legalábbis ismerném, vagy ismertem volna valaha is.

Próbálom megérteni a megérthetetlent, magyarázni a magyarázhatatlant, de nem megy. Nincs ok, indok, még kevésbé magyarázat. Próbálom hallani Kata lépteit, utolsó lépteit, elkapni hangokat, mozdulatokat, mosolyokat, sikolyokat. Nem megy, mert nem értem. Nem értem az értelmetlen halált, az indokolatlan erőszakot, az elkeseredett volt szerelmes lelki világát és ugyanúgy nem az alvilág kegyetlen módszereit.


Próbálom hallani utolsó telefonját, melyben szeretett szülőinek elmondja: »Indulok szülinapozni, ne aggódjatok, vigyázok magamra, holnap beszélünk, puszi!«

Gombóccal a torkomban próbálom látni a sörözőben ahogy nevet, kacag, ünnepel, vagyis él... Próbálom elképzelni a barátnőknek adott búcsúpuszi cuppanását, az első lépteket hazafelé, melyeket szép ruhában, csinosan ez a gyönyörű, fiatal, üde tünemény megtesz a borzongatóan üres pécsi éjszakában. Szinte hallani cipője visszhangos, magányosságról árulkodó szapora kopogását. Még tele a szíve mosollyal, életörömmel, talán szerelemmel, boldogsággal. A kietlen éjjeli utcák susogtak ugyan fülébe erről-arról, de ő mintha nem hallana, csak siet haza, mondván, már nem sok van hátra..."

HajduPress Kopányi Balázs: In memoriam Bándy Kata: miért kellett meghalnod?

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Cigányok gyilkolták meg Bándy Katát, a rendőrségi pszichológuslányt Pécsett
2012. Július 13. Jövőnk.info

Bándy Kata még csak 25 éves volt. Életét pedig úgy kellett befejeznie, ahogy egy nő számra talán a legszörnyűbb, megalázva, összetörve. Reméljük az Úr felemeli és magához veszi, megvigasztalja, és elvezeti arra a helyre, ahová mindnyájunk szeretne majd kerülni a maga közelébe.

A fiatal lány szombatról vasárnapra virradóra tűnt el Pécsett. A lányt utoljára a Kórház téren észlelte a térfigyelő kamera, mikor a Széchenyi tér irányába haladt hajnali két óra után. Másnap nem ment be a munkahelyére dolgozni, ezért keresni kezdték. Eltűnését követő délután már százak, a rákövetkező napra pedig tízezrek keresték. Önkéntesek járták Pécs városát szórólapokat osztogatva és plakátokat ragasztva próbálták meg minél szélesebb körbe felhívni a figyelmet a rendőrségen dolgozó lány eltűnésére. Az eltűnést követő harmadik nap pedig már nem csak helyi, hanem az országos médiumok is beszámoltak a lány eltűnéséről.

A gyilkossággal kapcsolatban a liberális sajtó által megy a maszatolás. A helyszíni riportokban sajnálkozó cigány asszony virágot visz Kata egykori lakhelyéhez, illetve elhintik, hogy külföldi diákot keresnek a rendőrök. Ez miatt két esetben majdnem lincselés történt Pécsen, mert a felbőszült lakosság arab és török diákokat teszi felelőssé, mivel a TV-ben azt mondták, hogy valószínűleg külföldi diákok követték el a gyilkosságot.

A valóság pedig az, hogy Kata egy cigányokkal súlyosan fertőzött területen lakik Pécsett, ahol rendszeresek a cigány támadások. Java részt fiatal, 15 és 25 év közötti cigány-bűnözők járják Pécs utcáit és cigarettát, pénzt kéregetnek erőszakos módon. Akit pedig egyedül "fognak meg" olyan helyen, ahol nem tartanak attól, hogy észreveszik őket, azoktól pedig elveszik mindenüket.

Pár hete ugyanezen a területen szintén egy fiatal lányra támadt egy cigány, de szerencsére a lánynak sikerült kiszabadulnia támadója kezeiből és el tudott menekülni. Jellemző, hogy a rendőröknek azóta sem sikerült elfognia a támadót.

A rendőrök is tudják, hogy cigány volt az elkövető, csakhogy ezt senki kimondani nem meri, mert félnek a következményektől. Ezért folyik a maszatolás. Pedig a kiszivárgott hírek alapján ez biztosra vehető. Bándy Katát ugyanis annyian szerették, annyian ismerték, hogy százak indultak keresésére. Fiatal, csinos, kedves, életvidám leány volt, aki csak ismerte megszerette.

Hírportálunk olyan információ birtokába jutott, amit eddig sehol nem közöltek még! Egy fiatalember valószínűleg Katát látta a kérdéses időpontban, amikor egy 25 év körüli cigány rángatta a karját és magával akarta vinni, ami ellen a lány tiltakozott. Amikor a fiatalember a lány segítségére akart menni, akkor úgy tűnt, mintha ismernék egymást a fiatalok, így nem avatkozott be a veszekedésbe. A lány nem kért segítséget! A fiatalember jelentkezett a rendőrségen is, elmondta a fenti információkat, de a rendőrök nem kívántak vele foglalkozni. Annyit mondtak neki, hogy majd ha szükségesnek látják, akkor értesítik.

Rendőrségi forrásból hírportálunknak megerősítették azokat az információkat, miszerint Katát bántalmazták és erőszakoskodtak vele. A nyomozásban résztvevő egyik nyomozó privát véleménye is az volt, hogy az elkövető 100%, hogy cigány származású. "Ilyen piszkos, ocsmány munkát csak ezek a férgek tudnak elkövetni. Nem ember az ilyen." - fogalmazott a neve elhallgatását kérő nyomozó.

