Obama most tényleg kirobbantja a harmadik világháborút?

2014. szeptember 15. 18:08
Hunhír.info

obamanetan-reuters250.jpgBarack Obama amerikai elnök azzal fenyegetőzött, hogy megsemmisíti a szíriai légvédelmi rendszert, és megdönti a szír kormányt, ha Aszad elnök parancsot ad az ország légterébe belépő amerikai gépek lelövésére. Obama azzal hencegett, hogy könnyebb likvidálni Aszad hadseregét, mint a rejtőzködő ISIL-terroristákat. Az amerikaiak Aszad kormányának közreműködése nélkül akarják bombázni a szír területeket, és ebbe az elnök természetesen nem mehet bele.

A szíriai külügyminiszter Walid al-Moallem figyelmeztette az Egyesült Államokat és szövetségeseit, abba nem mennek bele, hogy a törvényes szír hatalom kihagyásával szír területen akarják támadni a terrorkalifátus katonáit. 

"Szíria kész együttműködni és összehangolni a regionális és nemzetközi küzdelmet a terroristák ellen bárkivel, de csak az ENSZ határozatainak megfelelően, a szíriai szuverenitás tiszteletben tartásával.

Vasárnap az amerikai külügyminiszter, John Kerry kijelentette: Washington nem fogja koordinálni a légicsapásait a ISIL-terroristák ellen Szíria területén.

Barack Obama amerikai elnök azzal fenyegetőzött, hogy megsemmisíti a szíriai légvédelmi rendszert, és megdönti a szír kormányt, ha Aszad elnök parancsot ad az ország légterébe belépő amerikai gépek lelövésére. Obama azzal hencegett, hogy könnyebb likvidálni Aszad hadseregét, mint a rejtőzködő ISIL-terroristákat. Az amerikaiak Aszad kormányának közreműködése nélkül akarják bombázni a szír területeket, és ebbe az elnök természetesen nem mehet bele.

Irán és Oroszország pedig azonnal lépni fog, ha Amerika katonai erővel akarja megdönteni a törvényes szír hatalmat. Ez pedig a harmadik világháború egyenes útja.

Hunhír.info - Presstv