Az akupresszúra (amit nyomáspont-masszázsnak is neveznek)
olyan természetes gyógymód, amellyel befolyásolni tudjuk életenergiánkat. Az akupresszúra lehetővé teszi számunkra, hogy testünk saját erejével gondoskodjon jó közérzetünkről, hogy önerőből segítsünk magunkon.


Fogyni szeretnél? Fájdalmaid vannak? Masszírozd a füled!

Masszírozd a füled meghatározott pontjait és gyógyítsd magad! Az akupresszurás pontok segítségével gyorsabban elaludhatsz, leszokhatsz a dohányzásról, de fogyhatsz is!

Aludj el hamarabb!

Dörzsöld az álmatlanságért felelős két pontot a füleden minden este lefekvés előtt, négy héten át. Egy tanulmány szerint ez hozzásegít ahhoz, hogy hamarabb álomba szenderülj, illetve, hogy hosszabban és nyugodtabban alhass. Ez a két pont ugyanis stimulálja a tested azon pontjait, amelyek a relaxálásért felelősek.
Találd meg a pontot!
Képzeld el a bal füledet úgy, mintha egy óra számlapja lenne. Futtasd végig az egyik ujjadat a füled külső karimájának belsején. Az első, úgynevezett álmatlanság pont 1 óránál, a második 3 óránál helyezkedik el. A jobb füleden ugyanezek a pontok 11. és 9 óránál találhatók.

Fogyj még többet!

Hetente mindössze 10 percet kell arra szánnod, hogy a füledet masszírozd, és máris extra kilóktól szabadulhatsz meg – állítja egy kínai tanulmány.
Találd meg a pontot!
És, hogy melyik úgynevezett éhségpontot kell masszíroznod? Ez leginkább étkezési szokásaidtól függ. Ha stresszevő vagy, vagyis akkor eszel sokat, amikor ideges, nyugtalan és feszült vagy, akkor masszírozd a füled felső részében található, háromszög-alakú bemélyedésének külső pontját. Amennyiben főként cukros ételeket kívánsz akkor a tragus (a fülkagyló porcának nyelvszerű kitüremkedése) közepét kell megnyomnod, ha pedig sós ételekre vágysz, akkor a tragus alatt található bemélyedést kell masszíroznod ott, ahol az a pont az arcodhoz ér.
Forrás: Fotolia

Menstruációs fájdalom ellen

Masszírozd mindkét menstruációs-görcs pontot naponta háromszor 15 másodpercig, és jelentősen csökkennek fájdalmaid - állítja egy tanulmány. Ennek magyarázata az, hogy ezek a pontok segítenek stabilizálni azoknak a hormonoknak a mennyiségét, melyek a görcsöket okozzák.
Találd meg a pontot!
Az egyik pont a fülkagyló bejárata fölött lévő kiemelkedő porc gerincén található, ott, ahol hozzáér a fülkagyló belsejéhez vezető hátsó falhoz.
A másik pedig a füled belső hajlatának tetején (ami úgy néz ki, mintha egy C betűt formázna), épp a sarokban, mielőtt a „kanyar" lefelé haladna.

Szokj le a dohányzásról!

Kombináld a hagyományos dohányzás-leszoktató technikákat masszírozással. Az egyik pont segít a megvonás okozta stressz csökkentésében, a másik, az úgynevezett méregtelenítő pont, pedig megerősíti a detoxikálásban szerepet játszó szerveket (pl: máj) , így hamarabb egészségesnek érzed majd magad.
Találd meg a pontot!
A leszokást segítő pont a füled felső kanyarulatának közepén található, ahol a a füled hozzáér az arcodhoz, a méregtelenítő pont pedig a fülkagylóhoz vezető hátsó fal közepén van.

Nyugodj le pillanatok alatt!

Felbosszantottak a munkahelyeden? Megőrülsz a reggeli csúcsforgalomban? Nyomd meg az „idegesség" pontot, és percek alatt ellazulhatsz. Kutatások szerint fizikailag is érezheted mindezt: csökken a vérnyomásod és a szívverésed is a normálishoz közelít majd.
Találd meg a pontot!
Ez a pont éppen a füled hátsó falának közepén található.