2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Senki sem ment meg Téged! Kiss Balázs Kunó

2014. jan. 20

Az idei év asztrológiai szempontból nézve sok kihívást tükröz számunka. De mielőtt belekezdenénk ennek taglalásába, előtte szeretnék egy nagyon fontos gondolatot kiemelni. A bolygók égi járásának figyelése, azaz a “kint” világának értelmezése nem jóslás, nem arra ösztökél, hogy ELVÁRÁSOKKAL vagy FÉLELMEKKEL álljunk a jövő elé. Természetesen a jövő kutatását erre is fel lehet használni, de ez nem lehet célja az Önmagát megismerni vágyó embernek. Az ismert jövő elképzelése ugyanakkor elengedhetetlen a Földön való létezéshez. Ahol ezt el lehet „rontani”, amikor az elképzelés nem egy nyitottsággal jön létre, hanem valamilyen elvárást támasztunk a holnap irányába.

Éppen ezért nem szabad az olvasás közben sem reményeket, sem elvárásokat, sem pedig félelmeket táplálni! A cél az Önismeret. A cél az, hogy megismerjük milyen érzések és gondolatok bukkannak fel bennünk egy adott üzenet, szöveg vagy értelmezés olvasatakor. S ami felbukkan bennünk, olyanok vagyunk.

Hiszen ha esetleg nem rendelkezik valaki Teljes és Totális én-ismerettel, akkor egy-egy életesemény vagy konfliktus megértéséhez segítség lehet az, ha megpróbálunk egy más nézőpontból arra tekinteni. Így tehát a 2014-ről szóló írásokat lehet segítségképpen arra is használni, hogy mélyebb értelmet nyerjenek az életesemények. Ugyanakkor lehet elvárni és félni is – az olvasó döntése.

* * *

2014_kicsiA 2014 év első felét egy nagy kereszt alakú fényszög-együttes fogja jellemezni. A képen látható piros vonalakból álló négyzet – és az átlóik alkotta kereszt – az, amire figyelnünk kell és amit érdemes helyesen értelmeznünk. Ebben négy égitest fog aktív szerepet játszani, különböző üzenetekkel, és ezek a Mars, a Jupiter, az Uránusz és a Plútó.

A Mars és az Uránusz szembenállása egyfajta párkapcsolati feszültségeket tükröz. A Mars a küzdelem és erőfeszítések szimbólumaként a mérleg (sárga) jegyben állva mutatja: a világ és az én között kialakult egyensúlyi helyzet nem fenntartható, mert az egyensúly megmozdul, mozdulnia kell. Azaz az eddig kialakított – például emberek és társak közti – kapcsolatok felborulnak. Miért? Mert a beragadt, drámával és elvárásokkal fenntartott helyzet kimozdul – ami egy áldás valójában.

Ez a hétköznapok szintjén ugyanakkor hatalmas feszültségeket jelent! Ugyanis a megszokott emberi viszonyok elmozdulnak – a langyos víz, az állóvíz felforr. A kommunikáció átalakul. Tehát, a megszokott módon már nem lehet elérni a másik embert, mert a közte és az én között fennálló kapcsolat kibillent.

De ez valójában egy ÚJ egyensúlyi helyzetet kell, hogy teremtsen! Ilyen például a háromlábú kanapé esete – amikor egy háromlábú kanapén ülve az ember a kezével tartja a kanapét, hogy ne billegjen. Ez egy egyensúlyi helyzet, de látszik, hogy folyamatos erőfeszítésre van szükség az egyensúly fenntartásához. Ehhez a kanapéhoz tudnám leginkább hasonlítani a ma emberének párkapcsolatait illetve családi és társadalmi kapcsolatait: folyamatosan fenn kell tartani, mert ha elengednénk, akkor roppant kényelmetlen lenne!

S akkor a Mars megérkezve ide a mérleg (sárga) jegybe bizony kimozdítja ezt az állandósult helyzetet, és most már – szerencsére – nem lehet a konfliktusokat elkerülni! Aki a kivárásra játszott és halogatta az emberi kapcsolatait a hiányzó negyedik láb okozta nehézség megélését, elodázta a problémákat, arra nehéz idők jönnek, hiszen nem húzhatja tovább. Valójában persze ez nem nehéz idő, hanem áldásos idő arra nézve, hogy kidobjuk a régi kanapénkat és egy rendeset szerezzünk be. Vagy ha tényleg fontos nekünk ez a kanapé, akkor LEHASALJUNK és megjavítsuk a hiányzó lábát.