Az ügyből is tisztán látszik, hogy bár tudják, hogy cigányok voltak az elkövetők, mindent megtesznek, hogy ez ne kerüljön nyilvánosságra. Szinte biztosak vagyunk benne, hogy valami félkegyelmű fehér embert fognak majd igaztalanul meghurcolni. Számtalan példa volt már hasonlóra. Gondoljunk csak Tánczos Gáborra!

A példátlan összefogás megmutatta, hogy a bajban egymásra talál a magyar. Ne hagyjuk, hogy hazugsággal elhallgattassanak minket! Ennyivel tartozunk Katának!

Csáki Szilvia - Jövőnk.info

Infó Jövőnk: Amióta föltettük ezt a cikket, támadják az oldalt - ezért blog oldalra is feltettük, mert nem elérhető a Jövőnk.info.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Nagy Kata: A valódi tettes?
2012, július 16 - 09:26 barikad.hu

Újabb tragédia, amely megrázta az országot. Fiatal, életerős lány, akinek még nagyon sok dolga lett volna. S még csak nem is az sors akarta, hogy így történjen, hogy lehetőséget se kapjon élni.

Valami emberi voltából kivetkőzött gazember úgy döntött, hogy Isten lesz Isten helyett. Hogy elveszi azt, amihez nincs joga. Hogy brutális módon kiéli állati ösztöneit. Tegyük a szívünkre a kezünket, ettől a legbékésebb kereszténynek is kinyílik a bicska a zsebében.

Teljesen értehtő módon mindenki a fejét akarta/akarja az elkövetőnek. A Facebook a legjobb tükör ebben az esetben is. Ott mindenféle ember összekerül, s ki így, ki úgy nyilvánít véleményt. S éppen a Facebook volt az a fórum, ahol először Bándy Kata édesanyja mondta ki: meglett a tettes.

Ilyenkor mindenki rázza az öklét az égre, elevenen megégetné, a főtérre kiállítaná, szülőkkel összezárná a tettest. Valljuk be, egyikünk sem kivétel ez alól. És ez valahol így is van rendjén. Ám az édesanya bejelentése alatt a legelső bejegyzések egyike így hangzott: "Reméljük, tényleg a tettes!!/és nem Mór-szindróma, amikoris hamar fel kellett mutatni valakit!/Edit!A fájdalmadat úgysem érezheti át senki, csak megpróbálhatjuk..és kívánhatjuk, hogy mielőbb a szemébe nézhess ennek a szörnyszülöttnek...reméljük méltó büntetését börtöntársaitól megkapja."

No itt a bibi. Hogy ez sajnos fájóan reális bejegyzés. És ezt nem politikus, nem jogász írta, hanem egy közember. Egy magyar a sok közül. A nép hangja. S bizony ez azt mutatja, hogy a rendőrség erősen hitelét vesztette az utóbbi időben. Egyre több a bűncselekmény, egyre türelmetlenebbek az emberek, s hirtelen eredményt kell felmutatni. Bármi áron. Legalábbis ezt hiszik. Hatalmas tévedés. Az emberek nem trófeát akarnak, hanem valódi tetteseket, valódi ítéletet.

Előzőleg megtudhattuk, egy DNS-mintát találtak, ami alapján azonosítható lesz az elkövető, szorul a hurok. Nem rablótámadás történt, hiszen megtalálták a fiatal lány táskáját, mobiltelefonját. A reggeli hírek már arról szólnak, hogy elkapták a tettest, kihallgatták, beismerő vallomást tett. Ennek ellenére a rendőrök hatalmas erőkkel nyomoznak tovább. Tehát megvan a tettes, de mégsincs? A gyanúsítottat valamiféle telepről állították elő, ahol a rendőrségi híradások szerint megtalálták a lány személyes tárgyait. Nos, akkor kirabolták vagy nem rabolták ki? Ezer és ezer kérdés, ami teljesen logikusan fogalmazódik meg az emberekeben.

Ezek után ne csodálkozzunk, ha a legtöbb hozzászólás a közösségi portálon a kételyről szól:

"Őszinte részvétem. Pécsi vagyok, pontosan tudom, hogy mi folyik most a városban. Nagyon remélem, hogy valóban megtalálták a tettest. Soha többet ne is engedjék ki!"
"Tisztelt Asszonyom! Ismeretlenül fogadja őszinte részvétem. Napok óta figyelem a médiát és remélem tényleg a tettest fogták el. Az eset annyira fájdalmas, megrázó."
"Észak Kelet Magyarországról is őszinte részvétem a családnak, remélem valóban a tettest kapták el, élete végéig bűnhődjön a tettéért!"

Igen, az emberek igazságot akarnak, valódi elkövetőket a rács mögé. Nem balekokat, akikre rá lehet húzni az ügyet. Nem móri melléfogásokat, nem lecsúszott kis bohócokat a tettes szerepében. Nem agyonhallgatott Horák Nóri-eseteket, amelyeket tízévekre titkosítanak utólag, annak ellenére, hogy a tettest kiültették a kirakatba. Az emberek csak közbiztonságot szeretnének. És a nyugalmat, hogy a bűntettet büntetés követi. De amíg ilyen a rendőrség kommunikációja, hozzáállása, addig bizony ezt fogjuk gondolni. Nem kell alábecsülni az emberek véleményét. Ahogyan mondani szokás: "Vox populi, vox Dei"

Kapcsolódó:
Beismerő vallomást tett Bándy Kata gyilkosa