2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

NEM csak 50 III.!

NEMCSAK 50 II.!

Van még brikett

1971

NEMCSAK 50 éveseknek!

Elment Donna Summer

1978-ban erre tomboltunk a balatoni kisz táborban.

"A szegedi csikós lent itat a Tiszán..." A hosszú verzióval emlékezem.

...és erre is 1977-ből

50: All You Need is BEATLES

50 éves az Omega

2011-es cikk...

Tíz ingyenes szabadtéri nagykoncert már biztos 2012-ben az Omega együttes 50. születésnapját ünneplő, nemrég kezdődött jubileumi évben.

Trunkos András, a jubileumi év főszervezője az MTI-nek elmondta: az alapvető elképzelés az volt, hogy az Omega 50. születésnapján ingyenes nagy koncerteken játsszon.
“Tíz ilyen fellépés vidéken, illetve a határokon túl a magyarok lakta területeken már biztos és az is eldőlt, hogy a záró koncert 2012. szeptember 23-án Budapesten lesz. Ennek megvalósítása természetesen támogatók bevonásával történik, hiszen például a hangosításnak, a kivetítők használatának komoly költségei vannak” – hangsúlyozta Trunkos András.
A pontos helyszínek egyelőre nem publikusak, de az MTI úgy tudja, a vidéki városok között lesz Szeged, Debrecen és Székesfehérvár, emellett az Omega a tervek szerint koncertezik Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken is.

http://www.youtube.com/watch?v=gJZfe7A-3j4
Mint Trunkos kifejtette, az ingyenes szabadtéri koncertek jövő júliusban indulnának, a záró budapesti koncert pedig 2012. szeptember 23-án lesz, várhatóan valamelyik nagyobb téren. 1962. szeptember 23-án adta első koncertjét az Omega a Műegyetemen.
Szó van egy tavaszi sportcsarnok-turnéról is, ezekről ez év végére születhet végleges döntés. Kóbor János, az Omega énekese szeptemberben az MTI-nek arról beszélt, hogy dolgoznak az Omega Rhapsody című szimfonikus zenekari produkció magyarországi előadásának előkészítésén. (Ebben csak Kóbor és Debreczeni Ferenc dobos szerepel az Omegából.)

http://www.youtube.com/watch?v=zHBKDO6d-VA
Ami a lemezeket illeti, egyelőre nem dőlt el, lesz-e jövőre új Omega-stúdióalbum, viszont a régi kislemezeket és ritkaságokat tartalmazó Kiabálj, énekelj! című CD (kiadó: Collective Art), valamint Mihály Tamás basszusgitáros szólólemeze (Last Minute, kiadó: Magneoton/Warner) az elmúlt hetekben már megjelent.
A jubileumi év főszervezője, Trunkos András a hetvenes évek végén, a nyolcvanas évek elején a Rolls Frakció basszusgitárosa volt, szövegeket írt a Bikini számára, később az Omega Egy életre szól és Égi jel című lemezeire is, emellett producerként dolgozik az Omega zenei produkcióiban és kezdeményezésére aktivizálódott a jubileumi évre újra a rajongói szervezet, az Omega Fan Club.

http://www.youtube.com/watch?v=Cnui9WCnJ_I
Az Omega minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara; annak idején első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Az együttes világszerte több mint 50 millió albumot adott el, ebből csak az 1977-ben megjelent Time Robber című angol nyelvű lemez 1 millió példányban fogyott. Itthon eddig tizenhat stúdiólemez mellett több válogatás, koncertalbum és DVD jelent meg. A zenekar felállása 1971 óta állandó: Kóbor János – ének, Benkő László – billentyűs hangszerek, Molnár György – gitár, Mihály Tamás – basszusgitár, Debreczeni Ferenc – dob.
Az Omega múlt héten vette át a Pro Urbe-díjat Tarlós István főpolgármestertől.

http://www.youtube.com/watch?v=kMKyfkBlMF0

(forrás: MTI)

50 - 2000

50 - 1985

1985-ben rengeteg különleges esemény történt. Tragikus tömegkatasztrófa a Liverpool-Juventus Heysel Stadion-ban rendezett BEK-döntőben. Kinevezik Mihail Gorbacsovot a Szovjetunió élére, amely aztán elindítja a vasfüggöny lehullását. Bemutatják a „Vissza a jövőbe” című király sci-fit. Live Aid segélykoncert Etiópiáért, a Commodore cég elkezdi az Amiga számítógép gyártását, míg a Microsoft elindítja az első Windows-t, miközben Steve Jobs lelép az Apple éléről. Évek óta Michael Jackson a zenei egyeduralkodó, bár feltűnnek olyan csapatok, mint a Depeche Mode, a Guns N’ Roses és persze az A-ha. ...