Azaz TENNI kell a változásért, de ehhez először fel kell adni a KÉNYELMET! Nincs helye most 2014 első felében annak, hogy kényelmesen ücsörögjünk a megszokott energiákban. Ez nem azt jelenti, hogy nem pihenhetünk fizikai szinten, vagy nem töltődhetünk – hanem ha eljön az ideje, érdemes elengedni a megszokást! Most nincsenek kompromisszumok! Fel kell számolni minden kompromisszumot, mert a háromlábú kanapé egy kompromisszum – bármilyen nevetségesen is hangzik, valójában az ember legtöbbször ebben él. Csak mivel nagyon régóta ezt teszi, fel sem tűnik számára.

A Mars-sal szemben elhelyezkedő Uránusz a kos (piros) jegyében pedig egy hatalmas feszültséget tesz hozzá a fentiekhez: totális felhagysz a régi mintákkal, vagy az energiáid önmagad ellen fordulnak. Azaz a tehetetlenségből fakadó düh és feszültség téged fog eltemetni, megmérgez, hacsak nem alakítod át totálisan.

Az Uránusz által üzent hirtelen és felforgató hatások ki akarnak robbantani téged a megszokottból. Azaz érdemes felhagynod mindennel, ami megszokott és menekülésből teremtett kényelmi helyzet számodra. A bevezetőben utalt a kihívásokra: ezeket értettem alatta. Tehát, az első félév fényszög kapcsolatai azt MUTATJÁK (nem elhozzák vagy nem hatnak!), hogy egy olyan időszak következik az életünkben, ami még az eddigieknél is felforgatóbb lesz.

De hát et kértük – hiszem. Aki a megszokottat és a régi mintákat választja, egyre több kihívással fogja szembetalálni magát. Egyre több ellenállással. A Mars (ami egyben a kos uralkodó bolygója) üzeni: ha nem tudod az erőidet önmagad felemeléséhez használni, akkor a világból rád támadó és elnyomó erőnek fogod megélni.

Ha tehát az ország, a környezeted, a családod nehézségeit és küzdelmeit látod, akkor egyértelmű a válasz: benned nem akar semmi sem átalakulni, megmozdulni.

Véget ért az az időszak, amikor valaki majd önmagad helyett megment téged. Sem az angyalok, sem a földönkívüliek, meg a megváltók nem jöttek és nem jönnek le, hogy helyetted megváltsanak téged. Az úgynevezett ország-vezetők sem fognak neked segíteni – ők is azzal vannak elfoglalva, hogy maguknak segítsenek. Nem fognak csak úgy neked sok-sok pénzt adni, nem fog senki sem az ötödik dimenzióba vinni. Neked, csakis neked egyedül kell tenned ÖNMAGADBAN azért, hogy átalakulj. A világ minden nehézsége és kihívása arra ösztönöz: engedd el a régi önmagadat! Ezt üzeni ez a képlet.

Ezért lehet azt mondani, hogy nehéz idők jönnek, mert az embereknek fel kell adniuk azt az elvárást, hogy majd mások megmentik őket. Fel kell adni a régi játszmákat és a régi megszokásokat. Ez bizony nehéz – persze nem az, csak kényelmetlen.

Elengedted a kanapét, és most felborult a három lábon állva, és roppant módon kényelmetlen benne ülni! S ahogy ülsz, és azt várod, hogy valaki majd tartja helyetted, vagy valaki majd megszereli – senki sem jön. Az angyalok sem csinálják meg helyetted a kanapédat.

Vagy te szereled meg – azaz változtatsz a hozzáállásodon – vagy egész életedben a világot (társadat, embereket, társadalmat, államot, a bankokat, a pénzt) fogod hibáztatni, hogy neked milyen kényelmetlen…

… netán felállsz, és magad kezébe veszed a SAJÁT sorsod irányítását.

