Követeljük az egyenlő bánásmódot!

Ha zsidó temetők megrongálása világhír és az állam ilyenkor bőségesen segít, akkor ne sajnálják a pénzt magyar temetők helyreállítására sem.

Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője követeli, kerítsék kézre az elmúlt évtizedek legsúlyosabb temetőgyalázásának felnőtt elkövetőit is. A jobbikos honatya erről legújabb Facebook-bejegyzésében írt:

„Az elmúlt évtizedek legnagyobb temetőgyalázása szülővárosomban, Csengerben történt meg. A Nemzeti 1 Televízióban elhangzottakon túl az alábbiakat szeretném kifejezésre juttatni.

A következő napokban segítséget fogok kérni megyei és központi szintről egyaránt. Fenntartom, hogy az elkövetőkön kell bevasalni a kárt, ne a dolgozó ember fizesse megint a számlát, viszont ez időben nagyon el fog húzódni.

A károsultak, a sértettek nagy többsége szegény ember. A most meggyalázott síremlékek jelentős részét hitelből fizették, amelynek a törlesztőrészleteit most is nyögik. Ha esetleg nem hitelt vettek fel, hosszú évekig keservesen összespórolták az árát. Önerőből képtelenek lesznek újabb síremlékeket készíttetni. Természetesen segíteni fogok, nemcsak szóval vagy cselekedettel, hanem anyagilag is.Ha zsidó temetők megrongálása világhír és az állam ilyenkor bőségesen segít, akkor ne sajnálják a pénzt magyar temetők helyreállítására sem. A csengeriek nem várnak többet, de ugyanannyira joggal tarthatnak igényt. Aztán az utolsó fillérig hajtsák be vagy kemény fizikai munkával dolgoztassák le a bűnösökön, illetve a bűnösökkel. A helyi kisebbségi önkormányzat nyilvánosan kérjen bocsánatot a hozzátartozóktól és működjön együtt a rendőrséggel a felnőttkorú elkövetők kézre kerítésében! Nem gondolják tán', hogy bevesszük a mesét, miszerint két gyermek, kb. negyvenöt perc alatt, száztizenegy sírt megrongál, valamint vasoszlopokkal együtt ellop száztíz méter kerítésdrótot.

Ugyanígy várom a magát nemzetinek tartó Kormány valamely tagjának , vagy akár a miniszterelnöknek a megszólalását. Az elmúlt 23 évben csak és kizárólag zsidó temetők megrongálása alkalmával (amelyeket ugyanígy elítélek) tudtak ajvékolni, rohangálni, hajat tépni. Értsék meg, ez sem gyerekcsíny!!! Ne intézzék el annyival, hogy ez csak egy sajnálatos eset.

A valódi rasszizmus az, amikor élők és holtak között származás vagy vallási hovatartozás szerint tesznek különbséget. Vegyék tudomásul, hogy magyar temetők meggyalázása is ugyanolyan bűn, szégyen és gyalázat. A magyaroknak is ugyanúgy fáj, nekünk is kedvesek elhunyt szeretteink, nekünk is vannak érzéseink, nemcsak egyes kiválasztottaknak. Nem fogadjuk el a kettős mércét, nem törődünk bele a halottgyalázásba és abba sem, hogy ami az egyik oldalon szélsőségesség, az a másik oldalon ártatlan csínytevés. Ilyet csak sérült elméjű, beteg lelkű, magyargyűlölő, szélsőséges egyének gondolhatnak.

Nemcsak kérjük, követeljük a kormányzat segítségét és az egyenlő bánásmódot!”

alfahir.hu