* * *

A másik nagy szembenállás, a Plútó és a Jupiter kapcsolatáról készült írást itt találod:

http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/a-vilagkep-halala/

* * *

A szabadság útjában

Az utolsó három írásomban egy kirakós nagyon fontos darabkáiról találhattál információkat. Abban bízom Kedves Olvasó Barátom, hogy 2012 decemberére ez a kirakós játék, azaz a saját életed térképe össze fog állni Benned, és egyre jobban rálátást nyersz majd a képre, ami Te magad vagy. Talán lényegtelen is, hogy mi fog történni a világ színpadán, mert mindez eltörpül amellett, hogy mindeközben TE hol vagy, és éppen milyennek éled meg saját magad.

A három „darabka” közül az első a Szenvedély volt a „Téged mi hajt előre?” című írásomban. Elengedhetetlen megismernünk azt a belső motort, vagy talán belső iránytűt, ami alapján az életünket irányítjuk.

A második részlet a félelemről szólt („Fókuszban a félelem lebontása”), hiszen ez az, ami útját állja, hogy az ember elinduljon önmaga megismerése felé. Illetve a legnagyobb visszahúzó erő abban, hogy felfedezzük saját teremtő erőinket!

A harmadik írás a „mankókról” értekezett („Élet mankó nélkül”), amiben azt a témát jártuk körbe, hogy mennyire támaszkodunk még olyan mankókra, amelyek valójában már nem segítik a járásunkat, hanem éppen gátolják.

Ha megnézed e három írást, észreveheted, hogy valójában egy közös gyökérből táplálkoznak, s ebbe az irányba fogunk most haladni. Ez pedig a SZABADSÁG.

Tudod, nagyon-nagyon sokáig kutattam és kerestem, hogy miért tart most az emberiség ott, ahol. Miért fél az ember önmagát megismerni? Miért szenvedünk annyit? Természetesen rengeteg választ találtam, amelyek aztán újabb és újabb kérdéseket vetettek fel, mindig tudtam még mélyebbre és mélyebbre ásni. S mindig is hittem benne, hogy ott bent valahol mélyen meg fogom találni a választ.

Először azt gondoltam, hogy lesz egy mindenkire igaz, mindenkire érvényes Egyetemes Igazság, egy Végső Válasz, amit ha meglelek, akkor mindenkinek megmutathatom. A Tuti Válasz. Ám arra jutottam – s ez először elég szörnyű felismerés volt – hogy NINCS egyetlen válasz, nincs egyetlen igazság arra, hogy hogyan legyünk boldogok, hogyan kellene élni nekünk, embereknek. Helyette azt találtam, hogy MINDENKINEK saját magának kell ezt felfedeznie, mindenki a maga belső valóságában lakozó lényegre tud csak támaszkodni. Azaz végtelen igazság van – ha így tetszik. S ekkor értettem meg, hogy ez a végtelen igazság valójában EGY igazság, magának a Teremtés Egységének végtelen nézőpontja. S PONT ez által a végtelen nézőpont által köszönhetjük többi embertársunknak, hogy megismerhetjük nem csak magunkat, hanem magát a teremtést is, azaz az összes többi emberen keresztül a mindenséget.

A megismerés során folyton abba a kérdésbe ütközünk, hogy mit szabad tenni és mit nem? Vannak törvények a Földön, a spiritualitásban, a vallásokban, a társadalomban, amelyeket ha nem tartunk be, akkor a társadalom kivet minket. A spirituális ember számára egyértelművé válik, hogy nem tör a másik embertársa ellen, és folyamatosan keressük azokat a törvényeket, igazságokat, amelyek segítik az életünket ebben a világban.

Tulajdonképpen folyamatos ütközésben él az ember: érzel valamit, amivel nem tudsz azonosulni, és tennél ellene. Nézd meg az életedet, vegyél elő példákat: ott van esetleg a főnököd, aki szerinted nem jól csinálja a munkáját. Ott van a szomszédod, aki mindig korlátoz téged azzal, hogy hangosan hallgatja a zenét, ám te betartod az emberi együttélés szabályait, nem képeled fel ezért – pedig sokszor megtennéd. Ott van a párod, akit szívesen megváltoztatnál, hiszen ha EZT a dolgot, vagy AZT a dolgot másképpen csinálná, akkor sokkal boldogabbak lennétek, nem?

Folyton találkozol valamivel, ami tulajdonképpen a szabadságodat korlátozza, folyamatosan keretek között vagy, folyamatosan olyan dolgokba „futsz”, amelyekkel meg kell küzdened. S az ember úgy érzi, hogy gátolva van a létezésben: nincs elegendő pénz, nincs elegendő szabadidő, vannak balga emberek, akik ellene törnek. Szeretnél már szabad lenni, nem?

S itt jön a titok, amit talán elsőre borzasztó nehéz lesz felismerni, de talán még nehezebb megélni – ez szorosan kapcsolódik a mankós íráshoz: minden esemény az életedben valójában Téged támogata TE mankód arra, hogy felfedezd saját magad! Azért van, hogy megismerd mi a valódi, és mi nem igaz számodra, illetve hol húzódik a határvonal a dolgok között? Hol lesz a feketéből fehér? Hol vagy Te egy problémán belül? Nincs jó vagy rossz, bár a világ ezt akarja elhitetni! Pusztán arról van szó, hogy felfedezd önmagad életed térképén, és hogy Te mit választasz, hogyan éled meg a dolgokat?MILYEN lesz számodra ez az élet?

Így minden probléma és minden szépség az életben mankó. A törvény azért gátol Téged, mert még nem ismerted meg teljesen, még nem tetted teljesen a magadévá. Azért van szükséged örömforrásokra az életedben, hogy megtaláld magadban az örömöt. Minden ÉRTED van: hogy megismerd saját magadat!

Ez pedig így egy látszólag korlátokkal teli világ, ami viszont megtart téged, nem enged szétfolyni, elcsúszni, mert még nem tudsz magadtól járni. Ez az élet nagy titka, a minden mögött álló válasz: nincsen 1 válasz minden ember számára, hanem csak a saját válaszod létezik minden kérdésre, hogy TE milyen vagy?

S elérkeztünk egy utazás végére, 2012. december 21-e közeledik, ahol a fordulópont vár rád: egyre jobban tudsz már korlátok, kapaszkodók nélkül létezni. Azaz tudsz SZABADON létezni! Amikor nem azért tartasz be egy törvényt, mert az téged korlátoz, hanem mert tudod, hogy ezt nem választanád. Nem gyilkolnál, nem lopnál és csalnál. Sőt, ha milliomos lennél, akkor azzal a pénzel csupa támogató és értékes dolgot hoznál létre, nem csak saját szórakozásod és végtelen éhséged kielégítésére használnád. De ehhez meg kell ismerned saját magadat, hogy Szabad lehess!

S aki szabad, annak nincs szüksége visszajelzésre, visszaigazolásra az élettől, hogy tudja, milyen is valójában. Nem kérdezi meg folyton, hogy vajon milyen ő, mert pontosan tudja – de nagyon sok kapaszkodó kellett ahhoz, hogy ide eljusson. Mert a világ problémái, mint tükör, mutatja meg az ember számára, hogy milyen is.

S ezért nem mer az ember belenézni a tükörbe, mert nem tetszik neki, amit ott lát. Mert ő rossz és csúnya dolgokat lát, ahelyett, hogy felismerné magában ezeket a csúfságokat, és lerakná azokat.

De csak azt tudod letenni, amiről tudod, hogy a kezedben van! :) Ha valamire azt mondod: „Ó, ehhez nekem semmi, de semmi közöm”, akkor azt biztosan nem tudod letenni, holott a tükörből pont azt látod, hogy bizony-bizony ez a csúnya, nagy doboz ott a tiéd. El mered hinni, hogy MINDEN BENNED VAN? Hogy Te vagy a forrása mindennek? Minden szenvedésednek, sőt minden örömödnek?

Hogy MINDENT Te teremtettél magad köré? Azt a csodát, amit a szerelmed hoz el: te teremtetted! Azt a randa főnököt, aki állandóan elgáncsol téged: te teremtetted! Miért? Hogy tudd, TE IS ILYEN VAGY.

DE NEM KELL MÁR ILYENNEK LENNED! Változhatsz! Szabadon! Kötöttségek nélkül.Megértél már vajon rá, hogy lerakd a béklyóidat? Milyen vagy te valójában? Miért félsz másmilyen lenni?

S ha ezeken a kérdéseken elgondolkozol, és igazán őszinte vagy magaddal, akkor látni fogod, hogy az életedben a legtöbb dolgot azért teszed meg, mert így tanultad, mert azt hiszed, hogy így működik. S legjobban attól félsz, hogy a másik ember milyennek fog Téged gondolni. Hogy mások milyennek fognak látni, és Te nem mered megmutatni önmagad, mert egy szép képet akarsz magadról festeni a világ számára, ami minden igényt kielégít, ami mindenkinek megfelel. De hol vagy Te?

Hiszen MINDENT Te teremtettél magad köré – az egész életedet TE nézed, senki más. Azt is Te nézed, hogy más néz Téged. Belőled fakad minden, de minden. Ez egy olyan csoda, amit ha felfedezel, akkor a világ legszabadabb embere leszel, hiszen nem kell már semmilyennek lenned, megélheted magadat.

Nem fogsz tudni senkit bántani – ezt el mered hinni? Ez a kérdés… ez a szabadság utolsó kérdése talán. El mered-e képzelni, hogy bármilyen lehetsz kötelezettségek, korlátok és béklyók nélkül? Nem mersz ilyen lenni, tudom! Mert félsz attól, hogy bántasz másokat, hogy rosszat okozol, hogy valaminek ellene leszel, hogy valakinek fájdalmat okozol, hogy magadat meg fogod utálni, mert önző módon megéled magadat. Ugye?

Hát igen. Innen nincs tovább.

Eljutottunk a félelemig, emlékszel még az írásra? Mankók, félelem… mert félsz önmagad lenni! De honnan tudod, hogy milyen vagy valójában? Hiszen még soha nem élted meg magad? S pont ezért voltak a mankók, hogy megismerd magadat!!! De ha megismerted, akkor TUDOD, hogy milyen vagy! Akkor lehetsz önmagad!

S a harmadik, az írás elején lévő legelső esszencia: mi hajt Téged előre? Mi a Te mozgatórugód az életedben? Miért vagy itt? Miért születtél ide? Ha erre megleled a választ, akkor már nem lesz semmi az útjában, hogy végre belépj a kapun, amelyet úgy hívunk: dimenzióváltás, felemelkedés, nézőpontváltás.

De hívjuk inkább úgy: Szabadság. Azaz a teljes LÉNYEDDEL, a felsőbb éneddel való teljes összeolvadás, SZABADON.

Forrás: http://csillagmag.hu/irasok/a-szabadsag-utjaban/

Ez bejött: Rák Újhold

Szeretettel Üdvözlök Mindenkit!

Legközelebbi újholdunk július 19.-én délelőtt lesz, Rák jegy végén valósul meg ez az Újhold, Rák Újholdunk lesz.

Ennél az újholdnál egyébként az égen terhes feszültséget, és önuralmat próbára tevő fényszög konfiguráció lesz: hatására, több tüntetés, várható a világban és itthon is, melyeknél az indulatok elszabadulhatnak.

Ez igaz lehet, a nemzetközi diplomáciára is.

Mindenki vigyázzon a közlekedésben, legyetek óvatosak, az emberi kapcsolatokban, sok türelemre lesz szükségünk.

Rák újhold: Mire jó?

Ezen a napon változhat a hangulatunk, kerüljük el azokat a helyzeteket, melyben lelki mélypontra jutnánk.

Még inkább figyeljünk szeretteinkre, lelkileg táplálhatjuk őket.

Újhold előtti napon, napokon elengedhetjük a családtagjainkkal kapcsolatos nehezteléseinket, sértettségeinket, félelmeinket.

Erre külön vezetett meditációt is lehet végezni!

10 Millió szoros Nap: július 23.-án lesz. Növő holdban lesz, Hold a Szűzben, ezen a napon a pozitív érzések, mellett, figyeljünk arra, hogy a munkánkban, a szolgálatban megtaláljuk az örömet.

Érdemes erre a napra meditációval készülni.

Üdvözlettel:

Sándor D. Marika

asztrológus

www.s-capella.hu

asztrologia@s-capella.hu